{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.255 visninger | Oprettet:

artikkel om muskelhunde... {{forumTopicSubject}}

originalen er skrevet af Lille Vega. men jeg synes dette burde være til alle og ikke kun dem i muskelhundegruppen.

Supergod artikel fra www.aniston.dk om muskelhunde, som virkelig får sat ord på hvordan mange os herinde ser på og mener om det at holde muskelhund.. Og hvad der ligger til grund for disse overdrevne fordomme, som mange har om vores hunde..

Muskelhunde
Er det i virkeligheden farlige hunde, som vi skal være bange for?

Vi har alle sammen hørt nogle af de forfærdelige skrækhistorier, som handler om farlige muskelhunde, som angriber og bider uskyldige mennesker. Men er muskelhunde virkelig så farlige som medierne og folk gør dem til?

I det sidste stykke tid har diverse medier kørt med det jeg vil kalde "skrækkampagner" om muskelhunde, hvor de fortæller den ene forfærdelige historie efter den anden.

De interviewer hunde-psykologer samt andre kloge mennesker, og får dem til at fortælle hvor farlige og angrebslystne disse muskelhunden er, hvilket resulterer i at almindelige mennesker får en skræk for disse hunde.

Men de glemmer bare at fortælle, at alle hunde kan finde på at angribe og alle hunde kan blive farlige, også en lille selskabshund.

En lille selskabshund har dog ikke ligeså mange fysiske kræfter som muskelhunde, og derfor opstår der ikke særligt mange dødelige uheld, men der har været op til flere episoder. Disse episoder bliver dog ikke blæst ligeså meget op i medierne, da det ikke giver ligeså mange læsere som når det er en muskelhund det handler om.

Problemet med muskelhunde er, at de kræver en ekstra indsats i forhold til en "normal" familiehund. De kræver nemlig en konsekvent opdragelse af en erfaren ejer, som har sat sig ind i hundens egenskaber og som ved hvad ordentlig aktivitet og træning er.

Der har været en stor stigning i muskelhunde slagsmål, angreb, etcetera. Det skyldes at disse hunde på grund af deres fysiske styrke er tiltrækkende for det, jeg vil vove at kalde "de forkerte personer". For i de forkerte hænder og uden den rigtige opdragelse, så kan disse hunde blive en dødbringende kampmaskine, og det er her flere uheldige episoder opstår.

Der er desværre nogen som træner deres hunde op til kamp, som lærer dem, at de ikke skal stoppe før døden indtræffer og som derved bruger deres hunde som potensforlænger.

Men det er jo heldigvis langt fra alle der er sådan. Der findes ufattelig mange mennesker og familier med børn, der har disse hunde som familiehunde, hvor disse "farlige" hunde er ligeså kærlige og søde som en hver anden lille familiehund, men sådanne historier hører man desværre ikke om, medierne kører altid i det dårlige, det er jo der pengene er.

Men det er noget af en skam at de kun får folk til at høre den ene side, for når de gør det, så er det jo nemt at jage en skræk i livet, på lille Hr. og Fru. Danmark.

Selvfølgelig er det ikke kun hundeejerne, der har hele skylden, ligesom med mennesker så bliver der også født brodne kar hos hunde, så uanset hvor meget kærlighed og træning en hund får, så er der en lille procentdel hunde, som bare aldrig vil blive helt "normale". Dette er ikke kun hos muskelhunde, nej, dette gælder alle hunderacer, det glemmer folk bare i deres heksejagt mod muskelhundene.

Hvorfor fortæller medierne ikke, at Staffordshire Bull Terrieren også kendt som "The Nanny dog" er blevet kåret som årets familiehund i England?

Hvorfor fortæller medierne ikke, at Amstaffen i USA bruges som terapihund for ældre og syge mennesker? Samt bruges som blindehunde?

Se, medierne har travlt med deres skræmme kampagner, men de glemmer bare at fortælle de gode ting.

I gamle dage blev pudlen faktisk brugt som jagthund og den har også et "jagtinstinkt" i sig, nøjagtig ligesom alle andre hunde. Burde der ikke også køres skræmmekampagner mod den også?

Hvis man skal lave skræmmekampagner hver gang der opstår et hundeslagsmål, eller hvis der sker et uheld mellem hunde og mennesker, ja så ville vi gå en noget trist fremtid i møde, for så ville der ikke være nogen hunde tilbage i lille kære Danmark.

Det vi burde gøre er ikke at gøre disse hunde ulovlige, men derimod burde der strammere love og regler om køb og ejerskab af disse hunde, men det sker nok desværre aldrig – men man har vel lov at håbe alligevel.

Jeg vil slutte af med en lille historie, jeg fik fortalt af en jeg kender, som har en Hovawart og en Amerikansk bulldog:

"Min mor (en dame på 54 år) kommer gående med begge mine hunde. En mand kommer gående forbi, kigger skræmt på "LeeLoo" (den amerikanske bulldog) og udbryder: "Åh, er det ikke en af de dersens farlige hunde?" Hvorpå min mor, lige så koldt svare: "Nej", hun er bare født grim og det kan hun vel for h******* ikke gøre for!"


Så skal vi stoppe heksejagten på disse muskelhunde, og så lade være med at skære disse hunde samt deres ejere over med en kam, for det er trods alt stadig størstedelen af disse muskelhunde, som er dejlige familiehunde og som bliver opdraget ordentligt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  artikkel om muskelhunde...
  • #1   30. dec 2007 mange spørger mig, er det der ikke en en kamphund, samtiddig med deres børn kæer for hunden.
    andre siger sikke en sød labbrador-
    mange gange er det også uvidendehed


  • #2   30. dec 2007 samtiddig=samtidig
    kæer=kæler

    hahahahahhaa


  • #3   30. dec 2007 Der er meget uvidenhed om kamphunde, men det gælder både ejere af kamphunde, samt dem der ikke har nogen.
    Der er mange, som ikke har kamphunde, som skærer alle over en kam.
    Der er desværre også mange der har kamphunde, som ikke ved hvad de har med at gøre. Nogen vil bare have en kamphund, tit en amstaff for en hver pris. Folk er ligeglade om det er en hund fra øst europa, som er blevet taget fra moderen 5 uger gammel, eller om der er tavle på, måske blandet andet i, osv.
    Det er også derfor, at der er et hav af annoncer i den blå avis, og her på HG, med folk som vil af med deres kamphund. Tit er disse hunde ikke over 12 MD. Og sjælden er ejerne ikke over 30 år gammel. Der er alt for mange, som ikke magter at opdrage/socialisere en kamphund.
    Og så er der desværre også dem, som anskaffer sig kamphunde som potens forlængere, eller til hundekampe, og disse personer er vel uden for pædagoisk rækkevide, og dem må politiet tage sig af.
    Hvis al tavleløs avl på kamphunde blev forbudt, tror jeg man kunne undgå mange problemer, samt indføre kørekort til disse racer. Hvis hunden koster 10-18.000 kr for en hund, samt at man skal tage på 2-3 dages kursus, så tror jeg man kan sortere de mest useriøse fra.
    De fleste kamphunde er fortrinlige familiehunde, men de indeholder også noget, som kan være farlig. Som kamphund ejer skal man lære at nyde de gode egenskaber, som de har, og kontrollere de lidt dårligere sider, som de kan have. Accepter, at hvis din hund ikke kan med andre, så hold den i snor, så snart du er uden for hjemmet.
    Der er mange myter om kamphunde, men kun ved en seriøs og målrettet indsats fra kamphund ejere, kan dette ændres......


  • #4   30. dec 2007 Svenskerne går til den - der er en anden svensker der har fået godkendt sin amstaff til terapihund - der var 6 oppe til prøve og der var 2 der bestod - den var den eneste amstaff.
    Og så er der en anden der har en elitelydighedschampion!!!

    Snuppet fra dtk's ast forum smiley


  • #5   30. dec 2007 Amstaff går også ind uner pit bull i usa..

  • #6   30. dec 2007 altså hundekørekort og kun tavle avl osv... det vil sikkert alt sammen hjælpe men, det burde da ikke kun være de hunde på listen?! Chico kunne da ikke gøre en flue fortræd, han ville stikke af når den baskede med vingerne... jeg bryder mig ikke om ordet kamphund for i bund og grund er det bare en hund med muskler... det er vel ikke en kamphund før den kæmper? hermed et opråb til alle... kald dem hellere muskelhunde. jeg selv (sikkert som mange andre) er ved at brække mig over folks brug af det ord. hver gang nogen spørger mig om ikke Chico er en af de dersens kamphunde bliver jeg lidt mopset... for hans Schæfer eller bordercollie kunne sgu ligeså godt være en kamphund som min...

  • #7   30. dec 2007 Tonny M.
    Du har min dybeste respekt!
    Venligst Marietta


Kommentér på:
artikkel om muskelhunde...

Annonce