{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
847 visninger | Oprettet:

FieD D
FieD D
Tilmeldt:
27. jul
Følger: 11 Emner: 1 Svar: 3

Hvalp hopper op, bider og gør {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Jeg skriver, da jeg er førstegangs hundeejer, og jeg er lidt i vildrede…
Jeg har i sidste måned fået en lille havapoo hvalp hjem, som nu er 12 uger gammel. Han er den sødeste, kærligste og frækkeste (!!) lille hvalp!! Men jeg har især ét “problem” (?) med ham, som jeg ikke ved hvad skyldes. Rigtig ofte ude på tur, har han det med at hoppe op, gø og bide - nu er han meget lille, så det går for det meste ud over mine sko, bukseben og lange frakker.
Han får ofte sådanne flip helt umotiveret. Jeg prøver at stoppe op og ignorere ham. Når han sætter sig, og vi står lidt, og jeg så prøver at gå videre - så starter han forfra, og jeg tager ham så op. Jeg aner ikke, om det bare er helt normal hvalpeadfærd, og at han er legesyg… Eller om han keder sig, er overstimuleret, sur eller noget helt tredje.? Jeg prøver at mentalt stimulere ham hjemme, både med snusetæppe, godbidder i viskestykke, osv. men måske han skal aktiveres mentalt mere derhjemme?
Det skal lige siges, at det oftest sker når vi er ude på tur. Han er normalt en meget glad og legesyg hvalp. Søger mig meget, og vil gerne både lege og nusse. Vi starter noget hvalpehold via dyrlægen i næste uge, hvor det handler meget om socialisering samt basale teknikker, så det hober jeg selvfølgelig også gør en forskel!! Men nogen der evt. har nogle gode råd? Kan jeg også håbe på, at det også er noget som går væk / bliver bedre med alderen?

Tak på forhånd!! ??


Kommentarer på:  Hvalp hopper op, bider og gør
 • #1   27. jul Din hvalp får hvalpeflip, det er helt normalt..

  pudlen (som din hvalp er en blanding af) er en aktiv og intelligent hund, havanease kender jeg ikke så meget til..


 • #2   27. jul Det er ret almindelig hvalpeadfærd.
  Du kan tage noget legetøj med og aflede hvalpen med det - give ham noget, han gerne må bide i.
  Har du indlært et "nej"?
  Får han lov at løbe løs jævnligt/dagligt?


 • FieD D
  FieD D Tilmeldt:
  jul 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 3
  #3   27. jul Okay, det er da en smule rart at vide! Og god idé med at tage noget legetøj med! Vi har siden vi fik ham (8 uger) haft ham nede i vores gård og løbe løs, og vi gør det stadigvæk næsten hver dag.
  Jeg ved ikke om han forstår et ‘nej’… Men prøver at være bestemt i min tone, kunne dog godt være mere bestemt! Han er min lille baby, så har en smule svært ved at være rigtig bestemt - er noget jeg skal blive bedre til ?? Men tak for råd! Nogle andre gode mentale aktivitetslege?


 • #4   27. jul Han forstår ikke et nej, hvis du ikke har lært ham, hvad det betyder smiley

  Der er forskellige måder at indlære et nej på. Selv bruger jeg en godbid i hånden - åben hånd. Når hvalpen vil tage godbidden, lukker jeg hånden og siger NEJ. Dette gentages, indtil hvalpen ikke forsøger sig. Så får den et "dygtig" (eller klik, hvis man bruger klikker) og godbidden.

  Du kan fint lave små øvelser med ham. Prøv at google, og du vil helt sikkert finde en masse smiley

  PS. Hvis din hvalp opdager, at du ikke rigtig mener, det du siger - fx ved indkald, nej ol. finder han lynhurtigt ud af, at han ikke behøver gøre det, du siger.


 • #5   27. jul Du har en puddelblanding. Det er præcis det man får, en aktiv hund som kræver megen aktivering smiley En puddelblanding er bestemt ikke en sofahund!

  Nu håber jeg bare ikke, at din hund får helbreds problemer, for sådan en blanding er ja... man har ikke valgt de bedste forældre ud, når man laver designerblandinger...


 • #6   27. jul - Og med det vil du sige hvad til Fie, Hippie?

 • #7   27. jul Isabelle: At man skulle have tænkt sig bedre om, inden man anskaffede sig en designerblanding smiley - og netop ikke givet mange, mange penge for sådan en.

 • #8   27. jul Desuden hvis du bliver ved med at tænke på din hund som "din lille baby", så får du vidst kun problemer.

 • #9   27. jul Er du bevidst om, hvor fordømmende du virker, Hippie?
  Hvordan har du det, hvis andre dømmer dig på samme måde? Bliver du klogere, glad, et bedre menneske - eller måske lidt ked af det?

  PS. Hvor ved du egentlig fra, hvad Fie har betalt for sin hvalp? smiley


 • #10   27. jul Isabelle: Kan du ikke bare lade mig være? Jeg fortæller jo blot TS, hvor dumt det er at købe sådan en hvalp? Hvorfor må jeg ikke bede folk om at tænke sig bedre om næste gang? Hvorfor må jeg ikke informere folk? Hvorfor må man ikke fortælle folk, at de køber sig til problemer?

 • #11   27. jul Isabelle: PS jeg kender MEGET til hvor priserne på designerblandinger (puddelblandinger) ligger henne smiley

 • #12   27. jul Hippie
  Har du ikke selv en blandingshund?
  Hvad gav du for den?


 • #13   27. jul Søren: Jo jeg har en blandingshund. Og blandingshunde er som udgangspunkt ikke noget problem. Problemet er, når man avler på alt der kan gå, for at lave en såkaldt designerblanding, som man så sælger til vild overpris smiley

  Og hvad jeg gav for ham var bestemt ikke meget, men rager i øvrigt heller ikke dig smiley


 • #14   27. jul Men TS' dispositioner rager dig. Hvor er du et lidt sølle menneske.
  Gå lige en tur med din hund!


 • #15   27. jul Søren: Gør det selv i stedet for at være efter mig smiley
  TS tror jo tydeligvis, at Havapoo er en race, ellers ville hun jo ikke have skrevet det sådan. Og Havapoo er en puddelblanding IKKE en race smiley


 • #16   27. jul En havapoo smiley

 • #17   27. jul Whatever. Det er en puddelblanding smiley

 • #18   27. jul Stop nu dig selv Hippie smiley smiley
  Det er da utroligt at du ikke er blevet klogere af de sidste par dages tråde, hvor der er en masse herindefra har prøvet på at banke bare lidt "fornuft" ind i dit hoved.

  Hvorfor tror du, at du kan tillade dig at svine andre til konstant ? Hvis der var en der skrev sådan i din tråd, så blev du dybt fornærmet og så skal vi lukke skuffen eller fise af.
  Du tror, at du kan tillade dig konstant at være modbydelig mod andre, men FORLANGER, at alle os andre skal behandle sig som om du er lavet af glas, Så stop dig selv.

  Hvorfor holder du dig ikke ril trådens emne ? Det forlanger du jo at vi andre gør når du laver en tråd ?
  Men du mener måske, at det kun er puddelblandinger der får hvalpeflip og at racerene pudler ikke gør, siden du absolut skal svine TS for at have købt en blanding. smiley


 • #19   27. jul Anni: jeg sviner ingen smiley
  Og nej jeg mener ikke, at kun pudler får hvalpeflip. Jeg forsøger bare at fortælle TS, hvad hun er gået ind til, måske uden at tænke alt for meget over det. Der er mange der køber puddelblandinger, og så lidt "glemmer" at der er puddel i dem smiley


 • #20   27. jul Whatever. Det er en puddelblanding

  OG ?????
  Det er jo ikke blandingshunde tråden handler om, men en hvalps opførsel.


 • #21   27. jul Stop dig selv Hippie og gør som du selv altid beordrer os andre til, når du laver en tråd, nemlig at man skal holde sig til emnet !!!!!!!!

 • #22   27. jul Anni: Du kan selv stoppe dig selv. Jeg er kommet for at blive, og hvis I ikke kan lide det, så må I jo gå et andet sted hen smiley Jeg har lige så meget ret til at være her, som sådan en som Søren, som konstant lukker lort ud smiley

 • #23   27. jul smiley ..... Hippie .... opfør dig ordentligt.... det er dog utroligt så "klog" du er blevet efter at være blevet hundeejer -----> Hvor længe ??? .. ½ år .
  Du kan ikke være bekendt at behandle andre sådan . smiley


 • #24   27. jul NITTIB: Jeg opfører mig omtrendt lige så pænt som halvdelen af HG. Men alligevel er det mig som alle går efter, hmmm.

 • #25   27. jul #24 .... hvorfor mon ??

 • #26   27. jul NITTIB: You tell me.

 • #27   27. jul Hippie, nu har jeg ikke bedt dig om at forsvinde - der jo dig selv der konstant skriver at vi skal forsvinde.

  Om du er kommet for at bliver er ikke noget du selv bestemmer.
  Det er nemlig sådan, at man kan blive stemt, og hvis det bliver vedtaget, bliver man smidt ud.

  Og jeg melder dig nu til admin for at ødelægge den her tråd. Håber der er flere der melder.


 • #28   27. jul Anni: Ej nu må du altså styre dig. Jeg forsøger bare at informere TS! Men jeg skal da nok lade vær med at informere folk, og lade folk bruge flere penge på en designerblanding, end den er værd...

 • #29   27. jul Når det er sagt TS, så ville jeg også indlære nej, sådan som Isabelle har beskrevet det. Du bliver også bare nødt til at mene det, når du siger nej. For giver du efter, så lærer den det ikke smiley

 • #30   27. jul Tilbage til emnet, din lille hvalp er helt normal, aktiv og glad, din taktik med at stoppe og stå stille hver gang er faktisk rigtig fin, det er sådan de voksne hunde gør når der er hvalpe som bliver vilde;) det tager noget tid før det trænger ind, men det skal nok blive fint;) indtil da er det helt fint bare at løfte hvalpen op og gå et par meter når du bliver træt af at stoppe op, gå et halvt skridt og stoppe op igen smiley
  Tillykke med hvalpen.


 • #31   27. jul Hippie, stop nu! Du er direkte modbydelig, og du fremstiller dig selv som at forsøge at være bedrevidende, og falder totalt igennem, og virker bare som én der ikke ved en skid, og hvis eneste formål er at svine andre til. Du opfører dig virkelig usselt smiley

  TS, du skal indlære et “nej”, så hvalpen forstår hvad det betyder. Og så må du prøve dig frem og se hvad der virker, når hvalpen begynder at hoppe op og bide. Min hvalp på 9 uger synes helt sikkert at negativ opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed. Men hun forstår et nej, og særligt når det følges op med, at muligheden for at fortsætte adfærden forsvinder (fx at du stopper op, så dine bukseben er kedelige).

  Hvis hvalpen er glad for at bide og bære ting, kan du tage noget legetøj med på tur, som den får lov at lege med og bære på, inden den begynder at bide.

  Men ja, det er helt normal hvalpeadfærd. Omend det er pisse irriterende smiley


 • #32   27. jul Som Isabelle skriver, så er der flere måder at indlære et nej.
  Jeg ville så ikke gøre som Isabelle - jeg ville belønne anderledes.
  Jeg ville ALDRIG lade hvalpen få den guf jeg havde sagt nej til, men belønne med noget som er endnu bedre.
  Hvis hvalpen alligevel får det der er blevet sagt nej til, så er betyder nej jo ikke ret meget.
  Man kan også indlære det med legetøj. Find ud af, hvad der har mest betydning for hvalpen og beløn med det.

  Og tillykke med hvalpen, håber at i får mange gode år sammen, og så må du gerne lægge et billede af din søde hvalp.


 • FieD D
  FieD D Tilmeldt:
  jul 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 3
  #33   27. jul Tusinde tak for alle de gode råd alle sammen! Jeg vil prøve hvad I siger, og tak for at beskytte min tråd!!

  Hippie, jeg er egentlig ked af at du ødelægger min tråd. Mit spørgsmål var ikke din mening/vurdering af min hvalp som race, så hvis du ikke har tænkt dig at svare på mit spørgsmål og respektere dette, så vil jeg meget gerne bede dig se bort fra min tråd. Jeg gider ingen debat! Jeg knuselsker min lille havapoo, som ovenikøbet er en kæmpe skøn race, som jeg kender flere der har anskaffet sig. Hvad du synes og mener, er for mig kæmpe ligegyldigt. Tak!


 • FieD D
  FieD D Tilmeldt:
  jul 2022

  Følger: 11 Emner: 1 Svar: 3
  #34   27. jul Her kan I se min lille Pelle smiley

  profilbillede
 • #35   27. jul smiley

 • #36   27. jul Man kan selvfølgelig også beholde godbidden i hånden - og give hvalpen en anden. Det ved jeg, at flere foretrækker, så hvalpen ikke misforstår og tror, den bare skal blive ved at tigge, så får den godbidden til sidst. Det HAR nu fungeret for mine - men se de ER altså også ret kloge smiley smiley

  Hvor er han skøn, din Pelle, Fie smiley Du vil nok risikere lidt kommentarer på at kalde ham en race. Dette fordi han er en blanding af to racer - ikke en selvstændig race, du fx kan få stamtavle på. Men dette ændrer jo ikke på hverken din kærlighed til ham, eller på at han kan være verdens dejligste hund smiley


 • #37   27. jul "Isabelle: Kan du ikke bare lade mig være?"

  Hvis du skriver noget dumt, ondskabsfuldt, idiotisk, forkert eller lignende så nej. Dette er et debatforum, og så må man acceptere, at også ens egne indlæg debatteres.


 • #38   27. jul #34 Fie D ..... Hold da op en lækker lille Vov ... smiley .... den lille uskyldighed kan da ikke finde på at bide i dine bukser ... smiley smiley smiley smiley
  TILLYKKE med ham ... smiley


 • #39   27. jul Skøn hvalp, TS smiley

  Jeg havde store udfordringer med bukseben, ærmer, hænder, fødder og andre flyske/bevægelige dele da min hvalp var et sted mellem 9-16 uger.
  Jeg har ignoreret hvor muligt, afledt hvor det gav mening, fjernet ham eller mig selv hvor intet andet ligesom hjalp.
  Min hvalp er nu 20 uger, og det er nærmest stoppet. Det jeg prøver på at sige er "hæng i" det bliver bedre smiley

  At indlære et nej er en rigtig god idé, der er mange tilgangsvinkler til det, men hvis jeg var jer ville jeg se at komme på noget hvalpehold hvor i får masser af redskaber til at håndtere hverdagen smiley


 • #40   27. jul Han er da super nuttet smiley Men Hippe har ret så langt, at det ikke er en race, men en blanding.

  Jeg har lært, at man kan indlære med ja- og nej-kiks på ikke så madglade og driftige hunde. Jeg prøvede metoden på min lille schæferhvalp, og måtte opgive fordi jeg blødte fra så mange huller i hænderne, at jeg et øjeblik troede de ville falde af smiley

  Jeg har indtil videre brugt samme metode på 3 egne hunde, og en bunke hunde jeg har haft på hold.

  Saxet fra gemmerne:

  Læg en virkelig lækker godbid på gulvet. Hund i snor. Gå et par meter væk fra godbidden, og få kontakt med hunden. Kort linen ind (omkring 1 meter), og gå forbi godbidden i en afstand så hunden lige præcis ikke kan nå godbidden (husk den kan strække både hals og krop). Ryk ikke i linen, men sig bare bestemt "nej" én gang når hunden vil have godbidden. Vent til hunden fjerner sin opmærksomhed fra godbidden, og så skal der belønnes med andre godbidder (og de skal være gode!), imens I sammen løber/hopper væk fra godbidden på gulvet.

  Pas på ikke at rykke i linen for at trække hunden væk, sige nej flere gange eller lignende.

  Gentag 8-10 gange, hvor I starter i et par meter fra godbidden hver gang. Til sidst vil hunden slet ikke kigge på godbidden på gulvet, men vil undgå den og i stedet få belønning ved dig. Så er øvelsen en succes og der skal virkelig belønnes:)

  Hunden må aldrig få godbidden der ligger på gulvet! Som godbid på gulv kan fx bruges et stykke lunt kød, et stort stykke pølse eller lign. Godbidderne der bruges til belønning, skal også være rigtig gode (små stykker pølse, frikadelle eller lign.). Husk at hunden synes at 4 bitte stykker pølse er meget federe end et stort stykke. Brug derfor mange, men små, godbidder i træning.

  Gentages et par gange hver dag i 4-5 dage, og skal derefter holdes ved lige et par gange om ugen.

  Nej-øvelsen er en ren opdragelse, altså et forbud. Og den skal kun bruges som forbud på ting der er virkelig vigtige (gø af fremmede, løbe efter biler, stjæle mad fra bordet).


 • #41   27. jul Tillykke med ham, hvor er han fin! smiley

  Han er helt helt normal. Hvalpe er nogle små piratfisk. Som mange af de andre skriver, lær ham "nej".
  Jeg har stukket min hvalp andet legetøj, fjernet hende, rejst mig og gået væk og ignoreret for at afhjælpe bideriet. Det er klart nemmere at lære dem nej.

  Og mine hunde er også mine "babyer" og de er sgu nogle gode hunde alligevel, som kender regler (eller den store gør, den lille mangler stadig lidt). De er nemme at arbejde med og håndtere smiley


 • #42   27. jul Hej TS
  De andre har allerede givet dig en masse gode råd. Så jeg vil bare sige stort tillykke med din lille fine hvalp. Jeg er sikker på at i nok skal komme rundt om nogle af de emner, som f.eks. hvalpeflip når du starter til træning også. smiley De er så frække sådan nogle hvalpe, og af og til også pisse irriterende, men sådan skal de være smiley


 • #43   27. jul Nemlig, Solvej!
  Hvis hvalpe ikke er frække og - til tider - møgirriterende, er der først noget galt.


Kommentér på:
Hvalp hopper op, bider og gør

x