{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.980 visninger | Oprettet:

Hundeejeres adfærd. {{forumTopicSubject}}

Laver dette emne, fordi jeg er dybt frustreret, og RASENDE smiley smiley smiley

Mine hunde blev i dag angrebet af 2 store blandingshunde. Den ene ligner en flatcoated retriver-blanding, den anden en amerikansk bulldog blanding. Altså 2 store hunde, som vejer en del mere end mine 4 små hunde på mellem 3 og 19 kg.

Jeg gik AMOK !!! Jeg råbte, skreg, sparkede, slog og flåede i mine hundes snore, og på mirakuløs vis, undgik jeg at nogen af mine hunde blev bidt. Jeg var så “heldig” at ejeren af de store hunde var tæt nok på, til at han kunne få fat i sine hunde forholdsvis hurtigt, men ingen af hundene lystrede på hans indkald smiley Og han havde ikke voldsomt travlt smiley Jeg måtte bl.a skælde ham ud, over at han ikke tog fat i den amerikanske bulldogblanding, som med stive ben og rejste børste luskede hen mod mine, igen smiley Jeg råbte ad ham, om han dog ikke kunne forstå, at mine små hunde kunne blive slået ihjel, hvis de havnede i kæften på hans ??? smiley smiley smiley smiley
Til sidst fik han hundene med, uden så meget som en undskyldning smiley smiley smiley

Og her sidder jeg så, og er dybt frustreret, rystet og ederspændt rasende ! Jeg kunne have mistet en eller flere af mine hunde, fordi endnu en hundeejer ikke har kontrol over sin hund smiley Det her er desværre anden gang, at mine hunde bliver angrebet, umotiveret, af en stor hund. Og jeg er rasende !!! Første gang, fik jeg heldigvis fat i den angribende hund (som tilhører naboen til højre) og fik løftet den op, så den stod på bagbenene, så der blev mine heller ikke bidt.

Det er naboens søn (til venstre for mig) som ejer hundene, og han er desværre meget ofte på besøg hos sine forældre. Jeg har afholdt mig fra, at gå ind til naboen for at snakke om det, for jeg ved, at jeg ville gå AMOK smiley ! Håber på, at jeg render ind i nabokonen en dag, hvor jeg er faldet lidt (meget) ned igen, så jeg kan forklare hende, at det her bliver første, eneste og sidste gang, at det her sker !!! Skulle de “glemme” at lukke lågen en anden gang, så bliver de politianmeldt for at have ulovlige hunde, der ikke er under kontrol !

Og det er så her, at jeg når frem til overskriften: Hundeejeres adfærd, for kære HG’er, som insisterer på at lufte hund, uden snor, og uden kontrol, har du nogensinde overvejet, hvilke konsekvenser det kan have, at din hund farer op i hovedet på fremmede hunde ? Også selvom din egen hund er venlig ?

Jeg har brugt lang tid på at lære mine genbrugshunde, at man godt kan passere fremmede hunde, uden at skælde ud, for jeg gider ikke det der hysterisk gøeri. Men nu kan jeg så starte forfra smiley Og ikke nok med det, nu skal jeg så også lige selv komme mig over chokket over, endnu engang at opleve at mine hunde bliver angrebet.
Jeg er ikke i tvivl om, at vi endnu en gang får en lang periode, hvor mine hunde skælder ud, ved synet af en fremmed hund. Og jeg hader det ! Og er hamrende frustreret over, at endnu en ansvarsløs hundeejer skal komme ødelægge så meget.

Da jeg selv havde store hunde, følte jeg mig ikke specielt udsat, i forhold til fremmede hunde. Men der oplevede jeg også kun meget sjældent, at folk lod deres hunde komme tæt på mine. Men nu hvor jeg kun har små hunde, er det sgu efterhånden ret så angstfremkaldende at støde på løse hunde, specielt store hunde. Og jeg HADER den følelse !! Den kan sgu da ikke være rigtigt, at man skal anskaffe sig en monster stor hund, for at komme til at gå i fred på gaden ?
Jeg bor langt ude på landet, og møder heldigvis sjældent fremmede hunde, tør slet ikke at tænke på, hvilken belastning det må være, at bo i en by, med en lille hund smiley

Man hører ofte her på HG, at folk bliver irriterede, og taler nedsættende om små hunde, som er hysteriske, små gømaskiner, der skaber sig uden grund smiley
Måske man skulle overveje, om der rent faktisk er en grund til, at så mange små hunde føler sig truede/udsatte, når de ser en stor, fremmed hund ?

Så kære hundeejer, tænk dig om, inden du slipper din store hund løs. Måske en dårlig oplevelse med din løse hund, selvom den er nok så venlig, er medvirkende til at en lille hund får sig endnu et chok.

Når man er lille, så er man bare mere udsat, og risikerer livet, ved mødet med en stor, voldsom, og eventuelt agressiv hund.

Så lad os hjælpe hinanden, med at passe på vores hunde. Tænk dig om, inden du slipper din store hund.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundeejeres adfærd.
  • #1   8. dec 2019 Jeg har "stor" hund, og har ofte konflikter med andres løse hunde.. folk er ligeglade.

    De små hunde herinde i byen, som gø'er helt tosset ved synet af andre hunde er oftets fordi deres ejer ikke passer på dem. De går i Søndermarken, og slipper deres små hunde, som derefter bliver løbet over ende, og derved ender som meget nervøse, og ejerne forstår det ikke.

    Jeg vil allerhelst bare være i fred, og heldigvis sover de fleste tosser længere end mig, og de gider ikke gå langt, så der er gode muligheder for at gemme sig.


  • #2   8. dec 2019 Modbydelig oplevelse.

    Jeg tror dog ikke at vi haft nogen der argumenterer for at lufte hunde uden kontrol og uden snor trods alt.


  • #3   9. dec 2019 Ja, det var modbydeligt, specielt fordi små hunde bare er mere udsatte, hvis de bliver angrebet smiley
    Er enig i, at folk burde passe bedre på deres små hunde. Men folk med store hunde, burde også blive bedre til at passe på deres hunde.
    Vi skulle jo alle gerne kunne gå i fred, uanset størrelsen på hunden.


  • #4   9. dec 2019 Ej hvor frygteligt! Er det rigtig forstået at ejeren af hundene der for nyligt overfaldt dine hunde, er din nabos søn? Er det tilfældet, så synes jeg du bør tale et alvorsord med dem + søn.

  • #5   9. dec 2019 Første gang, var det naboens hund, til den anden side (hovawart-blanding). Og denne gang var det så min anden nabos søns, hunde.
    Altså 2 forskellige naboer.


  • #7   9. dec 2019 Heldigvis har naboen til den anden side, taget konsekvensen af overfaldet på mine hunde, så konen, som ikke kan holde hunden, lufter den ikke her på vejen længere. De undskyldte mange gange. Respekt for det !

    Hvordan det kommer til at gå med min anden nabo fremover, vil tiden vise ?

    Jeg kan ikke rigtigt se, at man kan reagere på andre måde, end jeg gjorde, hvis man vil undgå at ens hunde bliver ædt ?
    Eneste grund til, at mine hunde ikke blev bidt, var netop, at det lykkedes mig at holde de andre hunde nogenlunde på afstand, ved at brøle og sparke. Havde jeg stået stille, og gjort ingenting, havde de store hunde haft frit spil smiley

    Man er bare ekstra udsat, med små hunde, og det bliver ikke lettere, når man så oven i købet skal holde styr på 4, på en gang. Har aldrig tænkt over, hvor sårbar man er, med små hunde. Det gør jeg nu smiley


  • #8   9. dec 2019 Ann-Marie H, sikke en grim oplevelse, som jeg (desværre!) sagtens kan sætte mig ind i. smiley

    Jeg har haft hund de sidste 12 år, og har også haft sådanne grimme oplevelser, med dem begge, og både med og uden bid. Når det er sket uden bid, er det udelukkende fordi jeg har små hunde (Cairn Terrier) og har kunne løfte dem op, et par gange har det været nødvendigt at have dem i strakt arm over hovedet. smiley

    Det er SÅ grim en oplevelse, og som dig bliver jeg helt vildt gal, men mest af alt bliver jeg bange og ked af det, ofr som du skriver, sætter det ens egen hund tilbage i træningen at kunne passere andre hunde uden at skabe sig og det sætter sig endnu engang i mig. Jeg har brugt enormt mange kræfter på at arbejde med mig selv, en lang periode turde jeg ikke gå i byen med hundene, jeg turde ikke gå nye steder i byen, og de steder, hvor overfaldene eller forsøget på overfaldene var sket, turde jeg ikke nærme mig.

    Seneste episode skete for et par uger siden på en stor vej her i Kolding, som Anton og jeg går flere gange om ugen, hvor en SBT kom farende ud fra en gårdsplads og ville have fat i Anton. Heldigvis fik jeg Anton op over hovedet, og blokerede med mit ene ben, så det var mig, den ramlede ind i og derefter brølede jeg af den anden hund. Da ejer endelig kom ud, fordi jeg piftede efter ham, KRØB denne hund hen over græsset til ham, aldrig har jeg set så undertrykt en hund. smiley Hunden havde ikke halsbånd på, og jeg ville ikke tage fokus fra ejeren på sin hund eller distrahere hunden ved at begynde at skælde ejeren ud, så jeg sagde bare, at han var en lorteejer og gik rystet videre - mens jeg græd stille. smiley Jeg havde ugen før fået lagt en blokade i min ene skulder, det ødelagde dette stunt så, fordi jeg måtte slynge Anton op i snoren i kun den arm. smiley

    Egentlig er jeg forundret over, at andre hundeejere ikke kun vil passe på deres egen hund, men jeg undrer mig faktisk også over, at de ikke føler en eller anden form for ansvar overfor den anden hund, at man ikke ønsker at beskytte andre hunde mod ens egen. Det må være fordi empatien ikke rækker så langt eller at man ikke kan se en rynke i røven på sin egen hund, for standardsvaret er jo altid, at "det har den aldrig gjort før!".

    TS, jeg håber, at både du og dine hunde hurtigt kommer jer over chokket. smiley


  • #9   9. dec 2019 Jeg ville faktisk gerne at hundeejere tog et step videre og trænede og opdragede deres hunde til at kunne begå sig i det miljø de lever i.
    Det er mindst lige så træls at møde en hysterisk køter der laver udfald og skaber sig helt vildt selvom den er i snor eller bag hegn. Som det er at møde en venlig hund uden kontrol.
    Det er heldigvis sjældent folk med aggressive hunde lufter dem uden snor.

    Desværre kommer man aldrig helt uden om de dårlige oplevelser. Og en lille hund er bare meget mere sårbar og udsat.


  • #11   9. dec 2019 Ann-Marie, hvor er jeg dog ked af jeres dårlige oplevelse, jeg håber hundene tager det ok, så i ikke ryger helt tilbage til start. Og kæmpe kram til dig.
    Jeg ved ikke hvad der foregår i hovedet på folk nogle gange. Jeg fik heller ikke så meget som en undskyldning da Lucky blev bidt, hverken den ene eller den anden gang, det var dog 2 små hunde og der skete ingenting, men det var dem der henvendte sig til os, og de havde endda snor på. Så nogle ejere tænker sig nok bare ikke om sådan helt generelt.

    AG det kan bare være utrolig svært når først det har sat sig i hunden, at store hunde er farlige, pgs dårlige oplevelser.

    Jeg har trænet med min Lucky i flere år, og hver gang jeg kommer 1 skridt frem, kommer der en hund med en ejer der er pisse ligeglad stormende op i hovedet på ham og så kan vi starte forfra.

    Så jeg indrømmer gerne at jeg har 2 som folk anser som små hystader. Men der er en grund til de er det, og vi kæmper en kamp for at lærer dem at det er ok. Ofte kan de da også gå pænt forbi eller stå lidt væk imens de passere, det er bare ikke altid at folk så pænt passere og ikke lader deres hund tage kontakt til vores.

    Mine er altid i snor og vi går kun steder hvor de skal være i snor.


  • #13   9. dec 2019 Det gode er, at dine hunde ikke blev bidt, men både hunde og ejer får sig en ordentlig forskrækkelse, når man udsættes for sådan et møde. Knus til dig og dine hunde.

    Jeg har selv prøvet det 2 gange, første gang havde jeg mine to malteserhvalpe (ca 4-5 måneder) med på gågaden i Odense (socialisering). Bag os kom en trunte med en labrador, trunten var mere optaget af mobilen, og pludselig hørte jeg larm bag mig, det var labradoren, der kom flyvende for at æde mine hunde. Jeg nåede heldigvis at få begge hunde op, så der ikke skete noget. Men trunten forstod ikke, at den halve gågade skældte hende ud.

    Anden gang var jeg på vej til en lille skov i nærheden, og lidt nede af vores vej, kom 3 jagthunde farende ud over vejen og angreb hundene og mig. Jeg fik hundene op og sparkede og råbte det bedste jeg havde lært. Det endte med at de 3 angribere rendte hylende ind i deres egen have. Selvom ejeren var hjemme, kom der ingen reaktion, og jeg havde så ikke lyst til at begive mig ind på de angribende hundes territorier, så jeg fik ikke fat i ejeren.

    Heldigvis synes mine maltesere så stadig at det er hyggeligt at hilse på store velopdragen hunde.


  • #14   9. dec 2019 Ofte lader folk også deres store ustyrlige hunde gå løse hvor der er påbud om snor og de nær bliver kørt over fordi de løber hen og hilser på andre hunde. Min 6 kg vuf tolerer kun store hunde fordi hun hele livet har oplevet at de er under kontrol til hundetræning og derfor lader hende være. Tænker at hun ville reagere meget anderledes hvis ikke det var for holdtræningen, fordi i vores hverdag har hun desværre oplevet et par dårlige ting som jeg kun lige akkurat kunne skærme hende fra ved at tage hende op, og det er selvom jeg ALDRIG opsøger steder med fri leg og løse hunde. .

  • #15   9. dec 2019 Buch i Kbh synes jeg ikke man behøver opsøge noget.. de løse hunde er overalt, og de færreste har styr på dem.

  • #16   9. dec 2019 Så, nu er der hvis ved at gå selvsving i tingene igen, med små episoder.

    1. En normal voksen hund, kan altså uden problemer håndtere en dårlig oplevelse i ny og næ. Medmindre vi taler flere gange om måneden, så burde der altså ikke komme problemer ud af det.

    2. Hvor mange hunde vil reelt angribe kontra bare hilse. Så mange aggressive hunde får altså ikke lov til at løbe frit rundt. Det tror jeg ikke på.

    3. Mine forældre har en Malteser på 1,8 kilo, og den er ikke bange for store hunde. I min tidligere klub var en del små hunde, og de havde heller ikke udfordringer. Måske der ligger mere i opdragelsen (træningen) end mange ejere vil påtage sig (det er naturligvis også svært at erkende).

    4. Hvad er en stor hund? For mig er det en over 50 kilo, og jeg har stadig til dato ikke oplevet en hund i den størrelse som var aggressiv rende frit rundt. Ja, heller ikke venlige. Os der ejer store hunde er pisse nervøse for at noget skal gå galt, fordi uanset hvad er det vores der vinder (taber) i sidste ende.

    5. Jeg tror ikke på den avis artikel med at en Kangal skulle rende frit rundt i DK. Det har sikkert været en Mollosser af en art, men ikke en Kangal.

    Arh, jeg skulle lige af med det. smiley


  • #17   9. dec 2019 Hvor er jeg ked af at høre, at du har haft sådan en dum og grim oplevelse smiley
    Jeg kan godt forstå, at du bliver vred over at både du og dine hunde bliver sat i den situation! Det er ikke okay!

    Og jeg er helt enig med louise her - i Kbh (og Storkøbenhavn) er der rigtig mange løse hunde, der ikke er under fuldt herredømme...


  • Marie A
    Marie A Online Tilmeldt:
    feb 2016

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 159
    #18   9. dec 2019 Martin - Nu behøver den store hund jo heller ikke at være aggressiv for at det skal gå galt smiley

    Andre hundeejeres adfærd var noget jeg lige skulle vende mig til da jeg fik hvalp. F.eks. en dag jeg var på vej til hvalpetræning, med min femten uger gamle hvalp (omtrent 2 kilo tung). Vi passerer et par med en unghund, og øjeblikket efter lander hunden ovenpå min hvalp. Min hvalp hyler op af smerte, idet unghunden hopper igen og lander ovenpå hendes hofte. Jeg råber til ejerne, imens jeg kæmper videre med at få min hvalp ud fra under køteren. Til min overraskelse står de og griner, de havde spottet en "passende" legekammerat i min hvalp, og så valgt at slippe deres rottweilerhan. Jeg lykkes endelig at få den store, tunge hund væltet ud af balance, længe nok til trække min hvalp ud og få hende op i favnen. Da jeg skynder mig væk, råber de efter mig: "Ville den ikke lege?" Og det kan da godt være at den rottweiler ikke var ude på flå hovedet af min hund, men Gud, hvor har den hofteskade og fejlbehandling deraf, kostet mange penge og tårer, da skaden "gik op" igen ved et overfald to år efter.

    Om det er opdragelsen? Tja, min hund kan sagtens passere tæt forbi grupper af f.eks. rottweilere helt stille og roligt, og da broholmeren (stor nok? smiley ) Brutus, der boede i min nærhed, var i live, passerede vi da også ham uden problemer hver dag (ja, faktiskt kunne min hund vældigt godt lide ham).
    Hun var heller ikke utryg ved den lyse broholmer der var med færgen, sidst jeg var af sted. Den sorte der fulgte med, var dog noget mere klodset og urolig ved turen, så den holdt min hund øje med, da ejeren boksede tæt forbi os med den.

    Min hund må dog også godt knurre, og gø, hvis hun føler sine grænser overtrådt. Det er de færreste hunde vi ikke kan passere, også selvom de måske hænger i enden af snoren, klar til at fare i hovedet på min hund, hvis ejeren slap snoren. Men der er også nogle få hunde(ejere) jeg ikke stoler på, kommer de for tæt på vil jeg ikke forsøge at overbevise min hund om at der ikke er fare på fære, der er jeg sgu alt for anspændt og vred til at hun ville stole på mig.

    Og så at det ikke kan misforstås, hvis nu hun flippede ud når vi passerede en helt "almindelig" hund, vill jeg selvfølgelig arbejde med det. Det måtte vi også i starten med rottweilere, da hun fik kopieret min utryghed. Både fordi jeg ikke ønsker at hun skal være bange, men også fordi jeg ikke ønsker at andre hunde skal få dårlige oplevelser pga min hund. Og jeg tror at dem der kæmper med "små hysteriske hunde" har det på samme måde. Hver eneste gang en i min racegruppe på facebook har oplevet et overfald, ytrer de også bekymring for om deres hund nu bliver bange for andre hunde, og spørger om råd til træning.

    Undskyld, det blev langt. Men arh, jeg skulle altså også lige af med det smiley


  • #21   9. dec 2019 Øv, hvor en oplevelse, Ann-Marie smiley Håber du og hundene er ok smiley
    Hader løse hunde, hvilke vi ofte også møder smiley


  • #22   9. dec 2019 Ja, jeg var ved at sige velkommen i klubben, for desværre en situation jeg alt for tit har prøvet, med det resultat at jeg er blevet bange for at gå ture med mine hunde (efter at jeg blev truet med bank)

    Det er dybt frustrerende, og helt uforståeligt at ejerne ikke engang kan sige undskyld, eller skynde sig hen og fjerne sine hunde.


  • #26   10. dec 2019 Undskyld mig, men jeg sidder altså lidt og smiler smiley
    Det kørekort er da forhåbentlig en joke!
    Mine hunde ville ikke en gang kunne få en bronzemedalje smiley


  • #27   10. dec 2019 Inge det ville mine heller ikke kunne opnå hahaha smiley

  • #29   10. dec 2019 Enig Louise smiley
    Det er sgu` da for morsomt.


  • #31   10. dec 2019 Den slags øvelser synes jeg er enormt sære at have med i sådan et træningsprogram. Den adfærd genere jo ikke andre end ejer ( og eventuelle gæster), og hvem siger ejer synes det er et problem?

  • #33   10. dec 2019 Mine hunde ville kunne bestå alle 3 niveauer uden problemer.
    Faktisk ser testen fin ud og ret nem.

    Mine hunde tigger, men ikke anmassende og de stjæler ikke. De hopper også op når jeg tillader det. Det er jo præcis hvad man gør det til.


  • #34   10. dec 2019 Mine ville dumpe allerede ved at skulle gå ved siden af mig på begge sider. For jeg foretrækker at hundene går foran mig, så jeg kan se dem.

    Rosa kan godt gå pænt ved siden af mig, hvis jeg har en godbid smiley

    De ville godt kunne bestå på ikke at stjæle min mad, for de kan ikke nå smiley men ville dumpe på tiggeri og hoppen op osv.


  • #35   10. dec 2019 Ej hvor sjovt.

    Jeg tror altså også at min hund kunne bestå uden problemer.

    Eneste øvelse hvor jeg vil komme i alvorlige problemer, er den med at hunden skal forholde sig roligt når den skal ud af bilen. Det er jo højspænding og begejstring på en gang. Det har jeg aldrig endsige forsøgt at stoppe.

    @Majbrit.
    Blander du ikke pærer og bananer sammen?

    Vi taler ikke om en hund ikke gider fremmede hunde, vi taler om at ignorere andre hunde (ikke spasse ud bare fordi de er i nærheden af den). Det skal en hund altså kunne.

    Det der med at fremmede hunde ikke skal rende hen til ens egen er vi jo alle enige om.


  • #37   10. dec 2019 Min chi kunne snildt ignorere andre hunde, og gå forbi uden at sige en lyd.

    Altså lige indtil 4 gang hun blev tromlet af en "den-gør-ikke-noget-den-vil-bare-lege"-køter som genåbnede bruddet i hendes hofte som hun havde faet af en lignende hund 3 uger før.

    Nu spasser hun fuldstændigt ud så snart hun ser dem. Og jeg lader hende gøre det.

    For det er enten den reaktion eller også kryber hun og piber af frygt og pisser ned af sig selv.

    Fordi at uagtet at vil alle åbenbart er enige om at en hund ikke skal rende hen til fremmede hunde, så sker det. Og det sker hele tiden!

    Min chi sidder i klapvogn når vi går ret mange steder, for ellers kan vi ikke gå ret langt for det kan hendes ødelagte hofte ikke holde til.
    Og når hun sidder der og troner så kan jeg lige love for hun råber RØV.

    Og i dag sparker jeg ud med det samme en hund er tæt nok på til jeg kan ramme for fandme nej om jeg gider at have mere ballade.

    Mine er ikke løse og kommer der hunde drønende bliver ejer råbt an om at holde dem væk, og ellers hakker jeg til.

    Jeg er nået det punkt hvor jeg simpelthen er fuldstændigt og aldeles ligeglad med om jeg så skadede en anden hund ved at losse til den, for folk må holde deres køtere hos dem selv!

    Ikke på vilkår om jeg vil risikere igen at skulle til dyrlæge med en skadet hund fordi folk hunde "bare vil lege".

    Og når folk med 30-35 kilos labbeblanding lader den tromle hen over 2 kilo chihuahua, så skal det jo gå galt.



  • #38   10. dec 2019 @Majbritt.
    Jeg må indrømme, at det tror jeg du kunne lære, at lære din hund.

    Selv min tidligere gak gak hund, lærte at ignorere andre hunde. Det tog lang tid, men det kunne læres.

    Vi ser nok bare meget forskelligt på hvad det vil sige at træne sin hund.

    Lidt sjovt, for jeg synes godt nok ikke at jeg går op i det overhovedet.

    PS: Ved nærmere eftertanke skyldes det måske, at jeg altid har ejet store hunde, og der kan man ikke tillade sig at være ligeglad med uhensigtsmæssig adfærd. For folk vil blive nervøse.


  • #40   10. dec 2019 Martin, der er virkelig stor forskel på, hvilke følelser, der ligger bag den udadreagerende adfærd. Hvis det er decideret angst (og det tænker jeg ikke har været tilfældet med dine hunde) så er der VIRKELIG sejt at arbejde med, og det er de færreste, der når helt i mål, hvis de bor i et område, hvor hundens grænser ofte overskrides.
    Angste hunde bliver så stressede af, at få andre hunde hen i hovedet, at det sidder i kroppen på dem i dagevis, hvor deres lunte så naturligvis er kortere. Og hvis det hele tiden trigges, så står du med en hund, der får det værre og værre. Ofte så slemt at de ender i aflivning, selvom ejeren seriøst har gjort alt for at afhjælpe det.

    Så jeg må indrømme, at jeg helt personligt bliver en lillebitte smule provokeret, når du mener, at det bare er "dårlig opdragelse" smiley


  • #41   10. dec 2019 @Karina.
    Det medgiver jeg gerne. Angst har jeg aldrig haft en hund der led af.

    En angst stor hund ville jeg alligevel også aflive uden at blinke.


  • #42   10. dec 2019 Martin, så hvis du havde en lille hund, der var blevet tromlet 100 gange, og derfor var blevet angst ved synet af store hunde, så ville du aflive den? Fordi verden kun er til for folk med store hunde?

    Ej, jeg væmmes ved din egoisme smiley Ad!


  • #43   10. dec 2019 @A med Bom
    Havde jeg en lille hund, så ville den aldrig blive tromlet 100 gange. Jeg passer på min hund.

    Det er i mine øjne ikke så svært. Om det er egoisme at passe på sin hund? Tja, med min køter er jeg meget egoistisk så. Det ændrer sig nok aldrig. smiley


  • #44   10. dec 2019 Jeg ville virkelig ønske af hele mit hjerte at alt var så sort/hvidt og simpelt som du gør det til Martin. Virkeligheden er desværre bare en anden.

    Jeg har gjort alt i min magt for at passe på mine hunde og at træne dem til at ignorere andre hunde. Og vi kæmper stadig. Rosa er kommet langt, men kun når hun er alene og under kontrollerede forhold til træning.
    Lucky kan slet ikke være på trængspladsen når der er store hunde, så ødelagt er han blevet af lorte ejere med løse hunde.
    Det er bare sjovt med hensyn til opdragelse, at inden han fik alle de her oplevelser, kunne han hilse på alt og alle og ignorere de han ikke skulle hilse på. Så kom oplevelserne. Men det er nok bare opdragelsen den er gal med. smiley


  • #45   10. dec 2019 Jeg gentager gerne: jeg væmmes!

    Jeg ved ikke helt om du forsøger at spille sej, eller om du bare er så ...... *indsæt selv ord*, som du fremstår. Men det første virker ikke efter hensigten.


  • #46   10. dec 2019 @A med Bom.
    Tolke på det skrevne ord er enhver frit for at gøre.

    Hvad du mener om mig, det interesserer mig ikke.

    Personligt synes jeg at du skulle holde dig til emnet. smiley


  • #48   10. dec 2019 Martin, emnet er idioter, som lader hunde rende i hovedet på andre. Jeg mener at jeg holder mig 109% til emnet. Du gør til gengæld ikke. Men du passer som fod i hose på emnets personkreds smiley

  • #49   10. dec 2019 @A med Bom.
    Hvor har jeg skrevet at en hunde skal rende i hovedet på andre? smiley


  • #50   10. dec 2019 Du sprang det andet ord over smiley Sikkert bevidst, men det er det ord der passer bedst på dig i denne tråd.

  • #51   10. dec 2019 @A med.
    Det er din holdning og det er du jo i din fulde ret til at have. smiley


  • #52   10. dec 2019 Kenzie
    Testen er jo blot for at have et målbart mål med træningen.

    DKK´s Kørekort Til Hund-træning er et tilbud til alle hunde over 6 måneder og deres ejere. Ved hjælp af moderne træningsmetoder og relevante aktiviteter lærer både hund og fører at begå sig i det offentlige rum, og i træningen indgår såvel praktiske som teoretiske elementer.



  • #54   11. dec 2019 Hold nu kæft med det der "Hundekørekort". Latterligt navn i øvrigt, men lad det nu ligge..

    Alt er efterhånden så gennemreguleret at det er til at brække sig over. Staten skal bare blande sig helt udenom, om jeg har hund eller ej, det angår ikke den.
    Den har allerede dens klamme fingre på, om jeg har chippet og forsikret mine dyr, og hvor mange jeg må have, det må være alt rigeligt.

    Desuden forhindrer et bilkørekort ingen i, at køre med hovedet under armen så snart de har bestået køreprøven... Så stop nu med alt det overformynderi, tak og selv tak.

    Lad os hellere indføre et børnekørekort hvis vi endelig SKAL formynde os..

    Ingen mor og far før bestået prøve, det vil gøre meget mere gavn. Især hvis den gøres tilpas svær at bestå, så IQ-70 segmentet og derunder, ikke får lov til at udskide deres øgleyngel til gene for rigtige danskere og Danmark.

    Glædelig jul. smiley


  • #55   11. dec 2019 Føj for en oplevelse.
    Jeg forstår godt din frustration. Jeg frygter selv løse hunde, men det er mere fordi jeg er bange for hvad vores hund gør ved dem, hvis de kommer for tæt på, og hvad konsekvenserne heraf vil være.


  • #58   11. dec 2019 #55, Du skal have denne i baghovedet:

    § 6. Det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.


    Nu er det jo ikke sådan, at man skal stå til ansvar for, at en anden hund brager op i hovedet på ens egen, heller ikke selvom den anden hund kommer til skade smiley


  • #59   11. dec 2019 Især hvis den gøres tilpas svær at bestå, så IQ-70 segmentet og derunder, ikke får lov til at udskide deres øgleyngel til gene for rigtige danskere og Danmark.

    smiley smiley


  • #60   11. dec 2019 Palle, når mine hunde altid er i snor, og jeg ikke tager dem med på restauranter og caféer, er det så ikke lidt tåbeligt at jeg skal bruge tid på at lære dem ikke at tigge osv. Når jeg nu ikke selv har et problem med at de gør det?

    Og det er altså de færreste forretninger, restauranter og caféer (i hvert fald der hvor jeg kommer) hvor det er tilladt at have hunden med (muligvis må man ver caféer og lign hvor man kan sidde udenfor)
    Så der er jo egentligt ikke et kæmpe behov at skulle træne at hunden kan, medmindre man kommer stedet ofte med hunden hvor de må, men så træner man det jo nok alligevel. Jeg har i hvert fald (heldigvis) aldrig mødt nogen der havde deres hund med på café der generede andre.


  • #61   11. dec 2019 Synes generelt, at det giver så meget at træne forskellige ting... jeg er ikke træningsfreak.. men synes altså hunde i dk generelt bliver "trænet" for lidt.

    Jeg oplever faktisk ingen hunde i fjæset på min de lande vi har været i. Der er en større forståelse måske... måske mere træning, men hunde i dk er simpelthen så anderledes, hvorfor ved jeg ikke.

    Men mit gæt er for lidt motion, aktivering og træning. Flere hunde her i byen kommer lige tre gange rundt om kirken pr dag, og de har så meget dårlig adfærd. Den ene gang om ugen, hvor den bliver sluppet i Søndermarken går den jo helt amok.


  • #63   11. dec 2019 Men testen er jo lavet ud fra hvad der indgår i træningen på kurset. Ikke ud fra hvad nogen mener skal være lovpligtigt for at holde hund.
    Desuden står der ikke at hunden ikke må tigge. Den skal bare ikke være anmassende eller stjæle maden. Det er da helt normalt at man lærer sine hunde ikke bare snuppe alt hvad de kan fra andre mennesker.
    Utroligt skræmmende så lidt danskere træner deres hunde. Synd for dem der aldrig opnår at skabe den gode relation imellem hund og føre.
    Det er ikke underligt at f.eks faxemanden har en god forretning med at træne andre folks hunde.


  • #64   11. dec 2019 Louise jeg vil give dig helt ret i, at man hunde ville have godt af mere træning, mental stimulering og motion.

    Men der er jo rigtig mange ting man kan træne f.eks. Så behøver man vel ikke træne ting som man ikke synes giver mening. Jeg træner f.eks. Pt rosa i færdighedsprøverne, det synes hun er super sjovt, at træne ikke at tigge ville bare tage tid fra al den anden sjove træning, og ville overhovedet ikke give mening for os.


  • #65   11. dec 2019 Jeg taler generel træning, hvorfor vi har så store problemer i det fri.... når jeg aldrig oplever det i udlandet, hvor de fleste hunde faktisk er uden snor, når man møder dem, men ikke har behovet for at fise over i hovedet på andre.

    Det er åbenlyst, at mange i dk slet ikke træner deres hund.


  • #66   11. dec 2019 AG det ene udelukker vel ikke det andet. Bare fordi der er ting man ikke føler er relevante at træne, betyder det da ikke at man slet ikke træner.

    Jeg har heller ikke lært mine hunde at "stå" for jeg skal ikke bruge det til noget. Jeg lærer dem tilgengæld sit som noget af det første. Folk der går meget på udstilling lære gerne deres havlpe stå, og så kommer sit først langt senere. Sådan er det jo med alt, man bruger tiden på ting man synes er sjovt eller som giver mening


  • #69   11. dec 2019 Selve tanken bag kørekortet, tænker jeg egentlig er god nok. For det er sådan set ligegyldigt hvad kurset og testen specifikt indeholder - det vigtige er, at det får folk til at ARBEJDE med deres hund, i stedet for at losse den ind i hundeskoven til fri leg, eller lade den blæse rundt på må og få, fordi "den simpelthen trækker så meget i snoren".

    Det er da muligt at det er komplet ligegyldigt om hunden tigger eller ej, men hvis alle hundeejere i dette land som minimum havde haft 10 timers undervisning og træning, så tror jeg faktisk at vi slap for mange tumpede hundeejere og deres tumpede holdninger.


  • #70   11. dec 2019 Louise enig. Mine går ikke løs, for jeg har ikke lært dem det, og jeg mener man skal holde sin hund i snor hvis man ikke kan holde den hos sig selv, uanset grunden til at man ikke kan.
    Så må man finde et sted hvor man kan slippe den hvor den ikke er til gene for andre. Vi tager f.eks. I en privat hundeskov der er indhegnet og hvor det kun er os. Mine hunde kan gå løs i fred og ingen bliver generet. Ja det koster penge hver gang, tilgengæld får vi en god tur og hundene får mere frihed end når vi går med snor hvor der kan være andre smiley


  • #71   11. dec 2019 68
    Nej Ved du ikke hvordan man skaber en god relation med sin hund?
    Ang træning på KTH kursus så giver instruktøren jo redskaberne til at kursisten kan lærer hunden disse ting og den afsluttende prøve kan beståes hvis teamet formår at samarbejde og får trænet tilstrækkeligt.
    Stort set alle racer er repræsenteret på KTH holdene og langt de fleste består bronze.


    66
    Hvem bestemmer hvad du skal træne da? Det er dig selv der skriver at dine hunde spasser af blot de ser en anden hund. Og det kan du ikke træne. Muligvis kan du ikke det.

    Men derfor mener jeg stadig at det er møgtræls at passere disse hunde der spasser fuldstændigt af og laver udfald blot fordi man passere dem.

    For få dage siden gik jeg på stranden med mine hunde. Jeg ser der kommer nogen imod os og tager mine hunde i snor. Og går helt ude ved vandkanten. Stranden er ca 10 m bred.
    Trunten går midt i det hele med en hysterisk poms der flagre rundt i 8 m flex. Den får lov til at fare ud i linen og jagte os da vi passere. Jeg vender resolut om og sparker sand op imod hunden, der brat stopper og trunten spasser helt af på mig smiley
    100 meter længere henne møder jeg en venlig nysgerrig pudel unghund UDEN snor, der lige vil hilse på, den stopper ca 2 meter væk og står blot og logre. Så kommer ejer og tager den i snor og undskylder at indkaldet ikke fungere.
    Mødet med pomsen irritere mig stadig, men pudlen overhovedet ikke.
    Mine hunde er meget venlige og ignorere begge episoder fordi de har lært det, men i sådan et kort sekund ville jeg ønske jeg havde en kæmpe stor bidsk hund der slugte pomsen i en mundfuld smiley
    (Og nej selvfølgelig ville jeg ikke det!)

    Alle bør træne deres hunde til at kunne begå sig i det miljø man tilbyder dem.


  • #73   11. dec 2019 Jeg har vitterligt ondt af de mennesker som aldrig formår at skabe den gode relation til deres egen hund.
    Og JEG finder det skræmmende så lidt nogle hundeejere i dk træner med deres almindelige familiehunde.
    For at opbygge en god relation skal der da ydes den kommer da ikke af sig selv.



  • #74   11. dec 2019 @Palle.
    Du har fuldstændigt ret. Det vil jeg aldrig kunne argumentere i mod.

    Jeg har bare ikke vurderet "problemet" stort nok til, at jeg ville arbejde med det.

    Jeg kan godt finde ud af at sætte snor i ham, selvom han er helt oppe i det høje gear. Men optimalt set, skulle han sidde stille og roligt og vente på at jeg åbner døren, kalder ham ud og så giver ham snor på. Ingen tvivl om det.

    Hvis der var obligatorisk kørekort (hvor ligegyldigt jeg så end finder det), så vil jeg nok kunne lære ham det på et par uger. Sværere er det altså ikke med ham. En Grosser er ret lærenem til det basale er min erfaring.


  • #75   11. dec 2019 Ah AG det er vidst ikke helt det jeg skriver.
    Mine hunde bryder sig ikke om fremmede hunde og de reagere hvis hunde tager kontakt til dem.

    Nogle hunde kan de godt reagere på hvis de bare går tæt forbi, men det er altså ikke fordi de bare får lov til at stå og galpe op. Så sætter jeg mig ned til dem med en masse godbidder og får fokus væk fra hunden, det kan jeg ikke altid med Lucky, så det må jeg nogle gange bare sørger for at komme så langt ud fra stien at andre kan passere ham uden at blive generet af ham. Mine går altid i kort snor, så de får altså overhovedet ikke lov til at komme nær andre hunde.
    Det er når de andre hunde får lov til bare at storme hen i hovedet på dem at det går galt.

    Og jeg siger ikke at jeg ikke kan træne det, jeg siger at jeg hele tiden bliver sat tilbage i min træning, fordi idioterne bliver ved med at lade deres store løse hunde løbe op i hovedet på dem! Så få lige fakta på plads inden du udtaler dig om at mine hunde "spasser ud" tak smiley


  • #76   11. dec 2019 75
    Nu drejer hele verden sig jo altså ikke om dig.
    Jeg er fuldstændig ligeglad med hvordan du træner eller ikke træner dine hunde. Og om de spasser af eller ej smiley


  • #78   11. dec 2019 Lidt dårlig eksempel med de hjemløses hunde. De er da om nogen velopdragne og har en super god relation til deres ejer. ( der findes nok undtagelser)

    Måske skal man bare selv opleve hvad den gode relation er før man er klar over hvordan det faktisk kan føles.
    Hvis I virkelig ikke har mødt folk der ikke har en god relation til deres hund så har jeg nok bare været uheldig. For jeg ser det faktisk ret ofte


  • #79   11. dec 2019 AG nu er det dig selv der begynder at skrive om mine hunde og at de spasser af, så må jeg vel også gerne svare.
    Men den der måde at diskutere på gider jeg simpelthen ikke spilde tid på, så jeg er ude.


  • #82   11. dec 2019 Isabelle
    Jeg mener jo netop at de bruger meget tid på at træne hundene i det miljø de færdes i og opbygge den gode relation.

    Til det sidste
    - det beviser vel blot at der findes en del der aldrig formår at skabe den gode relation og det mener jeg er synd for dem.


  • #83   11. dec 2019 Elvira
    Siger det så mere om københavnerne? smiley smiley smiley


  • #85   11. dec 2019 AG
    Nu må jeg lige spørge, hvad er en "god relation" for dig, siden du er så sikker på at andre ikke har den fordi de kun træner det nødvendige?


  • #86   11. dec 2019 DKK kørekortet er som majoriteten af andre ting fra den kant, fuldstændig idiotisk !!!

    Jeg må derimod erklære mig ret enig med AG mht "relation" .. blot er det måske et provokerende ord at bruge?

    Jeg vil forklare det på følgende måde.
    Når man, som jeg, har brugt timer og atter timer, kørt km efter km, trænet og trænet og trænet - grædt, været "hysterisk", været opgivende, sat hunden "til salg", vågnet midt om natten og tænkt "SÅDAN skal jeg prøve at gøre det", kørt hjem fra træning, mens man styrede med knæene fordi armene bare MÅTTE op over hovedet, været i ekstase over at ENDELIG lykkedes det på den måde, man har spekuleret sig gul og blå over HVORFOR man ikke kunne få formidlet til hunden ...
    - og når man så stiller til en konkurrence og oplever, at det hele bare går op i en højere enhed .. så får jeg en enorm, inderlig og stor respekt for min hund, jeg beundrer ham grænseløst og jeg er så infamt stolt af ham, så det slet ikke kan beskrives med ord.
    Hele vejen dertil hvor man (måske) står på skamlen er en rutsjetur af følelser og man kommer virkelig hele følelsesregisteret igennem.

    Der skaber en følelse som man bare ikke kan sætte sig ind i, hvis man ikke har prøvet det - og ja, det er med garanti ligeså træls at høre på, som det er med de forældre der siger "Martine du har jo aldrig oplevet VIRKELIG kærlighed, når du ikke har børn" .. men .. ja, jeg tror sq det er den vinkling man skal have lidt i mente - og nok måske det AG mener lidt ??

    Man skal ligesom ha været der smiley

    Jeg er vild med min lille Freydis - kæft, hun er fin - men den samhørighed jeg har med Czhaplin, den er jeg slet ikke i nærheden af at føle med hende.
    Hvalpe er fantastiske - de er super kære - men .. at stå med en konkurrencehund og se at målet med al den glæde, frustration osv, mundede ud i et godt resultat - den fornemmelse man får for sin hund - den får man altså ikke, hvis man "kun" (bær nu over med det ord, det er IKKE nedladende på nogen måde) har den som familiehund. Og det har IKKE noget at gøre med, at "vi" (konkurrencehundeførere) er mere kede af det end "jer" når vores hunde dør.
    Det er imens de lever ..

    Det var min vinkling på det smiley


  • #87   11. dec 2019 #57
    #55, Du skal have denne i baghovedet:

    § 6. Det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.


    Det gør vi netop også. Vores hund er altid i snor når vi går tur, og vi holder os fra alle steder hvor løse hunde er tilladt eller steder med større risiko, trods de skal være i snor. Derudover lader vi hende aldrig hilse på andre hunde, og advarer folk der overvejer at hilse uden at spørge. Det er det bedste vi kan gøre, uden at vi er ude i noget der ligner mundkurv.
    Men derfor frygter jeg stadig mødet med en løs hund, og de (heldigvis få) gange det er sket, oplever jeg nærmest en indre panik, samtidig med at jeg forsøger at holde en ydre ro for Maikas skyld (og for at bevare overblikket).


  • #90   11. dec 2019 Tak for alle jeres tanker, og indlæg smiley
    Er ked af at læse, at så mange har lignende oplevelser i bagagen, men er desværre ikke overrasket smiley Alt for mange hundeejere respekterer ikke andre hundeejere, og tager ikke ansvar for hvor stor skade en hund, uden kontrol, kan gøre.
    Vi er stadig stressede ovenpå oplevelsen, og har for første gang i dag været forbi naboens indkørsel smiley Specielt min lille chi virkede meget stresset, men hun blev så også trukket hen ad asfalten, 2 gange, af mig, fordi hun var tæt på at havne i munden på en af de store hunde smiley Ingen tvivl om, at vi er sat voldsomt tilbage i træningen af, at kunne passere fremmede hunde, uden at skælde ud smiley Og nu sidder angsten så også voldsomt i mig smiley For første gang i mit liv som hundeejer, er jeg bange for at gå tur med mine hunde, bange for, at en af mine hunde bliver slået ihjel, på en gåtur, og det er frygteligt at have det sådan her smiley
    Jeg har “naturligvis” stadig ikke fået en undskyldning fra min nabo, eller ejeren af hunden smiley De fatter ikke, hvor alvorligt det her faktisk var. Og hvor galt det kunne være gået. Men ok, det er selvfølgelig heller ikke deres hunde som risikerer at blive bidt ihjel smiley

    Martin, du demonstrer på smukkeste vis, hvordan mange folk, med store hunde, simpelthen ikke forstår problematikken, med at små hunde er i livsfare, når sådan noget her sker. Og du fremstår temmeligt respektløst !
    Men jeg tilgiver dig, for jeg forstår dig, for jeg har selv levet i din verden, med én, eller flere store hunde, ved min side, og verden ser bare anderledes ud, når man har stor hund.
    Så lad mig prøve på at forklare det, så du også kan forstå det: Min første hund, som var en mellemstor blandingshund, blev angrebet, uprovokeret, af 4 hunde. De 3 af hundene var større end min. Mine 4 små hunde, er blevet angrebet 2 gange, af hunde som var væsentligt større. Min bullmastiff, og mine 2 engelske mastiffer blev ALDRIG angrebet.

    Konklusionen må være, at jo større din hund er, jo mindre er risikoen for at blive angrebet. Hvis du så dertil lægger, at en stor hund naturligvis har væsentligt bedre chancer for at overleve et angreb, alene pga. størrelsen, så daler grunden til bekymring kraftigt.
    Jeg var aldrig bange for, at mine store hunde skulle blive bidt ihjel, af en fremmed hund. Det er jeg alvorligt bekymret for, med mine små hunde. For en hund på 5 kg har ikke særligt gode chancer for at overleve et angreb af en hund på 50 kg.

    Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville have stor hund igen, på et tidspunkt. Må indrømme at den her oplevelse har fået mig til at tænke over, om ikke at planen om stor hund, skal fremskyndes ? HADER inderligt at føle mig utryg ved at gå tur med mine hunde smiley smiley Gåturene var mit helle, mit sted til afstressning, hygge, ro, og ren nydelse.
    Pt. er gåturene blevet stressende og angstprovokerende smiley


  • #92   11. dec 2019 Jeg tror vist da iøvrigt ikke jeg skrev - "Dette er opskriften på den ENESTE måde man kan få en relation til sin hund på" - jeg kom blot med et input om, hvordan jeg havde det med min hund - og måske en forklaring på hvad det var AG mente.

    Men hey - feel free til at misforstå .. det er jo så udbredt herinde ...


  • #94   11. dec 2019 Du skal heller ikke tolke - du skal bare forsøge at forstå hvad der står.

    Jeg skriver netop, at folk med børn mener, at folk uden ikke forstår rigtig kærlighed.
    Det provokerer også en del ikke-forældre, men det kan jo være, at forældrene har ret, ik?

    Jeg skriver mit syn fra en konkurrencehundeførers side - jeg HAR skam - og det kommer jo nok bagpå dig, med den kommentar om at man "naturligvis er mere knyttet til en voksen hund end en hvalp .. " - haft familiehunde jeg IKKE trænede med, sammen med mine konkurrencehunde, og selvom de var ældre og jeg altså havde haft dem længere, så var det bare stadigvæk ikke den samme .. samhørighed, relation .. kald det hvad du vil, som jeg havde med konkurrencehunden.

    Men fair nok - jeg tager jo helt tydeligt fejl, og så beklager jeg mit indlæg.

    Og iøvrigt beklager jeg for ot - men tråden var stukket lidt i den retning i forvejen.


  • #96   11. dec 2019 Er I søde at tage jeres diskussion omkring hundetræning og relationer mellem hund og ejer et andet sted ?

  • #98   11. dec 2019 #90.

    Hvor kan jeg dog genkende det du skriver.

    Da jeg for mange år siden havde 4 rottweilere, en hvid hyrdehund og en blanding der vejede 55 kilo., blev de aldrig tromlet af fremmeds hilseglade hunde.

    Og de fleste gange fordi at folk så absolut kunne få benene på nakken og få løbet ders hund op og få snor på den, når de så mig (jeg er kun 1½ meter høj og var ret undervægtig) komme anstigende med omtrent 200 kilo hund.

    Så folk med store hunde har sgu nok svært ved at sætte sig ind i at de samme mennesker gladeligt lader deres hilstosse rende en lille hund over ende, når de selv går med en stor hund som for det første ikke ville blive skadet af at blive rendt ind i, og folk faktisk hurtigere får deres hunde kaldt ind ved synet.


  • #99   11. dec 2019 Dorte: Enig ! Jeg oplevede en gang, at en schæfer, som var tøjret udenfor en forretning, gik helt amok, ved synet af mig og min mastiff på 95 kg. Min unge mastiff, blev provokeret af at blive brølet af, så han brølede tilbage, og lille mig, måtte tale med store gloser, for at få ham til at fatte, at schæferen IKKE skulle have bank. Aldrig har jeg oplevet en anden hundeejer reagere så hurtigt ! Ejeren af schæferen nærmest fløj ud af Netto, og fik styr på sin hund.

    Havde jeg gået forbi med mine små hunde, havde reaktionen fra schæfer ejeren højst sandsynligt været noget anderledes smiley

    Ville ønske, at folk blev bedre til at respektere hinanden, så vi alle kan gå i fred.


  • #101   12. dec 2019 Jeg har selv været ejer af både små og store hunde gennem tiden, og jeg har også oplevet en meget forskellige adfærd fra andre hundeejere, alt efter om jeg kom med mine små terrier, eller 3 store schæferhanner.
    Der var altid god plads på fortovet, når jeg kom med de store hunde, og jeg oplevede faktisk meget ofte, at folk krydsede vejen, for at kommer over på modsatte side af os, uanset om de selv havde en mindre, eller en større hund med sig.
    Det skal lige siges i den forbindelse, at mine hunde altid forholdt sig rolige når vi gik tur, gik aldrig løs i det offentlige rum, og blev trænet fra hvalpehold og frem i specialklub, så vi fremstod ikke som en truende flok.

    Dengang var Jeg ikke nervøs for, om der skulle komme en hund farende, for mine repræsenterede en stabil flok, og de fleste andre hunde - og deres ejere - ville betakke sig for, at give sig i lag med sådan en gruppe.
    Til gengæld tog jeg altid øjenkontakt til folk jeg skulle passerer, og smilede venligt, og holdt mine hunde på min inderside - sådan ligesom for at sende dæmpende menneske signaler - "rolig, jeg ser dig og jeg har styr på mit".

    Alle hundeejere uden undtagelse, har pligt til at tage ansvar for det potentielle våben, de slæber rundt med - uanset om det er den kærligste hundesjæl, eller den sprængfyldte energibombe, vi har med at gøre. Det skylder vi simpelthen vores hunde - og hinanden.
    Har man valgt at have hund, følger der også et stort ansvar med. Der hvor det går galt, er der hvor folk ikke har nok viden, kendskab og forståelse for egen hund/race, eller egen formåen.
    Der er ingen regler der foreskriver, at alle hunde skal hilse på alt de møder, og hvad er der i øvrigt også i vejen for, at holde sine hunde i snor, når man bevæger sig ud i det offentlige rum, hvor både mennesker og dyr kan være bange for hunde?
    Det er da meget federe at være den gode hundeejer, end at være kendt for det modsatte.

    Alle hunde har en grund til at være som de er - vi er deres guider, som skal få dem bedst gennem livet på godt og ondt, så derfor er det også så trist, når hunde udsættes for gentagne overfald. Jeg føler med alle der har prøvet det - man bliver så rystet og ked af det, og selvfølgelig vred - jeg har prøvet det selv.

    Hundeejere burde helt naturligt holde sammen, og udvise respekt og hensyntagen til hinanden, og så lære at kommunikerer i stedet for at antage, at når min hund vil lege, så vil alle andre også.



  • #103   12. dec 2019 Selv hundevrøvleren kan hurtig vise hvordan de simple ting indlæres

  • #104   12. dec 2019 I forhold til forslaget om kørekort til hund, tror jeg, som i alle andre situationer der lovgivers omkring, det ramme kun de der i forvejen er ansvarlige, dem der er problemet bliver ved med at opføre sig egoistisk.
    Og så synes jeg godt nok jeg har mødt mange hysteriske og udfarende hunde på trænings pladsen og konkurrence banerne. Så hvis man synes det er problematisk at gå forbi en gøende/udfarende hund selvom den er i snor eller bag hegn, så skal man da ikke bevæge sig ind på en træningsplads(eller dennes p plads) og det samme omkring et konkurrence område det kan godt være ret voldsomt.


  • #105   12. dec 2019 Problemet skal vel delvis løses på træningspladsen ved at ejer får de input og den vejledning der skal til.
    Nogle hunde reagere mere ved konkurrencer eller en fyldt træningsplads fordi de føler sig presset.
    Og ja chancen for at det går galt er da større når mange hunde er samlet.
    Mine egne hunde er da blevet overfaldet flere gange, desværre. Det har nu ikke gjort dem aggressive eller bange for alle andre.
    Jeg vil nu ikke kalde konkurrence eller træningspladser for voldsomt.

    Jeg synes det er problematisk med udfarende hunde ligegyldigt hvor de befinder sig. Ikke fordi jeg selv er bange og mine hunde er som sagt ligeglade, men fordi jeg tror en hund der laver udfald imod alt og alle har det dårligt med sig selv.
    Desuden så går det vel galt hvis hegnet forceres eller snoren knækker.
    Hvorimod en venlig løs hund ikke gør nogen skade umiddelbart.

    Målet er vel at alle ejere har kontrol over deres hunde og at hundene trives i det miljø de skal leve i.




  • #106   12. dec 2019 Men det er vel ikke værre at en hund gør når den skal passere andre hunde (den kan jo også føle sig presset) og så en hund der gør og hænger ud i snoren på trænings pladsen.


  • #107   12. dec 2019 Hvem siger at det er værre?
    Desuden er det vel de samme hunde man møder på gaden som på træningspladsen


  • #109   12. dec 2019 #108 hvor har du ret, en af mine venner har lige måttet betale mange tusinde kr for operation af en lille Løwchen tæve, en lalleglad labrador kom styrtende og ville lege, det resulterede i en diskusprolaps, på den lille 4 kilos tæve og formodentlig avls og udstillings stop ;(
    Men jo, labradoren “gjorde jo ikke noget” den ville bare lege!!!


  • #114   14. dec 2019 Mener du at større hunde er mere problematiske end små hunde? Eller at ejere af større hunde er mere inkompetente idioter end småhundeejere?


  • #115   14. dec 2019 #114.

    Jeg kan selvfølgelig ikke svare for Pia, men mit eget svar vil lyde at jeg synes større hunde er mere problematiske når de har klaphatte ejere.

    Hvis nu jeg bare lod min lille 2kgs chi flintre i fjæset på en labrador, så risikerede labradoren jo ikke helt på samme måde at blive væltet og brække knogler eller få noget rykket af led!

    Jeg risikerede selvfølgelig at min chi blev ædt eller skadet, men så har jeg da kun mig selv at takke ved ikke at holde den i snor ved min side.

    Som det er nu, risikerer jeg jo faktisk at min chi bliver ædt eller rendt over ende (med lårbensbrud til følge), selvom hun går i kort line ved min side.
    Alene fordi hun er så lille og ikke har en jordisk chance mod f.eks en glad labrador der jo altså leger ved at drøne ind i sine legekammerater.

    Og desværre har folk med større hunde ikke en skid bedre styr på dem end dem med små hunde, oftere har dem med de små bare snor på (nok fordi de ved det er deres det vil gå ud over om der skulle opstå noget)


  • #116   14. dec 2019 Men labradoren risikere så aflivning pga skambidsparagraffen, selvom den blot forsvarer sig selv overfor din 2 kg Chi.

  • #118   14. dec 2019 Ja, muligvis risikere den åbenbart en straf.

    Men så er jeg jo heller ikke en særlig god hunde-ejer hvis jeg anmeldte at min frembrusende hund blev bidt!

    Og så har jeg endnu til gode at se et tilfælde hvor en hund er blevet aflivet for at forsvare sig mod en angribende hund.



  • #120   14. dec 2019 Men Palle når vi snakker overfald er det jo også noget helt andet.

    Jeg for mit vedkommende har fået skadet min lille hund af en lalleglad labrador, der bare ville lege.

    Og den kunne snildt have fået nogen at lege med om ejerene havde haft styr på den og havde spurgt pænt før de bare lod den blæse hen og lege.

    For jeg har jo min bullerblanding, og den kan fint lege emd labradors selv om den er meget mindre, for den leger selv vildt hvis den anden hund gider det.

    I stedet fik deres hund lov til bare at rende for de mente jo at når den bare er glad, så er det mig der er en hysterisk kælling når jeg bliver sur over at den "kommer til" at brække lårbenet på min lille chi i sin glæde. (og den rev for øvrigt min skulder af led, fordi jeg jo forsøgte at nå at skærme min hund da den kom blæsende, så jeg røg også en tur i jorden med fuld musik.)


  • #122   14. dec 2019 Det mest sære her er nok at så mange ejere af lidt størere hunde ikke fatter alvoren i det her, en lille 5 kilos hund kan alså dø af at blive rent over ende af en Lalleglad lab, som vil lege! Det er ikke bare pga af dårlig opdragelse, at mange små hunde galper op straks de ser en størere hund, rigtig ofte har erfaring lært de små at det gør ondt når de store kommer! Så vil de helt naturligt forsøge at skræmme dem væk!
    Det er simpelthen arrogant at skyde skylden på de små hidsige hunde eller småhundeejete som ikke “gider” at opdrage deres hunde! !


  • #123   14. dec 2019 Så små hunde der flipper ud og laver udfald imod alle andre hunde er ikke pga dårlig opdragelse men pga usikkerhed og angst.
    Store hunde med samme adfærd er pga dårlig opdragelse smiley


  • #124   14. dec 2019 Bodil jeg er meget enig, MEN jeg oplever dagligt små hunde i flexline, som får fuld line, og løber over i hovedet på Junior.. og de har helt sikkert oplevet en masse skidt, da deres ejere ikke kan se det nødvendige i at passe på deres små hunde, og de laver udfald mens ejerne griner/trækker på skuldrene osv osv. Junior skal ikke lege med fremmede hunde... store eller små, da jeg for mange år siden fandt ud af, at størstedelen af hundeejere bare ikke har samme opfattelse af, hvad der er fornuftigt.

  • #125   14. dec 2019 Jeg har passeret to hundeejere med westier. Begge hang i snoren og skabte sig efter min lille gårdhund.
    Ejernes reaktion var “tag den så” “jag den så væk” smiley


  • #126   14. dec 2019 Jeg tror simpelhen ikke på at man kan dele hundeejers ansvarlighed op efter størrelsen på deres hund.
    ALLE hundeejere bør træne og opdrage deres hund så den trygt kan trives i det miljø den skal leve i.
    Derfor er det efter min mening ikke godt nok bare holde hunden i snor eller bag hegn. Men det vigtigste er selvfølgelig at hunden ikke kan volde ulykke eller skade på andre.


  • #127   14. dec 2019 Lad os lave et lille regnestykke:

    5x6 kg = 30 kg
    75x6 kg = 450 kg.

    Det øverste regnestykke svarer til en chi x lille lab. Det nederste svarer til en mellemvægtig person og en kraftig kat. 1 pony / lille hest.

    Nu er jeg selv blevet løbet ned af en sports pony der kom for fuld smadder, og lad os bare sige, at det er en oplevelse jeg godt kunne have været foruden.


  • #128   14. dec 2019 AG *ALLE hundeejere bør træne og opdrage deres hund så den trygt kan trives i det miljø den skal leve i. *

    Ja, og når man så har fundet ud af at sådan er virkeligheden ikke, hvad skal man så gøre synes du?

    For jeg praktisere det her....... *Derfor er det efter min mening ikke godt nok bare holde hunden i snor eller bag hegn.*

    Mine hunde møder ALDRIG andre mere, med mindre det er her i min indhegnede have og ejer på forhånd er okay med at det er MIG og kun MIG der afgør hvornår legen er okay og hvornår den ikke er.

    Og bevæger jeg mig ud i verden så har mine hunde ALTID snor på, og alligevel risikerer jeg at få skadet mine hunde, så jeg nogen gange helt seriøst overvejer at vi bare ikke kan gå ture mere.

    For selvom du mener at: *ALLE hundeejere bør træne og opdrage deres hund så den trygt kan trives i det miljø den skal leve i. *

    Så sker det ikke. Og fordi jeg går med flere hunde mener mange at så må mine jo være gode til andre hunde, og derfor behøver de da ikke at kalde deres hunde til sig.
    Nogen mener endda at hvis jeg ikke vil have andres hunde til at rende til mine så bør jeg holde mig fra offentlige steder (også de steder der er snorepåbud).




  • #129   14. dec 2019 #126 ja men du har da ret, men forklar mig lige hvordan du lærer en 5 kilos hund at uanset hvor mange lalleglade hunde som kommer styrtende så må man ikke forsøge at jage den væk smiley sagen er jo, at så længe ejere af de lalleglade, har den holdning at deres hunde jo bare vil lege og derfor er det ok at de løber hen til alle, så længe vil der være små hunde som bliver rent over ende, uanset hvor meget de små hundes ejere træner, så vil de kunne risikere at løbe ind i endnu en “den vil jo bare lege” hund og alt træningen er endnu en gang drevet tilbage til nul!

  • #130   14. dec 2019 Jeg kan ikke se nummer på indlæg.. så ved ikke om #126 er mit.

    Jeg sparker alt væk der kommer tæt på min... min bagved og så først råbe.. derefter skubbe væk.. til sidst spark.


  • #131   14. dec 2019 Med andre ord, som ejer af store hunde er din træning ikke afhængig af andre hundeejere! Som ejer af små hunde er din træning helt og aldeles afhængig af andre hundeejere!!!

  • #132   14. dec 2019 #126 er AG’s indlæg

  • #133   14. dec 2019 Ej det passer altså ikke. Min træning bliver da også ødelagt af andre uanset størrelse.

    Junior har haft mange dårlige oplevelser pga andre hunde... nej ikke fysiske skavanker, men ja heldigt han "bare" er en lab, og ikke som min Bullterrier for han hapsede, når de kom i hovedet på ham.


  • #134   14. dec 2019 Undskyld Louise, men mine indlæg er nok mest til dem som mener at små hunde er hidsige fordi de ikke opdrages! Eller, det er de små hundes ejere som har skylden, de passer ikke godt nok på deres hunde og så videre, naturligvis er det da noget hø for alle som ikke ønsker kontakt med fremmede hunde, at så mange bare lader deres hunde styrte hen til andre! I min verden er det så simpelt, INGEN hunde skal hilse på andre før ejerene har aftalt det, uanset hvor du befinder dig, selv om jeg går på stranden med min hund, så ønsker jeg ikke alle mulige og umulige hunde i hovedet, jeg vil bare gå og passe mig selv og mine hunde vil også gerne gå løse selv om de ikke ønsker kontakt eller ønsker at lege med alle mulige og umulige hunde!!
    Så igen, respekt for andre betyder at man altid spørger uanset hvor man er!


  • #135   14. dec 2019 Dorte
    Skal jeg ikke også lige fikse klimakrisen smiley
    Altså hvis vi aflivede alle hunde og fik kaniner i stedet så var problemet da løst. smiley smiley
    Utrolig mange fikser bare med snor eller bag hegn. Og det er jo som sådan også fint fordi det forhindre ulykke så længe skidtet holder.
    Du bruger den metode DU finder bedst for DIG og DIN hund.
    For MIG er det bare ikke godt nok.

    Bodil
    Det er ejers job at jage lalleglade løse hunde væk. Det er ikke et job for en lille hund.
    Desuden forstår jeg ikke rigtig hvorfor det ene skulle udelukke det andet?
    Jeg skriver ingen steder at løse venlige hunde gerne må storme op i hovedet på andre hunde. Jeg skriver at JEG finder det lige så irriterende med rasende hunde i snor der laver udfald. Især hvis ejer ikke forsøger at forhindre det og få ordentlig kontakt og kontrol. Men blot lader hunden gøre udfald eller evt opmuntre hunden til det?! smiley


  • #137   14. dec 2019 Jep og så er vi tilbage igen, har du en hund som ikke kan klare løse hunde op i hovedet så må du blive inde!! For pokker hvor er det tungt det her!
    Det kan simpelthen ikke undgås at hunde får overskredet deres grænser så længe der findes hundeejere som har den mening at når hunden er venlig og bare vil lege, så er det den anden hundeejer som må ændre adfærd, dvs blive hjemme.
    Det er vitterlig den eneste måde man kan undgå hilsetosserne på! Og ja det er selvfølgelig mig som ejer af en bange hund som har alt ansvaret Sofia, hundeejerens som ejer de lalleglade hunde har naturligvis intet ansvar


  • #138   14. dec 2019 Sofia du er en led k******!!!!!!

    Med dit indlæg siger du at det er min skyld min chi har fået brækket sit lårben af en lalleglad køter.

    På et sted hvor der er snorepåbud.

    Så helt ærligt jeg synes du er en kost, for fandme nej om det er min egen skyld!

    Men jeg kan godt forstå på det hele at jeg nok hellere må se at få aflivet mine hunde, for når ikke andre gider tage ansvar for deres køtere, så må jeg jo af med mine hvis ikke jeg bare stiltiende vil acceptere at få dem skadet/tromlet.

    Min chi er blevet rendt over ende 4 gange indtil nu, havde jeg ikke forsøgt at stoppe det hver gang det sker, så havde tallet været 2-cifret.
    Men hvis du Sofia synes det er så nemt, så kan du da komme og gå tur med mine hunde, og første gang de bliver tromlet fordi det er umuligt at holde andres hunde fra dem, så kan det være du indser at det bare ikke altid er så nemt.

    Den nyeste oplevelse er fra i går. Jeg går med mine 5 hunde kl. 5 15 på en grusvej et sted hvor der er snorepåbud.
    2 af mine sidder i klapvogn, 3 er i snor (korte liner)

    Ud af inegnting dukker 3 løse hunde op, og kommer drønende hen i hovedet på os. Min Chi skriger op, da de render ind i klapvognen så den gynger godt. Min buller vil æde den der ramte ham i fjæset med hele sin vægt, og den 3. har jeg nået at få fat i halsbåndet på, men må slippe for at sørge for min klapvogn ikke vælter.

    Nogen her der har et bud på hvad ejer af køterne sagde da han indfandt sig?

    Han begyndte at råbe af mig fordi jeg sparkede ud efter hans hunde.

    Men okay. Jeg må jo bare nøjes med at lufte hundene i baghaven, for det er jo min skyld hvis ikke jeg kan skærme dem



  • #139   14. dec 2019 Sofia A
    Du kan ikke sige at "sker uheldet mere end to gange, så er det ejer der er problemet". Med løse hunde eller folk der ikke har kontrol over deres hund, vil det altid være denne der er problemet. Til gengæld er jeg enig i at det er op til ejer at forsøge at løse det (bl.a. ved at give den anden ejer en kæmpe overhaling). Men at lufte på andre tidspunkter er langt fra sikkert at det hjælper. Nu har vi oplevet samme løse hund to forskellige steder på to meget forskellige tidspunkter af døgnet. Ligeledes er det ikke alle der har en fast lufterytme eller rute, så at ændre tidspunktet eller ruten er ikke ensbetydende med at man ikke risikerer at det sker igen. Selv lufter vi meget sporadisk, og tænker at vi ikke er de eneste. Og tvivler på at alle går samme rute hver eneste gang, når mulighederne er for andet. Vi gør ihf. ikke.
    Derudover er det ikke alle der har den luksuriøse mulighed at gå ad forskellige ruter. Vi har fx kun 1 sti at gå på, med mindre vi vil gå langs en meget trafikeret vej.

    I min verden vil det - uden undtagelse - altid være den person der af den ene eller anden grund forårsager et uinviteret sammenstød mellem to hunde, der står til ansvar for hvadend der måtte ske. Også selvom hunden i snor bider den løse hund til blods.


  • #141   14. dec 2019 Sofie jeg håber egentlig ikke at du er lige så egoistisk som du lyder nu, jeg vælger at tro at du bare ikke ved bedre smiley god dag til dig

  • #145   14. dec 2019 Sofia A
    Hvis en hund er blevet bange efter et "overfald" (om det så bare er leg) og flipper ud på den anden side af vejen efter din hund - Korrekt. Det er ikke din skyld, som tilfældig passerende. Det er dog heller ikke ejers eller den anden hunds.
    Skylden ligger helt og aldeles på ejeren der har ladt sin hund tonse over til den bange hund.

    Det er så nemt at væe bagklog efter sådan en hændelse og sige "du kunne jo bare have gjort", men når man står med to hunde hvor du ikke kender den ene, og det hele bare går stærkt, så reagerer du mere ud fra instinkt end logisk tænkning.
    Jeg har selv stået der med frygten for at min hund ville angribe den løse, og jeg tænkte sgu heller ikke lige logisk i øjeblikket. For hvordan skal man reagerer? Går man i panik eller reagerer voldsomt, smitter det måske af på hunden, men forholder man sig roligt og forsøger at give ens hund en positiv oplevelse, er risikoen måske større for at en af hundene bliver bidt, hvis man fejltolker et minimalt signal. Og bukker du dig for at samle hunden op, risikerer du at blive bidt i ansigtet. Det er muligt det lyder som en "det er jo bare" situation, men det er det altså på ingen måde - Hverken med store eller små hunde.
    Og så kan man sige, at jamen hvis ikke man kan håndtere sådan en situation, skulle man måske ikke have hund. Men faktum er bare, at så længe man selv gør alt man kan for at undgå sammenstød, så burde det slet ikke ske.


  • #147   14. dec 2019 Jamen selvfølgelig har alle ejere ansvaret for deres egne hunde, og tror da bestemt også at alle ejere forsøger at undgå ubehagelige situationer bedst muligt. Der er altså bare nogle ejere der nærmest gør det umuligt, fordi de er komplet ligeglade. Det er ikke altid at ens forhold gør det til en "bare lige" sag at undgå sådanne ting.
    Hvis man ved at en idiot ejer går på den tid af døgnet, og på den rute dagligt, så tror jeg det kommer helt af sig selv, at man som ejer undgå denne ejer hvis muligt.


  • #149   14. dec 2019 For mit vedkommende taler jeg ikke om angreb. De bliver politi-anmeldt med det samme, for det er det eneste der virker.

    Jeg taler om folk der har venlige men fuldstændigt uden kontrol hunde.

    Folk der mener at deres hund jo bare skal have lov at rende i hovedet på andre hunde, for den vil jo bare lege, og hvis den skulle møde en der er "sur", så må den jo lære det.. Sagt med et kæmpe grin, mens de bliver fornærmede over at jeg faktisk forbeholder mig retten til at mine hunde ikke skal være dem der "lærer" deres noget som helst.

    Og jeg bliver simpelthen dybt provokeret når ansvaret for at holde andres løse hunde af mine, bliver lagt over på mig.

    Jeg har altså et liv ved siden af mit hundehold, så jeg kan ikke bare gå midt om natten for at undgå folk.

    Der er også grænser for hvor langt hjemmefra jeg gider at køre for at komme til steder hvor man ikke møder nogen (og aner heller ikke hvor det skulle være)

    Jeg går ALTID i de skove der har snorepåbud, men der er alligevel en masse løse hunde.

    Jeg havde indtil for nyligt et stort stykke skov/eng/mose, som jeg havde sat skilte op først med snorepåbud, senere med adgang forbudt og lige lidt hjalp det.

    Så hvordan jeg skulle kunne undgå det fuldstændigt, er mig en gåde.

    En af grundene til jeg har klapvogn med på tur er at min chi ikke kan holde ud at gå ret langt og jeg har en ældre hund med begyndende gigt der heller ikke kan.
    Og efter sidste gang min chi blev tromlet vil hun slet ikke med ud at gå tur hvis jeg ikke har klapvognen med.
    For hun går selv lidt af vejen, og kan flygte ind i kurven under klapvognen når der kommer hunde fræsende.
    Når hun kommer op i klapvognen galper hun op hvis der kommer fremmede hunde hen til os, og ikke på vilkår om jeg vil bede hende stoppe.


  • #152   14. dec 2019 Ejer ja det er faktisk det samme jeg oplever. De er bare ligeglade... de skal da hilse, og når jeg skærmer af, skubber væk, ja så bliver de hidsige.

  • #156   14. dec 2019 Jeg klarer mig fint uden paraply, men kunne være skønt hvis jeg bare kunne gå i fred.

  • #159   14. dec 2019 Vil du ikke forstå problematikken Sofia, eller kan du ikke? Det handler ikke om hvordan den lille hund reagerer, det handler om hvorfor den reagerer som den gør og hvad der kan gøres ved det! Vi kan jo for pokker ikke omplacere samtlige små hunde fordi idioter lader deres hunde “hilse” uden at spørge først!! Det giver ikke rigtig mening!

  • #160   14. dec 2019 Jeg har skam prøvet idéen med paraplyen.

    Det skræmte ganske rigtigt det tililende hund, men den blev så ræd at den sprang til siden og tog 3 store hop og landede ovenpå min Buller, der nær havde ædt den..

    Så den idé blev hurtigt droppet.

    Jeg har min ridepisk med, og jeg sparker ud efter hunden så snart den er tæt på, og får det den ikke til at pisse af, så får den én med pisken.

    Før var det kun hunde der virkede truende jeg svirpede én, nu er det konsekvent ALLE hunde der kommer tæt på.

    Det er sådan jeg forsøger at beskytte mine bedst muligt.
    Og så må ejer af den anden/de andre hunde blive så pisse sure de vil.



  • #161   14. dec 2019 Jeg ville godt nok være ked af at omplacere mit dyreste eje, fordi andre hundeejere ikke kan finde ud af at tage hensyn..

    Isabelle, det er faktisk en god ide smiley Dog lidt bøvlet på de længere ture i skoven osv. men på de lidt kortere ture hvor vi riskere at møde andre, kunne jeg da godt finde på det. En barneparably kunne måske være nok, de er ikke helt så store og klodsede at gå rundt med.
    Hos mig ville det dog kræve at jeg lige trænede mine hunde i ikke at blive forskrækkede over parablyen smiley


  • #162   14. dec 2019 Paraply ideen er rigtig fin, men går man med mere en 1 hund er det ret umuligt at styre både hunde og paraply smiley jeg er en af de rigtig heldige,jeg bor så langt ude på landet at jeg relativt sjældent møder løse hunde, men kommer der nogen for tæt på så sparker jeg også smiley synd for hunden, men det er der så ikke rigtig noget at gøre ved.

  • #164   14. dec 2019 Så det du siger er at jeg bør aflive eller omplacere min chi, fordi den er bange for hunde der kommer hen til os?



  • #167   14. dec 2019 Åh Louise jeg synes ellers du har sådan nogle fine stories på Instagram - og har nemlig sådan undret mig over, hvordan du kan gå ved højlys dag på så lækre store områder uden at blive overrendt af fremmede hunde smiley
    Men det handler så nok om timing af kameraet smiley


  • #169   14. dec 2019 Og din løsning er så at omplacere hunden i stedet for at arbejde på at få folk til at forstå at det ikke er hensigtsmæssigt at lade hunden styrte hen til andre uanset hvor meget den bare vil lege??? Det letteste ville nok være at forbyde alle hunde som ikke vil lege med alt og alle, så er problemet løst!
    Det er faktisk folk som dig som gør at problemet aldrig bliver løst, ved simpelthen at foreslå hundeejeren at omplacere eller blive hjemme hvis hunden ikke “tåler mosten”


  • #170   14. dec 2019 Funke ja jeg går meget tidligt, steder hvor de andre ikke går, og filmer ikke når der kommer andre hunde som udgangspunkt.

    Sdr Boulevard og Søndermarken er som udgangspunkt et no go.


  • #171   14. dec 2019 I Vigerslevparken kan man godt gå , uden at blive chikaneret. Jeg plejer at undgå "myldretiden", men jeg oplever sjældent problemer. smiley

    Det eneste er "blank dame med fredelig amstaff". Hera har det så stramt med den hund, men møder vi dem går vi den anden vej. Og nu jeg tænker efter, er det faktisk længe siden jeg sidst har set dem.


  • #172   14. dec 2019 #166.

    Så altså jeg må blive hjemme?

    For så længe der stadigt findes mennesker der synes det er helt fino at deres hunde render hen til andres uden forudgående aftale, så kan jeg ikke sørge for min hund ikke bliver bange..

    Du har forstået at min hund har fået sit lårben brækket ved at blive rendt over ende af en glad labrador? (som ved samme lejlighed rev min skulder af led)

    Men på mystisk vis skal jeg nu sørge for min hund ikke bliver bange når der kommer løse hunde fræsende i fjæset på den?

    Vil du ikke nok fortælle mig hvordan det kan trænes?
    For på trods af at jeg for mange år siden faktisk blev uddannet instruktørunder DCH. og da selv synes jeg egentlig har okay styr på at træne mine hunde til det jeg vil have dem til, så kan jeg simpelthen for min død ikke se hvordan jeg skal få min chi til at forstå den ikke skal være bange.

    Den har altid kunnet lege med alle størrelser hunde (dens bedste ven er en OEB på 34 kilo)

    Men efter at den er blevet rendt over ende, er den bange for alle fremmede hunde.



  • #173   14. dec 2019 Sofia, jeg er også pisse ked af at andre ikke kan lade mine hunde og mig være i fred, så mine hunde ikke følte at de blev nødt til at beskytte sig selv og hinanden. Jeg hader da at Lucky ikke bare kan komme med på træningspladsen og have det fedt.

    Jeg er også ekstremt ked af, at hvis der en dag kommer en stor hund hen der ikke "bare vil lege" og Lucky råber SKRID! at det er ham der bliver taberen, selvom jeg gør alt i min magt for at den situation aldrig kommer til at opstå.

    Men jeg kan ikke se hvordan det skulle hjælpe Lucky at flytte til et nyt hjem 7 år gammel.
    Lucky er jo en glad hund som har det godt, han gider bare ikke andre mere, og det får de at vide hvis de kommer rendende hen i hovedet på ham.

    Mange tror fejlagtigt at Chihuahuaen selv tror det er en kæmpe hund, det tror jeg ikke at de gør, jeg tror de ved præcis hvor små de er, og reagere efter det.


  • #174   14. dec 2019 Og så tror jeg i øvrigt også, at folk ikke lige tænker over, at når man går med flere hunde (Store som små, men små er måske værre til det) så er de gerne en flok, det vil sige de passer på hinanden og ikke alle hunde der er i en flok, synes det er fedt med fremmede hunde.

    Lucky har ændret sig en del efter vi fik Rosa, selvfølgelig fordi de har haft en masse dårlige oplevelser, men også fordi Lucky ser Rosa som en han skal passe på. Det har vi arbejdet på, at prøve at lære ham at jeg har styr på det, og det gik også godt, indtil de fik så mange dårlige oplevelser som jeg ikke havde en chance for at styre, at det ikke gik godt længere.


  • #176   14. dec 2019 Sofia ej stop dog, så skal man altså omplacere til et øde område i Sverige... det du skriver er skørt.

  • #178   14. dec 2019 Hvem siger at hundene bare bliver overladt til sig selv? Bare fordi de reagere betyder det da ikke at man som ejer bare har givet op eller ikke hjælper sine hunde?

    Som du kan læse i tråden, har flere med små hunde der har haft dårlige oplevelser skrevet at de har kæmpet og stadig kæmper med at få dem rettet op igen, men det er ikke så let eller simpelt at gøre, når man hele tiden ryger tilbage til start. Og det hjælper altså ikke bare at flytte, tro mig jeg har boet 4 forskellige steder med hundene, og ingen af stederne har vi kunne slippe helt for de her hilse hunde.

    Jeg har ikke opgivet endnu, og jeg får også at vide at Lucky ikke er nær så slem som jeg gør ham til, når han er alene. Ligeså snart han er sammen med Rosa, er det en helt anden snak, for der skal de bare holde sig væk.
    Vi har dog ikke givet op, og nu prøver vi så med ekstra hjælp. Det kan ikke fikse at vi ikke får de forbandede hilse hunde rendende, men det kan forhåbentligt give os et skridt mere i forhold til at Lucky kan slappe lidt mere af i nærheden af andre.

    Det er jo ikke fordi hundene har et dårligt liv eller går i evig angst, de reagere jo bare negativt når andre hunde kommer stormende hen til dem. Jeg tror ikke der er nogen hunde der bryder sig om at få en hund stormende hen i hovedet den ikke kender. Nogle reagere bare kraftigere end andre.


  • #179   14. dec 2019 Så ville man vel lade den gradvist komme tættere og tættere på biler, med mindre man kunne sørge for den aldrig skulle i nærheden af en bil

    Men først gang Johnny kører den over fordi Johnny ikke lige gider se sig for, så må man omplacere eller aflive sin hund!

    For gud forbyde at man gav Johnny skylden. Og måske endda tog dybt afstand fra sådan en idiot!


  • #180   14. dec 2019 Ja den skulle så omplaceres, da jeg bor i orkanens øje i Kbh.

  • #181   14. dec 2019 Sofia hvis du ikke kan forstå, at mange (fleste) er uden skyld, de træner deres hunde, men gang på gang bliver alt ødelagt af fremmede hunde uden kontrol, og din eneste løsning er omplacering, så er det svært.

  • #182   14. dec 2019 Jeg ville faktisk ønske at det var biler mine hunde var bange for. Selvom jeg helst ville have at de slet ikke havde problemer overhovedet selvfølgelig.
    For det er så meget nemmere for mig at kontrollere træningen i forhold til biler, end det er til fremmede hunde.
    Jeg kunne gå mange steder hvor der ikke er biler, jeg kunne sågar gå en rigtig dejlig lang gåtur fra mit hus hen i skoven og rundt i den, uden at skulle forbi biler.

    Det ved jeg godt ikke ville være muligt for alle, ligesom det ikke er muligt for alle (mig selv inkl.) bare at undgå fremmede hunde.


  • #184   14. dec 2019 Sofia A,
    Du tager al ansvar fra de ejere der ødelægger det for andre, med de kommentarer der. Du kunne ligeså godt sige, at vi andre bare skal rette os ind efter at de uansvarlige hundeejere kan gøre hvad de vil, for at hunden ikke oplever stress.
    Det kan ikke passe at vi skal ændre rute og tidspunkt, holde vores hunde inde eller sågar flytte eller omplacere vores hund, for at de uansvarlige personer kan få lov at gøre hvad der passer dem - så kommer vi jo aldrig problemet til livs.
    Der skal råbes op om det, og der skal råbes højt. Og er der en episode hvor den ene hund kommer til skade eller bliver bidt, skal ejeren af den løse hund have en bøde, uanset hvis hund der fik/lavede skaden. Og generelt skulle politiet tage at tage anmeldelser om lignende mere alvorligt.


  • #185   14. dec 2019 Sofia og hvem er så skyld i, at små OG store hunde får deres grænser overskredet... du skriver så at det er ejernes skyld???



  • #187   14. dec 2019 Sofia og??

  • #189   14. dec 2019 Jeg tror vi snakker om meget forskellige tilfælde lige her. I hvert fald for mit vedkommende.

    Jeg oplever på ingen måde at mine hunde lever i angst eller går og er bange. De reagere på fremmede hunde der kommer hen til dem ja, men det er også det, og i langt de fleste tilfælde kan jeg da heldigvis få dem på afstand, og så er der ingenting når de først er kommet forbi.
    Herhjemme er det mig der "lider" under frygten for at det en dag går galt, ikke hundene.

    Jeg forstår så slet ikke den der med medicin.. Du kan ikke medicinere dig ud af hjælp, og jeg kan ikke forestille mig at det er gavnligt i den situation.

    Det er selvfølgelig noget helt andet hvis hunden vitterligt er så angst for noget, om det er hunde eller andre ting at den slet ikke er fungerende hvor den er, men så ville jeg nok personligt overveje at give den fred i stedet. Men disse hunde kunne jeg også forestille mig ikke havde den bedste psyke fra starten, uden selvfølgelig at vide det. For jeg kan ikke udtale mig om hunde jeg ikke kender.

    Jeg synes dog det er fint at man vælger at smide håndklæden i ringen, hvis man føler det er det bedste for sin hund.


  • #190   14. dec 2019 Sofia, du virker enten virkelig, virkelig dum (som Phoebe ville sige: mind-numbinly stupid) eller dumstædig. Og den optimist, der altid bor i mig, håber på det sidste. Fordi det første vil være skræmmende.

    Du er ung, og har ikke prøvet at stå med det fulde ansvar for sine dyr, for sin husholdning, sin økonomi og sit eget liv.

    At tage uendelig ferie, fordi ens hund igen og igen og igen er blevet antastet af fremmede hunde, er dels virkelig (!!!!!!!!!!!!!) dumt, dels kan det jo ikke lade sig gøre. Fordi vi går på arbejde, og ikke får penge når vi IKKE arbejder. Fordi vi arbejder for at betale for vores hjem, bil, hunde, skat og hvad ved jeg. Og hvis ikke så mange arbejdede og betalte skat, ville der ikke være noget sundhedssystem, noget socialt sikkerhedsnet, noget som helst.

    Så kan vi ikke bare blive enige om, at fejlen ligger hos dem der IKKE har deres hunde i snor, og som IKKE har styr på dem? Måske var det DEM der skulle fise et andet sted hen, fx ind i hundeskovene, som vi jo for længst har slået fast, er for dem der IKKE har styr på deres dyr. Så kan vi andre lovlydige, arbejdsomme og kedelige mennesker tulle rundt med vores hunde under kontrol, passe vores dyr, vores arbejde og vores liv i fred, uden at skulle tage hensyn til alverdens tåber og deres tossede ideer.

    *BØVS*


  • #191   14. dec 2019 Det er helt fair at nogen vælger at videreformidle deres hund, og det er bestemt at tage ansvar, men at gå fra dét og så til en forventning om a alle skal gøre sådan, hvis ikke de kan få lov at gå i fred, der er altså lang vej.

    Og gu er det hundene der betaler prisen, men som du selv siger, så er det hver enkelte hundeejers ansvar at sådanne situationer ikke opstår - Altså er det ejeren af den løse hunds ansvar at holde sin hund forsvarligt i snor. Det er sådan set ret simpelt: Hold jeres hunde i snor med undtagelse af steder hvor løse hunde er tilladt. Og folk der ikke ønsker løshunde leg, hold jer fra de steder. Det burde virkelig være rød-gul-grøn logik. Hvis man absolut mener at en snor ikke hører til på en hund, må man bo et sted hvor disse muligheder byder sig, uden man er til gene for andre i det offentlige rum.


  • #192   14. dec 2019 Jeg tror egentlig de fleste af os er overordnet enige med Sofia: man ønsker ikke at udsætte sin hund for noget, den ikke kan håndtere.

    Men det er så her, vi lige skal have to ord på plads: kompleksitet og proportioner.

    Det er meget, meget mere komplekst end blot "så skal hunden bare ikke udsættes for det". Jeg ville ønske, at verden var så sort/hvid at man kunne agere på denne måde, men jeg ser det ikke som en mulighed.
    Og så skal vi huske proportionerne - som Solvej siger, lever hundene jo ikke i evig angst eller har et dårligt liv.

    Jeg kan sagtens forstå hvor du kommer fra, Sofia, men jeg tænker at man måske går skævt af hinanden lige her. Hvis ikke, så synes jeg dine løsninger (som ultimativt er aflivning, hvis man skal være definitivt sikker) er meget drastiske.


  • #194   14. dec 2019 Men ....... de fleste mennesker, har 5 ugers ferie. På et helt år! Og det er inklusiv de tvungne feriedage, som mange virksomheder har. Hvordan forestiller du sig at man skal tage 3-4-5 ugers ekstra ferie, sådan lige pludselig?

    I øvrigt er der sådan et irriterende koncept med, at ferie skal passe ind i arbejdspladsens planlægning. Der kan være kolleger at tage hensyn til, sæsoner som giver ekstra travlt, syge medarbejdere og alt mulig andet.

    Men hvis du på dine arbejdspladser kan tage mange ugers betalt ferie, uden at spørge om lov og uden at det generer andre, så vil da jeg gerne bytte...


  • #196   15. dec 2019 Jeg mistede en hund for mange år siden, fordi den ikke kunne resocialiseres eller omplaceres igen, efter et voldsomt og traumatisk overfald.

    Jeg var rejst til Frankrig med familien, og i den anledning havde jeg en (dengang) god bekendt, der skulle bo hjemme hos min hundeflok i den uge vi var væk.

    Jeg havde yderligere en aftale med min nabo om, at skulle min "hundesitter" få brug for hjælp, hvad end det måtte være til, så stod hun klar med bil osv.
    Jeg sørgede også for at "sitter" og nabo fik snakket sammen, så de ligesom havde mødt hinanden og lavet en fælles plan, - så alt så godt ud på papiret.

    I min flok havde jeg en hvalp på 4 -5 mdr. af eget opdræt, og han var en rigtig glad dreng - ikke bange for noget som helst og typisk i sit glade terriertemperament.

    Vi ringede hjem fra Frankrig et par gange i løbet af ugen, og alt gik godt - fik vi at vide.
    Vi købte gaver til vores "sitter", og glædede os til at komme hjem til hundene.

    Det første syn der mødte mig i gangen, da jeg trådte ind af døren, var min hundehvalp, siddende på et trappetrin op til 1.ste. sal, rystende og bange.
    Jeg tabte at hvad jeg havde i hænderne og greb ham og holdt ham ind til mig, mens jeg fortvivlet stirrede på sitter, som et sort spørgsmålstegn. Jeg fik historien, og jeg slap ikke hunden i 2 timer, travende op og ned af gulvet.

    Det lille kræ var blevet overfaldet allerede den 1.ste. dag vi havde været væk, men "sitter" ville ikke sige noget til os, for så var hun bange for at vores ferie var blevet ødelagt. smiley
    I stedet havde hun blot ladet ham være, og mente at det nok gik væk, når han var sammen med sin flok. Ingen af de andre hunde havde lidt overlast.

    Den lille mand havde siddet på trappen hele ugen, og var dybt traumatiseret. Han havde sår flere steder på kroppen, som var indtørret med sårskorper, og størknet blod.

    Jeg fik ham straks til dyrlæge for at få ham tjekket, og fysisk kom han sig hurtigt, men lige meget hvad vi gjorde - og fik hjælp til, så kunne han ikke fungerer uden jeg enten havde kropskontakt med ham eller var i hans nærhed.

    Jeg fik ham aflivet, da der ikke længere var andet vi kunne gøre for ham. Dagen hvor han forlod denne verden, gravede jeg et hul ude i haven hvor han skulle ligge.

    Jeg stortuede og befandt mig i et eller andet mode, hvor jeg var helt væk fra verden, for på et tidspunkt, tog min mand blidt fat i min skulder og stoppede mig, og sagde - "jeg tror hullet er stort nok nu".

    Jeg havde gravet et kæmpe dybt hul, uden selv at ænse det. Det var en underlig fornemmelse, at komme tilbage til virkeligheden og erkende, at jeg var fuldstændig fra den.

    Denne situation er selvfølgelig i en helt anden kategori, end det vi her i tråden generelt taler om.
    Denne beretning er blot med, fordi jeg den gang mente jeg gjorde alt det rigtige, med forberedelser og løsninger, men alligevel mistede jeg en fantastisk hund.

    Og ja, jeg kan så absolut relaterer til skrækken, vreden, fortvivlelsen og magtesløsheden, men løsningen på problemet, omkring løse hunde, der generer eller overfalder hunde der er i snor, er næsten uoverkommelig.

    Min Storpuddel, der er 10 mdr. nu, bryder sig absolut ikke om hunde, der kommer brasende eller er truende på nogen måde. Til gengæld er han super god til at lege med hunde, der er givet grønt lys for.
    Jeg er ikke hysterisk med ham, men jeg aflæser altid andres hunde pr. automatik, og er mega opmærksom på alle jeg møder, for der skal så lidt til, og der er så lang vej tilbage til et godt udgangspunkt.

    Problematikken er, at der altid vil være mennesker med hund, der ikke har almindelig pli og tankegang nok til, at beholde deres hunde i snor, for kun at slippe den der, hvor pladsen og området tillader det. Men der skal jo stadig ligge en træning af hunden bag, så man kan få den i snor igen, når andre nærmer sig.

    Selvom der i et tankeeksperiment, skulle komme en lovgivning på området, og det ikke længere var tilladt at have løse hunde, så ville vi stadig se masser af dem, for folk ved jo godt, at der ikke render nogen rundt og håndhæver sådan en lov.

    Ønske senariet ville jo være, at alle hundefolk var ansvarlige og respektfulde overfor hinanden, gik til træning og fik hjælp til forståelse af deres ansvar, og lærte at holde deres hunde i snor, spørge om hundene måtte hilse, osv. osv.

    Og kunne dette senarie indeholde en ny og bedre hundekultur, ville det helt automatisk også hjælpe nogle af de hunde, der i dag går i forsvar pga. dårlige oplevelser.

    De ville kunne lære, at der faktisk ikke kom "farlige" hunde farende mere, og med tiden accepterer, at kunne passerer andre, uden brug af deres forsvarsmekanisme - i alt fald for flestes vedkommende.
    Men hvordan når vi så langt og hvordan kommer vi derhen, fra det niveau vi er i dag?

    Jeg har ikke løsningen, men skulle der en dag komme et godt tiltag, der vil bringe os tættere på ønske senariet, så støtter jeg meget gerne op omkring det.


  • #197   15. dec 2019 Det gør ondt helt ind i hjertet at læse din historie Lene smiley

  • #198   15. dec 2019 ja, Inge - det var også en meget trist afslutning, på sådan et lille og uskyldigt liv, der ellers startede så godt. Selvom det er mange år siden nu, så trækker den stadig tåre, når jeg sådan skal sidde og tænke detaljerne igennem - suk
    Men så er det dejligt, når der lige kommer en hundenæse og prikker, og siger er du ok mor? smiley Max er en go' dreng


  • #199   15. dec 2019 Søde Sofia, kan du huske at du skrev, at man så bare skulle tage 3 uger fri, for at træne? Kan du det på dit arbejde? Med løn?

  • #201   15. dec 2019 Okay, jeg har måske misforstået noget her - jeg troede ikke vi snakkede om alene-hjemme problemer, men indstillingen til fremmede hunde?

  • #205   15. dec 2019 Det er så dejlig nemt når man Tror man har de vise sten, i praksis er det sjældent så enkelt smiley jeg har haft hunde hele mit liv, det er heldigvis først de senere år at folks egoisme er slået så meget igennem, før var det en selvfølge at man passede på at hunden ikke generede andre, nu er det vigtigt at ens egen hund kan løbe frit, for den gør Jo ikke noget, hvis ikke andre bryder sig om at få hunden tæt på, så må de blive hjemme.
    Samtidig er det tilsyneladende blevet helt almindeligt at tro at hunde skal kunne med alle og at hunde har “brug for” at lege med alle de møder! Jeg ser det gang på gang i pensionen, hunde kommer med et utal af mere eller mindre heldige hundemøder i bagagen, selv helt små hvalpe smides ind i en større flok fremmede hunde i socialiseringens hellige navn. Folk kan simpelthen ikke læse deres hunde, rigtig mange hunde har det rigtig skidt, men ejere ser det ikke, de hunde som melder fra, med udfald og hysteri, de betragtes som problemer, intet er så misforstået i hundeverdenen som ordet socialisering. Hunde har brug for samvær i deres egen flok, det vil sige, et lille antal hunde de kender godt og som de kan finde et fællesskab med, ingen hunde har brug for at møde nye hunde konstant.


  • #208   15. dec 2019 "før var det en selvfølge at man passede på at hunden ikke generede andre, nu er det vigtigt at ens egen hund kan løbe frit, for den gør Jo ikke noget, hvis ikke andre bryder sig om at få hunden tæt på, så må de blive hjemme."

    Helt enig.
    Men det er jo også svært at prædike almindelig respekt, når DKK direkte siger, at har man en "sur hund", så bør man ikke komme steder, hvor den kan løbe løs.. mao, man MÅ forvente at de "glade hunde" kommer løbende op til en på et tidspunkt .. og ellers .. ja, så må man blive hjemme.
    Det er HELT sort det der.

    Jeg har to hunde, som jeg uden problemer kan kalde til mig - de er ikke specielt interesserede i andre hunde og opsøger aldrig disse.
    Jeg kan til stadighed undre mig over, hvorfor jeg skal holde dem i snor? De løber ikke hen til folk / hunde, og .. ja, passer sig selv. Ville verden blive et bedre sted, hvis de blev koblet i line?

    Jeg ser det som den naturligste ting i verden, at kalde dem til mig og sætte line på, når vi møder andre mennesker. Det er ikke alle, der kan lide hunde og hvis jeg kan medvirke til at de bliver beroliget af at se at mine hunde er i snor, så er det da det jeg gør.
    Det, der irriterer mig lidt er dog, at jeg er nødt til at tage dem i snor, når jeg møder folk med hunde - hvorfor? For ellers er det som om det er en åben invitation "dine hunde er jo også løse ...." .. hmmmm

    Jeg har den største respekt for små hunde og sådan en må mine hunde bare IKKE møde !!!
    De leger voldsomt, mine, og .. ja, det er ikke altid at det ville gå til held.
    Det er faktisk lidt et "problem", fordi vores største han - vejer 40 kg - er fuldstændig syg med de små, men det går bare ikke.

    Jeg forstår ikke helt hvorfor det er SÅ vigtigt at folks hunde skal møde andre - men man kan få en lille ide om det, hvis man tjekker hundeskovene ud. Bænkene står lige inden for lågen .. smart, så kan man bare smække sin fede dertil indrettede og så der dæleme hundeleg ...



  • #209   15. dec 2019 Martine så godt skrevet.
    Jeg har intet imod løse hunde. Så længe de ikke kommer hen til mine hunde. Om de er i snor eller løse hos deres ejer er for mig fuldstændig ligegyldigt når de er under fuld kontrol.
    Ligesom andre hunde ikke skal løbe hen til dine uanset om de er løse eller ej, medmindre man har aftalt det.

    Og det er åndssvagt at man ikke kan komme nogen steder, hvis ens hund ikke bryder sig om andre. Der burde være plads til alle, men det er der bare ikke. Det er så bare uforståeligt for mig, hvorfor det er dem der overholder loven der ikke er plads til.


  • #210   15. dec 2019 Jeg har desvlrre et glimrende eksempel på hvor magtesløs man kan være.

    Lucky var blevet opereret i knæet, og vi var derfor i gang med at genoptræne ham stille og roligt.
    Vi stod på fortovet i et t kryds 50-100 meter fra vores hjem, vi skulle til at vende om og gå samme vej tilbage, for det var Ca så langt Lucky måtte gå (i langsomt tempo)
    På den anden side af vejen kommer en dame med sin golden i flexi line. Jeg får mine med mig hen så hun kan komme forbi uden problemer uanset hvilken vej hun skal, hvis hun overhovedet skal hen i nærheden af os.
    Det jeg ikke lige havde set komme, var at hun lod sin golden storme hen til os i løs flexiline henover vejen og det hele. Uden at spørge eller på anden måde give os mulighed for at trække os endnu mere.
    Jeg nåede heldigvis at få Lucky op i armene, rosa var ikke så heldig smiley
    Min forlovede var fuldstændig viklet ind i flexi linen, imens han forsøgte at få rosa op og den anden hund væk fra hende. Jeg kunne bare stå og se det hele ske, for Lucky var svær at holde, for han ville hjælpe rosa. Men med hans knæ var det endnu vigtigere at holde ham væk, så han ikke fik ødelagt knæet.

    Rosa var i kort snor, og kunne ikke komme væk, men fik sig da presset ind til min forlovede. Så den ikke kunne trampe på hende.

    Da damen endelig får viklet min forlovede ud af snoren og han får rosa væk fra hunden, får vi ikke så meget som en undskyldning.
    Nej hun går bare videre med sin hund imens hun siger til den hvilke små hystader vores hunde var.

    Der skete heldigvis ingenting hverken med Lucky eller rosa, altså udover endnu en dårlig oplevelse, som kunne smide os tilbage til start.

    Hunden ville da bare lege, men det var hverken vi eller vores hunde interesserede i, og da slet ikke på eller ved vejen.

    Nu er vi heldigvis flyttet, og selvom der også er dårlige oplevelser her, er det slet ikke i så voldsom grad som jeg har oplevet andre steder. Det påvirker stadig når det sker, men det er jo fordi det sidder i hundene fra førhen.


  • #211   15. dec 2019 Der er jo også hele aspektet med ejeren selv... mange af hundene er bare glade og vil lege - men forfanden hvor er det anstrengende at få en 30-40 kg fucking overgearet hund klasket op ad din krop fordi HEY HVEM ER DU. Og jeg vil egentlig bare gerne gå i fred uden at tage stilling til en fremmeds totalt anmasende, prustende og opkørte hund...

    Men det er en hel anden snak smiley


  • #212   15. dec 2019 Funke ja det er helt sikkert også en snak, men en helt anden. smiley
    Jeg ville heller ikke have fremmede hunde rendende, hvis jeg ikke havde hunde med, men når jeg nu har hundene med er det bare 100 gange værre når der kommer sådan en hilsetosse hund.


  • #213   15. dec 2019 Jeg synes det er vildt sjovt at læse denne tråd.

    Blandt andet undskyldningen med, at det er svært at forsvare en hund, når man går med flere af gangen.

    Det er jeg helt enig i, og jeg har personligt fundet løsningen.

    Jeg går kun med en af gangen. Det er et valg jeg har taget, da jeg ikke kan bestemme hvad andre gør, men jeg kan tage det fulde ansvar for mig selv. smiley


  • #214   15. dec 2019 Sjovt... igen så er skylden, så hos den der ikke generer nogen. Det er fedt, at man ikke tager ansvar fordi man lufter mere end en hund.

    Det er for nemt at være en idiot i dk, og bare være ligeglad med andre,


  • #215   15. dec 2019 @Louise.
    Du taler om skyld, jeg taler om ansvar. Det er to forskellige ting.

    Vi laver ikke i en perfekt verden, og jeg tager udgangspunkt i det faktum for mine hundes skyld. smiley


  • #216   15. dec 2019 Skyld ansvar same same... røvhuller e kan gøre som de har lyst.

  • #217   15. dec 2019 Det er nok bare mig ... men jeg ser ikke noget "vildt sjovt" i folks frustrationer, deres dårlige oplevelser og hunde, der er blevet overrendt og endda endt med at blive aflivet.

    Så "vild sjov" synes jeg i grunden ikke, tråden er ...


  • #218   15. dec 2019 Det var holdningen om ikke at tage ansvar jeg fandt sjov, da ikke at hunde kommer til skade eller at mennesker har frustrationer over x episoder.

    Håber at det også er skåret ud i pap nu. smiley


  • #219   15. dec 2019 Det, jeg synes, er trist ved at læse denne tråd, er ikke bare de mange grimme episoder folk er ude for, men at meget af det ikke "bare" er uheld, men resultatet af folk, der enten ikke vil eller kan tænke sig om. At en lille hund er mere udsat for skader, hvad enten det drejer sig om angreb eller voldsom leg med en stor hund, burde være inden for fatteevnen for de fleste.
    Den holdning om at bare jeg og min hund får opfyldt vores behov, så er alt godt, kan virkelig pisse mig af. Uheld sker desværre og vil formentlig altid ske, og jeg er klar over, at skaderne, smerterne og skrækken er lige store for hunden, det går ud over, hvad enten det er uheld eller ligegyldighed, men hvad sker der lige for folk, der ikke vil tage ansvar ? Eller som det mindste undskylde.
    Dorthe, jeg er nødt til at spørge, gik det overhovedet op for ejeren af den lalleglade lab, hvor meget din chi kom til skade ? eller lever de videre i lykkelig uvidenhed ? Jeg håber, de kom til at hænge på dyrlægeregningen.


  • #220   15. dec 2019 Jeg var ude for en episode med en næsten nabos rottweiler for år tilbage. Jeg kom gående med 3 hunde, da den kom farende ud fra deres indkørsel, over vejen og fik fat i pelsen på en af mine tæver. Min var i fæld, så den fik ikke fat i andet end pels, og da mine lige vågnede en gang, gik det op for rottweileren, at den var i mindretal, så den spændte hjem igen, og da jeg kiggede efter den, fik jeg øje på den unge mand, der ejede den. Han forsøgte at gemme sig bag huset, mens han holdt øje med hvad der skete.

    Nu skete der som sagt ikke noget, og det mest dramatiske ved episoden var faktisk, at der kom en bil. Men eftersom hans hund kom hjem med munden fuld af hvide hår, så kunne ejeren jo ikke have været i tvivl, om hvad der var sket, og jeg synes jo, at det havde været oplagt at komme ud og sige undskyld, og spørge om, der var sket noget. Specielt da det jo altså var en næsten nabo, og vi skulle blive ved med at bo tæt på hinanden. Det var han så ikke stor nok til. Men hvad nu hvis det havde været en med små hunde, der var kommet forbi ? Hvor længe mon han så var blevet stående og gemme sig, før han havde taget mod til sig og kommet ud og stoppe sin hund ?


  • #221   15. dec 2019 Nu har jeg haft en hund, som gjorde noget, hvis løse hunde kom tæt på... heldigvis var Elmo kun 16 kg, så jeg kunne holde ham hængende på skulderen, men det var så ubehageligt, og for hver gang blev han mere og mere frustreret.

    Junior kunne aldrig finde på at bide, men han er usikker og det har taget mig mange år, at få ham til at hvile i sig selv, og jeg gider ikke at andre skal ødelægge dette.


  • #222   15. dec 2019 Lene de blev lidt forlegne, og mente at det var det selvfølgelig synd for min, og de fik da også lov at æde regningen.

    Og deres kommentar til det var at det da var heldig de havde fået tegnet en forsikring, og nu fik de da i det mindste noget for deres penge!

    Og de lader stadig deres hund brøle ind i hovedet på andre, for de mener at den jo bare er så glad, og at den tilfældigvis brækkede benet på min hund, var jo bare et uheld..

    De lader den dog ikke fræse til mine, for mine chi skriger op så snart den ser den og så står der mord i øjnene på 2 af mine, og jeg har sagt til dem at kommer den tæt nok på til at mine får fat, så er det bare ærgerligt og jeg har jo forsikring så pyt!

    De mener så at jeg er uforsvarlig, men dem om det, så længe de holder deres hund hos dem når jeg kommer gående er jeg pænt ligeglad med deres føleleser for mig.

    Og det er sgu pænt synd for hunden, for den ER bare en stor legesyg glad (understimuleret) labbe.
    Og den og min Buller kunne være blevet sådan et godt legepar, men det er der lukket for!


  • #223   15. dec 2019 Dorthe, ja der er desværre nogen, man ikke når ind til. Hvis sådan et "uheld" ikke er nok til at få dem til at ændre praksis, så skal der godt nok meget til.

  • #224   15. dec 2019 Jeg er imponeret over den fuldstændig åbenlyse egoisme og idioti, der kan være smiley Eller nok nærmere chokeret. Tænk at det kan være SÅ svært at tage ansvar for sig eget, og lade andre om deres. “Ja, JEG går jo kun med én hund, men hvis folk går med flere hunde, er det deres egen skyld, hvis deres hunde bliver ædt, tsk tsk”. Og ellers kan man jo bare holde fri hele sit liv, så man kan lufte sine hunde på øde steder om natten smiley

    Jeg kan blive helt flov over at være dansker, når folk opfører sig sådan. Det er så pudsigt at vores naboer syd for grænsen, har en HELT anden tilgang til det at have hund. Måske skulle man bare flytte til Tyskland og nyde den lave skat, de lave afgifter og de fornuftige hundeejere smiley


  • #226   15. dec 2019 Er jeg den eneste der finder det en anelse dobbelt moralsk når visse folk snakker om "egen hund, eget ansvar", og samtidig komplet dodger alle kommentarer om at folk med løse hunde bør have deres hunde i snor, eller ligger ansvaret over på den ejer, der intet gør forkert?

    2 hunde - 2 ejere - 2 x ansvar...
    Når den ene ejer så holder sin hund i snor, gør klart at denne IKKE er interesseret i at hilse og holder sig væk fra områder hvor løse hunde er tilladt, så vil jeg vove at mene at denne ejer HAR opfyldt SIT ansvar. Resten af ansvaret må ligge hos ejer nr. 2.


  • #228   15. dec 2019 Isabelle
    Undviger...Kunne ikke komme på et passende dansk ord da jeg sad midt i sætningen.


  • #229   15. dec 2019 Jeg har ikke læst alt i tråden, men kunne se at noget også omhandlede at gå til hundetræning.

    Jeg har gået meget til hundetræning, især med den mindste, for han synes det var sjovt.

    Den yngste har jeg også haft med, det stoppede den dag han blev angrebet af en anden hund på holdet.

    Den mindste er jeg også stoppet med, det var alt for tit der var løse hunde der ikke var styr på. Og det er egentlig synd for hunden, for det var kun til hundetræning at han accepterede andre hunde, bare de ikke forstyrrede ham.

    Så nej, der er altså heller ikke altid lige sagen at gå til hundetræning.


  • #230   15. dec 2019 smiley smiley smiley

    Hvor dejligt, Helle smiley


  • #231   15. dec 2019 Nu har jeg ikke læst hele tråden igennem så dette er måske lidt malplaceret i debatten. Men denne tråd får mig til at tænke på en oplevelse jeg havde da jeg for et par år siden mødtes med en dame, som det var meningen jeg skulle passe hund for. Det var en bekendt som havde anbefalet mig til hende. Vi mødtes med vores to hunde for at gå en tur i området og aftale det praktiske.

    Det viste sig så, at damen her ALTID havde sin hund løs og var af den overbevisning at alle hunde skal være løse hele tiden, ellers så er det synd for dem. Det var kun når hun gik ved trafikerede veje at hun tog snor på hunden.
    Sikke et show det var, hun havde overhovedet ikke styr på denne terrier, den ignorerede hendes indkald fuldstændig og den smuttede både ind i indkørsler, hen til andre hunde og sågar en enkelt gang ind ad en åben hoveddør smiley
    Da vi gik i et naturområde (hvor man ikke måtte have hunden løs), løb den lille hund glad hen til en SBT (som var i snor), som sagde SKRIIID, og damen fik fornærmet sin terrier væk og sagde til mig "nogen mennesker har bare ikke styr på deres hunde". Øhhh ja, dig?? Og påstod at det nok var fordi den var i snor at den reagerede sådan...

    Damen her insisterede også på at når jeg passede hendes hund, så skulle jeg også gå løs med den, hun ville slet ikke høre tale om at jeg skulle have ham i snor, selvom jeg sagde at det var jeg mest tryg ved.
    Undervejs på gåturen forsøgte hun også utallige gange at overtale mig til at slippe min whippet som jeg generelt kun slipper i indhegninger pga. hans jagtinstinkt. "Slip ham nu, slip ham nu, du kan sagtens slippe ham, hvorfor slipper du ham ikke, det er da synd for ham at han ikke kan løbe løs, slip ham nu"..... Der kom endda en hare løbende henover marken lige foran os. Åhhh..
    Hun skældte mig også ud for at samle en hundelort op smiley

    Jeg passede IKKE hendes hund! smiley

    Møder så mange folk som bare mener at det at have sin hund løs er det eneste rigtige, uanset om man har styr på den eller ej, og at hvis man har sin hund i snor er man forkert på den. Hende her var dog en klasse for sig haha.
    Møder så mange som udelukkende aktiverer deres hunde ved at gå ned på en mark eller i en indhegning, slippe hunden og vente på der kommer andre hundeejere så deres hunde kan lege sammen. De kan slet ikke begribe at ikke alle har hund på den måde. Har nogle gange hørt folk hviske til hinanden "de har altid deres hunde i snor" om min mor og jeg, som om vi er helt tossede smiley

    Jeg er i øvrigt selvfølgelig helt for at man går løs med sin hund, hvis altså man har styr på den, hvilket min kære veninde her bestemt ikke havde


  • #232   15. dec 2019 Helle A - Det kommer vist an på stedet.. Hos os er det forbudt med løse hunde på træningspladsen, med mindre det er en øvelse som kræver det og hunden har sikkert indkald.

    Min egen er faktisk desværre blevet angrebet på vores træningsplads (et kæmpe stort uheld). Han elsker heldigvis stadig at komme der og accepterer fint de andre hunde, selvom han er typen der reagerer på de fleste hunde vi møder på tur.


  • #234   22. dec 2019 Lene K: Tak for at dele din historie. Det gør mig ondt, at du mistede din hvalp på den måde smiley

    Det er hamrende uretfærdigt, og mega frustrerende, at man risikerer at miste sin hund, fordi andre hundeejere ikke er ansvarsbevidste smiley

    Mine hunde er genbrugshunde, med lig i lasten. Vi bor langt, langt ude på landet, hvor vi sjældent møder fremmede hunde, og alligevel oplever vi så at blive angrebet smiley
    Så forslaget om, at omplacere hunde, som stresser over mødet med andre hunde, er ikke brugbart. Medmindre, at man flytter til en øde ø, for hunde er mega populære som kæledyr, også herude på landet smiley

    Jeg synes at det er både tankevækkende, og skræmmende, at læse, hvor mange HG’ere der har oplevet at blive angrebet, og trist at læse, at så mange HG’ere ikke vil/kan forstå problematikken smiley


Kommentér på:
Hundeejeres adfærd.

Annonce