{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.751 visninger | Oprettet:

Hvalp Knurre {{forumTopicSubject}}

Skal bruge lidt hjælp her er sku forvirret.

Har som sagt fået en labrador hvalp for 1½ uge siden, har oplevet dette to gange nu

Første gang llå hun under sengen vi skulle i seng og skulle have hende ud hun begyndte og knurre da jeg trak hende forsigtigt ud, igen idag skete det samme denne gang lå hun oppe hos mig i sengen og sov, og ville så sætte hende ned på sin soveplads og hun begyndte og knurre, er hun bare overtræt eller ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp Knurre
  • #1   25. jun 2008 det kan være hun prøver og se om hun kan komme til at bestemme.

    det kan oss være hvis i kommer til at vække hende midt i dyb søvn.


  • #3   25. jun 2008 det sjove er hun kom så i sit sove bur, nussede lidt med hende og så begyndte hun og knurre sådan lige pludselig plejer hun ikke og gøre, men er lidt bange for hun er overtræt hun har sovet hvad en time idag har haft alt for meget krudt i måsen og sådan en lille 11 ugers hvalp skal jo have meget søvn?

  • #4   25. jun 2008 Ondt tror jeg nu ikke er ikke mere end en uge siden vi var hos dyrlæge

  • #5   25. jun 2008 er hun nervøs ?

  • #6   25. jun 2008 malou gjorde det også sjældent da hun var lille, når hun sov og man forstyrrede. tror ikke hun gør det for at være truende men du skal self. fortælle at det ikke er ok at hun knurrer af dig smiley

  • #7   25. jun 2008 nervøs aldrig hun er fremad rettet og bedøvende ligeglad med nye ting hun er alt andet end nervøs.

    Hun fik også at vide hun ikke skulle knurre af mig og tog hende så op i fagnen og så stoppede det sjovt nok.


  • #8   25. jun 2008 Det gør min hund også når hun ligger og sover og jeg kommer til ta "sparke" til hende når hun ligger i fodenden. Tror bare det er deres måde at sige "lad mig være i fred" på!

  • #9   25. jun 2008 En times søvn til en hvalp i den alder, er alt for lidt.
    Kan godt være hun er ekstremt træt, men hun må alligevel ikke vinde ved sin knurren.
    Men prøv om I kan holde jer i ro nogle gange i løbet af dagen, så hun kan få ro til at sove. Hvis I går rundt og laver alt muligt, så er det klart hun ikke kan finde ro til at få sovet, for så skal hun jo holde øje med jer.


  • #10   25. jun 2008 det er vist bare for at se om hun kan komme til at bestemme =)


  • #11   25. jun 2008 Ludwig har os knurret engang i mellem. Blandt andet på et tidspunkt hvor han lå og hyggede med sit ben (ville jeg tage det, fordi det larmede af helved til,og det var om natten), der knurrede han jeg sagde "fy" og tog det... og så gik han det hen i sin kurv hvor det ikk larmede...

    han knurre os nogle enkelte gange når vi leger vildt...


  • #12   25. jun 2008 hun blev også bare sat ned i sit soveburd med det samme da hun lavede nummeret, og hun plejer faktisk og pive lige efter hun er kommet der ind, var der intet af idag, hun snork sover bare, er vores anden hund der har holdt hende igang, tror vi skal være bedre til og sætte grænser og sætte hende i sovekassen flere gange i løbet af dagen så hun får sovet

  • #13   25. jun 2008 God idé og så sæt grænser for den anden hund også, så den respekterer at hvalpen skal have ro ind imellem.

  • #14   25. jun 2008 Hun er også bare helt væk lige nu der er lukket og slukket tænkte bare lige hva fan da hun løftede hovedet og virkede som om hun ville snappe

  • #15   25. jun 2008 Lilyl knurrer når hun er helt op og kører og vil lege smiley især hvis hun har sin snorbold i munden, så bliver der knurrer og så får bolden og snoren ellers den helt store ryste tur *g*

    Hvis man ligger hende på ryggen, og lege nusser hende på maven knurrer hun også som en lille gravhund *g*


  • #16   25. jun 2008 hehe mulle er også kærlig hun tåger rundt i sin egen verden og elsker og gnaske i ting, men vi er ved og skabe et sikre miljø for hende så hun ikke kan gnave i noget hun ikke må, vi hade aldrig problemer med tumle og at gnave i ting.

    Men vi vidste godt en Labra er anderledes, og er forberedt på det meste hehe


  • #17   25. jun 2008 Lilly er nu ikke lab, men kan godt finde på at putte alting i munden alligevel, især når vi går tur, vildt irriterende *g*

  • #19   26. jun 2008 Holdt, stop!

    En hvalp prøver på ingen måde at tage magten, eller at bestemme over jer.. De aner ikke hvad det betyder!

    At en hund knurrer, er et afstandssøgende signal. Det betyder 'jeg er ikke tryg ved det du vil have mig til, vær rar at lade være'. Det er hundens kommunikationsmiddel, når du overskrider dens grænse. Hvordan skulle den ellers fortælle dig at den ikke synes at det er rart det du gør?

    Søren, jeg ville som det første læse en bog om hundens dæmpende signaler. Turid Rugaas har skrevet en glimrende bog om emnet.

    Dernæst så ville jeg arbejde lidt med jeres indbyrdes tillid. Din hvalp skal lære at der ikke sker noget farligt når du tager fat i ham/løfter ham. Tag det stille og roligt og istedet for at blive fysisk ved ham, når han nu tydeligvis ikke bryder sig om det, så leg ham ud fra under sengen, med et stykke legetøj eller en godbid. Så vil han hurtigt opfatte dine tilnærmelser som rare istedet for ubehagelige.


  • #20   26. jun 2008 100% enig med Mie..



  • #21   26. jun 2008 Mie har 100% ret - der er desværre alt for mange hundeejere, som ikke forstår hvorfor hundene knurrer.

    MAn skal ENDELIG ikke lære sin hund, at den ikke må knurre.


  • #22   26. jun 2008 Ignorer alt andet i denne tråd end hvad Mie skriver... de andre "råd" kan du i stedet se som et bevis på, at mange, der skriver herinde, ikke aner en kæp om hvad de snakker om!

  • #23   26. jun 2008 MIe - så hvis hvalpen knurrer når den selv leger, er den bange for sig selv?

  • #24   26. jun 2008 Lilly
    Der er jo stor forskel på hvordan hunden knurrer.....
    Mine knurrer helt vildt når de leger. Både med hinanden og med legesager.

    Du kan jo sagtens høre forskellen også. Om den knurrer i leg eller der er en form for alvor bag det.


  • #25   26. jun 2008 BAD COMPANY ™ - Det er jeg klar over, Mie skrev det bare somom hunde kun knurrer når de er utrykke DERFOR spurgte jeg om det..

  • #26   26. jun 2008 Det ene kalder jeg for brummen, og det andet for knurren.. der er en tydelig forskel, hvis man hører efter, og lægger mærke til hundens kropssprog samtidigt.

    Men alt det lort om at en lille hvalp er ved at tage magten og så videre, er lige til at lukke op og skide i. Hvis man lærer sin hund, at det er forbudt at knurre når den er utryg, vil den mangle det sidste advarselssignal før den bider. Og en hund, som bare bider lever ikke længe. I stedet skal man arbejde med de ting, der gør hunden utryg, ved ikke at overtræde dens grænser, men langsomt tilvænne den. Det er simpel logik, hvis man husker at tænke på, at det altså er et rovdyr, vi har proppet ind i vores samfund! Ikke en eller andet nervefast robot...


  • #27   26. jun 2008 Lilly, hvis du læste mit indlæg i relation til emnet, så ville du jo også få øje på at jeg ikke overhovedet udtaler mig om alle de andre aspekter af sprog som hunden kan have i alle mulige andre situationer..

    Så jeg skriver jo ikke noget om at hunden ikke kan legeknurre - selvom jeg lige som Lars heller ikke definerer dette som knurren, men som en hyggelyd, der har et helt andet formål end en egentlig knurren.

    (Beklager det sene svar, men havde lige et møde der skulle passes)


  • #29   26. jun 2008 Mie - okay..

  • #30   26. jun 2008 snakkede med min dyrlæge idag som også er uddannet adfærs ekspert skal man vel være for at behandle vilde dyr i giveskud, han sagde hold hende i den possiton hvor hun knurre til hun stopper, og lægger halen mellem benene, for han var 100% overbevidst om i og med vi har en anden hund, at hun ville teste om hun var højere i herakiet end mig, og gæt hvad der hjalp holdte hende da hun knurrede, og knurrede igen af hende og hun stoppede nu er hun blid som et lam igen som hun egentlig har været siden starten

  • #31   26. jun 2008 Tænk... jeg ville også stoppe med at tale hvis jeg blev holdt fast af en 10 gange min egen størrelse der ovenikøbet knurrede af mig... så ville jeg ikke turde andet

  • #33   26. jun 2008 Jeg ved ikke hvor den dyrlæge er adfærdsuddannet, når han anbefaler sådan en metode, når hunden kun knurrer i de nævnte situationer!

  • #34   27. jun 2008 ..og hvor mange hunde har de lige i Givskud Zoo egentligt?

    "skal man vel være for at behandle vilde dyr i giveskud" ==> Det er jo noget bræk.... dyrlæger er ikke adfærdsuddannet pr. automatik.. langtfra endda.

    Men OK.. det virker.. du skal bare ikke brokke dig, hvis hunden en dag snapper fra sig uden at fortælle det først!


  • #36   27. jun 2008 *GYS*

    Gad vide hvor den dyrlæge har sin uddannelse fra???

    Endnu et grumt eksempel på, at alle kan kalde sig adfærdseksperter...

    Alt det hieraki- og magtsnak... Glem det! Mie har fat i den lange ende. Du skal ikke kæmpe om magt med din hund, men skabe et samarbejde. Og du skal så absolut ikke skælde en knurrende hund ud - tænk hvis den en dag starter med at bide!

    I mine øjne er det, der blev gjort hos dyrlægen at betragte som et overgreb, der er den første spæde start til skabelsen af en problemhund..


  • #37   27. jun 2008 Jeg tvivler nu på denne dyrlæge kalder sig uddannet adfærdsekspert i hunde. Det ligger lige som i sætningen "skal man vel være for at behandle vilde dyr i giveskud". Det er vist bare noget trådstarter antager, at han er.

    Dyrlæger er i øvrigt næsten kun basisuddannet i produktionsdyr, for det er der pengene er... hunde, og ikke mindst deres adfærd, er faktisk en meget lille del af studiet, med mindre de har specialiseret sig i emnet bagefter.


  • #38   27. jun 2008 Nu bruger jeg samme dyrlæge som trådstarter, og han ER adfærdsuddannet, og rigtig dygtig...

  • #39   27. jun 2008 Der er så kæmpe forskel på at være adfærdsuddannet i vilde rovdyr, og hunde... og hans dygtighed vedr. sidstnævnte kan jeg absolut kun betvivle.

  • #40   27. jun 2008 Jeg ved blot at han arbejder en hel del med ulve, og at det er dét han er god til, normalt er det tre damer der tager sig af smådyrene på klinikken.

Kommentér på:
Hvalp Knurre

Annonce