{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.133 visninger | Oprettet:

Røntgen spørgsmål {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Efter de sidste par tråde vdr røntgen gik jeg og tænkte lidt over nogle ting..

Mille fik taget røntgen af hele pivtøjet da hun var Ca 1år og 3mdr, mest for at vide hvad jeg stod med og om jeg skulle gøre noget forebyggende..

Hun havde en super pæn ryg som dyrlægen sagde at hun var sikker på aldrig ville gi problemer (fordi hun ved hvor bekymret jeg især var over om ryggen var pæn) og en b hofte også en der lå på b-c. En fransk bulldog kommer næppe til at døje med det og er egentlig et okay resultat (især hvis man læser nedenstående) - plus hun får led tilskud, vital animin og olie..

Men så er det jeg tænker... Jeg ved at de ikke bedøvede Mille, dvs mit gæt er at hun næppe har lagt 110% som hun burde.. I hvor stor grad kan det påvirke hendes billeder i forhold til hofter? Og vil der være en ide i at få taget nye billeder et andet sted på en tavleløs steriliseret tæve?

Næste spørgsmål er vdr spondylose - hvis hunden har det ses det så hele livet på røntgen eller vil det først ses når "det begynder at vokse" med de tapper der? (kan ikk lige finde en bedre formulering men i ved nok hvad jeg mener)..

På forhånd tak for alle der tar sig tid til at svare smiley

Edit: Der var intet på hverken knæ eller albuer..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Røntgen spørgsmål
  • #2   17. aug 2019 Dvs spondylose ses ikke altid fra start men først når "det er i udbrud"?

  • #3   17. aug 2019 Hun fik som sagt taget af Alt.. Både knæ og albuer hvor der intet var at komme efter heldigvis smiley

  • #6   17. aug 2019 Ja har fået taget af Alt, men ligger ikke inde med dem - men kan da vel skaffe dem..

  • #7   17. aug 2019 Jeg ville ikke koste penge på det men se på hunden og hvis den trives så leve glad med det. en status gør jo ingen forskel for hunden og er relevant for avlere men ikke for den almene ejer, mener jeg.

    Jeg har set hunde med b der led så de måtte herfra og hunde nærmest uden der trivedes så ingen kunne gætte den var HD hund.

    Det er baggrunden for min holdning.

    Jeg har før sagt farvel til en HD hund uden at kende hans status. vi kunne ikke smertedækket Hugo og derfor var status sådan set ligemeget.

    dyrets trivsel først.

    Jeg ved ikke om det kan forebygge at kende om en hund har b eller c... Jeg ændre måske holdning ved næste hund men jeg tror det ikke da jeg som sagt ikke rigtig ser det have betydning for hunden hvad status den har, men tvært imod hvordan hunden har det.

    er det avl er sagen naturligvis en anden


  • #8   17. aug 2019 Tja, man kan så sige at efter hvad KH skriver så har det at hun ikk har været bedøvet nok ikk ligefrem påvirket billederne i den positive retning dvs efter det svar alene kan jeg være meget usikker på om hun overhovedet har en b hofte også en B-c på den anden men måske endda bedre.. Men selvfølgelig nej, det gør ikk en forskel for hunden men det gør en forskel for mig mht mine tanker omkring det og hvor mange forbehold jeg skal ta..

  • #9   17. aug 2019 Min hund er 10 år. Vi fin taget røntgen i april.
    Det viste spondylose og en smule slid i hofterne. Derudover overraskede det mig en del at han har hd på den ene hofte.
    Jeg kan mærke hvor bekymret jeg pludselig er over ALT.

    Han har aldrig vist tegn på hd og er glad for jeg ikke har vidst det altid. For så havde jeg helt sikkert skånet ham mere. Uden der måske ville have været nogen egentlig grund til det.

    Jeg valgte sammen med dyrlægen ikke at få en egentlig status. For som hun sagde. Han går ikke på røntgenbillederne smiley
    Jeg har altid sagt næste hund vil jeg vide status på. Men helt ærligt så tror jeg at jeg har ændret mening.


  • #11   17. aug 2019 Men hvorfor skåne en hund med c eller d hofte, hvis hoften ikke er noget reelt problem i hverdagen smiley Det er jo langtfra sikkert at en dårlig hofte vil give hunden problemer

  • #13   17. aug 2019 Ah så det er dårligere de kan blive - troede det var den anden vej rundt, men godt at vide ligemeget hvad smiley

    Er skam ikk at jeg vil sætte begrænsninger på, på den måde.. Var mere feks i forhold til trapper feks..

    Kan man ved D hofter mærke løshed når dyrlægen mærker eller kan man bare ikk mærke? Eller skal det være HELT galt for at det mærkes af dyrlægen?


  • #15   17. aug 2019 Har haft en hund med HD (Nala), hos hende kunne man tydeligt mærke sådan en knæk ting når man mærkede henover hendes hofter når hun gik og ligeledes ved min mors to med HD.. Det kan man dog slet ikk på Mille.. Ikke at det som sådan skal tillægges det helt store, men det var ikk rart at mærke og må ha været ubehageligt for hundene tænker jeg umiddelbart..

  • #16   17. aug 2019 Nala havde desuden D hofter - vi fik taget billeder hos en specialist i bedøvelse..

  • #17   17. aug 2019 Så var det nok alligevel et godt valg at købe back on track hunde seng og dækkener til hende smiley

  • #18   17. aug 2019 Ved faktisk ikke om løshed kan mærkes.
    Min hund ømmer sig når kiropraktoren eller dyrlægen piller ved den venstre hofte.
    Det er ikke mit indtryk at hans er virkelig slemt .
    Jeg har set en hel det røntgenbilleder af mennesker med hd, og jeg kunne selv med det samme se, at hans ene hofte ikke er helt god. Men altså jeg ved det jo reelt ikke. Det kunne være en d eller e uden jeg aner det

    Ved man med sig selv at man ikke vil sætte begrænsninger, hvis hunden har knap så gode hofte, men ingen symptomer viser, så kan jeg godt se meningen i, at få taget røntgen.
    Jeg ville have bekymret mig konstant. Præcist som jeg gør nu. Så for mig ville det ikke have været det værd


  • #19   17. aug 2019 Jeg ville ihvertfald ikk bekymre mig mere end jeg gør nu.. Nu tænker jeg jo bare om hun i virkeligheden kan have helt vildt dårlige hofter, og umiddelbart tænker jeg nok at den uvished er værre for mig da jeg hvis hendes hofter nu feks er c/d så vil jeg gå endnu mere ind i forhold til trapper, tilskud, back on track og være meget mere OBS på om hun en dag får smerter hvorimod får jeg at vide hun har b/c eller b/b (dyrlægen var lidt i tvivl bla fordi hun ikk lå helt optimalt) så vil jeg ikke gå helt så meget ind i det da risikoen for at hun kommer til at ha ondt vil være mindre.. Men vil ALDRIG begrænse hende i leg eller anden almindelig aktivitet!!! Det er kun i forhold til trapper, tænke over om vi skal ha flere måtter på vores glatte trægulv mv.. Hun skal jo stadig ha lov at ha et aktivt hundeliv!

  • #20   17. aug 2019 Heldigvis har jeg allerede taget mange tiltag, endda før jeg vidste noget om det her (ringede først fra et par mdr siden og spurgte om status) - Hun bryder sig ikk om de 4trin der er op til vores lejlighed så jeg løfter hende og har gjort altid (hun fik heller ikk lov til at gå på trapper overhovedet til hun var over 1år) - skal lige siges min mors hund og min gamle hund kunne heller ikk li vores trapper, de er vist bare dumme for hunde, og andre trapper går hun heller aldrig på da hun ikk føler sig tryg ved det - nok pga hun aldrig rigtigt har gjort det pga jeg har skånet hende fra start.. Hun har bot dækkener, en BoT kurv, får tilskud til led, vital animin, olie og urter (har fået disse tilskud siden hun var 1år) og har en trappe op til sengen så hun ikk skal hoppe op og ned (den er ret høj).. Så hun bliver jo allerede passet rimelig meget på i forhold til hofter smiley

    Nå ja også har hun lammeskind i alle kurve og på sofaen og i sengen som hun ELSKER at ligge på smiley


  • #21   17. aug 2019 Overvejer lidt at skifte nogle lammeskind ud med bot.. Men kan ikk helt finde ud af om bot egentlig er bedre?

  • #22   17. aug 2019 Den lille pige på sit lammeskind (ovenpå vetbed)

    profilbillede
  • #23   18. aug 2019 Min Boston har spondulose i ryggen omkring skuldrebladene, men det genere ham overhoved ikke, det mere hans deforme hofter og ryghvirvl inden halen.

    Jeg har fået taget rgt af den lille (pga halthed på sene bagben) hans ryg så så perfekt ud, ingen deforme knogler.. men ja hvad skader han får i livet kan jo givet mange ting flere år frem smiley havde han ikke været halt havde han ikke fået taget billederne


  • #24   18. aug 2019 Hugo kunne man se det på med det blotte øje... altså at noget var galt. ahns ene muskel var større end den anden når man så ham bagfra. han kom til skade pga en løs hund og jeg fulgte et dårligt dyrlægeråd om 3 ugers ro. Så mistede han muskelmassen og det slog ham ihjel til sidst

    så endelig ikke skåne.....heller ikke ved skader. Så opsøg en ekspert straks

    det er smertefuldt at få at vide efter ens hund dør som 6 årig at jeg fik et forkert råd hos en fagperson men af skade bliver man klog


  • #26   18. aug 2019 enig kh

    Han var en kastreret mix. intet talte for at fotografere. han fik 6 år med fuld fart og glæde


  • #27   18. aug 2019 23# Hvis han har en deform ryghvirvel så har han vel ikk en perfekt ryg? Eller misforstår jeg?

  • #28   18. aug 2019 Den unge (Morris) jeg har har den perfekte ryg. Den gamle (Manfred) har en deform.

    Men den unge blev kun taget rtg pga halvthed


  • #29   18. aug 2019 Ah på den måde smiley Milles ryg er heldigvis også rigtig pæn.. Lige præcis ryggen er min største frygt mht misdannelser! Har også tidligere haft en hund med spondylose, men husker ikk fakta omkring det, hun var heller ikke påvirket af det heldigvis smiley

    Døjer din der har misdannelsen pga det?


  • #30   19. aug 2019 Min med misdannelsen er ikke generet af sin spondulose overhoved, men han har fået slidgigt i sin hofter pga misdannelsen og skævt bækken..

    Min jackline. Havde spondulose også og var heller ikke generet af det.


Kommentér på:
Røntgen spørgsmål

Annonce