{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.576 visninger | Oprettet:

Karin J
Karin J
Tilmeldt:
4. jun
Emner: 1 Svar: 3

Kan ikke holde hunden {{forumTopicSubject}}

Hejsa jeg har en blanding af rotwieler shæfer sankt Bernhard og labrador og Golden retriver ( hvor faren er Golden retriver ,
Han går rimelig pænt i snor , men når han møder andre hunde katte børn , er han slet ikke til at holde og han er MEGA stærk , lige nu har han sele på , syntes ikke at der er meget hjælp der !!! Har tænkt på kvæler eller halv kvæler ????? Som vi har fået et råd om at bruge ! Hvad syntes i ? Og hvad råd har i ?


Kommentarer på:  Kan ikke holde hunden
 • #1   8. jun Det der hjælper en stor og stærk hund er opdragelse - og det er fandens vigtigt at man har hammergodt styr på den del, når man har en hund der kan rykke dig på røven... for en hund, der er så stor man ikke kan holde den, skal nok rykke dig omkuld hvis den virkelig vil, uanset redskab.

  Går I til træning, træner I selv, eller hvordan arbejder du på at gå udenom distraheringer? Hvor motiveret er han af mad eller legetøj, og kan du bruge det her?
  Det er simpelthen et ansvar der påhviler ejere af store stærke hunde, at træningen sidder i skabet, for du kan ikke bare holde den tilbage med fysisk styrke. Sorry for et - måske - lidt skarpt indlæg, men det vil være en falliterklæring at gå fra redskab til redskab og tro dét er løsningen.


 • #2   8. jun Og indtil træningen virker, så skynd dig at finde ud af hvad der kan hjælpe dig med at holde ham, for andres skyld

 • #3   8. jun blanding af rotwieler shæfer sankt Bernhard og labrador og Golden retriver

  Havde du forestillet dig andet end en stærk hund med det mix ?

  Træning er ultimativt. smiley


 • Vito
  Vito Tilmeldt:
  dec 2012

  Følger: 1 Svar: 1
  #5   8. jun Ja det er meget normalt, for hunde at trække, hvis man ik aktivere dem og holder kontrollen over dem med godbidder eller legetøj/bolde. Hav en tennisbold eller noget hver gang den trækker så viser du bare bolden :D. Ellers må du lade hunden få god tid til at dufte, så ser du en forskel. HELD OG LYKKE

 • #6   8. jun Som John er inde på, kan den rundkørsel jo ikke give andet, end en stærk hund. Og en potentielt ikke-særlig-rar-over-for-andre-hund smiley

  Når den allerede har haft held til at slæbe rundt på dig, bliver det op ad bakke at aflære det. Og nej, hverken kvæl eller kæder, kan hjælpe dig i mål.

  Var det min hund, havde jeg købt en sele med mulighed for at fæste snoren i en ring på brystet (fx Dog Copenhagen Air Walk), og et kædehalsbånd, og så havde jeg haft dobbelt snor i hunden. Selen ville være den primære, og kæden som sikkerhed, hvis det andet glipper. Med det ene formål at sikre, at hunden ikke gør skade på andre, før du har lært at holde den. Og så skal der trænes, på et rigtigt hold med rigtige instruktører!

  Det er dit ansvar som ejer at sørge for, at ingen, hverken børn, voksne eller andre dyr, skal have din hund bankende i hovedet. Det er muligt at din hund ikke pt vil slås, men render den ind i hovedet på en anden hund der vil, er det dig der står med balladen smiley


 • #7   8. jun Enig med Funke, men træning alene gør det nu ikke.
  Der kan altid ske et eller andet så selv den mest velopdragne hund styrter af sted.

  Min personlige mening er, at man ikke anskaffer sig en større hund end man kan holde.
  Da min sidste store hund døde, måttejeg også indse, at jeg ikke mere havde kræfter til en stor hund, og måtte derfor få en mindre som ikke trak afsted med mig.


 • #8   8. jun Helt klart træning! Masser af træning!
  Mange små træningspas hver dag. Giv gerne alt hans foder i forbindelse med træning i stedet for i en skål.

  Er han reaktiv og laver udfald?
  For så bør du så vidt muligt undgå andre hunde, katte, børn indtil der kommer styr på det.
  Et godt kædehalsbånd til nødsituationer og en sele med bærerem vil jeg anbefale indtil du har fuldstændig styr på ham. Altså så du har linen fastgjort to steder eller går med to liner.
  Nogle har succes med halti grime eller antitræksele, men sådanne hjælpemidler bør aldrig blive en sovepude for ikke at træne sin hund.
  Det kan dog være nødvendigt i kortere perioder.


 • #9   8. jun Jeg er helt sikkert ikke fan af seler, det er stort set umuligt at kontrollere en hund ordentligt i en sele, med et halsbånd kan du dreje hunden væk fra det den har front imod, det kan du ikke med en sele;) halsbåndet bør være af et blødt og bredt materiale, gerne i halvkvæl, halsbåndet skal ikke kvæle hunden bare forhindre at den kan trække det over hovedet;)
  Når du møder noget din hund vil trække efter drejer du dens hoved til side og går væk fra det den er obs på, husk at bølønne når du er et par skridt væk


 • #10   8. jun Prøv at kontakte jeres nærmeste dch.
  I bør komme til træning, og samtidig kan i få hjælp af deres adfærds konsulent - det er gratis smiley


 • #11   8. jun Jeg ville droppe selen; i en sele kan hunden virkelig lægge alle sine kræfter i. Som regel kan man bedre holde hunden i et halsbånd. Men det er i sig selv ikke nogen garanti.
  Do skal som andre siger igang med træning. Helst et sted hvor de forstår din problemstilling og kan hjælpe dog med præcist dit problem.
  Og så skal du huske på at noget af det allervigtigste i træningen af dit problem er AFSTAND: Du må aldrig komme tættere på det din hund reagere på end du kan aflede den fra det (og belønne den for kontakt til dig istedet). Langsomt kan du kommer tættere på. Kan du ikke få kontakt til din hund er du gået for tæt på.
  Der findes ikke nogen mirakelløsninger eller quickfixes på den slags problem og et eller andet stykke udstyr løser det heller ikke. Vejen frem er hårdt arbjde med træning, træning og atter træning.
  Det er dit ansvar at sørge for at din hund ikke kan komme hen til nogen han ikke skal hen til og kan du rent fysisk slet ikke holde ham bør du overveje at alliere dig med en der kan indtil i får trænet problemet væk.


 • #12   8. jun Find en BAT instruktør og få noget ordentlig træning lagt i hunden.
  Få brugt dens mentale energi godt og grundigt, så den ikke skal ud i verden på gåtur sprængfyldt med energi.


 • #13   8. jun Prøv at google lidt på en Halti sele til hund
  men vær OBS på at det ikke er en permanent løsning men imidlertig løsning og så en masse træning smiley


 • #14   8. jun Jeg ville aldrig sætte en Halti på min hund, da sådan en kan give hunden alvorlige skader.
  Tænk lige på, hvad der sker, hvis hunden ormer frem i en Halti.
  Den får vredet halsen om i et ordentlig ryk som kan skade nakke irerne alvorligt.
  Spørger du en kiropraktik, så vil denne med garanti ikke anbefale sådan en Halti.


 • #15   8. jun Anni
  Men hvis en halti kan hindre at hunden springer på et barn eller anden hund, så må det da være at foretrække.
  Hellere kiropraktor end skambid.


 • #16   8. jun Har aldrig oplevet at et kvælerhalsbånd stopper hunden i at trække - de hoster og fnyser, men trækker stadig.
  Som allerede nævnt er det træning der skal til. Og jeg er ellers ikke fan af halti, men indtil hunden har lært at gå pænt ville jeg alligevel sætte sådan en på Og så en snor i den + snor i sele/halsbånd

  Hvis ikke i går til træning, så få meldt til et ordentligt sted. Hvis i allerede går til træning, så snak med træner om at få noget hjælp til problemet


 • #17   8. jun Præcis men tanke AG - haltende er for omgivelsernes skyld, ikke for at fixe problemet

 • #18   8. jun Kan nogen ikke lige forklare det forfærdelige i den her Halti?

  https://www.alttilhundogkat.dk/halti-harness-antitraek-sele.html


 • #19   8. jun A - ud over også at lave et skævt træk/vrid, ikke noget. Men med halti mente jeg nu snudeselen. Den sele du linker til er fin nok hvis hunden trækker en smule af og til, men hvis kræet moser afsted, kan dem også fint gøre det med den der.

 • #20   8. jun Michelle, med Karin skriver "Prøv at google lidt på en Halti sele til hund". Så jeg antager at hun mener sele, ikke grime.

  Alt, der kan trække en hund væk fra noget, må i sagens natur trække hunden skævt. Bodil beskriver hvordan et halsbånd kan gøre det samme (forudsat at snoren sidder ud til siden og ejer er det rette sted). Hvis en stor, vild hund gjorde mine til at springe i hovedet på mine, ville jeg da på alle måder foretrække, at ejer havde muligheden for at trække hunden væk fra mine - skævt træk eller ej.


 • #21   8. jun Der findes en Halti sele og en Halti grime. Selen er ganske uskadelig og virker egentlig ok. Men det er samme princip som med DOG Copenhagen, hvor der sidder en ring foran. Det har en effekt. Grimen kan give et dumt vrid synes jeg. Da jeg for 30 år siden fik første hund hjemme, var der en mand der turnerede rundt i DK og holdt foredrag. Han havde opfundet sådan en grime og solgte den selvfølgelig efter foredraget. Naiv som jeg var som 15-årig og førstegangshundeejer, så investerede jeg. Sikken noget l... Nok forhindrer den hunden i at trække, men de skader den kan påføre i nakken og resten af ryg/lænd, er ikke små.

 • Karin J
  Karin J Tilmeldt:
  jun 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #22   8. jun Hej skal altså lige sige at ja det er en stor hund , men han er overhovedet ikke aggressiv , og han vil bare snakke ??????, men ja der skal da noget træning til , ville bare høre om et halsbånd bedre ??

 • #23   8. jun En skrev at hvis hunden trækker, er det fordi den ikke bliver aktiveret og “kontrolleret” med godbidder - jeg gad godt vide hvordan man kontrollerer en hund med godbidder?
  Min Lulu trækker også som bare pokker, hvis vi møder hendes hundevenner eller når vi går ned og henter børnene fra skole og hun lige får øje på “hendes” piger. Så kan jeg stå med lammeskindsbidedyr eller flæskesteg - hun er da fløjtende ligeglad!
  Og hun er altså en meget harmonisk hund, som bliver trænet/aktiveret 2,5-3 timer dagligt smiley nogle ting er bare for fristende, og så kan hjernen altså slå fra. Og det gør ikke hunden til et aggressivt og forsømt monster

  Til ts - Hvis jeg var dig, så havde jeg droppet selen for længst. Vi bruger kun selen når vi er ude på heden hvor vi stort set aldrig møder nogen mennesker. Når vi går i byen, hvor der er mange mennesker (og hunde) så er det altid i halsbånd og så skal hun gå pænt på Venstre side. Så har jeg snoren i Venstre hånd og om bag kroppen over i højre hånd, så jeg kan bruge hele min kropsvægt til at holde hende, HVIS hun hiver. Det gør hun sjældent mere, men hun er teenagetøs for fuld skrue, så man kan aldrig vide sig sikker smiley


 • #24   8. jun Der er masser af hunde der ikke vil snakke med din.

  Inden træning virker må du teste om du bedre kan holde ham i halsbånd, sele med ring foran eller gime.


 • #25   8. jun Når man er gammel hestepige, lærer man, at det ikke handler om hvem der er stærkest. Det handler om, at dyret aldrig skal lære, at den kan trække afsted med dig. Og det er træning, træning og træning.

  Et halsbånd vil ikke løse problemet, for nok kan du afskære din hunds luftveje, men de par minutter det tager den, før den for alvor mangler luft, er rigelig tid til at have slæbt din afsted (og over i gabet på den sure schæfer, som har nået at lave store huller i din hund, fordi den ikke gider andre hunde).

  Der er ikke en nem løsning på manglende opdragelse og træning smiley


 • #27   8. jun Det er heldigt din hund ikke er aggressiv. Men det er jo stadig lige så vigtigt at den ikke farer over i hovedet på andre. Der er masser af mennesker det er bange for hunde (især store hunde) og andre hunde kan jo være aggressive og mon ikke han bider hvis han ryger over til en hund der bider ham?

 • #29   8. jun A - og derfor skrev jeg jo også "ellers ikke noget" og foreslog selv snudeselen, som jeg ellers egentlig ikke er begejstret for - for jeg er enig, omgivelserne skal beskyttes først og fremmest. Min oplevelse er blot ikke, at sådan en front clip sele er nok, hvis hunden (aggressiv eller ej) kaster sig efter andre.

 • #30   8. jun Nu har jeg ridgeback på 48 kg, og der er smæk på, og han tænder nemt over vildt, samt jeg ofte går i 15 meter line med ham, jeg skal vide at jeg altid til hver en tid kan holde ham, det kræver rigtig meget træning, men sørme også det rette udstyr, jeg ville aldrig nogensinde længere koble Sam på i en sele i ryggen eller i et halsbånd og gå en lang tur i skoven, hvor chancen for at møde vildt eller andre hunde er alt for stor, det er han simpelthen for stærk og impulsiv til.
  Og han skal på ingen måde få ind i hovedet at han kan trække mig ad helvedes til, sådan går vi slet ikke tur.

  Jeg bruger denne sele, hvor han er fæstet foran, det er den bedste sele jeg har, ud af mange, jeg ved at lige meget hvor meget power han sætter af med, så kan jeg altid holde ham med denne på.
  Og ja nogle bryder sig bestemt ikke om måden den sidder på og er designet, men den genere overhovedet ikke Sam og her handler det om sikkerhed frem for alt smiley

  https://www.dollardog.dk/maerker/2-hounds-design

  Rigtig god træning, for det skal der til smiley


 • #31   8. jun og han vil bare snakke ??????

  Så når din hund, som du ikke kan holde, blæser ind i hovedet på mine 2, så bliver der ballade, for han vil overtræde mine hundes grænser i KÆMPE grad.

  Og du ignorerer alle råd om træning??


 • #32   8. jun Det var dog ekstremt egoistisk TS. Ja din hund vil bare gerne hilse, men det er altså ikke alle andre (mennesker som hunde), som har lyst til at hilse.
  Så gå nu til træning med dit monstrum, og få styr på den, før det går galt...


 • #33   8. jun Det er ikke kun vrede hunde i snor der kan være et problem.
  Hvad med service hunde, hunde der træner, eller de hunde der er lidt utrygge og kan blive skræmt.

  Ts i er nødt til at få noget hjælp, på den ene eller den anden måde!


 • #34   8. jun TS skriver jo faktisk, at der skal træning til smiley Alt andet lige, er der en mindre risiko for en katastrofe, når hunden ikke er aggressiv. Så vidt kan jeg egentlig godt følge TS. Det er jo ikke ensbetydende med, at hun ikke vil træne det - sideløbende med at hun vælger noget bedre, end en sele.

 • #35   9. jun Jeg havde smidt et almindeligt halsbånd på og en snor - og så en pig og en snor.

  Men jeg er heller ikke fan af hverken skævvridning af nakke og ryg, og så er piggen langt mere skånsom.


 • #36   9. jun Vi brugte pig som back-up til almindelig kæde til vores omplacerings dobermann for 35 år siden
  Han var ikke fan af andre hanner.
  Og der gik ikke lang tid før piggen kunne smides ud.
  Men det tør jeg dæleme ikke i dag. Man vil jo blive anmeldt for dyremishandling dagligt, hvis man brugte pighalsbånd offentligt


 • Karin J
  Karin J Tilmeldt:
  jun 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #37   9. jun Hej igen , træning er igang og min Buster er lige blevet et år , så han er teenager lidt endnu ?? og jeg takker for jeres råd . Men syntes tonen herinde ikke er rar ??At lige frem gør ham til et monstrum ,osv syntes jeg ikke om , og i skal lige huske jer med jeres små hunde , dem jeg har mødt har deres små hunde i flexline og har overhovedet ikke styr på hvor hunden skal gå !!! Og de fare lige i hovedet på min fordi jeg er nødtil at stå stille indtil de finder ud at få deres hunde trukken indtil sig og komme på den rigtig siden af sti/vej . Men tak for dem der har givet råd uden at fordømme min hund til et MONSTRUM !!

 • #39   9. jun Karin J, omvendt skal du også passe på ikke at dømme ejere af små hunde og med flexline som værende uansvarlige - de ansvarlige findes skam også, og jeg har, til dato og efter 14 års brug af flexliner, endnu ikke haft et eneste uheld. Der ER en stopknap på sådan en fætter. smiley

 • #41   9. jun "monstrum: stor, tung genstand som er svær at håndtere" (ordnet.dk)

  Vælg at opfatte ordet sådan, TS smiley


 • Dyreelskeren
  Dyreelskeren Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 4 Emner: 1 Svar: 83
  #43   9. jun Enig med trådstarter, synes også tit tonen er for hård herinde. Trådstarter er da netop en ansvarlig hundeejer , der beder om råd og vejledning, det er da netop at tage ansvar. Og vil give trådstarter ret i at jeg også møder ekstremt mange små hunde som opfører sig forfærdeligt, voldsomme reaktive udfald mm ofte i flexline. Men på grund af str ser folk gennem fingre med det. Modsat en stor hund der går pænt men evt trækker lidt sp er folk helt oppe at køre over hvor farlig den er.

 • #44   9. jun Små hunde kan også være til gene, og der er mange som ikke har styr på deres små hunde - men det synes jeg nu ikke rigtig har noget at gøre med din tråd, Karin, og er lidt mere whataboutism...

  Jeg har en lille hund på 4 kg og jeg ville nødigt have din store hund i hovedet på min - en kåd og legesyg stor hund kan give permanente rygskader på min hund, også selvom den "bare vil snakke" smiley Det er simpelthen det ansvar man tager, når man anskaffer sig en stor hund, som kan vælte dig omkuld hvis ikke du er skarp fra starten.

  Det har heller ikke været min intention at udstille din hund som et "monstrum", men det er vigtigt at anerkende at man går rundt med et stort ansvar, også selvom din hund bare er venlig og snakkesalig. Det kan godt være, du føler dig angrebet af nogen her i tråden, men husk på at de reagerer, fordi du har valgt at påtage dig et ansvar som det er hammervigtigt du rent faktisk lever op til fra dag ét - for at beskytte både din hund og andres hunde.
  Fedt at høre, at I er i gang med træning. Jeg er iøvrigt helt på linje med de andre, der ville dobbeltsikre sig med halsbånd osv., det kan aldrig skade. Jeg håber det går fremad for jer smiley


 • #45   9. jun Dyreelskeren: er der nogen her i tråden, som har små hunde, der render op i fjæset på andre? Er der nogen her i tråden, som bare ser gennem fingre med det?
  Hvad er pointen?

  Den her tråd handler om TS og hendes hund. Ja, der er masser af små hunde som ejeren ikke har kontrol over, men det er da ikke et argument for at TS' situationen er mildere, eller vi bare skal sige pyt, eller hvad din pointe egentlig er...

  Jeg kan finde MASSER af andre problemer med store hunde, små hunde, dumme børn, trælse hundeejere osv osv i enhver tråd der diskuteres. Men det er da sådan set ret irrelevant, når det ikke er det, tråden handler om.


 • #48   9. jun Ja, selvfølgelig skal alle ejere BÅDE af små hunde og store hunde, have styr på deres hund og sørge for at den ikke blæser op i hovedet på totalt fremmede.

  Jeg forstår simpelthen ikke hvad det er man prøver at argumentere for her. Det er fuldstændig irrelevant at prøve at skubbe samtalen over på andre problematikker.....


 • #50   9. jun TS det er egentligt ikke superrelevant hvad andre folks hunde gør... altså i den forstand at det har du (desværre) ingen kontrol over, og det kan derfor ikke undskylde at du ikke har styr på DIN hund.
  For jeg går ikke ud fra at dit argument er at fordi andre gør noget, så er det ok at du osse gør.

  Jeg melder mig ind i koret omkring træning, for det du beskriver er virkelig ikke ok overfor omverdenen.
  Ud over problematikken med at din hund hammertrækker over i andre hunde (og mennesker?), hvad så hvis vovse bare vil *snakke* ud i trafikken?


 • #51   9. jun som fodnote...
  jeg har haft et monstrum på 50kg (og hun var en bastant vaps) og i og med at jeg har hypermobile led, så har jeg svært ved at hold *fast* på noget, og derfor kan en lille pisrotte på 4 kg (det må jeg gerne kalde min egen hund) sagtens rykke en snor ud af hånden på mig.
  Løsningen har alle dage været træning, indlæring af kommandoer OG at jeg har kunne læse hunden og derved kunne fyre en kommando af inden det blev for sent... altså allerede før den uønskede adfærd er sat igang, så er situationen aflæst og vurderet og derfor er det nemmere at DER bruge en sit, dæk, godbid, whatever.


 • #52   9. jun "Og monstrum betyder i den henseende unaturlig og ofte skræmmende vanskabning."

  Ikke nødvendigvis. Monstrum kan stille og roligt betyde STOR og svær at håndtere - og det er TS' hund jo. Det er derfor denne tråd er lavet smiley


 • #53   9. jun Og det var netop Isabelles definition, som jeg mente. Mente aldrig noget ondt med det.

 • #54   9. jun At der ikke er styr på mange små hunde i flexline kan da ikke sammenlignes med en glad stor hund der ikke er styr på.
  Hvis den store glade hund for eksempel river sig løs og render hen til et lille barn, kan der ske flere skader end hvis det er en lille hund på 3-4 kg.
  Og enig med de andre, dette handler jo ikke om små uopdragen hunde.


 • Karin J
  Karin J Tilmeldt:
  jun 2021

  Emner: 1 Svar: 3
  #55   9. jun Jeg siger tak for alle jeres input og råd og jeg tager dem til mig , så jeg og mit ( monstrum ??) ikke skader nogen ??….. mvh Karin
  Ps det var ikke for at være efter jer med små hunde …..


 • #56   9. jun Styrketræning kunne også være godt smiley smiley

 • #57   9. jun selvom tonen kan virke hård, så prøv at vend det lidt om, at det der bliver sagt bliver sagt for at passe på din hund. Hvis han f.eks. rev sig løs og løb hen til en reaktiv hund som min kan være hvis fremmede hunde kommer hen til han uden han selv har taget initiativ, så er det ikke sikkert din hund bliver ved at være en glad hilsetosse. Jeg er ifølge mange indlæg i denne tråd også dyremishandler, for jeg har en haltigrime på mit monstrum. han går 98 % af tiden rigtig pænt, men en hare eller en kat kan få ham helt op i det røde felt, også er han svær at holde.

 • #58   9. jun I øvrigt synes jeg ikke, at tonen overhovedet er hård i denne tråd smiley

  En halti, et pighalsbånd eller andet, der kun bruges/generer kortvarigt i særlige situationer ER næppe varigt skadende for hunden.

  - Og jeg kaldte gerne min første eurasier for et skrummel - og min seneste er en undermåler smiley


 • #59   9. jun Alle hunde er vel bastarder, da de er født udenfor ægteskab smiley

 • #61   10. jun Det korte af det lange er, at en hund man ikke kan holde tilbage med ren magt, lige så godt kunne være uden snor, uanset hvor godt eller dårligt den er trænet. Har man ikke den fornødne råstyrke/vægt, må man benytte sig af f.eks. den nævnte grime eller andre effektive metoder. derefter er det selvfølgelig rigtig smart at træne hunden så den ikke mærker de ubehagelige gener det kan give. Går hunden pænt, er det jo ligegyldigt for den hvad den er fastholdt med.

 • #62   10. jun Dog Head collar snudesele måske. smiley

 • #63   10. jun Jeg har to hunde, der tilsammen vejer ca. 70 kg. Laurids fik jeg da han var knap 3 år. Jeg havde ikke haft ham ret længe, da han en dag rykkede så hårdt i snoren, at jeg røg ned med et brag og brækkede skulderen. ( heldigvis havde jeg gode venner, der kunne lufte hundene) Skal lige nævnes det var en kat han så. Da min skulder igen var hel, gik jeg igang med at træne Laurids. Jeg indrømmer gerne, at det ikke var særlig pædagogisk. Jo kortere snor han fik, jo nemmere var han at holde. Jeg lærte at spotte alt der kom forude. For med det samme, at jeg kunne se på ham, at der var noget og at snoren strammes. Var jeg over ham som en høg. Og snoren blev kortet. Han fik lært hvad nej og stop betød. I dag når vi ser en kat, skal jeg bare sige nej. Jeg tror ikke på alverdens hjælpemidler. Detvervtræning og atter træning der skal til. • #64   14. jun Kære TS. Jeg fik noget galt i halsen da du skrev "den vil bare snakke" Jeg har en lille hund som er på daglig livslang smertestillende medicin grundet en stor hund som "bare ville snakke" Han er en race som snildt kan blive 16 år, men det når han næppe.
  Sorry, men please få styr på den hund eller send ham hen til en som kan. Hårdt ja. men det er det også for den lille hund du og din måske kommer til at skade for livet og/eller korter livslængden betragteligt ned på (også kaldet slå ihjel) Og for hundens ejer. Som hundeejer er det ens forbandet pligt at sørge for hunden aldrig kan skade nogen


 • Camilla S
  Camilla S Tilmeldt:
  jun 2021

  Følger: 1 Svar: 1
  #65   14. jun Jeg bruger dobbelt snor.
  Snor i selen- den går jeg med rundt om livet i stedet for at holde den, med mine hænder.
  Og så har jeg snor i halsbånd, som jeg bruger til at styre.
  At have snor om livet, har været en kæmpe hjælp for mig.
  Men som skrevet af alle, er træningen alfa omega. Min er også ung, og træningen har haltet. Men det er blevet SÅ meget nemmere at træne 'tur', nu hvor jeg rent faktisk har fundet en måde at holde hende- også når hun bare snuser rundt smiley


 • Tina N
  Tina N Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 1 Svar: 8
  #66   14. jun Jeg har en 2 seler sat sammen så jeg kan tage den ene om livet. Ingen skæve træk i min ryg, og jeg har meget bedre styr på hunden når jeg møder andre hunde. (Et godt råd fra min kiropraktor). smiley
  Styrer selen med den ene hånd, så den ikke slæber hen ad jorden.


 • #67   14. jun Mine forældres gamle hund var meget stærk og kunne let hive en om kuld. Men at vi børn havde to snore i, en til halsbåndet og en til selen, gjorde at vi som teenagere kunne gå med den uden problemer. Og let kunne lede hende væk fra andre hunde, da hun havde spondulose i ryggen og sjældent ville andre hunde. Hun kunne dog godt finde på at kæfte op pga tidligere smerter, når en hund kom forbi og så var det jo vigtigt at vi kunne holde hende smiley

 • #68   14. jun Interessant at man her på HG tilsyneladende ikke kan forestille sig værre problemer, end at TS (og dem der tror man kan træne sig til at magte en hund der VIL afsted) kommer til at lade sin hund genere deres egen eller andres smiley

  Min bekymring går egentlig mere på at hunden kunne trække sin "fører" ud i trafikken... og nej, uanset hvor godt en hund er trænet, er den ikke 100% sikker.


 • #69   14. jun Kim - du kan næppe træne den til at du kan holde den, hvis den VIL afsted. Men du kan faktisk godt lære den, at vente på ok til at drøne afsted eller til at den faktisk synes det er ret fedt at hænge ud med dig, selv når rådyrene/nabohunden eller what ever er lige derovre smiley

  Ift trafikken - måske er det anderledes andre steder, men min oplevelse er nu, at det er temmeligt meget mere sandsynligt at Fido render over til en anden hund, end at den render (med snor, fører og det hele) ud foran en bil.

  Bortset fra det synes jeg måske også det er lige i overkanten nærmest at dømme TS som kriminel, fordi der spørges til, hvordan vovse får lært at gå pænt.


 • #70   14. jun Nej, det er ikke kriminel at man ikke kan holde sin hund.
  Men i mine øjne er det total uansvarligt at man anskaffer sig så stor en hund at man ikke kan holde den.


 • #71   14. jun Anni - I så fald kan man jo godt droppe al avl på store mastiffer osv.

 • #72   14. jun Jeg har en schæfer på 37 kg, som da uden problemer, kan trække afsted med mig - hvis hun ville. Anni, har du ikke både haft malle og amstaff? De er uden tvivl stærkere end dig. Hvor uansvarligt, altså smiley

  Måske skal man ikke dømme ALLE med medium, store og giganthunde - vi er jo faktisk nogle, som godt kan træne os ud af det. Og at andre ikke kan, skal vel ikke gå ud over alle? Og mon ikke TS arbejder på sagen, som hun skriver at hun ville?


 • #73   15. jun Da jeg flyttede sammen med kæresten, havde han den venligste cane corso hanhund, der vejede ca 50 kg, måske mere.
  Seriøst - han GIK afsted med mig .. ikke noget med at lægge sig i, eller hoppe fremad, han GIK bare og så fulgte jeg med.

  Ham lærte jeg, at der var konsekvenser ved bare at gå når jeg sagde han skulle lade være. Men ja, fysisk udmanøvrerede han da mig .. så må man jo bare igang med lidt træning smiley


 • #74   i går kl. 18:51 Jeg kan nu sagtens holde en rimelig stor hund tilbage, og de fleste mennesker burde jo kunne holde en hund der ikke vejer mere end dem selv, hvis de bruger de rette redskaber.

  Om man ligefrem er kriminel fordi man går med en hund man ikke kan holde er måske lige stramt nok, men hvad er fidusen ved en snor, hvis man alligevel ikke kan holde hunden? Det er ikke så fedt for omgivelserne den dag Fido ikke gider at høre mere pis fra svæklingen i den anden ende af linen...


 • #75   i går kl. 18:57 Kim- det handler jo om træning, ikke styrke. Igen ellers kan vi vel godt droppe newfoundlænder, engelsk mastiff m.fl.
  Ja, du kan formentlig holde en hund af samme størrelse som dig selv, hvis den er luge ved siden af når den begynder at trække. Har den derimod fået lidt momentum (f.eks. ved at springe frem pludseligt), så kan den altså få ret meget kraft bag...


 • #76   i går kl. 20:06 #75
  Det handler netop ikke om træning, men evnen til at holde sin hund tilbage hvis/når træningen svigter. At det gør nogle hunderacer uegnede til at blive holdt af andre end meget stærke førere (eller førere der ikke viger tilbage for at bruge specielle grimer/seler) ændrer ikke på den sag.
  At træning så gør at man måske kan undgå at komme i en situation hvor det kommer til ren og ubehagelig brug af magt, er en anden sag, og vel også grunden til at store hunde generelt er bedre afrettet m.h.t. at trække i linen end små, hvor trækket dårligt kan mærkes.


 • #77   i går kl. 20:54 Kim - sorry, men heller ikke en velvoksen here kan ved ren stykke holde 60-80 kg hunde der ud af det blå kaster sig frem i snoren.
  - netop derfor hviler jo et noget større ansvar på ejere af sådanne hunde, når det kommer til træning og opdragelse, som du selv er inde på.

  Min bette fyr vejer knapt 20 kg. Jeg kan naturligvis uden de store problemer holde ham, hvis han bare trækker i snoren. Men farer han frem ud af det blå, så han får momentum, så skal der altså alligevel lægges kræfter i for så lille en hund.
  - en der vejede lige så meget som jeg selv ville jeg aldrig kunne holde, hvis den først fik momentum. Så den ville altså enten skulle luftes i roligt tempo i kort snor eller med pighalsbånd e.l. hele livet (eller have en ny ejer selvfølgelig).
  Det er da heldigvis ikke nødvendigt, der findes da en del ejere der klarer fint at lære Fido at det er no go at kaste dig frem i snoren o.l.


 • #78   i går kl. 21:30 Jeg synes det er en lidt spøjs debat - selvfølgelig kan et kæmpe læs på 80 kg trække afsted med dig hvis den virkelig vil.

  I teorien, og ideelt set, er jeg helt enig. Men realiteten er bare at det er ønsketænkning, at de store racer og gigantracerne alle kan fysisk tilbageholdes. Eller i så fald bør vi vel indstille avlen, for der er alt alt for stort udbud set ift. ejerne?

  Selvfølgelig er udstyr ikke ligegyldigt, men for mig er det ret logisk - hvis vi bedømmer det på ren råstyrke, så er den klare taber ikke hunden.. de kan immervæk trække MANGE kilo.

  Nogle gange har vi bare at gøre med dyr, som er stærkere end os selv. Skal vi så holde os helt fra diverse hunde, heste osv? Det synes jeg ikke smiley


 • #79   i går kl. 21:48 Jeg kan se at jeg bare gentager det du har skrevet, Michelle, så - jeg er enig med Michelle smiley

Kommentér på:
Kan ikke holde hunden

x