{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
951 visninger | Oprettet:

sælgere og købere - etik og moral. {{forumTopicSubject}}

Nu har jeg læst mange ting om opdrættere og hvalpekøbere. opdrættere der ikke er seriøse og bare avler for at avle. hvalpekøbere der kun spørger på prisen osv. Følgende er sakset fra min egen hjemmeside og som sagt er det ikke for at "pege" på nogen, men for at nogen folk får øjnene op. Feks et totalt "bo bedre" hjem, jamen hvor er hundene henne ?? tja ikke indenfor hvis der ikke er et hundehår, eller bidt lidt i diverse ting. Så hvalpekøbere brug øjnene og vær kritisk. Og opdrættere fej for egen dør, inden andre bliver svinet til.
Det fra hjemmesiden kommer her.Her på denne side vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg lægger vægt på og hvad mine synspunkter er.

Jeg har gennemgået Dansk Kennel Klub's opdrætterkursus, tager på diverse udstillinger i både udland samt her i landet, endvidere kører jeg med vogn.

Jeg har 4 hunde i hjemmet - 3 tæver og en han - de indgår som en del af familien og er med i alt hvad her sker. Her bliver hundene ikke bare lukket i et bur eller i en løbegård, de bliver socialiseret lige fra starten og de sover alle inde i huset om natten.

Mange ringer eller skriver og spørger mig, om jeg ikke snart skal have hvalpe. Men min indstilling er, at jeg ikke laver hvalpe før jeg selv skal bruge noget efter den aktuelle hund. Indtil videre har jeg selv lavet 4 kuld hvalpe og har en hund efter hvert kuld.

Når jeg så vælger, at nu er det tid for et nyt kuld. Starter jeg faktisk længe før med at se andre hunde an, hvad de består af, udseende, hvad der ligger bag, som evt. er arveligt og hvad jeg kan ende med at få efter de 2 hunde.

Mange er nok ikke enige i mine synspunkter og holdninger mht. matadoravl. Jeg er på det kraftigste modstander af det og resultatet bliver således derefter. 3 kuld hvalpe pr. tæve er det maksimale jeg vil tilbyde min hund. Desuden springer jeg altid mindst en løbetid over, inden tæven bliver parret igen. Derudover kigger jeg meget på den aktuelle tæve der evt. skal parres - er hun klar til det? - egner hun sig som mor? - og er hun over de 24 mdr., som er ABSOLUTTE mindstekrav?

Der er jo grænser for, hvor meget en tæve kan klare - Vil du kunne klare det samme??

Som hvalpekøber, burde man egentlig stille nogen gode spørgsmål til opdrætteren.

Hvad ligger der bagved hvalpen ?

Hvorfor har du valgt den kombination, som du har ?

Fik du det som du forventede ? - Hvis ja - Hvor mange beholder du så selv ? Hvis ingen - hvorfor så avle på hunden ? Hvis nej - Hvorfor skulle jeg så købe noget, som du ikke selv er tilfreds med ?

Er det sådan en hund jeg gerne vil have ?

Hvor gammel bliver den ?

Hvad kræver den - motion og pelspleje ?

Ja mange ting skal tages i betragtning, så man har en sund holdning, til sig selv, sine dyr, hvalpekøbere, ens kennelnavn samt omverdenen.

Dette er ikke skrevet for at ramme nogen bestemte, men kun for at give stof til eftertanke.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  sælgere og købere - etik og moral.
  • #1   14. jan 2009 Tager hatten af for at du skriver det. Sådan ville jeg ønsker at alle var ved nemlig at det var de spørgsmål jeg stillede den opdrætter hvor jeg købte Malou og svaret på hvilken hvalp hun ville beholde var.. Malou hihi Men nu bor hun så hos mig.

  • #2   14. jan 2009 Ja det er jo ikke alle der er sådan og kan komme med talrige eksempler.

    Vil bare opnå at folk tænker sig om. Ved godt det kan være svært. smiley


  • #3   14. jan 2009 Til det kuld Blenheim Cavalier jeg har fået denne gang, Der fik vi et billed af en hvalp tilsendt, har i sådan en i jeres kuld spurgte evt køber. For den havde de set på nettet og sådan som den så ud ville de gerne have en hvalp.
    Jeg tog billeder af alle hvalpe forfra og bagfra fro oven og siden. Sendte det og det billed til familien. jeg sendte også billed af hvalpe fra sidste kuld så de kunne se hvordan de så ud som små og hvordan de så ud når de var større.
    Jeg syntes det er find at de ligger så meget i det, men måske og grænsen at finde et billed af en hund af sådan må den godt se ud, der findes jo også kun en Helena Christensen..

    Nå men det endte med at de meget seriøst skrev at de boede for langt væk, så de ville ikke kører 250 km efter eller kigge på en hvalp.

    Jeg syntes det er nogle god overvejelser du har gjort dig omkring avl.


  • #4   14. jan 2009 Jeg takker.
    250 km er ikke langt at køre, det gør vi når vi skal til dyrlæge.

    Og der kan jo siges både godt og skidt - både om hvalpekøbere samt opdrættere.

    Håber da andre vil bruge nogen af de ting som jeg har beskrevet.


  • #5   14. jan 2009 Det er altid dejligt med seriøse opdrættere og mit indtryk er da også at der er flere af de dygtige end det modsatte. Der hvor problemet ligger, som jeg ser det, er når Fru.Hansen mener at hendes tæve har behov for at få hvalpe og at det kunne være SÅ hyggeligt med et kuld hvalpe. Eller dem der tror de kan tjene en masse penge på at få hvalpe på deres amstaff af tvivlsom herkomst. osv.
    Kort sagt alle dem der ikke bruger hovdet.

    OG jo det var jævnt generaliserende.


  • #6   14. jan 2009 Ulrich

    SUPER indlæg. Jeg er især vild med følgende:
    "Fik du det som du forventede ? - Hvis ja - Hvor mange beholder du så selv ? Hvis ingen - hvorfor så avle på hunden ? Hvis nej - Hvorfor skulle jeg så købe noget, som du ikke selv er tilfreds med ?"

    Jamen... Du har så EVIG ret i det her.. Hvorfor hulen avle noget man ikke selv vil beholde?


  • #7   14. jan 2009 Ja søster, hvorfor avle på noget man ikke selv vil ha, for så er det i mine øjne kun for pengene, eller gøre sig bemærket med kennelnavn.

    Og vi avler kun når vi selv skal bruge noget.
    Det kan mange lære noget af....


Kommentér på:
sælgere og købere - etik og moral.

Annonce