{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
981 visninger | Oprettet:

Ruhåret gravhund {{forumTopicSubject}}

Jeg er lidt nysgerrig på at høre om racer som jeg ikke oplever i bybilledet, så tit. Kom sådan til at tænke på ruhåret gravhund.

Hvordan har i oplevet dem i deres hverdag, mellem fremmede og mellem andre hunde?

Der står den er ret gøende, holder det stik?

Bare fortæl fortæl smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ruhåret gravhund
  • #1   27. dec 2023 @ staff, har du instagram ?

    jeg er nysgerrig på racen i mini udgaven, om man som alm hundeelsker kan være bekendt at have racen hvis man ikke er til jagt ... så jeg følger lige din tråd .


  • #2   27. dec 2023 Ja jeg bruger instagrame og det er der jeg kigger lidt.
    Er der nogen specifik jeg skal kigge :)?

    Jeg har ikke planer om selv at eje en gravhund, men jeg er nysgerrig på nok mest mini'en smiley

    Jeg er jo ret forelsket i cesky'en smiley


  • #3   27. dec 2023 Gøende, men det kan stoppes.
    Lidt mere "hund" end i de langhårede.

    Jeg elsker gravhundene, de er som mynderne specialister, men hvor mynderne jager med synet, er gravhundene udprægede næsehunde og uanset hårlag, så er de svære at stoppe, hvis de først har fået fært af noget spændende.

    Egetkønsaggresion er linjebestemt, men nok mere almindeligt hos de ruhårede end de langhårede.


  • #4   27. dec 2023 Hanne - Det kan du godt, hvis du gider at lave lidt næsearbejde med den.
    Vær Obs på rygstatus/index hos forældrene og i linjerne.

    Når jeg engang ikke fysisk kan holde snoren på en whippet, der sætter efter en hare, bliver det gravhunde igen, enten en lille langhåret fra italien, som Xingu vores seneste eller en ruhåret dværg.


    profilbillede
  • #5   27. dec 2023 prøv at søge profilen på insta der hedder wilde.wilma ... den er til at "dø" af

    @ Kirsten, det gider jeg godt, og det med at gø tænker jeg godt jeg kan få styr på ... rygproblematik ja, det ved jeg man skal være obs på, er det lige så udtalt i mini og dværg som i den "rigtige str ?
    Hvor er Xingu smuk, var jeg til det smukke var det en langhåret, men jeg synes de ru er lidt mere "frække" i udtrykket ...


  • #6   27. dec 2023 Tak Kirsten for beskrivelse smiley

    Er det sind eller udseende der gør, at det er langhåret du er til?


  • #7   27. dec 2023 Den har jeg luret Hanne, men tysk smiley
    Jeg fatter nul og niks af det smiley

    Men hun er vildt sød


  • #8   27. dec 2023 den er såmænd heller ikke beskrivende ifht hunden og fx mentalitet ... den er bare så lækker ...

  • #9   27. dec 2023 Jeg er enig. Er hun en mini?

  • #10   27. dec 2023 * Staffordshire Bull Terrier Mom * Jeg er faktisk til den ruhårede smiley men familien har altid været mest til de langhårede og det kan jeg sagtens leve med.

    Det er rent udseende, for når det er de små dværge eller miniaturer kan jeg finde det jeg ønsker hos begge hårvarianter. Skulle jeg have en jagthund blev det en ruhåret eller korthåret standard.

    Hvis man er til de små, skal man også være obs på, at størrelserne må krydses indbyrdes, de stambogsføres efter morens størrelsesvariant, og der er ingen garanti for, at hun er stambogsført under korrekt størrelse. Xingus mor var faktisk en standard, men hun har altid givet afkom i dværgstørrelse. Xingus far var dværg.

    Jeg er ikke til de små miniaturer, der er med stor sandsynlighed krydset chihuahua eller dværgpincher ind i racen for at få dem små nok. Det er mange år siden, men mange af de helt små mangler racepræg : Er for langbenede, spinkle og har for spinkelt/kort hoved


  • #11   27. dec 2023 pas jeg ved ikke hvad hun er, mini eller dværg ..

    jeg tænker at dværg alligevel bliver for lille, så mini er nok mest interessant for mig .. men tænker også om en seriøs opdrætter vil sælge til en novice indenfor racen og til at hunden bliver primært kælehund, dog bosiddende tæt på skov ..

    hvordan er de mht til at trænes til ok lydighed, jeg har jo været vant til mind skotter kunne gå uden snor der hvor vi stort set alligevel ikke møder nogen ..


  • #12   27. dec 2023 Elsker dit input Kirsten. Der er så mange ting man ikke aner noget om, og kun kan blive klogere på smiley

  • #13   27. dec 2023 enig med Staff, det er dejligt hvis man bevæger sig ind på racer man ikke kender meget til .. og egentlig er en af mine kæpheste jo at man har ansvar for at købe race med hjernen når man køber hund ... at det er mennesket der skal kunne tilfredsstille racens behov og ikke omvendt .. så det er dejligt at blive klogere

  • #14   27. dec 2023 Hanne - Miniaturen er mindst smiley Dværg er imellem den og standard.

    Vores Xingu vejede 5,8 kg, hun var dværg, Jessie som vi havde før hende var miniature og vejede 4,2 kg.

    Her Jessie 14 år gammel


    profilbillede
  • #15   27. dec 2023 Jeg har jo haft gravhunde i mere end 30 år og været "kennelpige" hos mine gravhundes opdrætter gennem rigtig mange år, hun var også opdrætter af mine første whippets og min mentor de første år som opdrætter, men kærligheden til dem startede længe før jeg selv fik racen, familien skulle bare lige overtales smiley

    Så lidt har jeg suget til mig, selv om jeg ikke følger med i, hvad der sker på gravhundefronten på helt samme måde som tidligere


  • #16   27. dec 2023 der kan man bare se ... jeg troede dværg var mindst .. igen klogere smiley
    jeg har planer om at tage på nogle hundeudstillinger i løbet at 2024 ...

    hvilken specialhundeklub hører gravhundene til i ?
    jeg har jo været på ren terrierudstillinger, det er lidt mere overskueligt at tage på end fx DKK hvor alle racer er, så kunne man nøjes ville det være rart ..


  • #17   27. dec 2023 Nu vi lige er ved udstillinger, er der så aldrig det i Aars messecenter mere?

  • #18   27. dec 2023 Hanne, det er Dansk Gravhundeklub.
    De holder også en del sweissprøvwr.

    https://www.dgk.dk/


  • #19   27. dec 2023 Kender tre ruhårede sådan perifert, (vi hilser på dem når vi mødes) De er alle tre søde og kærlige smiley To hanner og én tæve. Tæven - Liva, hun snakker helt enormt meget og er bare så glad hver gang hun ser nogle der vil hilse smiley Den ene han var Bowies første ven. Han hedder Anthon og er vistnok over 15 år gammel. Simpelthen så skøn!

  • #20   28. dec 2023 Hanne - I Danmark hører de som Anni skriver til i Dansk Gravhundeklub, de har deres helt egen gruppe i FCI lande, Gruppe 4 – Gravhunde.

    Gruppe 4 består kun af de 9 gravhundevarianter (3 størrelser, 3 forskellige hårlag) og ikke af en masse forskellige racer som de andre FCI grupper

    Staff - Der er fortsat en række specialklubber, der holder udstilling i Aars Messecenter i oktober, men ikke så mange som tidligere.
    Sikkert fordi centret dummede sig i 2019 og sagde ja til lige så mange specialklubber som vanligt, selv om en af hallerne var lukket pga. renovering.
    Vi sad som sild i en tønde og ringene var urimeligt små. For mange af de unge og urutinerede hunde, var det virkelig en ubehagelig oplevelse.

    Jeg havde Bianchi og Ghini med, Ghini var 9 år gammel på det tidspunkt og blev bedste tæve i racen, nok var hun i forrygende kondition, men jeg er sikker på, at hendes sejr også skyldes, at hun var en garvet rotte, der ikke lod sig gå på, af trængslen. Jeg svor, at det var sidste gang jeg udstillede der og Myndeklubben besluttede så heldigvis også at de forhold havde været under al kritik og har de senere år afholdt efterårsudstillingen i enten Assentoft eller Aarhus, andre specialklubber traf samme valg



  • #21   28. dec 2023 Min far og stedmor har en sammen med min fars schæfer
    Den er meget glad og legesyg selvom han nu er 11-12 år og har aldrig fejlet noget som helst
    Han gør meget når der kommer nogen og når han ikke får opmærksomhed, og så er han ret uopdragen og stjæler mad ud af hånden p folk hvis han kan komme til at nå, men det er nu deres skyld for han er simpelthen så forkælet. Det er først nu på hans gamle dage han kan være uden snor (og kun under skarpt opsyn) når han ikke er hegnet inde, de bor på landet og han har altid fulgt sin snude når noget duftede godt eller han så en hare eller fasan


  • #22   28. dec 2023 NHG
    Det lyder som 3 dejlige hunde smiley

    Vi havde 2 stk i min hjemby. Når de blev luftet var der ikke et kny fra dem i mødet med alt andet. De værdigede os faktisk ikke et blik smiley

    Kirsten det lyder da som en helt forfærdelig oplevelse. Jeg forstår da godt, at mange har boykottet dem.
    Det har terrier-klubben nok også så, for jeg har ikke kunne finde noget nemlig.
    Ville have været afsted og se cesky i år, men opdrætter skrev noget med Assentoft, mener jeg det var


  • #23   28. dec 2023 Ditte
    Snu lille " ræv" smiley
    Man ved vel når man er godt og grundigt forkælet


  • #24   28. dec 2023 er i dag blevet kontaktet af en kennelejer der har en 3½ årig skottetæve hun søger nyt hjem til.. den er født og opvokset hos hende, så tænker den har nok haft hvalpe og skal på tidlig pension (ikke noget vi har talt om så gætter) .
    Skrev vi havde nogle kriterier fx omgængelig med børn, og at den gad gå ture (nogle skotter er til gå, andre til stå-ture, vi har haft begge og de der stå-turs, jeg vil hellere grave efter mus, er altså lidt trælse), den her er vant til og glad for børn, elsker at gå og kan med andre hunde ..
    De bor på Sjælland men skal tilfældigvis til nytår i Nordjylland og det via Aarhus hvor de skal besøge venner, så i morgen kommer de på besøg her ... er sgu lidt spændt ..


  • #25   28. dec 2023 Spændende Hanne smiley

  • #26   28. dec 2023 Ej Hanne, det er da dejligt. Tænk hvis det lige var hende i ventede på smiley

  • #27   28. dec 2023 Ej hvor spændende Hanne, jeg krydser fingre smiley

    Jeg overvejer både miniature gravhund (dog nok langhåret) og voksen hund næste gang. Jeg vil så gerne have en hvalp, men Teemo er lidt for reaktiv til at jeg tror at jeg tør. Han ville 100% elske hvalpen uendelig meget, men jeg ville frygte at han påvirkede den for meget, så den også blev sådan. Så en voksen fornuftig hund der bare som Lucky ignorere at Teemo er en idiot, ville være fantastisk. Teemo ELSKER gravhunde, hvorfor aner jeg ikke, men det er pga. hans kærlighed til dem at de overhovedet er kommet på interesse listen smiley


  • #28   28. dec 2023 ja er også lidt spændt ... var bare sådan set ikke der endnu, for det første har jeg nogle helbredsmæssige ting der driller, fx en hæl der gør mega ondt efter gåture, og andet som jeg havde tænkt der skulle styr på inden, og så lige nogle rejser ... men men tænk hvis det er "forsynet" der af en eller anden årsag sender hende vores vej .. i det mindste må jeg møde hende ..

  • #29   28. dec 2023 Hanne nogle gange er det bare skæbnen smiley og måske er det ikke denne gang, men måske er det.

    Jeg har nu hvor jeg tænker over det, aldrig haft en hund som ikke pludselig bare kom dumpende, og ingen af dem har jeg nogensinde fortrudt. Teemo giver mig grå hår, men jeg elsker den lille lort overalt på jorden.
    Nogle gange skal man bare turde lægge sin lid i skæbnen, så falder resten gerne på plads.

    Jeg håber inderligt at min næste er sådan en skæbne hund der bare pludselig kommer dumpende og som bare føles helt rigtig.


  • #30   28. dec 2023 ja .. skrev til hende kennel-damen at det var jo lidt svært med at møde hunden når hun bor på Sjælland og vi i Aarhus, så er det da lidt "skæbne-agtigt at de skal til Aarhus i morgen og med en overnatning så det kan nås ...

  • #31   28. dec 2023 Vores venner har gravhunde - lidt af hvert

    De er super søde og gode hunde og det er mit indtryk at de ru er lidt mere skarpe end de langshårede men ikke så det giver problemer og det kan være et tilfælde eller linjer

    De gør a h til når vi ankommer men tier stille hurtigt når de får besked på det

    Jeg tror at var der en så ville de gø mindre. De sætter jo hinanden lidt i gang smiley

    Her er en af dem i langhåret. Simpelthen min lille ven. Hun forguder mig selvom jeg aldrig rigtig har gengældt det helt smiley

    (Jeg blev bidt af en gravhund som barn så er biased selvom disse bestemt ikke bider smiley )

    Hun er en 'fejlfarvet' som de tog ind fra en privat men bestemt en skøn lille dame alligevel og det var godt hun endte hos disse folk. De andre er alle rødlige - elsker den farve. Især den dybe røde


    profilbillede
  • #32   28. dec 2023 Da jeg var lille havde naboen en ruhåret dværggravhund, Valdemar smiley
    Han gik selv tur med sig selv, besøgte os og Lunden lige ved siden af. Da han blev gammel og blind og døv sad han fra tid til anden midt på vejen og tronede, så man pænt måtte køre udenom smiley
    Det er jo mange år siden, sådan holder de færreste hund nu:)

    Han var super gøende, dog ikke særlig højt gø og virkelig sød i omgang med børn:) Jeg gik tit ture med ham, han trak og gøede af alle, men var sød hvis vi mødte nogen turde hilse.
    Han blev 16år:)


  • #33   28. dec 2023 åh får virkelig lyst til den der grav-basse .... det er godt nok ikke meningen med pension lige om hjørnet at vi skal ende med 2 hunde ... men er skotten sød så kan jeg næppe sige nej tak .. og så ved man aldrig smiley

Kommentér på:
Ruhåret gravhund

Annonce