{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.399 visninger | Oprettet:

FieD D
FieD D
Tilmeldt:
27. jul 2022
Følger: 8 Emner: 1 Svar: 3

Hvalp hopper op, bider og gør {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Jeg skriver, da jeg er førstegangs hundeejer, og jeg er lidt i vildrede…
Jeg har i sidste måned fået en lille havapoo hvalp hjem, som nu er 12 uger gammel. Han er den sødeste, kærligste og frækkeste (!!) lille hvalp!! Men jeg har især ét “problem” (?) med ham, som jeg ikke ved hvad skyldes. Rigtig ofte ude på tur, har han det med at hoppe op, gø og bide - nu er han meget lille, så det går for det meste ud over mine sko, bukseben og lange frakker.
Han får ofte sådanne flip helt umotiveret. Jeg prøver at stoppe op og ignorere ham. Når han sætter sig, og vi står lidt, og jeg så prøver at gå videre - så starter han forfra, og jeg tager ham så op. Jeg aner ikke, om det bare er helt normal hvalpeadfærd, og at han er legesyg… Eller om han keder sig, er overstimuleret, sur eller noget helt tredje.? Jeg prøver at mentalt stimulere ham hjemme, både med snusetæppe, godbidder i viskestykke, osv. men måske han skal aktiveres mentalt mere derhjemme?
Det skal lige siges, at det oftest sker når vi er ude på tur. Han er normalt en meget glad og legesyg hvalp. Søger mig meget, og vil gerne både lege og nusse. Vi starter noget hvalpehold via dyrlægen i næste uge, hvor det handler meget om socialisering samt basale teknikker, så det hober jeg selvfølgelig også gør en forskel!! Men nogen der evt. har nogle gode råd? Kan jeg også håbe på, at det også er noget som går væk / bliver bedre med alderen?

Tak på forhånd!! ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp hopper op, bider og gør
  • #1   27. jul 2022 Din hvalp får hvalpeflip, det er helt normalt..

    pudlen (som din hvalp er en blanding af) er en aktiv og intelligent hund, havanease kender jeg ikke så meget til..


  • FieD D
    FieD D Tilmeldt:
    jul 2022

    Følger: 8 Emner: 1 Svar: 3
    #3   27. jul 2022 Okay, det er da en smule rart at vide! Og god idé med at tage noget legetøj med! Vi har siden vi fik ham (8 uger) haft ham nede i vores gård og løbe løs, og vi gør det stadigvæk næsten hver dag.
    Jeg ved ikke om han forstår et ‘nej’… Men prøver at være bestemt i min tone, kunne dog godt være mere bestemt! Han er min lille baby, så har en smule svært ved at være rigtig bestemt - er noget jeg skal blive bedre til ?? Men tak for råd! Nogle andre gode mentale aktivitetslege?


  • #12   27. jul 2022 Hippie
    Har du ikke selv en blandingshund?
    Hvad gav du for den?


  • #14   27. jul 2022 Men TS' dispositioner rager dig. Hvor er du et lidt sølle menneske.
    Gå lige en tur med din hund!


  • #16   27. jul 2022 En havapoo smiley

  • #18   27. jul 2022 Stop nu dig selv Hippie smiley smiley
    Det er da utroligt at du ikke er blevet klogere af de sidste par dages tråde, hvor der er en masse herindefra har prøvet på at banke bare lidt "fornuft" ind i dit hoved.

    Hvorfor tror du, at du kan tillade dig at svine andre til konstant ? Hvis der var en der skrev sådan i din tråd, så blev du dybt fornærmet og så skal vi lukke skuffen eller fise af.
    Du tror, at du kan tillade dig konstant at være modbydelig mod andre, men FORLANGER, at alle os andre skal behandle sig som om du er lavet af glas, Så stop dig selv.

    Hvorfor holder du dig ikke ril trådens emne ? Det forlanger du jo at vi andre gør når du laver en tråd ?
    Men du mener måske, at det kun er puddelblandinger der får hvalpeflip og at racerene pudler ikke gør, siden du absolut skal svine TS for at have købt en blanding. smiley


  • #20   27. jul 2022 Whatever. Det er en puddelblanding

    OG ?????
    Det er jo ikke blandingshunde tråden handler om, men en hvalps opførsel.


  • #21   27. jul 2022 Stop dig selv Hippie og gør som du selv altid beordrer os andre til, når du laver en tråd, nemlig at man skal holde sig til emnet !!!!!!!!

  • #23   27. jul 2022 smiley ..... Hippie .... opfør dig ordentligt.... det er dog utroligt så "klog" du er blevet efter at være blevet hundeejer -----> Hvor længe ??? .. ½ år .
    Du kan ikke være bekendt at behandle andre sådan . smiley


  • #25   27. jul 2022 #24 .... hvorfor mon ??

  • #27   27. jul 2022 Hippie, nu har jeg ikke bedt dig om at forsvinde - der jo dig selv der konstant skriver at vi skal forsvinde.

    Om du er kommet for at bliver er ikke noget du selv bestemmer.
    Det er nemlig sådan, at man kan blive stemt, og hvis det bliver vedtaget, bliver man smidt ud.

    Og jeg melder dig nu til admin for at ødelægge den her tråd. Håber der er flere der melder.


  • #30   27. jul 2022 Tilbage til emnet, din lille hvalp er helt normal, aktiv og glad, din taktik med at stoppe og stå stille hver gang er faktisk rigtig fin, det er sådan de voksne hunde gør når der er hvalpe som bliver vilde;) det tager noget tid før det trænger ind, men det skal nok blive fint;) indtil da er det helt fint bare at løfte hvalpen op og gå et par meter når du bliver træt af at stoppe op, gå et halvt skridt og stoppe op igen smiley
    Tillykke med hvalpen.


  • #31   27. jul 2022 Hippie, stop nu! Du er direkte modbydelig, og du fremstiller dig selv som at forsøge at være bedrevidende, og falder totalt igennem, og virker bare som én der ikke ved en skid, og hvis eneste formål er at svine andre til. Du opfører dig virkelig usselt smiley

    TS, du skal indlære et “nej”, så hvalpen forstår hvad det betyder. Og så må du prøve dig frem og se hvad der virker, når hvalpen begynder at hoppe op og bide. Min hvalp på 9 uger synes helt sikkert at negativ opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed. Men hun forstår et nej, og særligt når det følges op med, at muligheden for at fortsætte adfærden forsvinder (fx at du stopper op, så dine bukseben er kedelige).

    Hvis hvalpen er glad for at bide og bære ting, kan du tage noget legetøj med på tur, som den får lov at lege med og bære på, inden den begynder at bide.

    Men ja, det er helt normal hvalpeadfærd. Omend det er pisse irriterende smiley


  • #32   27. jul 2022 Som Isabelle skriver, så er der flere måder at indlære et nej.
    Jeg ville så ikke gøre som Isabelle - jeg ville belønne anderledes.
    Jeg ville ALDRIG lade hvalpen få den guf jeg havde sagt nej til, men belønne med noget som er endnu bedre.
    Hvis hvalpen alligevel får det der er blevet sagt nej til, så er betyder nej jo ikke ret meget.
    Man kan også indlære det med legetøj. Find ud af, hvad der har mest betydning for hvalpen og beløn med det.

    Og tillykke med hvalpen, håber at i får mange gode år sammen, og så må du gerne lægge et billede af din søde hvalp.


  • FieD D
    FieD D Tilmeldt:
    jul 2022

    Følger: 8 Emner: 1 Svar: 3
    #33   27. jul 2022 Tusinde tak for alle de gode råd alle sammen! Jeg vil prøve hvad I siger, og tak for at beskytte min tråd!!

    Hippie, jeg er egentlig ked af at du ødelægger min tråd. Mit spørgsmål var ikke din mening/vurdering af min hvalp som race, så hvis du ikke har tænkt dig at svare på mit spørgsmål og respektere dette, så vil jeg meget gerne bede dig se bort fra min tråd. Jeg gider ingen debat! Jeg knuselsker min lille havapoo, som ovenikøbet er en kæmpe skøn race, som jeg kender flere der har anskaffet sig. Hvad du synes og mener, er for mig kæmpe ligegyldigt. Tak!


  • FieD D
    FieD D Tilmeldt:
    jul 2022

    Følger: 8 Emner: 1 Svar: 3
    #34   27. jul 2022 Her kan I se min lille Pelle smiley

    profilbillede
  • #35   27. jul 2022 smiley

  • #38   27. jul 2022 #34 Fie D ..... Hold da op en lækker lille Vov ... smiley .... den lille uskyldighed kan da ikke finde på at bide i dine bukser ... smiley smiley smiley smiley
    TILLYKKE med ham ... smiley


  • #40   27. jul 2022 Han er da super nuttet smiley Men Hippe har ret så langt, at det ikke er en race, men en blanding.

    Jeg har lært, at man kan indlære med ja- og nej-kiks på ikke så madglade og driftige hunde. Jeg prøvede metoden på min lille schæferhvalp, og måtte opgive fordi jeg blødte fra så mange huller i hænderne, at jeg et øjeblik troede de ville falde af smiley

    Jeg har indtil videre brugt samme metode på 3 egne hunde, og en bunke hunde jeg har haft på hold.

    Saxet fra gemmerne:

    Læg en virkelig lækker godbid på gulvet. Hund i snor. Gå et par meter væk fra godbidden, og få kontakt med hunden. Kort linen ind (omkring 1 meter), og gå forbi godbidden i en afstand så hunden lige præcis ikke kan nå godbidden (husk den kan strække både hals og krop). Ryk ikke i linen, men sig bare bestemt "nej" én gang når hunden vil have godbidden. Vent til hunden fjerner sin opmærksomhed fra godbidden, og så skal der belønnes med andre godbidder (og de skal være gode!), imens I sammen løber/hopper væk fra godbidden på gulvet.

    Pas på ikke at rykke i linen for at trække hunden væk, sige nej flere gange eller lignende.

    Gentag 8-10 gange, hvor I starter i et par meter fra godbidden hver gang. Til sidst vil hunden slet ikke kigge på godbidden på gulvet, men vil undgå den og i stedet få belønning ved dig. Så er øvelsen en succes og der skal virkelig belønnes:)

    Hunden må aldrig få godbidden der ligger på gulvet! Som godbid på gulv kan fx bruges et stykke lunt kød, et stort stykke pølse eller lign. Godbidderne der bruges til belønning, skal også være rigtig gode (små stykker pølse, frikadelle eller lign.). Husk at hunden synes at 4 bitte stykker pølse er meget federe end et stort stykke. Brug derfor mange, men små, godbidder i træning.

    Gentages et par gange hver dag i 4-5 dage, og skal derefter holdes ved lige et par gange om ugen.

    Nej-øvelsen er en ren opdragelse, altså et forbud. Og den skal kun bruges som forbud på ting der er virkelig vigtige (gø af fremmede, løbe efter biler, stjæle mad fra bordet).


  • #41   27. jul 2022 Tillykke med ham, hvor er han fin! smiley

    Han er helt helt normal. Hvalpe er nogle små piratfisk. Som mange af de andre skriver, lær ham "nej".
    Jeg har stukket min hvalp andet legetøj, fjernet hende, rejst mig og gået væk og ignoreret for at afhjælpe bideriet. Det er klart nemmere at lære dem nej.

    Og mine hunde er også mine "babyer" og de er sgu nogle gode hunde alligevel, som kender regler (eller den store gør, den lille mangler stadig lidt). De er nemme at arbejde med og håndtere smiley


  • #42   27. jul 2022 Hej TS
    De andre har allerede givet dig en masse gode råd. Så jeg vil bare sige stort tillykke med din lille fine hvalp. Jeg er sikker på at i nok skal komme rundt om nogle af de emner, som f.eks. hvalpeflip når du starter til træning også. smiley De er så frække sådan nogle hvalpe, og af og til også pisse irriterende, men sådan skal de være smiley


  • #43   27. jul 2022 Nemlig, Solvej!
    Hvis hvalpe ikke er frække og - til tider - møgirriterende, er der først noget galt.


Kommentér på:
Hvalp hopper op, bider og gør

Annonce