{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.995 visninger | Oprettet:

Kastration: fordele og ulemper?? {{forumTopicSubject}}

Går og leger lidt med tanken om at kastrere min Lab. Han er 3 år og har en stort problem med andre hanhunde. Han er selv blevet overfaldet af en voksen hanhund to gange, så han er meget aggressiv overfor fremmede hanhunde.
Har overvejet kemisk kasteration, for at se om det overhovedet virker inden det store skridt tages..

Er der nogen som har oplevet forandringer (altså psykisk) ved sin hund efter kasteration, positive eller negative????


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kastration: fordele og ulemper??
  • #1   1. feb 2009 Vores hanhund var aggressiv overfor mange før, han humpede mange hunde, hanner som tæver.
    Vi fik ham kastereret, og vi har fået en meget mere rolig og kælen hund ud af ham nu. Det går meget bedre med ham.
    Ulempe er vel at han tog på, men så er det heller ikke værre.

    Hvis i ikke planlægger at få hvalpe med ham, så er det jo ikke værre end man gør det til smiley


  • #2   1. feb 2009 Ja prøv med en kemisk først og se hvordan det virker. D ahunden er overfaldet af en anden hund er det ikke sikkert det virker for så er aggrationerne jo ikke hormonelt betinget.

  • #3   1. feb 2009 min hanhund er angstagressiv eller dvs. han laver udfald og kan skabe sig vældigt når han ser en anden hund. Han vil ikke slås og er bare usikker. Vi kan ikke mærke nogen forskel på hans adfærd overfor andre hunde efter han er blevet kastreret. Vi prøvede også med kemisk kastration først. Vi har tilgengæld har rigtig meget succes med træning - simpelthen resocialisering.

  • #4   1. feb 2009 jeg har positive oplevelser også ved aggresiv adfærd overfor andre hanhunde....der har det hjulpet............jeg synes dog ikke kemisk virker så godt som rigtig kastration.

  • #5   1. feb 2009 Jeg går selv ved Vibeke Reese for det samme problem. Det hjælper ikke at kastrere en hund der er aggressiv. Prøv at se den her hjemmeside
    http://www.reese-nda.dk/
    Hun er dyr, men rigtig god, jeg giver lige nu 700 kr i timen for ene timer


  • #6   1. feb 2009 Han skal ikk bruges til avl, da han ikk er ren..
    Sara... Man kan vel også kalde det for angst min har.. Han rejser børster når han kommer for tæt på en anden hanhund og det er jo et tydeligt tegn på usikkerhed.. min kæreste er nervøs for om en kasteration gør at han ikk er ligeså glad, legesyg og "opsnusene" som han er nu.. Men selvfølgelig forventer jeg ikk at han bliver et englebarn, der skal selvfølgelig trænes med hsm stadigvæk, som vi jo også gør nu..


  • #7   1. feb 2009 jeg har ikke oplevet at de bliver dvaske og sløve............man skal bare passe på maden, de bliver mere madglade....... Jeg synes faktisk de er nemmere at træne med, da de ikke bruger så meget krudt på de andre hanhunde.

  • #8   1. feb 2009 Gitte... Han er ikke aggressiv, han er usikker ved andre hanhunde derfor forsvarer han sig.. Men han bider ikke.. Det er bare knurren og gøen, det virker meget voldsommere end det egentlig er..

  • #9   1. feb 2009 mine har også været mere usikre end at de ville "æde" dem....... men jeg synes at meget af usikkerheden har fortaget sig efter indgrebet..........men selvfølgelig kræver det stadig træning og man kan jo ikke sige noget er 100 % sikkert..........hver hund er jo forskellig.

  • #10   1. feb 2009 Aggresionen vil jo kun blive dæmpet såfremt den er hormonbetinget. Og det skriver du jo selv de ikke er: den skyldes overfald og -gætter jeg på -m¨ske usikkerhed i den forbindelse...



  • #11   1. feb 2009 I øvrigt: Agression der skylde usikkerhed, kan forværres hvis man kastrerer.

  • #12   1. feb 2009 Michelle.. Hvorfor kan den forværres når man fjerner hormonerne, som gør at andre hanhunde er en "trussel"?? Han har i øvrigt intet imod andre kastrater..

  • #13   1. feb 2009 Hej
    Vi har lige fået draco kasteret.

    Jeg vil sige er det angst skal du passe meget på med at kastere ham,vi fik draco undersøgt ved en adfærds dims inden, da han er aggrasiv overfor andre hanner, laver udfald og gø'r,rejser bøster, står stille og stirre på den anden hund(når de er ca. 10 meter væk fra os)

    Men til alt hel var han ikke angst eller usikker, men en meget sikker hund,og hun gav os nogle gode råd til hvordan vi kan træne det,og at en kasteration ville hjælpe.

    Draco har været ved dyrlægen i starten af januar måned,og jeg vil sige det har bestemt hjulpet+træning vi har siden kunne gå forbi 5 hunde uden nogen udfald overhovedt,før reagerede han allerde når de var 10 meter væk..

    Draco har også været overfaldet en gang da han var 6 måneder siden gik det den forkerte vej..

    Så jeg vil sige få jeres hund set af en adfærds dims, for er det angst så kan det blive meget meget værre,men kan sige, så kan han blive fanget i hans angst, derfor vigtigt at i for det tjekket er det ikke angst, så kan i sagtens kasterer ham smiley

    Kender en som tager ene timer i Arden, men ved ikke lige hvor du bor henne... Men hun tager kun 400.. og suuuuper dygtig .


  • #14   1. feb 2009 Anja--->>> God læsning.... smiley

    ...og jo...Jeannette...jeg vil også anbefale hende som Anja (Draca& Tyson) henviser til.... Du kan finde hende her: www.utika.dk
    Der har jeg også fået Carlo testet.... smiley

    Min Carlo har lige fået en implantat....og vi venter nu på resultater... Indtil videre er han blevet meget madglad....han har snuset til en anden hund...UDEN at han blev gal eller andet... Så indtil nu tegner det sig godt....og vi krydser fingre for det bedste... smiley

    ...og det siges, at hunde som er kastereret bliver mere legesyge...


  • #15   1. feb 2009 Blander mig lige i tråden - håber det er ok...
    Dem af jer som har fået kastreret jeres hunde har I bemærket om andre hunde reagerer anderledes overfor jeres hund efter den blev kastreret?
    Vores Sumo blev kastreret sidste onsdag så vi har egentlig ikke rigtig bemærket nogen ændringer endnu, men har også fået at vide at ændringer først ville vise sig efter 14 dage og være helt færdige med at vise sig efter 2-3 måneder...
    Vi har en Fransk Bulldog og de har jo en del imod sig med stirrende øjne, strittende ører og ingen hale at logre med - derfor er det ret ofte vi er ude for at andre - specielt han - hunde reagerer negativt overfor ham. Derfor valgte vi kastration, da vi har fået at vide at så ville hanhunde ikke se ham som en rival....
    KH M


  • #16   1. feb 2009 Altså jeg har to kastrater og kan klart anbefale det.

    Bølle var meget usikker på sig selv inden han blev kastereret men er blevet klart mere sikker på sig selv siden han er blevet kastereret.
    Og de er begge meget mere legesyge og kælen efter de er blevet kastereret.
    jeg har helt klart ikke fortrudt det.
    Og med hensyntil vægten er vi gået over til et light produkt med mange fibre i og det gør at de holde vægten.


  • #17   1. feb 2009 Steen.. Synes bestemt ikke at det er normalt at min hund totalt umotiveret springer på en anden hund.. Det er ikke en normal adfærd, uanset om det er en hanhund eller ej!!

  • #18   1. feb 2009 Steen A. J
    Jeg vil ikke mene at det er en dødssynd at gøre det..
    Vi har ikke noget i mod Draco ikke kan med andre hanner,og har ikke det behov for at komme i hundeskove osv..

    Men når vi ikke kan gå en helt alm. gå tur uden at Draco reagere og laver udfald når en hund er 10-15 meter væk fra os synes vi at det var en go ide.
    Plus at Draco stresser meget over hanhunde og utrolig meget over tæver,mund klapper,savler vildt meget,ryster og trækker lige så snart han kan dufte en tæve,og er der en tæve han leger med lavet han ikke andet end at slikke hende,det synes jeg er meget synd.

    Nu har vi fået en hund der hviler mere i sig selv, ikke stresser sådan op over for tæver, han slikker dem dog 1-2 gange men det er det, han savler,klapper ikke med munden mere eller ryster. og det bedste at han heller ikke trækker mere.

    Han kan godt gå forbi en anden hund på modsatte fortov ved hjælp af træning det kunne han ikke før selv om vi trænede det.

    Så for vores vedkommen har det gjort at vi har fået en hund, som er rolig og hviler i sig selv..

    Vi fik en kemisk først for at se hvordan det virkede..


  • #19   1. feb 2009 Ved godt at en normal hanhunde adfærd er at de ikke kan med andre hanner det er normalt for hanhunde.. men når det bliver så slemt, at man ikke kan gå en tur og træning ikke rigtig giver noget,synes jeg det er en go ide..
    Men vil så også sige at man skal vide om sin hund er angst da det ikke er sikkert det bliver bedre ved at kastere hunden..



    Henriette
    Takker,har lært lidt efter at have været ved marianne smiley og draco er bare såååå rolig nu en fornøjelse at gå tur med ham smiley


  • #20   1. feb 2009 Steen -det er nu temmelig forskelligt fra hund til hund. At hunde ikke har BEHOV for at være sammen med alle mulige fremmede hunde (af samme køn endda) kan vi godt blive enige om.

    Men hos nogen racer er egetkønsagression meget hyppigt forekommende, mens det hos andre så godt som aldrig forekommer.
    -det afhænger i høj grad af racens oprindeige formål, og så self af socialisering.


  • #21   1. feb 2009 Min kæreste var også meget bekymret for hvordan det ville påvirke min hanhunds sind (det er noget med mænd og testikler, det er et meget ømt område;-)
    Min hanhund er helt klart blevet mere doven men da det kun er 3 uger siden er stadig tidligt at sige. Jeg fik ham udelukkende kastreret, da jeg har også en tæve som netop er kommet i sin første løbetid - ellers ville jeg ikke have kastreret ham.


  • #22   2. feb 2009 fruit batten bomuldsfrø R

    Nu er det ikke ALT der kan trænes væk,hanhunde adfærden kan du ikke bare træne væk,og har en hanhund været overfaldet som vore Draco,og det bare blev værre og værre og til sidst ikke kan se en hund(uanset kønnet, før han har snust til dem) laver udfald fra 10-15 meter.. han er ikke usikker,eller angst.

    Og han kan nu gå forbi en anden hund på modsatte fortov med træning og kasteration...

    Draco er bestemt ikke kedelig,eller mistet lysten til livet..

    Han er blevet mere rolig(stresser ikke mere) mere madglad, nemmere at komme i kontakt med(fordi han ikke hele tiden skal holde øje med om der kommer nogen, og med tæve dufte)han trækker ikke mere(gjorde han før pga. tæve dufte)

    Så jeg kan ikke se på vores at han er blevet doven,kedelig, mistet lysten til livet fordi han er blevet kasteret..



  • #23   3. feb 2009 Tyson-Draco

    Vores er bestemt heller ikke blevet kedelige, efter at være blevet kastereret.
    tværtimod har jeg med Bamse fået en hund som nu kan koncentrere sig på agillity banen og der er kommet en del mere fart på ham.
    Han er til at komme i kontakt med også i når vi træner lydighed også selv om der går en tæve lige ved siden af ham, han er da total ligeglad.

    Bølle er blevet mere "mand" efter han er blevet kastereret, nu ligger han sig ikke bare ned og overgiver sig når de leger , nej nu giver han dem kamp til stregen.

    Ja de er blevet mere mad fikseret men det styrer man jo lidt selv, lad være med at give dem noget udover til fodrings tider og trænings godbider .


  • #24   3. feb 2009 Fruit.. Tro mig jeg træner min hund meget og dette er også absolut den sidste udvej.. Det nytter bare ikke noget at han ikk kan acceptere andre hanhunde, når vi skal til konkurrencer i løbet af året..

  • #25   3. feb 2009 Jeanette -han vil jo sagtens kunne lære at ignorere dem/holde fokus på dig, udelukkende via træning.

    Jeg tror ikke kastration vil få ham til at acceptere andre hanner, hvis problemet skyldes dårlige oplevelser og derfor usikkerhed.
    En del af hanhundens selvtillid sidder altså mellem benene på den. At fjerne hormonerne vil hjælpe hvis agressionen er hormonbetinget. Men skyldes den usikkerhed, kan man netop gøre det værre ved at kastrere.

    Jeg ville istedet lære hunden at holde kontakt til dig, uanset hvad der måtte ske omkring den (inkl andre hunde), og så acceptere at han ikek skal lege med andre hanhunde.


  • #26   3. feb 2009 Michelle.. Når vi træner er det intet problem, men i visse øvelser skal han jo være selvstændig og det er der problemet forekommer..

  • #27   3. feb 2009 Jeanette -han skal osse være istand til at ignorere de andre hunde selvom det drejer sig om søg/fremadsendelse eller hvad pokker det nu måtte være.
    Er han under kommando (og det er han jo faktisk osse i "selvstændige" øvelser), så skal han koncentrere sig om arbejdet.

    Selvom han var venlig var det jo heller ikke ok at han rendte hen til andre hunde;o)


  • #28   3. feb 2009 Michelle.. Kan godt følge dig.. Men i og med at du fjerner hormonet, vil jeg da også kunne få en hund som fokuserer mere på mig og er mere koncentreret. Han får jo ikk den trang til at skulle dominere, lette ben op af ALT osv??

  • #29   3. feb 2009 Jeanette -men agressionene skyldes jo ifølge dig selv usikkerhed, og har jo dermed intet med dominans at gøre.

    Kastration fjerner hormonerne. Men hvis ikke agressionen skyldes hormoner (dominans, løbske tæver mm.) så fjerner det jo IKKE agressionen.

    Derimod kan man risikere at en hanhund når du fjerner hormonerne bliver ENDNU mere usikker og derfor vil vise ENDNU mere agression.

    Jeg er ikke imod kastration, så det er ikke derfor jeg skriver som jeg gør. Jeg forstår bare ikke hvorfor du vil kastrere når hunden ikke er dominant e.l. men ganske enkelt er usikker (det bedste forsvar er som bekendt angreb)


  • #30   3. feb 2009 Han er meget dominerende, han springer jo på ryggen af hanhunde og vil have dem ned og ligge..
    Talte med en Lab opdrætter den anden dag, hun havde være på opdrætter kursus og der havde de netop talt om kemisk kasteration med en ampul og de ville klart anbefale det til min hund..
    Men må jo lige prøve at tale med min dyrlæge når vi skal op og vaccineres snart..
    Det skal kun være kemisk til at starte med, for at se om det virker..


  • #31   3. feb 2009 Jeanette -en dominant hund render ikke rundt og vælter de andre hunde. Det har den slet ikke behov for. De går imellem eller markerer sig hvis der rent faktisk er grund til det, men en selvsikker og dominant hund render ikke bare lige over til en anden han og lægger den ned.

    Den slags opførsel kan skyldes mange ting, men når du selv skriver flere gange at hunden har været overfaldet, så er mit bud altså stadig usikkerhed.

    Dominans er et ord jeg synes der er en tendens til at sætte på alskens problemfyldt adfærd. Men i rigtig rigtig mange tilfælde skyldes agression altså på ingen måde dominans.


  • #32   4. feb 2009 Jeanette D
    Jeg synes du skal tage og besøge hende her marianne www.utika.dk
    Og tage en snak med hende og vise din hund til hende så tester hun din hund og kan fortælle dig 100% om din hund gør de ting pga. usikkerhed eller andet,og der ved give dig nogle utrolige gode råd..



  • #33   8. feb 2009 Fruit.. Jeg er skam ikke ude på at få en rolig hund, det ville bare være rart at han kunne acceptere andre hanhunde.. Min hund skal ikke i hundeskov og være social med alle fordi det er mit og ikke hundens behov som bliver dækket..

    Tror ikke helt at du forstår hvad denne tråd går ud på.. Min hund skal ikke kunne med alle og det ved jeg at han aldrig kommer til.. Jeg stillede dette spørgsmål for at høre om andre havde prøvet ligende og hvad deres erfaringer var med dette.. som jeg har sagt tidligere, så er det ikk en beslutning jeg har truffet, det er blot en tanke..

    Vi træner dette problem stort set dagligt, men hvis han ikke kan acceptere andre hanhunde, så kan vi ikke komme til konkurrencer..


Kommentér på:
Kastration: fordele og ulemper??

Annonce