{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
686 visninger | Oprettet:

Urene Kalle {{forumTopicSubject}}

Hej

Jeg har brug for et råd. Vores Dansk Svenske gårdhund, Kalle er begyndt at sjatpisse indenfor. Han er 8 år, ikke neutraliseret men det har ikke hidtil været et problem.

Vi flyttede i foråret til et nyt hus - her har han en dejlig have at boltre sig i - ca 600 m2, ligesom han havde i det forrige.

Vi havde en kat i forvejen, som han kommer godt ud af det med - for 3 måneder siden fik vi en kat mere. Han er ved at være en stor killing, men er endnu ikke neutraliseret. Det skal han i denne kommende uge. Han hedder Teo. Kalle og Teo er pot og pande, de leger meget sammen og Kalle er super tålmodig, også når Teo i leg, kaster sig over ham. Han snapper ikke men trækker sig lidt sammen og skynder sig væk. Omvendt ynder han at vaske Teo og det gør han ret ofte og ret grundigt.

Men den seneste måneds tid, har Kalle ændret adfærd i forhold til sin renlighed. Når vi er i huset, er der ingen problemer, men forlader vi huset i bare 30 minutter, så sjatpisser han (markerer) flere steder i huset. Vi lufter ham, går ture med ham, han får masser af mad, og vi snakker meget med ham.

Lige lidt hjælper det. 9 ud af 10 gange kommer vi hjem til 1-3 søer.

Vi skælder ham selvfølgelig ikke ud, det forstår han jo ikke. men vi er da ved at være lidt trætte af det.

Kan det have noget med Teo's hormoner at gøre (han er jo ikke fikset endnu), eller kan det være noget med nervøsitet ift Teo's territorie at gøre?

Vi vil prøve at holde dem adskilt når vi forlader huset, men tvivler på at det hjælper.

Bliver det ved, må vi jo have fat i en adfærdsterapeut og håbe han kan hjælpe.

Men det kunne være fint, hvis der er lidt genkendelse af dette herinde?


Kommentarer på:  Urene Kalle
 • #1   4. nov Det kan jo ske, at katten har markeret et sted, og at Kalle godt ved at det ikke duer at markere oveni, når i er der, men derfor gør det, når i er gået? smiley

 • #2   4. nov Jeg ville få tjekket urin samt prostata for en sikkerheds skyld.

 • #3   4. nov Hvad vasker i pletterne med?

 • #4   5. nov Vi får ham til DR. Dyr på mandag.

  Vi vasker med Neutral.


 • #5   5. nov Det kan formodentlig ikke fjerne lugten godt nok, hvilket kan være medvirkende til at hunden fortsætter med at tisse der .

 • #6   5. nov Er det de samme steder han tisser?

 • #7   5. nov Jeg ville tænke seperationsangst i det nye hjem - eller problemer med urinvejene/prostata.

  Jeg tror ikke på, at en hund vil markere sig overfor en kat. Det er slet ikke de samme hormoner (lugt) og adfærd de har på den måde.
  Så en god idé at få udtaget urinprøve, samt en blodprøve for prostataen til en start. smiley


 • #8   5. nov Neutral og andre almindelige rengøringsmidler fjerner ikke lugten/urinkrystallerne.
  Det eneste som fjerner det er UrineOff.

  Ellers, så er jeg med det Simone skriver.


 • #9   9. nov Hvordan ved I at det er hunden der markere og ikke kattene? Umiddelbart tænker jeg det er en af kattene der er begyndt at strinte/markere overfor hinanden.

  Dyrlægetjek af hunden er vigtigt for at udelukke evt sygdom.
  Når sygdom er udelukket kan I prøve at give ham et tissebælte på. Hvis det er dårlig adfærd der skal brydes, kan det måske løse problemet.


 • #10   16. nov AG

  Det er ret sikkert Kalle - kattenes urin lugter anderledes. Og strintene er placeret i op til en halv meters højde.

  Han har været ved dyrlægen og fejler ikke noget fysisk. Og sådan set heller ikke noget psykisk - dvs han udviser ikke unormal adfærd.

  Vi mener at noget af forklaringen måske kan ligge i, at parret ved siden af vores nabo, har to hunhunde der er i løbetid.

  I disse dage er Kalle helt balstyrisk. Spiser ikke meget, piver konstant, vil hele tiden ud og når han er ude, står han i det hjørne af haven der vender over mod parret med de to hunhunde og gør/hyler som en ulv (det lyder virkeligt underligt). Han er rastløs om natten og piver konstant.

  Vi går ture med ham, som aldrig før - op til 5 gange dagligt for stimulere ham og kære ham lidt træt, men lige lidt hjælper det. Så vi tænker, at det er en periode vi bare må igennem.

  Han er ikke neutraliseret - dette efter samråd med dyrlægen (og ja, vi har hørt hos en anden og tredie gennem årene - de er alle enige om, at det nok er en skidt ide at kastrere ham).


 • #11   16. nov Giv ham noget Munkepeber (købes på nettet). Det er nok lige sent nok, men hvis du aftaler med naboen at de giver besked, når tæverne er tæt på/lige startet løb, så kan du give ham det. Det rager i alle tilfældet toppen. Ingen tvivl om, at det er løb han reagerer på.
  Du kan vælge et tissebælter for nu.


Kommentér på:
Urene Kalle

x