{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.685 visninger | Oprettet:

Isabelle
Isabelle
Online Tilmeldt:
14. okt 2023
Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468

Slut med at avle hund med vejrtrækningsproblemer {{forumTopicSubject}}

Efter nytår kommer regeringen angiveligt med 20 initiativer der skal forbedre dyrevelfærden for bl.a. hunde, heste og grise smiley
Det skal fx ikke længere være tilladt at avle hunde med deforme snuder, der gør, at de ikke kan trække vejret frit.

"Tiltaget skal minimere genetiske sygdomme og særpræg, der går ud over dyrenes trivsel og sundhed. Der skal identificeres kriterier for avlsmål med udgangspunkt i erfaringer fra andre lande.

»Det handler om at få lavet nogle regler, så dyrene ikke lider overlast på grund af ekstrem avl. Det skal jo ikke komme dyrene til skade, at nogle mennesker synes, et særligt udtryk eller særpræg er sjovt eller spændende«, siger Jacob Jensen."

Der skal kunne gribes hurtigere ind overfor mennesker, der ikke overholder dyrevelfærdsloven (fx udsulter heste).
Jeg håber VIRKELIG også, at det bliver forbudt at fastspænde søerne - og have smågrise og fjerkræ på alt for lidt plads.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Slut med at avle hund med vejrtrækningsproblemer
  • #1   21. dec 2023 Det håber jeg virkelig også. Det hører ingen steder hjemme at vi har så dårlig dyrevelfærd i så moderne og oplyst et land. Vi ved bedre.

  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #2   21. dec 2023 Jeg er MEGET enig, Malene.

  • #3   21. dec 2023 Jeg vil tro at det som sædvanligt ikke rigtigt er noget der for alvor batter. Jeg tror ikke vi fx slipper for fikserede søer og kyllinger på alt for lidt plads. Det har landbrugsindustrien alt for store investeringer bundet op i.
    Men jeg kan jo blive positivt overrasket. Tvivler også på at der for alvor kommer til at ske noget med avl af hunde med eksteriør der giver dem nedsat livskvalitet,


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #4   21. dec 2023 En jordomrejse er startet med ét skridt smiley



  • #5   21. dec 2023 Isabelle, nu er der jo allerede for en del år siden blevet vedtaget, at udfrase fikserede søer.
    Og en hel del steder er der allerede fritgående søer 24/7.
    For ti år siden arbejdede jeg allerede med fritgående søer.
    Danmarks økonomi kan nu engang ikke klare, at man fta den ene dag ril den anden lukker alle bedrifter som endnu ikke har fritgående svin fta den ene dag til den anden.


  • #6   21. dec 2023 Landbrugets andel af bruttonationalproduktet nede på 2-3% (i øvrigt svarende til andelen af beskæftigede), så mon ikke vi overlever en lille forbedring af dyrevelfærden?

  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #7   21. dec 2023 Jeg synes, du modsiger dig selv, Anni.
    Det er en del år siden, det blev vedtaget at udfase fikserede søer, skriver du - og fortsætter så med, at det ikke kan ske fra den ene dag til den anden smiley
    Jeg mener, at jeg læste, at vedtagelsen skete i 2015 - og det skulle senest være slut med fikserede søer i 2035. Forhåbentlig speedes udfasningen nu op, for landmændene kan umuligt behøve 20 år til at standse med at mishandle deres dyr.

    Vi kan ikke lide kinesernes måde at behandle hunde på, men det er OK at mishandle et lige så klogt dyr - grisen - i Danmark. Dobbelmoral smiley


  • #8   21. dec 2023 enhver lille forbedring er vel bedre end ingen, og så må man håbe at selv om ikke alt bliver godt på en gang så dog med tiden .. spændende hvad de 20 initiativer reelt er

  • #10   21. dec 2023 Og tænk hvor megen forandring vi ville skabe hvis ikke vi købte supermarkedskød. Ved ikke om vi blot er heldige med at have Vipperød Slagter tæt på, og han netop har fritgående dyr.

    Glædeligt hvis der politisk kan gøres noget der virker for hundene. Dog tror jeg igen igen at det bliver en hovsa løsning der netop går udover dem ddr i forvejen prøver at gøre noget. Dem der tjekker avlsdyr og får det registreret, hvor de der avler uden stamtavler og tjek får lov at fortsætte sindssyge.

    Det er dyrt at få bulldog. Min mor har overtaget en 7 årig efter sigende sund og rask Fransk Bulldog. Han har foreløbig kostet over 20.000 kr i operationer og div ting og sager sygdomsmæssigt. Men nu kan han så forhåbentlig leve et godt liv resten af hans dage, da han nu kan trække vejret og ikke længere har øjenhår der laver hul i hornhinden osv osv
    Jeg håber ALDRIG nogle får tanken om at avle på sådan en. Men det sørgelige er at alle de Bulldog mennesker vi møder falder totalt i svime over ham. Han er umådelig lækker i al sin deformitet åbenbart.
    Han burde nok have været aflivet med tanke på alle de gener han havde.


  • #11   21. dec 2023 Ift søerne, så regner jeg ikke med, der sker ændringer der. Ja egentlig håber jeg det ikke sådan rigtigt, er noget ambivalent.
    Min mor havde frilandsgrise til eget brug da jeg boede hjemme. Det er dejlige dyr og der var aldrig problemer med halebid mm. I ny og næ var der en so, der lagde sig på en af dine grise, sådan en so kom ikke i avl igen. De fleste søer kan nemlig godt finde ud af at grynter "flyt jer" før hun lægger sig.
    Så ja, det er fuldt ud muligt at have grise der bevæger sig frit... MEN, så skal de også netop kunne bevæge dig frit, dvs have plads nok, kunne udvise naturlig adfærd også social adfærd) osv. Og DET kommer der næppe regler om at de skal kunne.
    Så hvis de blot hør det forbudt at fastspændt søerne, men stadig tillader lige så mange grise på lige så lidt plads osv., så tænker jeg faktisk det forværrer dyrevelfærden - det vil blot give flere grise der er lagt ihjel og mere stress blandt grisene.

    Så for grisenes vedkommende ser jeg ikke noget håb om bedring desværre - folk må begynde at købe kød med omtanke, der er ikke anden vej til bedre vilkår for dem.

    Ift hundene, så tror jeg også det blive nytteløst - jeg ville hilse en grundig overhaling af lovgivningen velkommen, men virkeligheden bliver vel noget med super vage formuleringer og ingen mulighed gor at håndhæve det... og er vi rigtigt "heldige" kommer det også kun til at ramme tavlehunde.


  • #12   21. dec 2023 Cookie - jeg ville ikke ane, hvor jeg skulle købe svinekød her i området fra ordentlige forhold. Ko, kyllinger, kaniner mm kan fås mange steder også som stalddørssalg, men gris er op ad bakke... og selv hvis man køber "friland" eller øko i brugsen har de jo reelt ikke levet deres liv i det fri, kun en lille del af det, lige nok til at kunne skrive det på pakken når kødet skal sælges.
    - så jeg spiser utrolig sjældent gris


  • #13   21. dec 2023 Ej, men i må jo forstå det er kun bulldogs uden stamtavle der er problemet.

    Det passer selvfølgelig ikke, men det er den historie bulldogklubben bilder sig selv ind. Og det er dæleme svært at ændre noget når specialklubben har vrangforestillinger, og har haft det altid.


  • #14   21. dec 2023 Anne Julie - og så står man formentligt i den situation, at lovgivningen rammer kun hunde med tavle, og ravlehundenes klubber siger det ikke er dem der har problemer. Det er I hvert fald det udfald jeg forventer.
    - og så i øvrigt at der kun vil være fokus på FB, EB og mops... skidt være med de andre deforme racer derude.


  • #15   21. dec 2023 Der er noget helt galt når en klinik som Vestermose laver flere operationer dagligt HVER ENESTE DAG, på fladnæsede racer. Heri faktisk flest af de der små Bullier.
    Jeg tror ikke nogle herinde siger det kun er dem uden tavle der er problemet, men det vil være dem det går ud over hvis der laves indskrænkninger uden tvivl.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #16   21. dec 2023 Kære regering: "Drop bare tanken om at gøre noget ved dyrevelfærden. I vil nok kun lave en hovsa-løsning - og dem, der avler tavleløst vil fortsætte med at avle hunde, der ikke kan trække vejret - og det er da ligegyldigt med FB, EB og Mops, for der er andre deforme racer. At gøre ingenting er faktisk bedre end ikke at gøre alt"
    Er det dét, I mener?

    - og at købe øko- eller frilandskød er også ligegyldigt. De dyr har jo ikke haft det godt alligevel.
    Jeg køber øko- og frilandskød fra supermarkeder. Men det må jeg hellere holde op med og holde mig til grøntsager. Jeg bor nemlig ikke i nærheden af en økologisk gård.

    God jul smiley


  • #17   21. dec 2023 Isabel - det er vist ikke helt det der skrives. Jeg ville elske ny, skarp lovgivning på området. Jeg har bare mistet tiltroen til, at det er det vi får. Jeg forventer endnu en gang symbolpolitik, men jeg skal være den første til at fejre det, hvis det viser sig jeg tager fejl.

    Ift kød, så tror jeg da økogrisen har det marginalt bedre end den konventionelle gris - men kunne det ikke være mega fedt med lidt gennemsigtighed på området. Hvis nu alle spillede med åbne kort, så man ikke skulle ind at research på retsinfo mm for at vide, at en "frilandsgris" faktisk sjældent har levet hele sot liv på friland, for jeg tror da, de fleste købere tror, at det har den. Det er I hvert fald svært at vurdere, hvad man vil støtte med dit køb, når det er tæt på rent gætværk, hvad produktnavn egentlig dækker over.
    - selv spiser jeg meget sjældent gris, netop fordi de har de forhold som de har. Jeg er hverken vegetar eller veganer og hat ingen moralske problemer med det at spise kød, men grise forhold er dælme sørgelige.
    - tror du selv, at det vil være muligt i DK lige nu at få politisk tilslutning til et lovforslag, der ikke bare sætter søerne fri, men rent faktisk giver dem plads og adgang til at udleve naturlig adfærd?
    Jeg kunne bedre forestille mig opbakning til et forslag om gennemskuelige. Når der står friland, hvad betyder det så osv. Og så må det jo være op til forbrugerne, hvad de vil støtte.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #18   21. dec 2023 Marginalt bedre?

    "Frilandsgrise fødes i hytter på marken og går sammen med soen i mindst 5 uger inden de små grise kommer på stald. I stalden har de halm at ligge i og adgang til et udendørsareal. Hvor meget plads de har i stalden afhænger af, hvor store grisene er. Når de vejer 100 kg har frilandsgrisene et areal på mindst 1,20 m2 pr. gris. Grise på friland får konventionelt foder, men de skal også have grovfoder. Kød fra frilandsgrise er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

    Økologiske grise fødes - ligesom grise fra friland - i hytter på marken og går sammen med soen indtil de mindst 7 uger gamle. Herefter kommer de fleste på stald, hvor de har halm at rode i og adgang til et udendørsareal. Hvor meget plads de har i stalden, afhænger af, hvor store grisene er."

    Konventionelle grise ligger (stadig) oftest fikseret, når de farer. Øko- og frilandsgrise er løse i hytter på friland.
    En konventionel gris på 100 kg. skal have 0,65 kvadratmeter. En ditto økogris skal have 2,3 kvadratmeter. En frilandsgris skal have 1,2 kvadratmeter.

    Mht dødelighed hos smågrisene:

    "Økologisk og frilandsgris: Omkring hver tredje smågris omkommer, fordi moderen lægger sig på dem, eller fordi de bliver taget af rovdyr.

    Konventionel gris: Omkring en fjerdedel omkommer inden for de første fire uger primært på grund af kulde, sult og sygdomme."

    smiley smiley smiley


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #19   21. dec 2023 Konventionel gris med smågrise:

    profilbillede
  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #20   21. dec 2023 Økogrislinger smiley

    profilbillede
  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #21   21. dec 2023 Men naturligvis er det noget skidt, at smågrisene ikke har levet hele deres liv på friland - men en del af det i stalde. Det er så OK, hvis der er nok plads. Jeg kunne godt ønske mere, end loven kræver dog.

  • #22   21. dec 2023 #15 : Jeg er jo medlem af en Facebookgruppe omhandlede american bully. Og rigtig mange taler godt for den dyrlæge. De skulle nemlig nærmest have specialiseret sig i bullyer.
    Jeg har i øvrigt ikke selv erfaring med den dyrlægebiks.

    Men nej, jeg er ikke optimistisk i forhold til den fremtidige velfærd hos bulldogs og andre deforme racer.

    Jeg er dog en my mere optimistisk når det kommer til vores produktionsdyr.


  • #24   21. dec 2023 Anne Julie, jeg forstår godt de taler godt for ham, for han er dælme billig i forhold til nærmest alle andre specialister på området. Og han laver MANGE både næsebor og svælg.

  • #25   21. dec 2023 Isabel - har du en nogenlunde fornemmelse af størrelsen på en 100 kg gris? Hvis ikke vil jeg anbefale at finde et sted at se sådan en. 1,20 kvm per gris er sørme ikke meget. Det er jo griseversionen af at lave skrabeæg. Jo, det er da bedre end burhøns, men....

    Det er da vældig sødt med dådan et billede af mor med grislinger... det er bare kun ret få uger af deres liv det der er deres virkelighed. Du skriver det jo selv, 5/7 uger. Resten af deres liv er de stuvet sammen på meget lidt plads.
    For en konventionel gris er der selvfølgelig soen der er fikseret mens grisene er små og de får så ikke de 5/7 uger udenfor men kommer direkte i boksen med meget lidt plads ligesom deres "frilandskollegaer".

    Når grise stuves sammen på så lidt plads, så slås de, bider hinanden osv. Derfor har man jo traditionelt halekuperet og klippet tænder - også på frilandsgrise (jeg tror man har måttet på øko, men er ikke 100% sikker). Det er jo nemmere at fjerne det de kan få fat i en at give dem forhold, der gør at de slet ikke æder hinanden.

    Livet som produktionsgris er bare ufødt øko eller ej. Og i hvert fald hvor jeg bor, er det ikke nemt at finde fra mindre "hobbylandbrug" e.l.

    Jeg kan faktisk godt lide gris og jeg betalte også gerne ekstra for nogen der har haft ordentlige forhold - for kravene til friland/øko er jo MINDSTEkrav, så det er jo muligt at gøre det bedre end det, men jeg kan dom forbruger ikke se nogen steder, hvordan den gris jeg køber har haft det.




  • #26   21. dec 2023 Altså, fra 0,65 til 1,2 til 2,3 der er altså noget forskel på hvor meget plads grisene har, ja det er da også for lidt med 2,3 men det er stadig en hel del bedre en 0,65 smiley der er for resten også halm til forskel, konventionelle grise går stort set altid på spalter uden strøelse;(

  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #27   21. dec 2023 "Isabel - har du en nogenlunde fornemmelse af størrelsen på en 100 kg gris?"

    Ja. Bl.a. derfor kunne jeg aldrig finde på at købe konventionelt grisekød.

    Jeg havde engang en gård, hvor min makker og jeg drev en specialskole - og lidt økologisk landbrug med bl.a. grise smiley


    profilbillede
  • #28   21. dec 2023 Bodil - absolut er der da forskel... bare ikke nok til reelt at gøre en forskel for grisen, de går stadig som sild i en tønde og det giver nøjagtigt de samme problemer med stress, bideri osv på 2,3 kvm som på 0,65.
    Hvis 5 hunde skal leve deres liv i bur, har de det så reelt bedre på 10 kvm end på 5? Ingen af delene ville i min verden være bare nogenlunde tåleligt
    - og så har jeg det stramt med den lovlige falske markedsføring, når det kaldes friland og de reelt har levet en stor del af deres liv i en boks, det er næppe det flertallet af forbrugere forestiller sig, hvis de vælger friland... men jo, halmen er da absolut et plus.

    Isabel - af samme grund køber jeg kun sjældent gris, synes simpelthen de har det for ringe uanset om de er af den ene eller anden slags.
    Skønt billede, det er sådan de burde leve livet smiley

    "Min" første gris hed Hans Viggo og var også sådan en plettet sag - ret hurtigt lærte man at vælge hunkøn, der er lidt større chance for de ikke ender på middagstallerkenen smiley
    Da vi var børn havde vi meget sjov med at passe grislinger og lære dem fjollede ting smiley


  • #29   22. dec 2023 Måske kan lovkrav få opdrættere til at tænke sig lidt mere om i den de avler. Forhåbentlig præger det også køberne og udstilligsdommere.
    Alle ændringer til det bedre er vel skridt i den rigtige retning. Håbet er nok også at alle er velvillige også landmændene.
    Vi er nok mange der gerne vil have langt bedre dyrevelfærd, men vil vi også betale for det?
    Det kan godt undre mig at mange af mine FB venner er dybt fortørnet over f.eks. stutteri Helgstrand, men gladelig køber buræg, turbokyllinger og billig flæsk samt støtter op om rewilding projekter.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #30   22. dec 2023 Jeg håber som dig, AG, at en lov kan få opdrættere, købere og udstillingsdommere til at ændre adfærd.

    Jeg betaler gerne for bedre dyrevelfærd.


  • #31   22. dec 2023 "Det kan godt undre mig at mange af mine FB venner er dybt fortørnet over f.eks. stutteri Helgstrand, men gladelig køber buræg, turbokyllinger og billig flæsk samt støtter op om rewilding projekter." Det præcis derfor at det er så forbandet svært at gøre noget ved 'produktionsdyrs' velfærd. Det er megasvært at få hovedparten af forbrugere til at betale for det. De ser på pris og mængde og er fløjtende ligeglade med hvordan det stykke kød de sætter tænderne er produceret. Hvor ville jeg dog ønske at folk istedet ville efterspørge en bedre kvalitet og så bare spise mindre af det. Vi spiser jo alligevel langt mere kød end vi har brug for. Det er så meget nemmere at have en skarp holdning til noget, der ikke rammer en direkte på pengepungen. Og det er for de fleste langt nemmere at relatere sig til at det må være trælst ikke at kunne trække vejret ordentligt eller at det er komplet uetisk at fjerne tungen på en pony der rækker tungen ud når den presses på en ridebane.
    .... og ja, jeg har køer og kommer på et tidspunkt dertil hvor jeg har nogle ungdyr der skal slagtes. Dem har jeg tænkt mig at sælge direkte til folk, der sætter pris på at det kød de spiser har haft et godt liv og fået lov at være de dyr de er. Det er heldigvis et marked der vokser i disse år. Vi kender en der sælger gris på den måde (en lille besætning med sortbroget dansk landrace). Det bliver revet væk. Det er grise der fødes udenfor og vokser op udenfor og kødet er fantastisk smiley
    Al forskning peger på at alle dyr er følende væsner så det. De dyr vi kalder 'produktionsdyr' der lever under kummerlige forhold er faktisk godt 'klar over' at de ikke har det godt. Og det er lidt spøjst at se en af dem der har været fortaler for at dyr skal have det godt sidde i deadline og sige 'at der er jo forskel på kæledyr og produktionsdyr'. Ja, for os, men sgu ikke for de dyr industriproduktionen går ud over. Og den der med at dyret jo ikke 'performer' hvis det ikke har det godt. Den holder simpelthen ikke. Forholdene skal altså være meget meget grelle før dyrene ikke 'producere' det de genetisk er programmeret til gennem ekstremt selektivt avlsarbejde.
    Men ja, et hvert skridt i den rigtige retning er trods alt bedre end status quo.



  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 739
    #32   22. dec 2023 Jeg hilser alle tiltag om bedre dyrevelfærd velkommen smiley Desværre tror jeg ikke på de store ændringer, pengene kommer ALTID før dyrevelfærden smiley

    Vi er blevet/bliver snydt så vandet driver med alle de forskellige betegnelser, når vi handler smiley

    Dyrepolitiet er bare et navn uden gavn smiley



  • #33   22. dec 2023 Mette - umiddelbart ser det ikke ud til at folk er ligeglade med produktionsdyr, de vil bare ikke selv være dem der tager ansvaret og prisen. Når DB m.fl. lægger billeder op af fikserede søer eller kyllinger der ikke kan stå på benene, så er alle voldsomt hadefulde mod de onde, onde landmænd... men landmændene producerer jo faktisk det folk køber, så når de varer stadig findes i køledisken, så er det jo fordi folk, efter at have råbt på Facebook, alligevel går ned og køber set billigste kød i køledisken - det ER bare nemmere at sige, at landmændene må gøre det bedre, end det er at ændre på egne vaner.



  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #34   22. dec 2023 Jeg er meget enig, Michelle - og skal bede mig selv holde kæft, når folk fylder indkøbskurvene med kød fra KZ-grise smiley smiley

  • #35   22. dec 2023 Isabel, du skrev at dine hunde fik kyllingelår til aftensmad den anden dag. Fra fritgående eller øko?

    PS. Rema havde tilbud på lår, lår med overlår og vinger fra fritgående i sidste uge. I denne uge har min Rema en del pakker som “bekæmp madspild”, som er røget med hjem til hundemad smiley


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #36   22. dec 2023 Der ramte du lige min dårlige samvittighed, Anne - og jeg har faktisk heller ikke sikret mig, at det kyllingekød, der er i hundenes tørfoder og dåsemad er fra dyr, der har haft et ordentligt liv.

  • #37   22. dec 2023 Så hundene må gerne få KZ-kød og turbokyllinger? smiley Lige præcis kyllinger er den mest ulækre kødproduktion. Køber man alt andet end hele kyllinger, kan man være ret sikker på, at kødet stammer fra dyr der har lidt så store skader under transporten, at de ikke kan sælges hele. Så når man stå og kigger på en bakke kyllingelår, er det givetvis fordi kyllingen har brækket vinger tæt på kroppen, har brækkede brystben eller ribben. Der tillades at 10% (!!!!!) af fjerkræ har livstruende skader, når de ankommer til slagteri, men der sanktioneres først efter gentagne tilfælde med mere end 15%. Typisk opstår skaderne ved indfangning i “mejetærskeren” eller under transport. Og så står de i mere end et døgn i transport til slagteriet. Så det er da muligt at de ikke har været fastspændt som grise, men de har stået i lag i over et døgn med åbne benbrud smiley

    Som med alt andet, kan man ikke ene mand (m/k) redde verden, men man kan forsøge at træffe sine egne valg efter bedste overbevisning smiley


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #38   22. dec 2023 Jeg lover ALDRIG at købe kyllingelår fra ikke fritgående/økologiske kyllinger mere, Anne. Tak for spark - den slags er nødvendige nu og da smiley

  • #39   22. dec 2023 Jeg bruger rigtig meget "stop madspild"-afdelingen, når jeg køber vinger o.l. til Sten, så der stadig er råd til dem, der trods alt har haft et rimeligt liv. Boede jeg på landet tror jeg kylling blev skiftet ud med en stak slagtekaniner - super søde, og så ved man da hvordan de har levet og kom herfra.
    Som det er nu, nyder jeg at få ged fra min mors lille hobbyhold af geder.
    Men det er jo ikke realistisk at vi alle kan være selvforsynende med den slags, så ville bare ønske større ærlighed og gennemsigtighed med de produkter der er i supermarkederne, så man kan tage et mere oplyst valg når man handler.

    Ift hundefoder synes jeg også det er svært at finde oplysninger om, hvor de får deres kød fra, og når man så har sådan en "spiseforstyrret" hund må jeg indrømme, at det er et sted jeg går på kompromis og køber de ting gan vil æde.


  • #40   22. dec 2023 Så vidt jeg husker, må både fritgående og øko indfanges og transporteres på samme måde som konventionelle smiley

    Hvis man virkelig skal holde sig på dydens smalle sti, skal man til hundefoder opkøbe hjemmeslagtede dyr (enten haner, som larmer, eller høner som er holdt op med at lægge æg). Og så købe til menneskelig konsum hos nogle af de små øko/frilandsproducenter, som hjemmeslagter.

    Transporten er en kæmpe del af den manglende velfærd hos fjerkræ smiley



  • #41   22. dec 2023 Jeg kunne aldrig drømme om at købe "stykker" af kyllinger. De gange vi spiser kylling er det den hele fra Løgismose.
    Jeg køber dog lår og vinger fra disse kyllinger .. og har i grunden hele tiden regnet med at det var ok. Det skal undersøges om det så også er det.

    MEN !!!

    Jeg fodrer med RC og jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at de kyllinger, der bliver brugt til den produktion har levet happy lives og er blevet fragtet ordentligt.

    OG !!!

    Sunset har en idiotisk lækker sandwich med kylling og bacon som jeg en sjælden gang køber.

    Vi køber kød fra det lokale slagteri - KORT transporttid for dyrene - og grisekød er kun yderst sjældent på menuen, selvom jeg er ret glad for grisekød.
    Jeg har så fundet ud af, at der ligger en bondemand med uldgrise bl andet, ikke så langt fra hvor jeg bor, og der skal jeg en tur forbi.

    Det jeg i grunden vil frem til er, at istedet for at banke hinanden i hovedet over hvad vi IKKE gør, så lad os glæde os over det, der rent faktisk bliver gjort.
    Jeg kommer ikke til at blive vegetar og jeg falder jo i, som ovenstående viser - men jeg tænker over det, jeg vælger rigtigt i de fleste tilfælde .. men .. ja, jeg laver ikke selv min leverpostej, så ...

    Sådan helt generelt bliver jeg opgivende over at tænke for meget over tingene mht dyrevelfærd.
    Uanset i hvilken retning man vender sig, er der dyr der ikke har det godt - og jeg føler mig bare så skide magtesløs - og er det jo også ...

    Det er tragisk ...


  • #42   22. dec 2023 Tak Martine... jeg var lidt ved at blive træt i hellighedskonkurrencen..

    Det er sgu da lige før man får lyst til at give op på de ting man i forvejen gør -for hvis man ikke gør det HELE (hvilket virker mere og mere uopnåeligt jo mere man læser den her tråd smiley smiley ) så er det helt ligegyldigt.

    Man kan altså godt være dyreelsker og gå op i dyrevelfærd uden at fokusere på ALLE aspekter konstant og hele tiden...

    Sort-hvidtænkning er og bliver min største kæphest....


  • #43   22. dec 2023 Forstår heller ikke helt den der hellighedskonkurrence. For uanset hvordan man vender og drejer det, så er der ingen af os, der ikke kunne gøre noget bedre.
    Som Martine feks skriver, mon dyrene til hundefoder har haft det godt? Og vi køber jo alle hundefoder, af den ene eller anden slags.



  • #44   22. dec 2023 Noget andet er også at gå fuldstændig i selvsving over et eller andet, feks det med Andreas Helgstrand, som ikke er i orden!!! og så selv have en hund der ikke kan trække vejret. Altså begge dele er jo rent faktisk dyremishandling.
    Hvis vi nu alle gør lidt, så hjælper det helt sikkert på den lange bane.


  • #45   22. dec 2023 Obsternasig - der er jo ingen der siger man skal gøre det hele, vi har allesammen vores kæpheste. For mig er det bl.a. grisene, fordi dem ved jeg en smule om. Køer derimod aner jeg ikke en kæft om, så udover de helt grelle eller åbenlyse tilfælde er det sværere for mig qt vurdere, om noget er ok.

    Vi skal jo hver især gøre op med os selv, hvad man har det ok med at støtte og hvad man absolut ikke vil (og hvad der bare ikke er en prioritet at bruge tid på)- men for at kunne det, kræver det jo, at man ved hvad man køber, så på den front kunne jeg godt tænke mig bedre lovgivning.

    Derudover kunne jeg i øvrigt godt tænke mig, at det blev noget nemmere (igen) at få hjemmeslagtet - vores grise blev altid slagtet hjemme, så ingen stressfuld transport, håndtering af fremmede et ukendt sted osv.
    Det er så ikke længere en mulighed, nu hvor min mor har geder - det er bøvlet både ift lovgivning og ift at finde en der kan gøre det. Så gederne må på køretur til slagteri og det er sgu lidt ærgerligt, når deres liv ellers er ganske fredeligt.
    Jeg mindes mindre kreaturbønder der har brokket sig over der samme.

    Anne - jeg har ikke ret meget lydt til at finde ud af, hvordan sådan en "fjerkræopsamler" fungerer kan jeg godt hører. Men ja, transport og håndtering o den forbindelse er et problem der er ret ens uanset om man køber øko eller konventionel og uanset art.
    I øvrigt undrer det mig, at man stadig må fragte grise i flere etager - det må man (mig bekendt) ikke med andre større dyr og hold nu op hvor synes jeg tit sådanne transporter vælter med døde og skadede dyr tilfølge...


  • #46   22. dec 2023 Michelle... det er jeg bare ikke enig med dig i. At der ikke bliver antydet at "det er ikke godt nok"...heller ikke selvom folk faktisk pointerer de gør noget...

  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #47   22. dec 2023 Hvor finder I egentlig denne "hellighedskonkurrence" Obster og Zenta?

  • #48   22. dec 2023 Det har jeg lige svaret på Isabel.

  • #49   22. dec 2023 Jeg håber ikke at nogen synes jeg er hellig. Dét er jeg ikke. Bortset fra æg og fjerkræ, må jeg bekende mig til “luk øjnene og køb”. Jeg er en af dem Isabel ville ønske hun kunne råbe af, når jeg smider “KZ-gris” i kurven. Men jeg bliver provokeret af, at en tilfældig dame vil råbe grimme ting af mig, fordi jeg køber “KZ-gris”, og samme dame giver sine hunde billige kyllingelår. Man har ikke ret til at dømme andre, og SLET ikke når man er hyklerisk.

    Igen, jeg er sikker på at alle gør hvad de finder bedst, med de midler de nu engang har. Og hvis bare alle tager bevidste valg, synes jeg vi kommer langt. Vi kommer aldrig til at have dyr, der lever dejlige liv og bliver aflivet smertefrit hjemme. Desværre.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #50   22. dec 2023 OK - "hellighedskonkurrencen" handler om, hvad du fornemmer bliver antydet smiley


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 45 Emner: 10 Svar: 1.468
    #51   22. dec 2023 Hvor dumt af mig at være ærlig - egentlig.
    Jeg er ikke stolt af at købe KZ-kyllingelår til mine hunde - og jeg skælder skam mig selv ud, når jeg gør det.
    Hyklerisk? Fordi jeg ikke er perfekt - og erkender, at jeg ikke er det?
    Hmmmm. Jeg har det sværere med KZ-grise, fordi det er kloge dyr - men selvfølgelig skal kyllinger også have ordentlige forhold.


  • #52   22. dec 2023 Kyllinger er altså OK søde når man kommer lidt tættere på dem Isabelle.

    Vi har haft nogle gående siden foråret - de har overrasket mig, for de er faktisk ikke så "intetsigende" og dumme, som jeg altid har antaget dem for at være.
    Nej, de er ikke hunde eller grise, men ..ja, de kan godt finde på lidt andet end at lægge æg smiley


  • #53   22. dec 2023 Det handler om at påpege en holdning til adfærd og uhensigtsmæssige mønstre. Ikke at pege fingre af personer smiley jeg forstår ikke dit behov for det skal uspecificeres yderligere. Det er netop det jeg opponerer mod. Ikke sandt? Navlepilleri og fnidderier. Jeg er sikker på de fleste ejer mentaliseringsevne nok til at se både hvordan andre kan få en reaktion uden det nødvendigvis skal være nogens intention. smiley

    Men jeg skal nok holde mig fra metaplan næste gang. Der er åbenbart behov for at diskutere/argumentere på det individuelle... smiley

    Ellers er det bare "fornemmelser" smiley


  • #54   22. dec 2023 Jeg kan kun sige dobbeltmorale, dobbeltmorale, dobbeltmorale
    " Jeg er bedre end de fleste af jer, for jeg gør ikke"
    For så, når man kommer tæt på, så viser det sig, at man ikke er et hak bedre, for man gør jo alligevel.
    Det er da dobbeltmoralsk så det batter.


  • #55   22. dec 2023 Så kloge dyr skal behandles godt, men det er ok at dumme(re) dyr behandles mindre godt?

    Ja, undskyld mig, men det synes jeg faktisk er hyklerisk, når du får lyst at råbe grimme ting af folk der køber konventionelt grisekød, men gerne køber billigt kød fra fjerkræ, der potentielt har lidt af livstruende skader i et døgn eller mere. Sorry, men jeg kan simpelthen ikke finde et bedre udtryk for, hvordan jeg opfatter det.


  • #56   22. dec 2023 Obster har så fint beskrevet hvad der menes med hellighedskonkurrence.

  • #57   22. dec 2023 hvad er metaplan ... må sige den sidste ½del af#53 fatter jeg ikke meget af smiley ... må være min sengetid ..

  • #58   22. dec 2023 Hmmmm. Jeg har det sværere med KZ-grise, fordi det er kloge dyr - men selvfølgelig skal kyllinger også have ordentlige forhold

    Jeg græmmes ved at læse sådan en kommentar.
    Og fuldkommen enig med Anne, det er total hyklerisk.
    Havde det været en af os andre der havde skrevet sådan, så var du sprunget op som en trold af en æske og været efter vedkommende.
    Ih guder,hvor er det dobbeltmoralsk


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #59   22. dec 2023 Måske man også må tænke på, at der er folk, som ikke har økonomien til at træffe de rigtige valg.

    Hos en slagter koster en and 500kr+. Så for folk, som i forvejen har svært ved at få det til at hænge sammen, er det ikke en mulighed.

    Skal de så oven i,udskammes og have dårlig samvittighed,over, at købe en billig and i supermarkedet.

    Der skal lovgives. Her skal mindste kravene så være højere en de er i dag.


  • #60   23. dec 2023 Lige ænder er dyrere hos slagteren. Men kød, både svin og okse er mange gange billigere eller samme pris hos slagteren. Ihvertfald hos vores slagter. 3 kilo oksehak 199 -220 kr, 3 kg hakket svin 150 kr. Selvfølgelig kan de ikke her konkurrere med de billige flæskestege til 15 kr/kg, men der er også himmelvid forskel på kvaliteten. Jeg synes godt nok at supermarkedskød og fisk er steget vanvittigt, hvor både fiskehandler og slagtervarer ikke er fulgt med. Jeg skal give 20 kr mere kiloet for laks hos fiskehandler end hos Lidl som jo er billigst oftest.
    Men jeg skal jo så til gengæld starte dieselbilen op og køre 1/2 time hver vej til både slagter og fiskehandler.
    Jeg ved også godt at lige netop her hvor jeg bor er det billigere at handle lokalt end det er mange andre steder, da tilgangen til varerne netop er nemmere når man bor tæt på hvor råvarerne befinder sig. En fiskehandler i KBH tager langt mere for varerne end på Odden. Og det samme med slagteren der ikke har eget slagteri og egne dyr.

    Men jeg vil aldrig pege fingre af folk der køber deres kød i supermarkedet. For jeg forstår godt de gør det, med priser på himmelflugt mange steder. Jeg køber sjældent kylling og når jeg endelig gør er det en supermarkedsting, da jeg ikke vil give 150-200 kr for en kylling. Simpelthen fordi det ikke smager så godt til prisen.
    Gaspakket kød smager heller ikke så godt til prisen.


  • #61   23. dec 2023 Slagterens kød er ikke nødvendigvis af højere etisk standard. Det er bare meget dyrere og i nogle tilfælde knyttet op på lidt storytelling, som går lige i trussen på de særligt "udvalgte".

  • #62   23. dec 2023 Slagterens kød er temmelig sjældent en gammel malkeko.
    Men det er jo så op til en selv hvad man vil købe.


  • #63   23. dec 2023 Igen måske vi bare er heldige med at bo hvor vi gør. Vi har indenfor få km både Simmental, Hereford, Angus, Blåkvæg blandinger og Galloway rendende i det fri. Og de slagtes jo selvfølgelig på de lokale slagterier. Og nu hvor byens slagteri lukker, ja så tilgår de jo så Vipperød. Og heldigvis da.

  • CM
    CM Online Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 739
    #64   23. dec 2023 Cookie: Det handler ikke om kvalitet, men om dyrevelfærd, to vidt forskellige ting smiley

    Jeg har afleveret heste hos din slagter før, han flyttede til dit nærområde. Jeg skulle have papirerne i orden, men der spørges ikke ind til hvilket liv hestene har haft !

    Desværre er kvalitet heller ikke en garanti, når man handler hos de forskellige slagtere.


  • #65   23. dec 2023 Nej kvalitet er langt fra en selvfølge hos slagteren. Det er så tydeligt ved byens slagteri ihvertfald.
    Nu har de færreste heste også haft et lorteliv hvor de har gået som grise osv. så den med de ikke spørger.. tja..
    men igen, vi vækger selv hvad vi køber og støtter op om..

    Kvalitet har da så absolut at gøre med dyrevelfærd også. Man får ikke gode bøffer af kvæg der lever i bunker og bliver brugt som mælkeproducenter osv.


  • #66   23. dec 2023 og uanset må man bare sige at mange kan have langt til en slagter ... og ja jeg har nu også uanset håb og ønske om både dyrevelfærd og klodens redning, forståelse for at mange ikke har alverden at rutte med når der skal købes ind, så prisen bliver afgørende ..

  • #67   23. dec 2023 At spise kød fra en udtjent øko malkeko giver da meget mere mening, en at spise kød af et dyr som kun har levet kort tid med det ene formål at blive til mad hurtigst muligt.
    Vi er så heldige at bo tæt på en af gårdene som levere kød til “ spis min gris# det er kvalitet og dyrevelfærd smiley

    https://spismingris.dk/


  • #68   23. dec 2023 Bodil, men smagen er jo så derefter. Jeg er pænt ligeglad med om skidtet er økologisk hvis det er udpint og ikke iorden smags og mørhedsmæssigt. Ihvertfald når vi snakker malkekvæg. Ikke om jeg gad tygge i sådan en kontra kødkvæg.

  • #69   23. dec 2023 Smagen er da rigtig meget bedre;) muskler i stedet for hurtig tilvækst vil altid have betydelig bedre smag og dyrevelfærd er væsentlig bedre ved en øko ko;) det er lidt lige som afspise kyllinger på 3 kilo som har levet mere en dobbelt så længe, som den kylling du får til ingen penge, der er betydelig mere smag, men der er også mere at tygge på, de løber nemlig rundt ude og får muskler,når du køber fra en af spis min gris gårdene er dyrene oven i købet slagtet på gården, dvs ingen transport og kyllingerne er hånd fangede ikke med maskine;)

Kommentér på:
Slut med at avle hund med vejrtrækningsproblemer

Annonce