{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.963 visninger | Oprettet:

Siberian Husky ? {{forumTopicSubject}}

Heej .

Vi vil rigtig gerne have en Siberian Husky , men vi har fået af vide af en kennel at de er farlige og ikke til at stole på , og det ikke er noget man kan lave om på ligemeget hvordan man opdrager den . Også at den ikke ville komme til at gå med katte og andre hunde , og at den er meget agrassiv . Og at de aldrig ville kunne komme til at løbe frit på en græsplane .
Hvortil andre skriver at de er meget søde , blide og elsker børn . Går med andre hunde og katte og er en rigtig nussehund , der selføjgelig skal have sin motion .
Hvad skal jeg tro på ? Vi tør ikke få hund , her hvor vi har børn hvis det første er rigtigt .
Håber i kan hjlæpe os !!

Kh Bella og Ib .


Kommentarer på:  Siberian Husky ?
 • #1   12. maj 2009 Noget er rigtigt og noget er forkert. En husky har et kraftigt jagtinstinkt, og er ubetinget farlig for katte, harer, mus, kaniner mv. Og derfor skal man være instillet på, at de aldrig kommer til at kunne løbe løs.

  Når det er sagt, så er de ubetinget kærlige og blide overfor mennesker, og de er som regel ubetinget gode til at omgåes andre hunde (dog skal de selvfølgelig vænnes til det fra små, ligesom alle andre hunde skal)

  Jeg er nu på min tredie husky, og ingen af dem har nogensinde være farlige, upålidelige eller aggresive - hvis man altså lige tager hensyn til, at de ikke kan omgåes andre mindre husdyr (de fleste af dem kan dog gå sammen med en kat el. lign., hvis katten er i huset først)

  Hvis du kigger i raceprofilen på www.siberianhusky.dk så vil du se, at der bla står om racen, at den IKKE må være aggressiv.


 • #2   12. maj 2009 Jeg synes IKKE I skal have en hund, hvis I ikke ved nok om den.

  Hvis I går på biblioteket, eller kritisk vælger sider på nettet, kan I finde en masse info.

  Jeg kender kun en husky, men den er hverken aggressiv overfor børn, mennesker eller andre hunde. Til gengæld er den ikke så god til at gå fri, og selvom ejeren træner ivrigt, har den et elendigt indkald..

  Brug noget tid på at læse om racen på nettet og i fagbøger.


 • #3   12. maj 2009 min søster har en husky, eller hendes kærste har en. de har 2 børn, en på 5 år og en på 7mdr, plus de har en lille tæppetisser hund. den får ikke sin daglige motion og de bor på 70kvm. han er sød glad og kælen, men ved ikke om det kan ændre sig når han ikke får dækket de mest basale behov, men indtil vider er han en rigtig sød hund på godt 1 år der nøsten aldrig gør, selvom der kommer nogen. smiley den kan dog ikke gå løs overhoved da den ikke kommer når man kalder.

 • #4   12. maj 2009 Mange tak for de gode råd . Vi har læst meget på nettet om dem , og har været inde på den side , vi ville bare gerne høre fra flere der havde en Husky for at være sikker , da vi høre noget forskelligt .

 • #5   12. maj 2009 Her er hvad der står om deres temperament på specialklubbens hjemmeside:

  Temperament

  En Siberian Husky's karakteristiske temperament er venligt og blidt, men den er også årvågen og udadvendt. Den udviser ikke en vagthunds sans for ejendomsret og er heller ikke overdrevent mistroisk over for fremmede eller aggressiv over for andre hunde. Et vist mål af reservation og værdighed kan forventes hos den voksne hund. Dens intelligens, lærvillighed og aktive temperament gør den til en behagelig ledsager og en villig arbejdshund.


 • #6   12. maj 2009 Min bror havde på et tidspunkt en... Det var en rigtig dejlig hund, som kunne med deres børn og katte... Men den stak af, når den kunne komme til det... Til dels nok fordi, den ikke fik den motion og træning, den krævede, men nok også pga. jagt instinkt...

 • #7   12. maj 2009 Jeg kan skrive under på at Karinas husky absolut ikke er agressiv, tværtimod.
  Han elsker at lege med min hund, og min hund er vild med Karinas husky.
  Min hund er en lille jack russell terrier


 • #8   12. maj 2009 Jeg har boet med 2 af slagsen - en han og en tæve. Dejlige og kærlige hunde overfor mennesker - også børn! og andre hunde (de skal selvf. socialiseres fra små som alle andre racer). MEN - de tog livet af mindre dyr hvis de kom i nærheden (katte, harer, mus osv), de stak af hvis de så snittet til det og kom ikke ved indkald.
  De er intelligente, kræver meget motion/aktivering, men man skal ikke regne med at få en hund der kan rende løs og lystrer enhver kommando.
  De er meget selvstændige. Hvis man kan "leve" med det - jamen så er racen bare fantastisk!
  Men tag ud og besøg opdrættere og mød hunde, snak med folk og observer. Og vær sikre...


 • #9   12. maj 2009 Der er faktisk to ret gode kenneler oppe i nærheden af jer. Den ene har lige fået et kuld hvalpe, og den anden venter hvalpe omkring 1. juli. Kig igen på www.siberianhusky.dk under hvalpe/parringer. Vil lige gøre opmærksom på, at det er et par rigtige garvede damer, der har de to kenneler. De ved meget om racen - og de stiller STORE krav til køberne smiley

 • #10   12. maj 2009 Fordi der står i klubbens beskrivelse den er sådan og sådan.. Så kan landet godt ligge anderledes alligevel.. man ser f.eks heller ikke i en Boerboel`s racebeskrivelse,. at 80 % bliver agressive og FOR vagtsomme inden de er 2 år...
  Man må lytte til erfaringer...


 • #11   12. maj 2009 Jeg kan ikke genkende noget af det I har læst Ib & Bella.
  Jeg har en datter på 4 som vores husky er bedste venner med. Og da vi fik hund nummer to var det med logrende hale og "Leg" blinkende i øjnene. Agressivitet har vi aldrig haft noget af. Heller ikke med mad.
  Men hun stikker af hvis hun ser den mindste mulighed for det. Så nej, de kan ikke løbe løs nogle steder. Og hvis I har have skal I nok sørge for at grave hegnet ned, samt have et rigtig højt hegn.l


 • #12   12. maj 2009 Jeg kan slet ikke kende de agressive billede på gældende kennel har tegnet for jer! Jeg vil gerne bed om en privat besked med hvilken kennel der har givet jer dette indtryk af racen?

  Racen er som Karina skriver ubetinget venlig om end muligvis reserveret. Men dette er slet slet ikke at forstå som farlig!
  reserveret, egenrådig, stort jagtinstinkt ect. JA!
  Men en husky der er som i har beskrevet bør ALDRIG indgå i avl! (og jeg kunne ikke forestille mig der er opdrættere i DSHK der synes anderledes).

  Jeg kan kun forestille mig i har misforstået noget i kommunikationen med oprætteren i har snakket med... • #13   12. maj 2009 Vil dog sige nogle kenneler "Smørre tykt på" når de fortæller om racen, netop fordi det er så fandens vigtigt at forstå hundene ikke MÅ gå uden snor. Skal hegnes forsvarligt inde! At man ikke MÅ forvente de kan med andre mindre dyr. Og at man ikke Må forvente at få en "wannabe" labradore...
  Men faktisk synes jeg huskien er noget af det mest forudsigelige man kan anskaffe sig - Man kan nemlig altid forvente hunden gør precist som det passer den bedst smiley


 • #14   12. maj 2009 Hih Ginne - HELT enig!! De er absolut ikke upålidelige. Man ved præcis, hvor man har dem!

 • #15   12. maj 2009 Hmm okey . Så er det jo ikke noget problem . Kunne heller ikke forstå de var som han sagde !!

 • #16   12. maj 2009 Men igen, hvilken Kennel siger sådan om Huskyen? Det vil jeg meget gerne vide.

 • #17   13. maj 2009 Ja jeg vil da også meget gerne have en PB om, hvilken opdrætter, der har omtalt racen på den måde. Jeg tror efterhånden jeg kender de fleste DKK-opdrættere bare en lille smule, og jeg kan ikke forestille mig, at nogle af dem ser deres race sådan.

 • #18   16. maj 2009 Hej

  Jeg har 3 siberian huskys og 1 kat Den ene Husky (Dina) er rolig og kommer altid når vi kalder den kan vi godt gå løs med den anden Magnus Høre ikke rigtig efter når vi kalder men løber ikke alt for langt væk fra

  Jeg går turen på store lukkert araler med hegn og i skoven

  Med hensyn til børn skal i ikke være bange de er lige som andre famile hunde jeg haf haft rothweiler før og den var osse en glad famile hund

  men hare fulge muldvarpe har mine være efter


  Dina har lige fået 9 hvalpe d. 13/5-2009 de er under salgsa. Enzo, Sheba og Paxi er hvalpe fra Dina og Magnus


 • #19   18. maj 2009 Okey . Jeg vil ikke sige hvilke opdrættere der har sagt det , da jeg ikke ved om det er iorden .
  Okey tommy det lyder rigtig godt . Har været inde og kigge på dine hvalpe , rigtig lækker !!


Kommentér på:
Siberian Husky ?

x