{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.250 visninger | Oprettet:

AndersN
AndersN
Tilmeldt:
7. aug 2010
Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160

Tavler tak! {{forumTopicSubject}}

Har eftethånden kigget en del Chi igennem og kigget standarter, kåringer, gode råd og generelt forsøgt at finde vej gennem junglen. Vil gerne på sigt have Chi med tavle (læs DKK) til udstilling og MULIGVIS avl hvis kåring/udstillinger går godt, og der evt er gode ting at bidrage til racen med..... MEN... Jesus kristensen det er da en jungle af plattenslagere, pengemaskiner, og avls hunde som er "kåret ved den årlige udstiling i Dølle-fjelde-musse sports hal....."

Er der andre end mig der finder det snot frustrende der sidder x antal avlere/opdrættere/kennel folk derude og forsøger at tjene penge på naive første gangs købere???

Ikke fordi der er købt eller fundet noget endnu men hold op man skal da træde varsomt i den jungle.....

HU ha.... skulle bare ud med lidt varm luft.... Aaa...

PS: Indtil nu er jeg kommet frem til... TAVLER og en GOD en af slagsen TAK! Og ved opdrætter ikke hvor hvalpende er endt så takker man nej tak til mere info;-)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tavler tak!
  • #1   13. feb 2011 Du skal nok alliere dig med racerep i specialklubben, eller evt en bruger herinde der har hunde der interesserer dig. smiley

    For ja, man kan godt nok hurtigt blive forvirret når man leder efter en seriøs udgave af en pop-race.


  • #2   13. feb 2011 Jeg brugte et par måneder på "Hundeweb" før jeg fandt den parring jeg ville have en hvalp fra.

    Jeg startede med en laaang liste DKK kenneler. Men efterhånden som jeg kom hjemmesider igennem og "Hundeweb" blev frekventeret, endte jeg med at måtte strege dem alle ud:-(

    Heldigvis gjorde en mig opmærksom på en kennel, som jeg ikke kendte........ Og BINGO...... Der var parringen!!! En enkelt ikke-arvelig øjensygom hos en oldeforældre. Det var hvad jeg havde at udsætte på den parring. Men 3 dyrlæge som blev "konsulteret", heriblandt en øjenspecialist, sagde "GO FOR IT".

    Så det gjorde jeg.

    Men det er en jungle!!!!


  • AndersN
    AndersN Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160
    #3   13. feb 2011 Er skam ikke nervøs for at købe noget skidt hund agtig noget mere træt af at spilde min tid.... Ved hvad jeg kigger efter så er ikke så nervøs igen bare grusomt frustreret.....

    Ps: Pop-race kommentaren undlader jeg at kommentere på da du er admin..... Kunne ellers et par jokes om Lassie;-)


  • AndersN
    AndersN Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160
    #4   13. feb 2011 Mette anløben..... Det er hen af samme krav jeg sidder med.... og har tid til at vente.... smiley bare frustrerende at der er så mange plattenslagere der lyder tillokkende og så bruger man en time eller to på at kigge aner/tavle og så tænker man... nej, nej, nej og beder dem lukke... en vis ting med tilbagevirkende kraft fordi det var spild af tid.....

  • #5   13. feb 2011 AHHH...pas nu på med at kalde den hund for Lassie. Lassie er en Collie, hunden på billedet er en Sheltie - en ganske anden race smiley

  • #6   13. feb 2011 Jaa, Søster hund er en MINICOLLIE.........*GGGGG*

  • AndersN
    AndersN Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160
    #7   13. feb 2011 Anette: Du missede joken.....;-)

  • #8   13. feb 2011 * Nystrup & Nielsen *

    Jamen, jeg kender det. Jeg havde heller ikke travlt. Allerede inden parringen var foregået var hvalpene forudbestilt. Og var jeg ikke "kommet ind ad bagvejen" havde jeg hellere ventet et år på en ny parring fra den opdrætter end købt hvalp et andet sted:-)


  • AndersN
    AndersN Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160
    #9   13. feb 2011 Det er jo det gode ved at have tiden at man finder det rigtige... lige nu har vi 3 stks.... og er ved at "lære racen at kende" hvis man kan sige det.... Men engang inden for et år eller to 2... vil jeg gerne begynde udstilling. Så syntes det er nu jeg skal begynde at se hvad der rører på sig i forhold til hvad jeg søger.... Kender nogle dejlige mennesker jeg ved vil hjælpe så er ikke så nervøs... bare træt af spildt tid;-)

  • #11   13. feb 2011 Jeg ville rådføre mig hos nogle DKK avlere smiley

    Jeg har haft en professionel ved hånden som har hjulpet mig igennem junglen... jeg har som dig siddet som et stort ? og syntes det hele var håbløst. smiley

    På den måde lærer man også en masse samtidig når man kigger billeder og får beskrevet de fejl de måtte have osv.

    Jeg har nu fundet en lækker lille pige i sverige, som vi mener indeholder al det vi søgte - og det kribler i fingrene for at få hende hjem.


  • #12   13. feb 2011 Det behøver nu ikke være så svært!
    Begynd med at definere den hund du ønsker dig, visualiser idealet.
    Mød så op på en række udstillinger og se om du kan få øje på noget der ligner.
    Når du finder den hund der kommer nærmest dit ideal, så begynder du med at checke linierne på hundeweb, nærstuderer både han og tævelinie, ser billeder af afkom, forældre og søskende.
    Og så kan du i ro og mag studere de forskellige opdrætteres avlshunde, og dermed vurdere om de kan producere det du ønsker.
    Og først når du har fundet den opdrætter der bruger avlshunde med sandsynlighed for at afkommet kommer til at ligne det din ønskehund, henvender du dig;-D
    Så er du fri for salgstalerne og har minimeret risikoen for at gå hjem med noget der ikke helt er, det du helst ville have.


  • #13   13. feb 2011 Så har du misforstået meningen med "pop" komentaren. Det jeg mener er at den race er populær (pop), og at der derfor vil være mange useriøse der forsøger at kapitalisere ved at gå på kompromis med kvaliteten og sælge til folk der "bare skal have en hund". Men det synes jeg var for langt at skrive, og det gik jeg ærlig talt ud fra at du kunne regne ud siden det lige netop er det problem du opstiller i startindlægget.

    Min race er skam også populær, men ikke på samme måde. Sheltien er ikke en hund alle og enhver ønsker sig, men det er en race som de fleste ejere ikke kan nøjes med at have én af, og de ejere der går sådan op i racen går også efter tavlerne. Derfor er vist flere DKK sheltier end der er chier, selvom der nok skal findes flere chier i DK. Dermed ikke sagt at der ikke indes dårlig avl indenfor racen, man er bare ikke HELT så udsat når racen ikke betragtes som accessory af de hjerneløse masser.

    Du behøver forresten ikke tage særlig hensyn fordi jeg er hjælpeadmin. De samme regler gælder for mig som for alle andre. Så længe du ikke sviner nogen til eller skriver grimt, så er du fuldt ud berettiget til at være uenig med hvem du ønsker.

    (evt stavefejl skyldes at mit tastatur er ved at løbe tør for batteri)


  • AndersN
    AndersN Tilmeldt:
    aug 2010

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 160
    #14   14. feb 2011 Krydser fingre for der nok skal gå det hele har allerede fået god vejledning af venner og folk her fra HG som jeg kan se ved hvad de snakker om;-)

    Søster McFluffy: Kommentaren var SORT JYDSK humor på højt plan;-) Er skam ikke uenig med dig. Der bliver SKAM AVLET på ALT der evt minder om chi og det er synd og skam for syntes personligt det er verdens dejligste hunderace;-)

    Tak for god råd og vejledning fra jer andre også kunne godt være en racerep fra DKK engang bliver konsulteret når købet bliver mere realistisk;-)

    CharlotteDKK: Det er ikke sidste gang jeg beder dig finde et link eller en side til noget mærkeligt for mig;-) LOL Det hjælper jo;-)


  • #15   16. feb 2011 Tjek evt. KSS's hjemmeside og kig under opdrætter... Der er kommet nye avlsrestriktioner på Chihuahua - de må højest have en 1. i pattela.. Så sundheden er ved at finde vejen frem..
    En anden god ting, kunne være, at gå efter en med gode tænder (store flotte i saksebid) - eller linjer, hvor tænder og bid er korrekt..

    lige et nysgerrigt spørgsmål - skal den være kort - eller langhåret??




Kommentér på:
Tavler tak!

Annonce