{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.358 visninger | Oprettet:

køb af ny hund se her... {{forumTopicSubject}}

Det er ikke sjældent der er tråde omkring folk der er kommet galt afsted i forbindelse med hvalpekøb. Derfor vil jeg her forsøge at skitsere nogle af de ting man skal være opmærksom på inden man tager en hvalp med hjem. (kom hjertens gerne med flere ting hvis jeg glemmer noget)

Det første man skal overveje og det skal gøres hjemmefra så man ikke forelsker sig i en hvalp er hvilken race som passer til dig. Der findes mange gode sider som kan informere om de enkeltes racers behov. f.ex http://pedigree.dk/whatdog-guide Det vil give dig som køber en forståelse af hvad du køber

Dernæst sæt dig ind i hvilke sundhedskrav der er for racen, det er altid godt at tage udgangspunkt i FCI sundhedskrav da de er blevet udarbejdet yderst professionelt. Dette er ikke skrevet for at man skal købe en FCI tavle men køb af hund bør foregå hvor hunden er sundhedsundersøgt og hvor forældre har gennemgået nødvendige røntgen, ultralyd, scanninger, og øjenlysninger uanset om hunden har tavle eller ej - Dette vil sikre dig at det er sunde gener en hund opdrættes af - og nej en sundhedsbog fra en dyrlæge eller en dyrlægen siger at hunden kan avle er ikke en garanti. Er hunden en blandingsrace så bør man undersøge for alle arvelige sygdomme i de racer hunden er blandet af

Dernæst undersøger du hvilke opdrættere/avlere som der er. Ring og få en god snak med dem. vil de sælge lynhurtigt uden at høre omkring dig og din livsstil og hvad du kan tilbyde hunden så bør dette få alarmklokker til at ringe. Er det en opdrætter som avler med tavler så er det vigtigt du inden har sat dig ind i hvilke krav der er for den enkelte klub - Der findes desværre folk som bilder folk ind at man kan få en tavle på en hund hvis man betaler ekstra, det kan ikke lade sig gøre da hele kuldet skal registreres. Der findes heller ikke noget som hedder lukkede stamtavler eller at stamtavlen følger nogle uger efter. stamtavlen følger hunden og er ikke noget man får efterfølgende.
Bemærk desuden at hvis begge forældredyr er med tavle og hvalpene ikke er så kan der være noget lusk bagved og der skal man være yderligere opmærksom - man er nødt til at stille spørgsmålet om hvorfor hvalpene er uden tavle, desværre skyldes det ofte at forældrene ikke har kunne avlsgodkendes pga sundhed, her er det endnu mere vigtigt at du som kommende køber ser dokumentation for korrekte sundhedsoplysninger, HD, AD, patella, hjertescanning, øjenlysning osv hvad der findes i den pågældende race

Er der mange kuld på samme tid, vil det være et advarselssignal, her bør man vurdere om der er tid nok fra ejernes side til at socialisere alle hvalpene individuelt.

Bliver du kun vist et rum, og bliver holdt væk fra andre hunde og kun ser hvalpen og evt forældrene skal dette også få alarmklokker til at ringe, hvad ønsker avler at skjule?

Hvordan er hygiejne standarten omkring hvalpene, bliver de passet, er de rene, er deres øre og øjne rene, bor de inde eller i stalden, bemærk nogle racer og/eller blanding af racer har behov for at blive socialiseret meget med mennesker fra lille af, dette finder du ud af ved at sætte dig ind i racen. er den selvstændig, vogter eller flok dyr har den bedst af nær menneske kontakt hele hvalpestadiet.

Husk at få alle papirer i orden, læs tingene nøje inden du tager hvalpen i armene, sørg for at der er købskontrakt som er underskrevet, følger der stambog med så er det vigtigt du gennemlæser den og ser at den er korrekt i forhold til de krav der er for den enkelte klub, sørg for at du har sikkerhed hvis nu hunden skulle blive syg eller være syg når du fik den hjem. Desuden undersøg om der er papirer som dokumentere at hunden er chippet (lovkrav)

Tag aldrig en hvalp med hjem hvor der ikke er sundhedsbog - igen kan man spørge sig selv hvorfor har denne hund ikke måtte se en dyrlæge.
Vurder om prisen er korrekt i forhold til hvad du får. Det kan gøres gældende iform af hvis der er avlsforbud og lign på racen - Der er desuden nogle opdrættere som tager ekstra for hunden som du får refunderet når hunden er blevet røntgenundersøgt inden den er to år, eller øjenlyst.


EN god opdrætter vil altid have hele sit hus åben for dig, du skal føle dig velkommen, du skal føle der er kemi, du skal føle der bliver stillet krav til dig som kommende ejer, du skal føle dig tryg og vigtigst af alt så skal du føle at den person du står overfor ligger en ære i at hendes/hans hunde kommer til et godt sted og at du føler personen er en god repræsentant for racen.

Husk at en evt. retsag er noget nemmere at skulle køre igennem en kennelklub end privat! Der er desværre mange skrubbeløse som kun tænker på penge og ikke på det individ de sælger, derfor forsøger de at gøre livet svært for dig hvis du kommer i problemer! Husk disse folk har oftes god erfaring i disse sager - det har du ikke som førstegangskøber

Håber det hjælper og held og lykke med din søgen efter din nye bedste ven som du forhåbentlig har i mange år frem


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  køb af ny hund se her...
Kommentér på:
køb af ny hund se her...

Annonce