{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
805 visninger | Oprettet:

Flytte hjemmefra, med Toffi?? {{forumTopicSubject}}

Hej

Jeg står i den situation at jeg til sommer skal til at studere (højst sandsynligt på Roskilde Universitetscenter).

Toffi blev fra starten min hund og vi holder meget af hinanden. Vi bor sammen hjemme hos mine forældre som også holder meget af os begge. Derfor står vi nu i et stort dilemma:

Skal jeg tage Toffi med mig når jeg flytter hjemmefra??

Det var mig som gjorde Toffi renlig. Det var mig som gik ture med hende og socialiserede hende fra starten. Det var mig som hver søndag tog turen til hundetræning med hende.

Det er stadig mig som går de daglige ture med Toffi. Det er mig som tager Toffi med til stranden og i skoven. Det er mig som træner med Toffi hver søndag...

MEN mine forældre holder jo også af hunden og vil for det første gerne beholde hende og for det andet tror de ikke hun vil egne sig til at bo på kollegie.

Desuden er det jo ikke så nemt at få en bolig hvor der må være hund, og Toffi er jo ikke en rolig lille nips, hun er en stor og aktiv brugshund!

Jeg vil helst have hende med, men ved ikke om jeg kan klare det ansvar det er at have hende, da en hund kræver utroligt meget aktivering og hvis jeg tager hende med vil det betyde at det vil blive svært at være for længe væk på studiet. Jeg vil ikke kunne tage i byen som de andre. Jeg vil skulle sætte lang tid af til Toffi hver dag. Jeg ved ikke om jeg orker dette, men mine forældre er ikke deres ansvar voksen så måske vil hun få det bedre hos mig som trods alt har tænkt sig at prøve.

Hvad synes I??? Kan det lade sig gøre at vænne en hund til at bo i lejlighed? Kan en aktiv hund klare at være alene hjemme i lang tid? (min mor går hjemme så her er hun næsten aldrig alene. Er det helt umuligt at tage hende med mig??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Flytte hjemmefra, med Toffi??
  • #1   24. feb 2008 Altså, jeg synes du skal tage hende med hvis du er 100% sikker på det er der hun vil få det godt og at du kan klare ansvaret og det hele ..

    Men er du er tvivl om du kan klare det, så er det nok smartest at lade hende blive hvor der er nogen der har tid til hende og også holder af hende.. og der kan du jo også altid komme hjem til hende og gå med hende smiley -når du har tid smiley


  • #2   24. feb 2008 Jeg ville lade hende blive hjemme. Hvis ikke hun er vant til at være alene hjemme, så vil det være synd hvis hun skal til at være alene hjemme i mange timer hver dag.
    Men jeg kan godt forstå at du gerne vil have hende med. Når du engang får en bedre bolig sittuation kan du jo tage til overvejelse om hun skal bo hos dig.


  • #3   24. feb 2008 Eisa er helt klart også min datter Majas hund, men hun er blevet her, nu Maja er flyttet efter sin læreplads. Eisa har så også de to andre hunde, og desuden så er jeg hjemme, hvorimod Maja er på arbejde fra 8-16.30. Til gengæld nyder de, når Maja kommer hjem i mange af weekenderne.

    Der kan være fordele og ulemper ved begge dele. Et forslag kan være, at du tager afsted alene, og hvis vapsen ændrer adfærd og tydeligt savner dig, så kan du prøve at få den på 'ferie' og se, om det går. Men der bliver meget, du selv skal forholde dig til af nye ting og opgaver, når du flytter hjemmefra ;O)


  • #4   24. feb 2008 Jeg ville prøve at tage hende med.. Om ikke andet, så kan hun jo altid komme hjem til dine forældre igen. Og de kan vel også passe hende, hvis du skal i byen?

    Jeg ville gøre forsøget.. Hvis du overhovedet må have hund, der hvor du skal bo


  • #5   24. feb 2008 JEG ville lade hende blive. Uanset hvor meget vi elsker vores hunde, kan vi altså ikke komme udenom at de "begrænser" os. Og det vil være synd for jer begge, hvis det ender med at hun bliver en sur pligt og at du ikke kan gå i byen med vennerne om aftenen, fordi hun har været alene hele dagen:-))

  • #6   24. feb 2008 Hvor langt kommer du til at bo fra dine forældre?

    Hvis der ikke er så langt ville jeg lade hende blive boende, og så hente hende hos forældrene og aktivere hende hver dag. På den måde får du stadig din dosis hund plus at du er fri til at kunne agere som et ungt menneske..


  • #7   24. feb 2008 Helt enig, Mie.

  • #9   24. feb 2008 jeg flyttede hjemmefra for et halvt år siden. jog lod min hund blive der. den har jo trods alt fået et hjem der..

  • #10   24. feb 2008 Jeg synes det ville være synd at tage hende med på et kollegie; masser af larm, ofte i hvert fald.

    Jeg ville overveje nøje, hvor meget hunde skal være alene hvis d bor alene med den også.

    Men selvfølgelig ville din hund nok have det bedst sammen med dig hvis du kan holde det samme aktivitets niveau.
    Jeg har nok tendens til at sige at du skal lade hunden blive ved dine forældre.

    Men, det er op til dig.

    Måske prøve at lade den blive ved forældrene og så måske hente den hvis det ikke fungerer. . ?


  • #11   24. feb 2008 Jeg ville starte med at se om jeg kunne få en lejlighed med hundetilladelse.
    Får du det så flyt ind, fald til, få gang i studiet, styr på økonomien osv. og prøv så at have hunden nogle uger ad gangen til start. Går det godt, kan i jo tage den der fra - går det ikke, så er det jo lækkert dine forældre vil elske at få hende hjem igen smiley

    Vi havde selv gang i noget ligende da jeg flyttede hjemme fra - da Jana er "min hund". Men hun mistrives i lejlighed uden have gennem længere tid... Så der var ingen tvivl om hvor hun skulle bo til daglig her.
    Det gode ved at have en lejlighed med hundetilladelse er så man kan tage hunden over i perioder med god tid, kan låne dem osv. Og kan passe dem hvis ens forældre skal noget osv.


  • #12   24. feb 2008 Hun skal da selvfølgelig blive hos dine forældre, det er jo hendes hjem, så kan du hygge dig med hende når du er hjemme i weekenderne.
    Det ville da også være synd at lukke hende inde på et lille kolegie vær. når hun er vandt til andet.
    Du har så også din frihed i hverdagen hvor du ikke er afhændig af den.


  • #13   24. feb 2008 Tak for de mange indlæg.

    Det er en ret kompliceret sag den her. Lidt baggrund for Toffi og jeg skal nok tilføjes, for det står ikke i hendes profil. Vi startede med Toffi til hvalpetræning i DCH Skælskør og det gik godt. Vi rykkede på juniorhold og problemerne begyndte. Toffi gjorde udfald mod andre hunde og alting blev en daglig kamp. En gåtur med hende var et mareridt hvis der var andre mennesker eller hunde, haven blev ommøbleret til et fængsel for at hun ikke skulle stikke af og der var daglige kampe mellem Toffi og vores ældre hund.
    Mine forældre lukkede øjnene for det hele, de prøvede ikke at ændre hendes adfærd og holdt hende bare hjemme, mens jeg hver dag kæmpede med det. (går med hende morgen inden skole, eftermiddag når jeg kommer hjem og nogle aftener). Vi stoppede i DCH fordi de ikke mente TOffi kunne hjælpes

    Min mors veninde kontaktede os om at DCH i Næstved havde en instruktur som gerne ville se os. Min far kørte Toffi og mig derned og jeg ved ikke rigtig hvorfor, men det blev mig som skulle træne hende. Hun væltede mig ofte i starten og skabte sig helt vildt overfor de andre hunde, men træneren var en stor støtte og det fgik hurtigt fremad. Mine forældre blev hjemme efter et par gange og så kørte jeg på egen hånd afsted med Toffi. Vi har nu været der et år og når folk ser TOffi er de ikke sikre på det er den samme hund. Døren kan nu stå åben herhjemme uden hun stikker af. Hun gør ikke udfald overfor andre hunde nær så ofte og jeg har lært at håndtere hendes adfærd. Hun er blevet god til lydighed og træner nu på lige fod med de andre på holdet. Hun er blevet meget rolig også omkring mine nevøer og niecer som ofte kommer på besøg. Hun har fundet en arbejdsglæde og iver som man kun sjældent ser. Alt dette har krævet et stort arbejde, hver dag, selv i snestorm og regnvejr.

    Når jeg har været på ferie i en uges tid og vender hjem så melder min far at de har hygget sig rigtig meget. Han og Toffi har været den sædvanlige tur rundt i kvarteret, de har hygget på sofaen og spist is til dessert. Sådan ser han hygge med en hund. Det gør jeg absolut ikke. Jeg synes en hund skal aktiveres og stimuleres, både hjemme og ude. Jeg har selv indkøbt Toffis foder da mine forældre synes kvalitetsfoder var for dyrt, jeg har indkøbt alt hendes aktivitetslegetøj, hendes elskede "Kong", jeg giver hende mad i haven så hun selv skal søge, jeg lægger spor, jeg øver indkald, jeg går dagligt med hende, længe og med masser af øvelser indlagt.

    Alt dette skal hun undvære hvis jeg flytter. Hun vil have sin have, sin hygge og sine vante omgivelser, men hun vil ikke få den aktivering og stimulans som hun behøver. Min mor kan ikke gå med Toffi da hun er synshæmmet og har en dårlig balance og da Toffi er en stærk hund.

    Min træner i DCH synes jeg skal tage Toffi med mig, mine forældre er ved at være med på ideen, nu er det kun mig selv som vakler. Min far interesserer sig ikke for at træne hunde, han elsker dem på lige fod med sine børn, så det er ikke fordi han ikke bryder sig om dem, men det interesserer ham ikke og det vil blive en daglig kamp for ham hvis han skal træne hende.

    Som en skrev i tråden så er de fleste kollegier indrettet med separat indgang og det vil være et sådant jeg skal bo i. Men der er ikke mange kollegier med plads til hund, så hele min plan kræver jeg får tilbudt et sådant, og det er ikke bare sådan lige at få smiley Der vil blive langt fra mine forældre til mig, så jeg kan ikke bare lige køre hjem, men de vil meget gerne tage Toffi på ferie, weekend eller aflastning. Jeg vil ingen bil få og det vil være et stort minus da Toffi stadig har sine problemer så hun vil ikke kunne stå udenfor supermarkedet, tage med i bussen eller toget (hun er stadig meget nervøs i omgivelser med mange mennesker).

    Det bliver svært at flytte hjemmefra, og der er mange ting jeg skal have styr på, så jo, det vil blive en hård periode hvis jeg så oven i købet skal have Toffi med.

    Min kæreste og jeg snakker om at flytte sammen om et år når han er færdig med sin grunduddannelse til finansøkonom og skal have en læreplads, men det skal kunne fungere med Toffi uden ham, før vi flytter sammen, da hun ikke skal være hans ansvar. Det vil hverken han eller jeg have, selvom han synes hun er sød og dejlig, så interesserer hun heller ikke ham!


  • #14   24. feb 2008 Hold da op. Ja, det lyder godt nok kompliseret.

    Efter at have læst det sidste, så synes jeg du skal tage hende med. jeg tror det vil ødelægge hende hvis hun bliver hjemme. Du skal muligvis starte helt forfra med hendes træning.

    Det lyder som om at du, selvom du ikke er helt sikker vil havde det bedst med at have hende med.
    Det nytter jo heller ikke at du skal studerer, men istedet bruger tiden til at tænke på hvordan din hund nu har det.


  • #15   24. feb 2008 Da jeg flyttede for mig selv blev Gipzy hos mine forældre.. Jeg har så i år selv købt hund, og det er godt nok lidt stramt økonomisk når man er på SU, så ekstra job er altid godt når der skal penge til.. hehe.. Ikke at Baloo mangler noget, men der går godt nok en del penge når man skal klare det selv..

Kommentér på:
Flytte hjemmefra, med Toffi??

Annonce