{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Andre hunde og border collie
  • #1   26. jun 2023 Altså BC er jo ikke aliens, der er som alle andre hunde forskellige på det punkt. Men som udgangspunkt ville jeg vælge en hund nr to af en type, der leger og "taler" på nogenlunde samme måde som hund nr et - altså ikke en typisk "vilde brydelege" hund af gigantrace, hvis den jeg havde i forvejen var en 5 kg forsigtig hund, der foretrak løbelege (sådan sat på spidsen). I hvert fald hvis planen er, at de skal være sammen og have glæde af hinanden.
    Med det sagt - når de vokser op sammen lærer de ofte i nogen udstrækning at tilpasse sig hinanden - min hund er en forsigtig fyr de i høj grad er en "løbehund". Han er vokset op med min mors jack russer der er vild og voldsom og i høj grad en "brydelegshund" der også elsker trække- og ruskelege. Når de to leger sammen lander de ca midt imellem og har det fantastisk sammen.
    - men der er den "vilde" hund jo så også under halvt så stor som den forsigtige løbehund.

    Hvilken hund har i i forvejen?


  • #2   26. jun 2023 En mops har en i familien. Jeg er dog ikke selv til de flad snude racer

  • #3   26. jun 2023 Jeg synes ikke I skal vælge hund efter hvad andre har i familien men efter hvad I gerne vil have i jeres familie.

    Det er ikke givet at hundene kan gå sammen til fester mm uanset race så det ville jeg ikke binde mit valg op på.

    BC kan have et stort personligt rum og nogle hyrder andre hunde, hvilket kan opfattes som en trussel. Andre går problemfrit med andre.

    Jeg vil tro mops godt kan med en BC men det afhænger helt af opdragelse, erfaringer, miljø mm. Alternativt kan I lade jeres blive hjemme.

    hvis I drømmer om en bc så få det.
    Dem jeg kender er dejlige hunde. Forsøg at vælge fra linjer uden lydfobi


  • #4   27. jun 2023 De fleste af de bordere. jeg kender, fungerer fint med øvrige hunde, som de kender.
    Jeg tror dog ikke, I skal forvente, at en mops og en border kommer til at have voldsomt meget glæde af hinanden, men hvis de bare kan omgås i al fredsommelighed, så er det vel også fint?


  • #5   27. jun 2023 jeg ville heller ikke vælge hund efter hvad andre i familien har. Når vores familier er samlet tæller hundeflokken Dobermann, Irsk Terrier, Cairn Terrier, Golden Retriever, Islandsk Fårehund, Prazky Krysiak, yorkieblanding og en DSG/Chihuahua blanding. De er vidt forskellige af sind og skind, men de har det fint sammen og der er stor gensynsglæde når de mødes smiley Og ja, de er nogen gang samlet allesammen.

  • #6   27. jun 2023 Personlig erfaring med Border collier og min fladsnudede hund er knapt så god... allerede som 6 måneder blev han angrebet af den første. Dernæst fulgte endnu to angreb inden han var 2.

    Det første var en tæve hvis "betænksomme" ejere havde placeret hende foran deres butik med en kravlegård fyldt med hendes hvalpe så forbipasserende kunne kæle og "socialisere" med hvalpene. Knapt så heldigt for alle hunde der gik forbi...eller den stakkels tæve.

    De to andre gange har været uprovokerede angreb fra løse hunde begge angreb min hund bagfra. Den ene passerede os på cykelstien med ejer på cykel hvorpå den gik lige til angreb på min der gik langs bygningerne længst inde på fortovet. Og den anden kom bagfra og angreb min der bare passede sig selv og snuste til græsset langs søerne.

    Jeg kender desværre flere der har oplevet aggressive border collier inde i byen og min lille teori er at de er hos ejere der ikke forstår dem og deres behov særligt godt.


  • #7   28. jun 2023 BC’er kan let overfortolke de fladnæsede racer. Især hvis de ikke socialiseres med dem fra hvalp.
    De fladnæsede grynter, snorker og pruster ofte og har en stiv kropsholdning og BC’en aflæser alle de små signaler.
    Generelt fungere BCer fint med andre hunde. Men der vil altid være individer der bestemt ikke er til fremmede hunde. Og nok også nogen der har nok i sig selv.


  • #8   28. jun 2023 AG og det forstår jeg fint men jeg har svært ved at se hvordan en hund der angriber en anden bagfra mens den kommer løbende ved siden af en cykel tolker så meget...eller en der står med ryggen til stille og snuser til noget græs

    Og uanset synes jeg det er ret uønsket adfærd at angribe andre hunde aggressivt uanset hvordan den tolker den anden hund.

    Jeg synes også at jeg uden egen hund har ..desværre... mødt nogle ret udadreagerende og lidt sensitive eksemplarer.

    Og jeg ved godt det ikke gælder alle og det bestemt ikke er standarden. Men det er en faktor man skal have med når man kigger... både at kigge på avlen man får fra og om man med rette kan opfylde en aktiv brugshunds behov.


  • #9   28. jun 2023 Jeg ville heller ikke vælge hund ud fra, hvad andre i familien har, det var noget andet, hvis de skulle bo i samme husstand.

    Mine kan ikke med border collier, min svoger har to ellers meget velfungerende af slagsen, der også bliver brugt til at hyrde, men de tænder fuldstændig af, når mine begynder at løbe og mine kan absolut ikke lide, når de så i frustration over ikke at kunne følge med dem, forsøger at hyrde dem.

    Det betyder ikke det store, vi undlader bare at have dem sammen, når familien mødes, enten sidder de på skift i bilen, eller også undlader vi bare, at tage hund med

    Der var mange Border collier, hvor vi boede tidligere og det var samme show, de kunne simpelthen i fordrage hinanden.

    Jeg har haft et par forespørgsler på hvalp fra familier med Border collie, som også gerne ville have whippet og begge frarådede jeg den kombi. Desværre købte begge hvalpe andet steds og begge steder endte det med at whippen blev omplaceret i 1-års alderen fordi det bare ikke fungerede.


  • #10   28. jun 2023 Mine to BCers bedste venner er netop hhv et par whippets, welsh springer spaniel og en lidt genert lab. Ellie gider ikke hunde som grynter, men hun gør dem ikke noget. Fate har aldrig mødt en af den type hund. Jeg indrømmer gerne, at mine mest ser andre BCer, fordi det er primært den type hund vi kender.

    Generelt kan BCer godt lide løbe lege, men man skal huske at deres kropssprog er krybende, og det har jeg personligt oplevet, engang imellem kan være svært for andre hunde at forstå.

    Jeg vil også lige sige, at jeg kender en BC opdrætter i Polen, som både opdrætter Whippets og Azawakh, så de kan sagtens være sammen med mynder.

    BCen har et sensitivt sind, og nogle hunde er FOR sensitive, lydsvage og har et svagt væsen. Der der også hunde, som er reaktive, men det er ikke normalen at en BC skal være sådan, og en "rigtigt" BC skal kunne fungere i flok.

    Jeg synes jo at racen er fantastisk, men jeg er absolut også realistisk om at racen har problemer - specielt ifht dårlig avl. Og der bliver også avlet på dårlige individer med stambog.

    Jeg var for doven til at kigge mine egne billeder igennem, men en veninde var så sød at sende billeder af hendes hunde smiley


    profilbillede
  • #11   28. jun 2023 #8
    Det lyder som reaktive hunde og uansvarlige ejere smiley
    Mine hunde er også blevet overfaldet af BCer uden grund smiley

    Mine BCer har det fint med whippets og jeg kender flere der har BC og Whippet sammen uden problemer.
    Der findes helt sikkert mange reaktive BCer og det er generelt en sensitiv race så der skal måske ikke så mange dårlige oplevelser til for at ødelægge dem.
    De fleste BC ejere i min omgangskreds har to eller flere BCer og/eller andre racer. smiley
    Efter min mening kræver de fleste BCer meget opmærksomme og ansvarlige ejere og korrekt aktivering for at trives. Overser man de små signaler som uønsket hyrdning, stress, triggere i dagligdagen kan problemerne vokse sig store.
    En del BC’er aflives pga adfærdsproblemer.
    Jeg syntes BC’en er fantastisk og meget speciel, men det er bestemt ikke en race for alle. smiley


  • #12   28. jun 2023 Obsternasig - selvfølgelig er der uønsket og uacceptabel adfærd! Men der er faktisk mange hunde, der har der svært med mops, fransk og o.l. racer, hvis ikke de er socialiseret ret meget med dem. De HAR et, for mange hunde, "mærkeligt" kropssprog med deres udstående øjne og lidt stive bevægelsesmønster, og hvis de tilmed grynter, kan det også trigge nogen.
    Måske BC'er og andre signalfølsomme racer har større risiko for at reagere på dem?
    Det er selvfølgelig ejers opgave at sørge for reaktion ikke bliver til overfald, men tænker ikke man kan tilskrive det racen ud fra der du beskriver, der er sket - altså ud over potentielt at være mere følsomme for "anderledes" kropssprog end hvad de er vant til, og det tror jeg gælder mange af hyrdehundene.


  • #13   28. jun 2023 Købte du ikke en border i 2021 som du tidligere har skrevet om? Så ved du da hvordan den er..

  • #14   29. jun 2023 Michelle som skrevet. Det er min personlige erfaring. Vi har i alt mødt 5 border collier med ham. De tre har angrebet. En havde.. hvis den ikke havde været i snor/blev stoppet ind i en bil. Og den var efter ejers udtalelse sådan overfor alle andre hunde. Og den sidste var så heldigvis ret så ligeglad med min... der nu har udviklet ret så store forbehold overfor hunde af den type.

    Derudover kender jeg en labrador, en amstaff og en beagle der er blevet overfaldet af bordere.

    Min teori er dog at de måske desværre også tiltrækker nogle ejere der ikke formår at opfylde behov og stimulere dem ordentligt. Men... jeg siger ikke det er en aggressiv race.. eller man skal vælge race ud fra andres hunde eller erfaringer.

    TS ber bare om det...og jeg deler mine. Så tænker jeg de selv kan sortere.
    Og ja! Vi har da helt klart været uheldige... men det er nu en race jeg går udenom i forhold til min ene hund.
    Og jeg er med på han er anderledes og har et sprog andre hunde kan tolke forkert. Men når vi ikke kan gå i fred og passe os selv med snuden i en helt anden retning ...så tilskriver jeg det altså lidt mere end at det er acceptabel signalfølsomhed smiley

    Men igen.. mine erfaringer... og hvis man ønsker at have hunde der kan sammen med en brachycephal race og det er et krav. Så ville jeg i hvert fald gerne vide hvis der kunne være noget jeg skulle være OBS på smiley


  • #15   29. jun 2023 Nej der fik vi vores søn og der syntes jeg ikke det var en god kombination så vi rykkede køb af hund.

Kommentér på:
Andre hunde og border collie

Annonce