{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
844 visninger | Oprettet:

Miniature gravhund {{forumTopicSubject}}

Hej
Jeg tænkte på om der er nogen med kendskab til miniature gravhunde der har lyst til at fortælle lidt om dem ?
Sundhed, sind, hvordan er de at arbejde med, hvordan er de i forhold til vind og vejr. Hvad kræver de ? Osv.
Er der forskel på hvordan hundene er afhængig af hårlag eller er det det samme ?
Og hvad skal man være OBS på ?

Har vi gode opdrættere i dk eller skal man til udlandet for at finde en ? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Miniature gravhund
  • #1   11. feb 2023 Her er en tråd oprettet 20. Januar ....... der står vist alt om det , du skal bruge ... smiley

    https://www.hundegalleri.dk/forum/avl/1306317-korthaaret_gravhund


  • #2   11. feb 2023 Tak Nittib, det har jeg læst, men synes altså ikke der bliver snakket om hverken sind eller brug ?
    Der står noget om ryg krav, og et par opdrættere af korthårede. Men jeg spørger om alle 3 hårlag, og kun i miniature ikke dværg.


  • #3   11. feb 2023 Der er ikke forskel på sindet i dværg og miniature, de langhårede har ry for at være lidt mildere end kort- og ruhåret, men min erfaring siger, at det kun gælder for standardgravhunde.

    Både dværg og miniature har stort set udelukkende været brugt som selskabshunde de sidste mange år.

    Min Jessie, 13 år gammel. Hun var miniature på 4½ kg.og det her billede er valgt, fordi det illustrerer meget godt, at hendes hoved er lidt mere pincheragtigt, end man ønsker for racen. Man mener der er krydset dværpincher ind på et tidspunkt, for at få størrelsen ned

    Det er rigtig svært at adskille størrelserne i og med alle grahunde deler samme standard og må parres på tværs af størrelser indenfor samme type hårlag. Generelt er der meget få miniaturer og jeg tror det hænger sammen med, at de helt små ofte mister racepræg, så der er ikke mange opdrættere, som kun avler på miniature.

    Jeg har haft både langhåret dværg og miniature. Generelt er gravhunde, små selvbevidste humørbomber, meget selvstændige og selv om mange synes det er to meget forskellige racer jeg har haft i gravhund og whippet, har begge det til fælles, at de er specialister.

    Gravhunde er udprægede næsehunde og har en gravhund først fået fært af vildt, kan den være ganske svær at stoppe. Jeg opnåede aldrig at have et sikkert indkald på nogle af mine gravhunde, hvor det er lykkedes på flere af whipperne.

    Voksne individer kan ikke altid med andre hunde af samme køn. Racen er gøende, det skal den være, både når den er på drev efter vildt og når den arbejder i grav.

    Jeg har primært lavet næsearbejde med mine gravhunde, det er det de er skabt til og det de elsker mest.

    Jeg tør ikke anbefale opdrættere, jeg har været væk fra racen for længe, men vil anbefale, at man er meget obs på temperamentet. Jeg har oplevet en del usikre hunde i alle hårlagsvarianter og det er absolut ikke ønskeligt.


    profilbillede
  • #4   11. feb 2023 Her Xingu, som var dværg og med et fint racetypisk hoved.


    profilbillede
  • #5   11. feb 2023 Jeg kan kunkomme med input udfra mit arbejde. Jeg trimmer en hel del miniature, nogle enkelte dværge og et par standarder. Minaturene er klart de mest medgørlige og håndterbare. Synes godt de større kan blive lidt mere "selvstændige". Jeg har trimmet for 2 opdrættere (den ene kunne ikke og den anden fik cancer og er desværre ikke længere). Jeg har jo kun trimmet/klippet fuldtid i 6 år, men ingen har som sådan været alvorligt syge. Det er røget nogle i svinget pga alder, men det er jo helt naturligt.
    Kig evt på DKstaffs hjemmeside. Tina og Tonny har nogle super lækre gravbasser.
    De langhårede har i høj grad ry for at gø mest. I øvrigt er der også lidt forskel på pelsvarianterne og risikoen for rygproblemer. Det er ikke lang tid siden jeg så en opgørelse.


  • #6   11. feb 2023 Tak Kirsten hvor er de skønne.
    Det er sådan lidt spøjst. For jeg har sværget at jeg ALDRIG skulle have en gravhund. Jeg har været bange for dem hele mit liv. Men teemo har altså forelsket sig i gravhunde. Til hundeleg har vi 2, en miniature og et stort skrummel. Som vist skulle være en dværg men voksede lidt mere end forventet så han endte vist som en stor standard xD
    Vi gik på hvalpehold med den store, så de to er jo vokset op sammen. Men den lille tæve er simpelthen bare teemos store kærlighed, hvis hun er til hundeleg er alle andre bare luft for ham.
    Så hans ejer måtte jo lige lære at sådanne gravhunde jo nok godt kan være lidt søde.

    Jeg tror ikke jeg ender der, for jeg tror måske ikke det er det bedste match til alt det jeg gerne vil. Vi er jo lige begyndt til nosework. Så der er den selvfølgelig oplagt, men jeg træner jo meget andet også. Tricks, færdighedsprøver og den slags. Men nu hvor jeg ikke tror de alle er ude på at slå mig ihjel, er de små langhårede alligevel krøbet lidt under huden.

    Har de andre problemer end ryggen og sindet ?
    Sindet er jo ultra vigtigt, teemo er jo langt mere sensitiv og reaktiv end jeg ønsker, jeg vil jo gerne have en hund der er mere her kommer jeg.

    Der er forhåbentlig nogle år endnu før jeg står og skal vælge hund igen. Lucky skulle jo gerne blive gaaaaammel, så lige nu kan jeg jo sidde og forelske mig i alle racer jeg har lyst til.


  • #7   11. feb 2023 Tak Louise det vil jeg lige tjekke smiley jeg har også indtryk af at de bliver meget gamle, men derfor kan der jo godt være problemer med sundheden i racen , jeg kender dem jo ikke andet end hvad jeg sådan lige har hørt.

    Det er klart de små langhårede jeg synes er mest nuttede, men det er jo så også de langhårede jeg har mødt de andre har jeg kun oplevet på udstilling, og det er jo ikke helt det samme.
    Dog har manden i huset nedlagt veto om ruhåret xD


  • #8   11. feb 2023 Generelt er det en ret sund race og mange bliver gamle, mine er blevet mellem 10 og 16.

    De små langhårede danner meget tandsten, det er også genetisk og har noget med deres spytsammensætning at gøre. Mine har fået renset tænder årligt fra de har været omkring 6 år gamle, men har ellers ikke været ramt af sygdomme.

    Jeg tør ikke sige hvilken variant, der gør mest. Mine har gerne villet høres, men det har været håndterbart.
    Vi boede tidligere med stuevinduer direkte ud til fortorv og mange forbipasserende hunde, de har alle kunnet lære at ligge i vindueskarmen og kigge ud , uden at gø af dem der gik forbi.





  • #9   11. feb 2023 Jeg er jo vant til chihuahua, så både gøen og tandsten er for mig normalt. Så længe de ikke gør fordi de er bange for verden. Men blot fordi det gør de, så er det ok med mig. Selvfølgelig skal det trænes. Vi bor i en lille landsby. Så ingen gider hører på dem 24/7. Men tænker ikke det er mere umuligt end en chihuahua der jo er avlet til at være en alarm. smiley

    Hvordan er de at arbejde med ? Er det kun jagt/næsearbejde man skal forvente at kunne. Eller kan man godt motivere til at kunne træne tricks og lign ?
    Jeg går altid op i at hunden skal have det sjovt, men den må jo godt synes at det jeg kan lide er sjovt xD


  • #10   11. feb 2023 Jeg kender flere, som har trænet trick med gravhunde, det handler meget om træningsmetode, korte træningspas og hyppig belønning. Det er kloge små hunde, så de keder sig hurtigt


  • #11   11. feb 2023 Det lyder meget som teemo smiley og Lucky for den sags skyld. Han går når han ikke gider mere og så kan du glemme alt om at træne mere xD

    Jeg træner med positive metoder og belønning, så det tænker jeg ikke er et problem. smiley

    Spændende. Jeg må hen og kigge på udstillingen i morgen


  • #12   13. feb 2023 Jeg har ikke kendt mange gravhunde, men de få jeg har kendt har virkelig været nogle dejlige hunde smiley Jeg har haft en langhåret miniature på et unghundehold. Den var virkelig en sød lille hund, meget samarbejdsvillig og lærenem. Jeg har gået på en LP2/LP3 hold med Perle for en del år siden. Her gik også en ruhåret gravhund (om den var dværg eller miniature ved jeg ikke). Den var simpelthen så sej smiley Jeg ved ikke om den er blevet DKLPCH, men den fik 1.præmie i en LP3 mens jeg gik på holdet.
    Og så har jeg haft en studiekammerat der havde ruhårede standard gravhunde. Forholdsvis nemme hunde at opdrage egentlig. Men med en ret stort jagtinstinkt.
    De to små jeg har kendt havde bestemt også jagtinstinkt og det drillede deres førere lidt en gang imellem smiley


Kommentér på:
Miniature gravhund

Annonce