{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
425 visninger | Oprettet:

Camilla
Camilla
Tilmeldt:
29. maj 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Import til Tyskland {{forumTopicSubject}}

Hej
Jeg kan se, at der tidligere har været lignende tråde med dette emne, men jeg har brug for at nogle kan "skære det ud i pap" for mig, så håber det er okay med endnu en.
Nu har jeg undersøgt frem og tilbage med de forskellige importregler, men jeg har brug for at få det beskrevet tydeligt i forhold til vores situation. Hvis man skal hente en hvalp fra Holland til Danmark hvordan forholder det sig så?

Jeg kan læse, at Tyskland har regel om, at hunden skal være over 15 uger, og være rabiesvaccineret. Gælder denne regel kun fra Holland og over grænsen ind igennem Tyskland, og ikke fra grænsen fra Tyskland og til Danmark, fordi Danmark ikke har samme lov?

Hvis det ikke er muligt, at vente med at hente hvalpen til efter disse vilkår, er det så korrekt at man kan udfylde en hvalpe/killinge erklæring fra fødevarestyrelsen, og så er det okay at medbringe den som 8 uger og ikke rabiesvaccineret fra Holland og over grænsen til Tyskland?
Og er det blot avler der skal være med til at udfylde denne, eller skal den sendes ind nogle steder ?

Er der andre papirer der skal ordnes eller sendes ind nogle steder inden en tur fra Holland til Danmark? - Jeg synes der blev nævnt noget med en VDH-godkendelse, i forhold til Tyskland?

Håber på at der er nogle tålmodige hjælpere derude


Kommentarer på:  Import til Tyskland
 • #1   7. jan Jeg kan desværre ikke afklare noget ift. Holland, men jeg har hentet hvalp i Tjekkiet - og kan da svare på lidt omkring Tyskland.

  I Tyskland skal hvalpene rigtig nok være 15 uger og rabiesvaccineret hvis de skal i transit, dvs. hvis du skal have hvalpen gennem Tyskland. Men hvis du henter en hvalp fra Holland forstår jeg ikke helt dit spørgsmål ang. om det gælder grænsen fra Tyskland til Danmark. Du kan godt hente en hvalp som 8-ugers, der er født i Tyskland. Danmark har ikke samme krav.

  Tyskland giver ikke dispensation desværre - jeg har været i kontakt med samtlige myndigheder og grænsekontrol i foråret/sommeren og der er ingen undtagelser uanset hvad du udfylder af erklæringer. Den skal være over 15 uger, og den skal være rabiesvaccineret. Hvalpe/killinge-erklæring skal du til gengæld udfylde når du vil have hunden ind i Danmark.

  Det var ikke meget, jeg kunne hjælpe med, men jeg håber det gav en smule svar.


 • #2   7. jan Jeg er lidt usikker på dit spørgsmål. Er det import FRA Tyskland til Danmark eller fra Holland til Tyskland?

 • #3   7. jan https://ec.europa.eu/food/animals/pet-movement/eu-legislation/young-animals_en

  Måske du allerede har nærstuderet den, men her er EU kommissionens oversigt over de forskellige lande ift. flytning af hvalpe uden rabiesvaccination


 • Camilla
  Camilla Tilmeldt:
  maj 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
  #4   7. jan Det er helt overordnet fra Holland til Danmark. Min egen forståelse var bare, at "problemet" vil opstå fra Holland til Tyskland pga de regler er der i Tyskland.
  - Sådan som jeg læste det, så er der ikke problem når at man kører fra Tyskland og skal over grænsen til Danmark.

  Håber det gav mere mening smiley


 • #5   7. jan Helt overordnet skal den være 15 uger (med rabies som 12)for at kunne komme ind i Tyskland, men kun 8 uger uden rabies, for at komme ind i Danmark. Så kører du i bil, så skal du vente til den er 15 uger. Flyver du direkte, kan du hente uden rabies vacc mellem 8 og 12 uger. Efter 12 uger er det rabies og 21 dages venten.

 • #6   8. jan Som Louise siger.
  Du må ikke køre igennem Tyskland med en 8 ugers hvalp. Du må gerne flyve den direkte til Danmark fra Holland som 8 uger


 • #7   8. jan Jeg ville hente hvalp fra Holland for et par år siden, opdrætteren måtte ikke sælge til udlandet før at den var 15 uger (incl. rabies) heller ikke selvom at jeg ville flyve ned for at hente den, jeg skrev endda til deres kennel klub og deres pendant til fødevarestyrelsen, og det var samme svar, så det blev ikke til noget da jeg ikke ville lade lige den opdrætter om at socialisere og præge hvalpen fra 8-15 uger.

 • #8   8. jan Pudsigt Bumle, for jeg kender flere som har hentet fra Holland som 8 ugers uden problemer

 • #9   8. jan # Ja men jeg kunne ikke smiley

 • #10   8. jan Spørgsmålet er vel også om vi overhovedet må rejse...

 • #11   8. jan Og der er lukket helt de næste 10 dage frem minimum. Også for en evt transportør..

Kommentér på:
Import til Tyskland

x