{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.509 visninger | Oprettet:

køb af hund, voksen? {{forumTopicSubject}}

Jeg står og vil gerne have hund inden for de næste par år. Derfor er jeg allerede nu begyndte at kigge racer osv.

Jeg står dog og er i tvivl om jeg skal vælge voksen hund eller en hvalp.

Det er min første egen hund. Vi har tidligere haft hund i familien, som jeg har trænet og opdraget. Men det er jo ikke det samme som at have den helt selv.

Hvad startede I med, og hvad vil i anbefale?

Er der andre råd I vil give?

Hunden og jeg kommer nok til at bo i lejlighed i midtbyen i Silkeborg, så der vil være rig mulighed for aktivering og legekammerater smiley

Med venlig hilsen
Dorte


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  køb af hund, voksen?
  • #4   23. sep 2019 Jeg ville vælge hvalp så jeg selv kunne forme, jeg har prøvet begge dele og har klart fået det bedste resultat ved hvalp

  • #5   23. sep 2019 Jeg dur ikke til at have hvalp, det er alt for stressende for mig.

    Derfor vælger jeg kun voksne hunde fremadrettet.


  • #7   23. sep 2019 Vi startede med at lede efter en voksen, men endte teknisk med en unghund (10 mdr), men hun var så moden, at hun praktisk talt var voksen.

    Vi oplevede aldrig rigtig en unghundeperiode - såøøøh, vi kom på prøve, da vi så fik Easy fra hvalp smiley :D

    Jeg er glade for begge hunde, og lige knyttet til dem. Jeg er glad for vi startede med en voksen, fordi jeg kunne ikke overskue en hvalp på det tidspunkt smiley

    Easy har været "svær" som unghund i forhold til Nicki, fordi hun aldrig rigtig var unghund, men han var nok reelt ret nem i forhold til mange andre unghunde. Nu er han 2,5 og hjernen begynder at være på plads - dejligt!


  • #8   23. sep 2019 Tusind tak for alle jeres svar.

    Må indrømme at det mest tiltaler mig med en voksen hund eller en unghund. Primært fordi de hunde vi har haft sammen i familien har været nemme hunde.
    Jeg er forberedt på at lede længe efter den rette hund, og kigger også ofte ved internatet.

    Jeg er slet ikke bange for at få en hund med noget i bagagen, for alle hunde har nogle hensyn der skal tages. Men jeg ønsker en mellem størrelse hund, som gerne må holde længe og være sund. Så det kan være lidt svært at finde. Men det haster heldigvis ikke.

    Jeg har også kigget en del på genbrugshund, da det tiltrækker mig lidt at hjælpe andre, samt ofte ved man hvad man får osv.


  • #9   23. sep 2019 Jeg ville altid vælge en hvalp,dels fordi jeg selv vil forme den og dels så vil jeg vide hvad den har prøvet i livet. Og så vil jeg meget nødigt være foruden hvalpetiden,selv om den er hård.

    I øvrigt er jeg ikke klar på hvad som helst. Jeg har haft de problemhunde jeg skal have. Nuvel ikke alle voksne opplaceringshunde er problemhunde,men hvordan spotter man dem...?


  • #11   23. sep 2019 Jeg må tilstå at jeg foretrækker hvalpe; jeg kan godt lide at 'forme' min hund selv. Men når det er sagt så har min bedste hund EVER været den hund jeg overtog fra avler da han var 3 år gammel. Han kunne intet andet end at være hund, da jeg overtog ham men var virkelig godt avlet og mentalt meget sund og robust. Han blev en ganske udmærket lydighedshund.
    Jeg har også engang overtaget en 6 mdr gammel hund, der desværre viste sig INTET at have prøvet eller oplevet efter at den forlod sin opdrætter 8 uger gammel. Den havde udelukkende 'pyntet' i en villahave i Nivå.... På et tidspunkt blev den for stor en mundfuld for køber og blev sendt tilbage til opdrætter, der gav hende til mig (jeg havde i forvejen en hund fra samme opdrætter). Jeg fik en 6 mdr gammel megaselvstændig 'vildhund'. Hun blev en rimelig god hund, men jeg fik aldrig samme tætte bånd med hende, som jeg har haft til dem jeg har haft fra hvalpe af. Hun havde ganske enkelt lært at klare sig uden menneskeligt selskab og hun havde nok i sig selv. Den fuldstændigt manglende prægning og socialisering efter 8 ugers alderen bar hun med sig hele livet: Hun tolerede ikke andre hunde end lige vores anden hund og hun var særdeles fjendtligt stemt overfor fremmede mennesker. Hun blev 13 år gammel og hun havde et godt liv hos os, men det var 12½ år med en hund der krævede særlige hensyn for fx ikke at 'æde' en fragtmand eller en nabo. Man skal være klar til at risikere at det er sådan en hund man får når man tager en 'genbrugshund' smiley


  • #12   23. sep 2019 Uanset hvad, så ville jeg tage er erfaren og hundekyndig person med ud at kigge - én som ved, hvad der skal spørges ind til, og hvad der skal kigges efter.

    Det sker desværre alt for tit, at nye/uerfarne hundeejere kommer til at overtage åbenlyse problemhunde - ganske enkelt fordi de ikke kender faretegnene. Og hvis der ER udfordringer, så kræver det virkelig meget at få en velfungerende hund ud af det, selv hvis man har masser af viden og erfaring.


  • #13   23. sep 2019 Hvalp ville jeg vælge.
    Har haft genbrugshund - det gider jeg ikke igen.
    Jeg kunne måske finde på at tage en unghund direkte fra opdrætteren. Men ikke hvor den har været ude i et hjem eller flere.
    Men stor respekt for dem der vælger en voksen hund. Jeg vil bare gerne selv have lov.


  • #14   23. sep 2019 Vi har tidligere haft hund som var negativt stemt overfor gæster, fremmede osv. Så det har jeg prøvet.

    Endvidere er hende min mor har nu (min gamle hund) meget reserveret over for fremmede.

    Men jeg er 100% forbedret på at bruge mange måneder på at finde den rigtige hund.
    I og med jeg bor i England de næste måneder skal jeg også lige flytte hjem igen og komme på plads selv inden der er hund på skemaet smiley


  • #15   23. sep 2019 Jeg kan godt lide omplacerings hunde.

    Dog udelukkende med tavle, da jeg ikke gider hunde hvor der er diverse problemer med psyken eller de er blevet passet dårligt.

    Det er min erfaring, at har hunden tavle, så har folk generelt passet godt på dem.

    Skidt med at hunden ikke er trænet noget videre, det er let at rette op på. Jeg skal jo heller ikke vinde DM i noget som helst.


  • #16   23. sep 2019 Jeg skal heller ikke vinde noget som helst med hunden. Den skal udelukkende være min ven og makker.

    Vi vil træne tricks men ikke til den store guldmedalje, blot som aktivering og mental stimulering.


  • #18   23. sep 2019 Martin - Hvordan forhindre en stamtavle dårlig psyke og pasning?

  • #19   23. sep 2019 Helt ærligt, med mindre man er rigtig heldig så er det oftest betydelig lettere at få en hvalp end en voksen, hvalpen kan formes en voksen hund har oftest en eller flere ting du ikke er så glad for og du skal aflære og lære hunden nyt, der er altid en grund til at hunden omplaceres og ofte er, allergi, flytning og lign. ikke den egentlige grund.

  • #20   23. sep 2019 @Frk Jensen,
    Det er min erfaring, at når folk har betalt meget for noget, så passer de også bedre på det generelt.

    Det er jo bare at stikke næsen ud på et internat, så ser du hvad der står mest af.


  • #21   23. sep 2019 Martin - Jeg har været på et internat og de fleste er der ikke pga dårlig psyke eller pasning.

  • #22   23. sep 2019 @Frk Jensen,
    Nej de er blevet omplaceret fordi at ejeren fik allergi... Jeg ved det godt. smiley


  • #23   23. sep 2019 Martin - Det sted hvor jeg var i praktik var det mest pga fejlkøb, hvor de ikke lige havde forventet hvalpen opførte sig sådan og sådan.

    og ved de voksne var det lige så tit fordi ejeren blev for gammel eller var død og familien var taget ud med den.


  • #24   23. sep 2019 Jeg har haft flest omplaceringer og et par hvalpe og efter min opfattelse er det lettere at få en hvalp.

    Jeg mener selv, at jeg er relativt hundeerfaren og alligevel har jeg flere gange fået overraskelser efter at have overtaget en brugt voksen hund.
    Derudover er det svært at finde "de gode", altså dem der ikke skal omplaceres pga problemer med hunden, men af andre grunde.

    Samtidig er der et meget større og mere ensartet udvalg, hvis man vælger en hvalp, det er lettere at lave en ønskeliste og finde noget der passer på listen i forhold til hvis man vælger en omplacering.


  • #25   23. sep 2019 Jeg har kun haft en hvalp og det er Zenta som er 12,5 år nu.
    Resten har været omplaceringer.


  • #26   23. sep 2019 Jeg synes sjovt nok, ikke at det er svært at finde de gode omplaceringer.

    Hvis man er medlem af grupper/racer man er fan af på Facebook, så kommer der en gang i mellem hunde, hvor der er gode forklaringer på omplaceringer. Det kan være skilsmisse, sygdom eller dødsfald.

    Nu er jeg jo til store hunde, og dem er der ikke så mange af, måske er det derfor jeg har været heldig!

    Mange vil gerne tage en Stafford, men en Broholmer er ligesom lidt mere besværlig måske.


  • #27   23. sep 2019 Jeg synes ikke det er svært at finde omplaceringer af min race.
    De kommer ligesom dumpende helt uden at man behøves lede.


  • #28   23. sep 2019 synes det er svært ... jeg har en nu som jeg fik da hun var 20 måneder, og en jeg fik da hun var 9 uger .... den ældste var virkelig nem, ingen urenlighed, ingen natteroderi, ingen mærker på ben og håndled fra en hvalp der skifter tænder, ingen ødelagte ting, MEN klart en rar hund der ville være helt anderledes hvis jeg havde haft hende fra hvalp ... den yngste er meget sjovere, hun er helt klart mere præget af familien her, men det var også mega hårdt og jeg ved ikke om jeg orker hvalp igen ... men duften af hvalp ÅHHH og alt det sjove og pudsige ...

    der er virkelig fordele og ulemper


  • #30   24. sep 2019 Jeg vil rigtig gerne have en hvalp jeg kan præge osv. MEN jeg er i tvivl. Om jeg er klar til det. For ja jeg har opdraget og trænet en hvalp før der er blevet til en fantastisk hund, men jeg har på fornemmelsen hun var en utrolig nem hund. Og derfor er jeg i tvivl om jeg er klar til en hvalp.

    Jeg må gå i tænkeboks, og evt. Være åben for begge dele når der kigges hund


  • #31   24. sep 2019 @24: "Derudover er det svært at finde "de gode", altså dem der ikke skal omplaceres pga problemer med hunden, men af andre grunde."
    De gode finder man fx ved at kontakte opdrættere i den race man er interesseret i og finde de hunde som de egentlig selv havde beholdt til avl, men som de af den ene eller anden grund ikke avler på alligevel. Eller få en pensioneret avlshund. Ham jeg fik på 3 år var en 'pensioneret' avlshund. Racen er lille så 3 kuld efter samme hund er absolut max. Han havde lavet 2 kuld i Sverige og 1 i Norge. Jeg fik en 'rå' hund, men virkelig godt avlet og med en virkelig god psyke. Han faldt til i løbet af en week-end og opdagede lynhurtigt det sjove i hundetræning og han var på en eller anden måde ekstremt klar til at lære noget og han kunne kapere noget mere end en lille hvalp.
    Ham jeg har nu er tre år gammel nu. Ham har jeg haft fra hvalp og det er først i løbet af denne sommer at han for alvor blev klar/moden nok til at rykke rent træningsmæssigt. Det er først nu han er blevet voksen. Men for pokker hvor har hvalpe og unghundetiden med ham dog været sjov og fuld af spas, ballade og spillopper smiley For ja, hvalpe skal renlighedstrænes, de skal lære ikke at gnaske sofaen i stykker, bide i fingrene og de skal lære at være alene osv osv osv. Men de er spilme også sjove og festlige.
    ... non-spilable not so much.....


    profilbillede
  • #32   24. sep 2019 Jeg foretrækker helt klart at få hvalp, så jeg selv kan præge den.

    Jeg har taget imod en del voksne omplaceringer, og størstedelen har haft lig i lasten. Jeg synes helt ærligt, at det er mere krævende, at tage imod en voksen hund, fremfor en hvalp.


Kommentér på:
køb af hund, voksen?

Annonce