{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
15.643 visninger | Oprettet:

Hvalpe - hvornår skal de hjemmefra? {{forumTopicSubject}}

Ved at loven siger de mindst skal være 8 uger, men synes jeg læser en masse forskelligt om hvad der er bedst?

Mener at have hørt/læst at de knytter sig rigtig meget fra de er de 8 uger og op til 12 uger, og det derfor er det vigtigt de komemr til ny ejer før den periode er slut.

Har også hørt at hvalpen har godt af at være lidt ekstra ved moren efetr de 8 uger..

De to ting synes jeg modsiger hinanden ret meget, og vil da gerne høre om det er nogle der kan sige ldit til det? Er jo på udkig er det perfekte nye familiemedlem, og vil jo helst hvad der er bedst for både hvalp og mig :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe - hvornår skal de hjemmefra?
  • #1   11. maj 2011 De skal også socialiseres og miljøtrænes - er en stor opgave med flere hvalpe :o)

  • #2   11. maj 2011 Moderen er stort set ligeglad med hvalpen når den er 8 uger.Den vil forsat blive socialiseret i forhold til søskende, og evt opdrætter, hvis vedkommende gør noget ved det.
    Jeg selv mener man bør have dem fra 8 uger alderen. Så skal den ud og socialiseret med ejer og alt det nye i livet.


  • #3   11. maj 2011 Min mening er helt klart at man bør overtage hvalpen som 8ugers..
    De 4 uger fra de 8-12 uger er som du skriver en meget vigtig periode i hvalpens liv, og jeg mener det er vigtigt at disse uger blir tilbragt sammen med den nye famile..

    Jeg gjorde det efter råd fra andre at i de 4uger oplevede Fadia så meget som muligt, af de ting hun ville blive udsat for gennem livet..
    Selvfølgelig med tanke på hendes unge alder..
    Jeg tror på at det har haft meget at sige mht at hun er så velfungerende og nysgerrig overfor nye ting, samt at hun har en utrolig stor tillid til mig smiley


  • #4   11. maj 2011 Er enig med det de andre siger, ville ikke tage en hvalp hvis opdrætter forlangte at den skulle være 12 uger inden jeg fik den.

  • #5   11. maj 2011 marianne H - Tror ikke helt jeg forstår det du skriver i forhold til mit spørgsmål? Er det hos mig eller hos opdrætter du mener?

  • #6   11. maj 2011 Jamen personligt vil jerg også helst have hvalpen når den er 8 uger, der kan være tilfælde hvor man individuelt mener at en enkelt skal blive lidt ekstra :o)

  • #7   11. maj 2011 Miriam..
    Hvem har bildt dig ind at de dårligt er gået over til fast føde som 8ugers smiley
    Jeg har altid hørt samt læst at de små går over til tørkost blødt op i A38 eller lignende når de er 3uger, og derfra fravænnes de mere og mere fra tævens mælk..

    Så synes da ikke de knapt er gået til fast føde som 8ugers!


  • #9   11. maj 2011 Jeg vil have hunden fra otte uger af, da den er igang med at skrive sin ordbog. Ordbogen lukkes ikke for indput for resten af livet, men den er ekstrem åben indtil nogle mener 12 uger andre 16.
    Jeg vil mene, at det har jeg mere tid til input end en kennel med måske op til ni hvalpe :o)


  • #10   11. maj 2011 Pia..
    Jeg synes ikke du kan tillade dig at sige at det er vås at de 4 omtalte uger er der hvor man bør sætte ekstra ind overfor nye input..

    Korrekt hvalpene er allerede på dette tidspunkt godt socialiseret når de kommer fra en ordenligt opdrætter men ikke desto mindre er hvalpene ekstra åbne i denne periode, i hvert fald hvis man skal tro på stort set alle ekstra hundekyndige personer..

    Fuld respekt for at din race måske ikke er moden ved 8ugers alderen, men det er mange andre racer der i blandt min egen!


  • #11   11. maj 2011 Miriam..
    Lige så vel som det er menneskeligt skabt at de skal gå i snor osv osv..
    Meget undskyld men den synes jeg ikke du kan bruge som argument..

    Ja det er korrekt at det foregår på en anden måde i naturen, men nu er det ikke vildhunde vi har med at gøre..
    Det er ikke et nyt fænomen der pludselig er poppet op at man fravænner fra ca.3-4 ugers alderen og frem.. Så ergo tror jeg næppe det er noget hvalpen tager skade af!


  • #12   11. maj 2011 7 - 12 uger
    Lederprægnigsperiode

    Hvalpes lederprægning udvikles i denne periode. Hvalpen er nu kommet så langt i dens mentale udvikling, at egentligt indlæring/træning kan påbegyndes. Igen er der vigtigt ikke at stille hvalpen overfor opgaver den ikke kan løse, da dette kan dræbe dens initiativ. Hvalpen har brug for succesoplevelser, som vil medvirke til at stimulere dens initiativ til løsning af opgaver i fremtiden.

    Det er ligeledes vigtigt at hvalpen får så mange positive oplevelser som overhovedet muligt i denne periode, da den lagrer disse oplevelser som varige erindringer. Det vil sige at når hvalpen er blevet voksen, vil den stadigt bruge de erindringsbilleder den har fået som hvalp i lignende situationer. Gode erindringsbilleder giver en glad og rolig voksen hund, mens dårlige eller ingen erindringsbilleder vil give en angst og urolig voksen hund.

    De medfødte anlæg er nu i en hastig udvikling, og hvalpen er meget modtagelig for social tilpasning.

    Den vigtige prægning skal fortsætte både i og udenfor hvalpens nye hjem. Lad hvalpen hilse på venlige, fremmede mennesker med forskelligt udseende, både børn og voksne, folk med fuldskæg, brillebærere, folk i kørestol, med stok o.s.v.

    Lad også hvalpen stifte bekendtskab med andre husdyr. Det er en fordel hvis hunden hilser på dyr, som i forvejen er vant til hunde. I modsat fald kan hvalpen eller de andre dyr let blive forskrækkede. Kæl og snak beroligende til hvalpen mens den tager kontakt og undersøger det uvante. Hvalpen er naturlig nysgerrig og initiativrig, og vil gerne undersøge sine omgivelser.

    Tag også hvalpen med ud fremmede steder og start miljøtræningen. Begynd med korte ture i rolige omgivelser. Det er vigtigt at du fra begyndelsen viser dig som en god flokleder, og viser hvalpen hvornår, hvor og med hvem/hvad hvalpen skal omgås. Igen er det vigtigt at hvalpen får mange positive oplevelser i forskellige omgivelser. Introducer gradvist hvalpen for nye miljøer. Lad hvalpen køre i bil, bus, tog o.s.v. Du bør også vænne hvalpen til bytrafik (cykler, biler, lastbiler o.s.v.), en gåtur på strøget og andre lignende steder vil også være en god ide.

    Hvalpens selvtillid vil vokse i takt med antallet af positive oplevelser den bliver præsenteret for, og hvalpen vil snart følge dig tillidsfulgt over alt hvor du færdes.

    Lad også hvalpen gøre sine egne erfaringer, uden at få for meget hjælp. En hvalp som får disse positive oplevelser, vil være godt rustet til at færdes i vores samfund som voksen.

    Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er færdig med hvalpevaccineringsprogrammet (ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen i så fald vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og tæven er fuldt op med vaccinationer både før/under/efter drægtigheden, giver tæven antistofferne videre til hvalpene via mælken. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er, for at hvalpen kan blive smittet og syg.


    Derfor vil jeg have hvalpen som otte uger for tror ikke på at en opdrætter har tid til at gøre alt det for hans/hendes hvalpe.


  • #13   11. maj 2011 Miriam, det er sørme et flot stykke arbejde, de har gjort. Jeg vil ikke påstå, at det ikke kan lade sig gøre, men jeg tror, at man skal have stor tillid til opdrætter :o)

  • #14   11. maj 2011 ej hvor flot Miriam :o)


  • #15   11. maj 2011 Miriam..
    Ja det er nok meget heldigt smiley


  • #16   11. maj 2011 Det kommer jo også meget an på om man "bare" vil have en familie hund eller om man vil træne med den med henblik på konkurrencer mv. Tror også at det er de færreste opdrættere som tager alle 7-12 hvalpe med en tur i gågaden, på banegården osv.

  • #17   11. maj 2011 about my dogs ....

    hvilken reference? vil gerne kigge lidt nærmere :o)


  • #18   11. maj 2011 Selvfølgelig er det fortsat vigtig at man socialisere sin hvalp med andre hunde og hvalpe når man henter den.

  • #19   11. maj 2011 marianne H: Har et brev til dig.

  • #20   11. maj 2011 Tak :o)

  • #21   11. maj 2011 Miriam S den med at tilvænne til fast føde er noget vi gør for at de skal flytte hjemmefra, den køber jeg ikke helt.

    Her begynder hvalpene selv at interessere sig for fast føde, og Rosa har sågar, som i naturen, bragt "bytte" tilbage bage til hulen, allerede inden de var 3 uger, og det blev modtaget med glæde.

    Der er meget som opdrætter, som jeg kan give mine hvalpe, men der er også meget jeg ikke kan give dem, som de først kan lære når de kommer i deres nye hjem. Derfor synes jeg det er lige til øllet, hvis de alle først flytter hjemmefra ved 12 uger.

    Jeg beholder gerne en hvalp for den rette familie, men så lægges der også ekstra meget i den fra de 8 uger til den flytter hjemmefra.


  • #22   11. maj 2011 I skal skal da lige se hvordan det ser ud, når hundemor har bragt byttet hjem til hulen til de 17 dage gamle hvalpe.

    http://hundegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=3659

    http://hundegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=3660

    Så kan det vist dårligt nok blive mindre naturligt, med mindre Rosa selv havde gravet hulen ude i haven.


  • #23   11. maj 2011 Moster...
    Hold kæft (undskyld mit sprog) hvor er det kært!!!
    Og hvor er det fedt at se så naturlige instinkter være i live stadig smiley


  • #24   11. maj 2011 Vi har aldrig haft tæver, der afviste hvalpene fra 8 uger, og de får da også stadig en tår mælk.
    Vi afleverer Havanese ved 9-10 uger og SHih Tzu ved 10-2 uger. Det har vist sig at være rigtigt godt for nye familier.
    Hvis hvalpen kommer til hjem, hvor de har haft hunde før, kan de evt. få hvalpen lidt tidligere.

    Til gengæld bruger vi rigtigt meget tid på hvalpene undervejs. Vi besøger også de fleste hvalpekøbere inden hvalpen kommer hjem, og så er de små selvfølglig med.
    Vores sidste kuld har nu kørt mere end 1.000 km.


  • #25   11. maj 2011 Og så lige sætternissen:

    Shih Tzu selvfølgelig ved 10-12 uger


  • #26   11. maj 2011 ~Henriette Befri Wille!! Tilgiver dit sprog smiley

    Ja, det er fantastisk at se, og jeg husker stadig da det skete. Jeg kunne simpelthen ikke forstå hvad det var for en underlig lyd der kom fra kassen, så måtte lige kigge. Min første tanke var "ååååh neeeej", men hurtigt blev det til "hvor fantastisk" tænk at naturlige instinkter ligger så dybt i en sofahund, at hun bare gør hvad hun egentlig skal. Siden da, skete det ofte at hun slæbte en del af maden med op i kassen, så alle kunne få del af byttet.

    Så er vi jo så tilbage til snakken om, hvor mange naturlige instinkter vi kan avle ud af de forskellige racer.


  • #27   11. maj 2011 Hvis opdrætter kan klare opgaven at socialisere et helt hvalpekuld, så vil jeg faktisk foretrække at vente med at få hvalpen hjem til den er 10-12 uger :O)

    Men jeg vælger ikke en opdrætter fra, fordi hvalpen sælges som 8 ugers.. De fleste af vores hunde har været hentet som 8 ugers, og det er da gået ganske fint :O))
    Men Hazel har bare været ekstra nem, og har et helt fantastisk hundesprog - hun er først hentet som 14 ugers.. Opdrætter ventede på den rigtige familie, så hendes søskende flyttede hjemmefra før..
    Selv vores hundetræner, som også er uddannet adfærdsbehandler, er meget imponeret over hendes sind og sprog, og så gerne at vi brugte hende til at træne aggressive og nervøse hunde...

    Der er fordele og ulemper uanset hvornår hvalpen flytter hjemmefra..


  • #28   11. maj 2011 Så er vores Rosa måske bare underlig, for når hvalpene bliver større så begynder hun at lukke mælkebaren, og kan næsten forsøge at flygte fra dem, så når de er 8 uger er det en meget lidt de får lov til at hænge i patterne på hende. Men helt unormal kan hun nu ikke være, for jeg ved da, at hun ikke er den eneste hundemor der gør det.

    Jeg tror ikke det betyder så meget om det er 8-910 uger, hvis opdrætter gør noget for hvalpene i den tid.


  • #29   11. maj 2011 Synes hvalpe skal være 8 uger når de kommer i deres nye hjem, specielt hvis ny ejer kan finde ud af at give hvalpen den rette socialisering. Det er svært med fx 4 hvalpe for en opdrætter at lade hvalpen prøve det hele, det er meget nemmere for en familie med én hvalp.

    Men er ny ejer ikke i stand til at gøre den slags, så synes jeg det er fint at hvalpen er 10-12 uger, og opdrætter så har brugt noget mere tid på hvalpen.

    Men det optimale er at ny ejer selv kan håndte det.

    Jeg var selv i tvivl da jeg havde hvalpe på Lilly - men valgte at de skulle flytte som 8 ugers, for at give dem den bedste start på livet. Men inden da havde de allerede oplevet bil, bus, bytur, renlighedstræning, at gå med halsbånd og i snor, fremmede mennesker, fremmede hunde, støvsugning og den slags hjemmeting. Men efter de 8 uger følte jeg det var bedre at de nye ejere tog over og gave dem 100% opmærksomhed frem for at skulle dele med 3 andre hvalpe + forældre.


  • #30   11. maj 2011 Lena - det er ikke kun vigtigt at opdrætter går op i socialisering, hvis hvalpene bliver længere end de 8 uger :O)

    Min kæreste havde købt en hvalp få uger før vi lærte hinanden at kende (desværre!)... Som mange andre første-gangs hundeejere købte han den første og bedste.. Og racen blev valgt primært udfra udseende :O(

    Dette resulterede i en hvalp opvokset i en hundegård med mor og søskende. En mor vi senere fandt ud af ikke kan med andre tæver, og generelt ikke har det bedste sind.
    Denne manglende socialisering betød en hund, der var angst for alt nyt. Hun havde et dårligt immunforsvar, og havde næsten altid diarre og kastede meget ofte op smiley Hun havde absolut ingen selvtillid - dette blev bedre med tiden, men aldrig godt..
    Og da Hazel kom hjem gik det helt galt - Ziggie som hun hed var meget hård ved Hazel og angreb hende, så vi måtte have dem adskilt...

    Derfor skal man vide hvad man laver både som opdrætter, men så sandelig også som køber!

    Jeg ved selvfølgelig godt at det ik var sådan du mente det smiley


  • #31   11. maj 2011 Hvad er det de kan lære fra moren? Ja, for Lilly gad da bestemt ikke sine hvalpe mere da de var 8 uger. Hun gav kun mælk fordi de overfaldt hende - men hun stak af så snart hun så chancen for det. Hun gik også fra kurven i længere perioder fra de var 6 uger.

    Så ved ikke hvad det er hun kunne give dem, som en ny familie ikke kunne, ud over mælk?

    Lilly selv var 11 uger da jeg fik hende. Hun kunne intet. Hverken have halsbånd på, gå i snor eller var bare den mindste smule renlig. Hun skreg op da hun fik halsbåndet på.
    Silas derimod som var 8 uger, da jeg fik ham, accepterede halsbånd og snor med det samme, selvom det var første gang han fik det på.

    De er begge velfungerende hunde, men ville da gerne have haft Lilly fra hun var 8 uger.


  • #32   11. maj 2011 Jeg kan kun sige, at jeg helst ikke overtager en hvalp der er 12 uger igen, hvis jeg kan slippe for det (med mindre det er en opdrætter jeg virkelig ved gør noget ud af den pågældende periode)

    Det er en kritisk periode hvad socialisering og miljøtræning angår, og hvis ikke opdrætter har gjort det godt nok, står man med problemet senere.



  • #33   11. maj 2011 Miriam..
    Men det kan jo ligeså godt være rent helt at han har udviklet sig så godt smiley
    Fadia kom hjem som 8ugers, og hendes sprog og signaler er slet ikke til at tage fejl af smiley

    Jeg tror virkelig ikke man kan sige at det er fordi han er kommet hjemmefra så gammel at han har det fantastiske sprog..
    Her har Fadia først lært sproget af mor og søskende, samt opdrætters andre hunde og så tog Wictor og andre venlige hunde over fra hun var 8 uger smiley


  • #34   11. maj 2011 Tinna - har det så ikke været fordi Lillys opdrætter ikke har sørget for at lære hende disse ting, mere end det har været fordi hun var 11 uger??

    Som sagt var Hazel 14 uger da vi hentede hende - hun er hentet i Tyskalnd, og første nat tilbragte vi på et hotelværelse i Berlin. Havde forventet en lidt utryg hvalp, der måske ville pive lidt i løbet af natten.. Det er jo en stor omvæltning pludselig at blive taget fra sin mor, resten af flokken og opdrætter. Men hun tog det i stiv arm, og lagde sig til at sove under det skrivebord der var på værelset :O)
    Turen i bil til danmark tog hun også med ophøjet ro - ikke en gang har den lille pige pevet efter vi hentede hende smiley Og hun har fra start af været renlig hele natten smiley
    Halsbånd og snor var hun vant til - hun har selvfølgelig været med ude og gå små ture med de andre hunde smiley
    Derudover har hun det mest fantastiske sprog - det har hun uden tvivl lært, fordi hun boede sammen med 3 voksne hunde de første 14 uger smiley

    Det er ikke fordi hvalpene skal die i de sidste uger - Hazel diede ikke hos sin mor da vi hentede hende. Men moren og evt andre hunde opdrætter har, kan præge hvalpen meget bedre end vi kan imo smiley
    Selvfølgelig tager man selv sin hvalp med ud og møde andre hunde, men det giver bare ikke det samme som at være en del af en flok smiley


  • #35   11. maj 2011 Hold da op der kom meget læsning - sidder på arbejde og skal jo lave lidt ind i mellem (siger chefen jo) og hver gang jeg har læst lidt og opdaterer er der jo nyt - er glad for at jeg ahr min egen holdning elelrs havde jeg da været meget i tvivl smiley

    Men kan godt se det med førstegangskøber der ikke er sikker på hvad de går ind til at det måske er meget smart at de venter lidt ekstra. Har selv den holdning at jeg nok gerne vil have den fr de 8 uger da jeg ved at jeg kan sørge for en hund og at den får hilst på alt nyt for ved hvor vigtigt det er inden for den første tid :o)


  • #36   11. maj 2011 Danielle - jeg ville aldrig købe hund hos en opdrætter der ikke er i stand til at socialisere en 12 ugers hvalp... For hvordan har vedkommende så håndteret det de andre uger?? Hvalpenes socialisering skulle gerne starte før de fylder 8 uger ;O) Samtidig kan enhver opdrætter jo komme ud for at nogle af hvalpene ikke er solgt, og så skulle vedkommende da kunne magte opgaven indtil rette hjem er fundet...

    Jeg køber ikke hund fra en opdrætter jeg ikke senere ville overlade min hund til.. Skulle der ske noget uforudset så vi ikke længere kunne have hundene, ville deres opdrættere da være de første der fik dem tilbudt.. Dette sker heldigvis aldrig smiley


  • #37   11. maj 2011 Min første hund var 16 uger da jeg fik hende, hun havde gået i hundegård med sin mor og søskende (slædehunde kennel) og tror det havde gjort tingene lettere for mig og hunden hvis jeg havde fået hende tidligere, hun var meget sky overfor fremmede mennesker.

    De to næste hunde var 8 uger, de var helt klart parate til deres nye liv og der var ingen problemer med at socialisere dem og vænne dem til den nye livsstil.

    Ham jeg har nu var 6 måneder (han kommer direkte fra opdrætter, som er DKK og går meget op i socialisering) Han har helt klart haft enormt svært ved at vænne sig til at være alene hund, og selvom han er opvokset med mange hunde respektere eller forstår han slet ikke hunde sprog. Trods socialisering er der rigtig mange situationer han ikke magter faktisk er vi nået til at han kun skal ud på kortere ture dagligt og engang imellem en længere tur med efterfølgende hviledag.



  • #38   11. maj 2011 Maya - mht din første hund, så har det helt sikkert ikke været fordi hun først flyttede så sent at hun var sådan, men fordi opdrætter ikke har magtet at socialisere hvalpene efter alle kunstens regler...

    Hvalpene hører ikke til ude i en hundegård, hvor man blot lader hvalpene og voksne hunde passe sig selv. Hvalpene skal i hænder hver dag, mange gange om dagen! De skal vænnes til dagligdagslyde, opleve forskellige ting og møde forskellige mennesker...

    Som beskrevet længere oppe, så var kærestens husky også ekstremt sky, og generelt meget nervøst anlagt... Hun kom fra samme dårlige kår smiley


  • #39   11. maj 2011 Det kommer også meget an på hundens sind(den enkelte samt race) hvordan den reagere i de to forskellige situationer(altså at blive taget fra som 8 og 12 ugers). Mange racer som har tildens til at være sky og bange for fremmende, mener jeg bestemt at opdrætter skal sætte ind træning af forskellige mennesker tidligt, men det syntes jeg ikke altid at jeg oplever bliver gjort, bestemt ikke ved de små racer.

    Har mødt mange mennesker som har anskaffet sig hund med hovdet under armen og har taget en som har gået i hundegård eller stald sammen med tæven. Både som 8 ugers men også som 12 ugers og det er bestemt nogle hunde/hvalpe som der skal arbejdes meget med.


  • #40   11. maj 2011 Alt kommer jo an på mange ting, både hvordan hvalpens sind, modenhed, tidlig prægning og dermed hvordan opdrætter er... Men må da også som hvalpekøber nu for 4. gang sige, at med den pris jeg også skal betale for min hvalp, så vil jeg som den fremtidige ejer og gerne have retten til at være lederen i den socialisering der skal præge hunden i de vigtige uger, og ja det er hårdt arbejde men også den sjove tid, så eftersom det forhåbentlig er her resten af hundens liv skal leves så synes jeg også det er her den skal præges... De 3 andre har vi fået fra hhv 8, 8 og 9 ugers alder.

    I morgen henter vi en 1½ år gammel tæve, det har vi aldrig prøvet før, så er spændt på hvorledes hun og vi læser hinanden og får koordineret hendes tidligere vaner med hendes kommende families måde at være på...
    Om 2½ uge henter vi så en 9½ uge gammel hvalp, og der kommer det hele så på prøve igen... Vi har klaret det 3 gange før med fantastiske hunde tilfølge, så det sker forhåbentlig igen.... Men som sagt med den rette hundeejer synes jeg den vigtige socialisering skal ligge sammen med den familie der skal være hundens i mange år frem...


  • #41   11. maj 2011 Michèlle aka fie: Jeg er enig i at det hænger sammen med at hun ikke har været ret meget i hænder, men det var ikke dårlige kår, men slædehunde går oftes i hundegård, selvfølgelig ikke specielt hensigtsmæssigt hvis man skal bruge hunden som almindelig kæledyr, men de havde det godt og opdrætteren var rigtig god ved sine hunde. Jeg tænker at hvis jeg havde fået hende som 8 uger kunne jeg måske ha ændret lidt mere på hendes skyhed, måske....

  • #42   11. maj 2011 Maya - dårlige kår er nok også et forkert ord... Ziggies opdrætter elskede bestemt også sine hunde, og de havde det garanteret godt, MEN han egnede sig ikke som opdrætter! Som opdrætter kan man ikke lade hvalpene vokse op i hundegården uanset om det er slædehunde eller ej...
    Og det er langt fra alle opdrættere af slædehunde, der har hvalpene i hundegård...

    Vores kommende hvalp bor faktisk med sin mor og søskende i en kennel/hundegår - dog inde i en del af huset... De første 2-3 uger bor de inde i stuen, men så rykkes de ud i en af hundegårdene.. MEN opdrætter sørger for at præge dem, de bliver passet og plejet efter alle kunstens regler :O)

    Problemet er de som tror at hundemor skal klare det alene...

    Forresten nénig med Miriam i, at det ikke kun er folk der ikke selv magter opgaven, der vælger at hente hvalpen hjem senere end ved de 8 uger... Jeg kan sagtens selv socialisere hundene - den nye kommer da også hjem som 8 ugers.. Men jeg kan bare godt se fordele i at lade dem være ved moren lidt længere :O)) Selvom jeg så går glip af en tid som jeg elsker - for elsker da de helt små bitte hvalpe :O))


  • #43   11. maj 2011 Michèlle aka fie: jeg er helt enig, jeg køber heller aldrig hundegårds hvalp igen, ville bare pointere at hun ikke var misrøgtet på nogle måder. Jeg var meget naiv og troede jeg kunne det hele, det var en hård lektie at lærer, heldigvis var hun god som dagen og hun var ikke aggressiv, hun træk sig bare.

  • #44   11. maj 2011 Maya - det var skam dårlig formulering fra min side smiley I starten er vi nok alle naive - jeg troede at en DKK-stamtavle var lig med at alt var i skønneste orden... Dette er jo heller ik altid sandt..
    Min første hund blev købt hos den første og bedste DKK opdrætter - i starten havde vi god kontakt.. Det ophørte så da jeg oplyste om at hun havde dårlige luftveje, og en indgroet hale.. Ik engang da jeg sendte dem en mail om at hun var død, svarede de smiley Men man lærer af sine fejl..


  • #45   11. maj 2011 *Michélle aka Fie *: Jo det er det helt 100 også. Lilly blev købt ud af bagagerummet på en bil, så tror ikke hun har prøvet meget andet end det hendes mor har lært hende som lille.

    Men Silas havde heller aldrig lært de ting, selvom han kommer fra en god opdrætter. Tror det han var udsat mest for var at blive trimmet, få bundet ører op og stå pænt på et bord smiley


  • #46   11. maj 2011 Tinna - det er også gode ting at lære :O)) Men alene det at opdrætter har vendt hvalpen til mange andre nye ting, tror jeg gør at hvalpen bliver mere rolig omkring alt nyt smiley

  • #48   12. maj 2011 Vi har også fået begge vores da de var 12 uger. Der er mange forskellige meninger på hvornår man skal have hvalpen. Loven siger man må sælge hvalpe fra 8 uger, ikke at det er det bedste ;o)

  • #51   13. maj 2011 Syntes bestemt ikke at man kan samligne kattekilliger og hundehvalpe det er to vidt forskellige dyr med hvor der er stor forskel på deres sociale behov og behov for kontakt til andre artsfæller som voksne.

Kommentér på:
Hvalpe - hvornår skal de hjemmefra?

Annonce