{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.419 visninger | Oprettet:

Knækket tand. HJÆLP! {{forumTopicSubject}}

Hej.

Vores lille pige på snart 5 mdr. har brækket sin tand i dag (søndag). Det er heldigvis en mælketand, men det er den venstre, forneden, lange fortand. Jeg har prøvet at få fat på en dyrlæge, men kunne ikke. Jeg vil hører om det er nødvendigt at få hende til dyrlæge, og få det tjekket i dag eller kan det vente til i morgen? Hun har INGEN men af det, bider stadigvæk i alt hendes legetøj, og det virker ikke til at gøre ondt. Er der nogle der har prøvet det før, og hvad synes i vi skal gøre?

Mvh.
Nina og Henrik


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Knækket tand. HJÆLP!
  • #1   16. aug 2009 Når hun ikke lader til at være påvirket af det OG det er en mælketand..... ville jeg tage det helt roligt og kontakte dyrlægen i morgen.

  • #2   16. aug 2009 Det gjorde joey også.. Hun SKAL ind og tjekkes for om roden sidder der og om hele tanden er knækket ud, for er den ikke det kan der gå betændelse i.. MEN det kan vente til imorgen, uden problemer..
    Joey gjorde det for, jah, hvad er det, et halvt års tid siden? han tyggede i et ben også knækkede han en mælketand i undermunden.. Dyrlægen kiggede på såret for at se om tandkødet havde taget skade, der skal bare være en hårfin linje der hvor tanden har siddet, det må gerne bløde, men det skal stoppe efter 1-2 timer, man kan evt give dem noget koldt, fx en frossen gulerod eller andet at gnave i for at stoppe blødningen.. Joey fik taget et røngten af kæben for at skire roden var kommet ud, det var den så ikke, så han fik den opereret ud...


  • #3   16. aug 2009 Amicus...:
    Joey havde da vel ikke mælketænder for et ½ år siden...? Var det ikke en blivende tand han knækkede..?


  • #4   16. aug 2009 Hvis det er en hvalpetand, så ville jeg også lige se tiden an og måske lige ringe til dyrlægen i morgen for at høre hvad han mener.

    Lia knækkede den ene babyhjørnetand lige inden tandskiftet. Jeg hørte mig ad hos opdrætter og hun var enig med mig i, at der ikke var grund til at tage til dyrlæge, så længe jeg holdte øje med at der ikke gik betændelse i tanden og så længe den ikke lod til at genere hvalpen.

    Tanden faldt ud af sig selv et par uger senere, samtidig med fortænderne og langt tid før de andre hjørnetænder.


  • #5   16. aug 2009 Hej alle.

    Mange tak for alle svarede. smiley Det var dejligt at hører fra jer. Ringer lige til dyrlægen i morgen og spørger. smiley

    Mvh.
    Nina


  • #6   16. aug 2009 Lise: det troede vi, men det må være en mælketand der aldrig er faldet ud, for der var ingen blivende tand under, og tanden var klart en mælketand ifl. min dyrlæge som er tandspecialist.. Joey har en sygdom som mange små skamavlede hunde har hvor kæben, i fasen hvor de blivende tænder dannes, resorberer dem så de forsvinder.. Normalt skubbes mælketanden jo ud af den blivende tand, men ved nogle af Joyes tænder findes den blivende tand ikke til at skubbe.. så¨med tiden, når hunden er 1-3 år, forsvinder roden der holder mælketanden på plads og tanden vil blive let modtagelig overfor tryk og slag og knække da den ikke har noget at "holde fast med"... Joey fik rykket 4 tænder ud, de første kindtænder i under og overmund, og med tiden er der 2 mere der skal ud når de slipper, men det har de ikke lagt an til endnu...
    Så denne sygdom er endnu en til de mange han har fået med sig fra sin avler, og endnu en grund til man skal tænke sig godt om før man køber hund


  • #7   18. aug 2009 Hej alle.
    Rigende til vores dyrlæge, som sagde at der ikke var nogle grund til at komme over med hende. Da det er en mælketænd falder den ud af sig selv, og eftersom det ikke genrede Naima, synes hun ikke at der var noget at komme efter. Vi skal selvølgelig bare holde øje med om der kommer betændelse eller om det begynder at irritere hende.
    Tak for alle svarende. smiley
    Mvh,
    Henrik (og Nina)


Kommentér på:
Knækket tand. HJÆLP!

Annonce