{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
888 visninger | Oprettet:

Tanker om udredning for nerveproblemer og et liv på smertestillende {{forumTopicSubject}}

Beklager den lidt rodede overskrift men jeg har lidt mange tanker at holde styr på, som jeg har brug for at dele - og måske nogle erfaringer at få i retur?


Lige lidt forhistorie:
Elvis (mops) på 9 år har igennem et lille stykke tid ikke kunnet hoppe op i seng og sofa - han plejer ellers at hoppe lystigt rundt. Til sundhedstjek blev det konstateret, at han har nedsat reaktionsevne i bagbenene, men han virkede ikke meget smerteplaget. Dyrlægen mente det kunne være spondylose eller noget diskusproblemer. Vi fik smertestillende med hjem og det hjalp på at hoppe op og ned. Vi har købt en trappe til sengen, der er lidt højere for at aflaste.

I går fik Elvis så taget røntgen. Der var ikke tegn på spondylose, så dyrlægen mente det var noget med diskus eller nerverne, som man jo ikke kunne se på røntgen. Hvis vi ville have afklaring skulle vi vælge CT-scanning, som dog er noget dyrt - og så er der afhængig af problemet også operation osv. dyrlægen ville ikke anbefale det ene over det andet. Hun gjorde dog klart, at han ikke virkede meget berørt af det, og at det ville være fint forsvarligt at lade ham være på smertestillende.

Jeg vil sige, at jeg ikke har problemer med at lade min hund være på smertestillende over længere tid . Han er en 'hyggehund', som ikke bliver brugt aktivt (forstå mig ret) Men jeg er i tvivl om vi burde Tage den scanning. om ikke andet bare for at få en afklaring på, hvad det er. Jeg er bare i tvivl om skridtet efter det. Han er ikke helt ung længere, men der er flere år igen forhåbentlig.

Åh, jeg synes det er svært! Og håber ikke at blive dømt for nogle af de tanker her.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tanker om udredning for nerveproblemer og et liv på smertestillende
  • #1   15. aug 2023 måske spørger jeg dumt, men spondylose er så vidt jeg ved slid i ryghvirvel, dækker det også slid i hofterne og dækkede den røntgen hofterne ?

    min skotte kunne også hoppe op i sofa en gang, men fik da hun ikke kunne konstateret slidgigt i hofterne .. mest den højre ... jag kan så ikke huske om det var røntgen, eller vi fik scannet .... men hun har med det i nogen år klaret sig med Cartrophen, senere suppleret med Librella ... nu desværre også med en daglig pille ... så når hun ikke kan mere på det er det slut ... men hun har da fået nok mindst 3 år efter diagnosen ..


  • #2   15. aug 2023 Slet ikke et dumt spørgsmål, Hanne. Spondylose dækker (mener jeg) kun ryggen - det er brodannelse i rygsøjlen. Hofterne blev også fotograferet, og de var ikke noget at råbe hurra for, men dyrlægen mente ikke, at det var det, der gjorde det.

    De har lavet den der test med reaktionsevner på poterne, hvis det giver mening, og der reagerede han langsomt på bagpoterne/benene.


  • #3   15. aug 2023 Mit bud er, at der sidder en nerve i klemme.

  • #4   15. aug 2023 det kan jo være en nerve, men når dyrlægen "mener" det ikke er hofterne, men de ikke ser helt gode ud, så kan det jo være hofterne ... kunne man prøve med Cartrophen ? evt med Librella ...

  • #5   15. aug 2023 Heg er helt med Hanne i # 4
    Nogle har en højere smertetærskel end andre


  • #6   15. aug 2023 Men påvirker hofterne også nedsat reaktion ned i poterne?

    Og Anni: ved du, om man kan afhjælpe det uden operation eller større indgreb? Afhænger selvfølgelig nok af omfanget og placering


  • #7   15. aug 2023 Jeg ville prøve en kiropraktor eller osteopat, måske det kan hjælpe.

  • #8   15. aug 2023 Jeg skal lige kigge nærmere på Carhrophen og Librella.

    Hvis vi ville gå videre, ville dyrlægen få en second opinion ift. røntgenfotografiet. Så måske de ville nævne noget om hofterne


  • #9   15. aug 2023 Tak Anni, det kunne selvfølgelig også være en nærliggende løsning

  • #10   15. aug 2023 Jeg ville ikke overveje en CT-scanning, fordi det ikke ville gøre en forskel for mig, i forhold til behandling, da jeg ikke vil rygoperere en ældre hund.

    Min bullmastiff fik en nerve i klemme i ryggen da han var 7 år, hvor han var lammet i bagpartiet i et par dage. Dyrlægen sagde smertestillende resten af livet, og forvente tilbagefald med lammelser jævnligt, pga. løse led i ryggen.

    Jeg undersøgte alternative muligheder, og blev anbefalet akupunktur, og det virkede helt fantastisk. Hunden fik akupunkturbehandling 1 gang hver måned resten af livet, og det var først det sidste halve år han levede, at han fik smertestillende (han blev næsten 12 år).

    Dyrlægen, som udførte akupunkturbehandlingen, og jeg, brugte noget tid til at finde ud af, hvor ofte han skulle have nåle i ryggen. Og det var ret tydeligt, for han begyndte at halte, og fik nedsat reaktionsevne i bagpoterne, når der gik for lang tid mellem behandlingerne.

    En anden ting, som nok ville være godt, er svømning. Det vil styrke muskulaturen i hans ryg, og derved holde ledene på plads.

    God bedring med Elvis smiley


  • #11   15. aug 2023 Kiropraktor som er uddannet dyrlæge, fx Anne Vig på KU, som Coco har gået ved siden hun var 2år (idag 10) og kun siden oktober sidste år har hun været nød til at komme på librella.
    Jeg ville helt klart se på elvis' reaktion efter kiropraktor inden jeg konstaterede om jeg ville scanne eller røntgenfotografere. Og smertestillende resten af livet i en alder af 9 og med de muligheder af smertestillende der er nu, ville jeg ikke have noget imod - jeg HAR ikke noget imod, min egen kommer sandsynligvis ikke af librella igen.


  • #12   15. aug 2023 Start med at finde en dyrlæge med speciale i bevægeapparatet. Der er mange penge, og ikke mindst smerter, at spare ved, at springe den almene dyrlæge over her.
    Diagnosticeringen vil foregå hurtigere og behandlingen vil være mere hensigtsmæssig. De har også ofte tilknyttet kiropraktikere, fysioterapeuter og osteopater.
    Smertebehandlingen hos specialisterne er ofte også mere effektiv og mere skånsom.

    Jeg ville udrede, udelukkende for at sikre vovsen, den rette behandling.


  • #13   15. aug 2023 Tusind tak for alle jeres indlæg - de bliver læst og forslagene noteret. Det lyder til, at vi skal have fat i en specialist/osteopat/kiropraktor i første omgang, der også kan kigge på ham. Og så fortsætter vi med smertestillende indtil vi ved mere.

  • #14   16. aug 2023 Jeg ville da klart smide pengene efter en god osteopat, der kan de ting, i mit hoved lyder det som en afklemning af nerve, sikkert en prolaps et sted.
    Det giver god mening med bagbenenes reaktion.

    God bedring med ham


  • #15   16. aug 2023 Jeg tænker han bestemt vil have gavn af at starte op i et forløb hos en dyrlæge uddannet osteopat, fysioterapeut eller kiropraktor, eller en der benytter sig af flere dele.

    Sam er startet hos Dogtimze, han har en begyndende diskusprolaps i ryggen, som på et tidspunkt kalker til, det blev fundet på røntgen billeder, han har været der 3 gange, nu på 5 uger, og sikke en forskel det har gjort for hans bevægelighed, smidighed og motorik generelt, samt humør.
    Det er fedt at få nye øjne på ham, samt helt nye øvelser, som vi skal supplere med.
    Sam har også haft gavn af akupunktur, jeg tænker bestemt han holder mange år endnu, med den plan vi kører på nu.

    Jeg tænker det er en god idé med trappe til hjælp til sofaen osv, det fik jeg selv afvide ville være en stor hjælp for Sam, at hjælpe med at aflaste især spring ned delen, fra seng, sofa og bil smiley

    Jeg ville også selv vælge at få lavet en scanning, så jeg ved hvad jeg har med gøre smiley


  • #16   13. sep 2023 En lille update.

    Vi har i dag været hos en osteopat, som har rettet op/mærket/stabiliseret, eller hvad det nu hedder, for begge hunde. Der var ikke så meget på Berta, men en del ved Elvis. Så nu har vi fået nogle øvelser med hjem til begge, og om en uge skal Elvis afsted igen.

    Vi har samtidig ikke mere smertestillende til Elvis, så jeg vil lige se an, om der er en effekt, ellers skal vi selvfølgelig have noget mere til ham. Men her til aften er han hoppet op i sofaen igen (og har ikke været smertedækket i to døgn), så det er et godt tegn, synes jeg.


Kommentér på:
Tanker om udredning for nerveproblemer og et liv på smertestillende

Annonce