{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.318 visninger | Oprettet:

Mario går helt amok, hvorfor?! {{forumTopicSubject}}

Vi har et kæmpe problem, eller har vi?
Forlængere tid siden købte vi griseøre til Mario og dem var han selvfølgelig helt skudt i. En dag prøvede vi så, uden at tænke over det, at tage den fra ham. Det resulterede i, at han gik fuldstændig amok, ikke bare sur og legende, men som en dræberhund, som bare ville nedlægge sit bytte! Vi blev så chokeret, at vi bare gik fra ham, og ikke foreløbig turde gå til ham.
Derefter havde vi det dårligt med at give ham endnu et griseøre, men vi prøvede og det resulterede i det samme resultat,men denne gang havde en af os taget en jakke på, så han kun fik fat i ærmet. Det ska siges, at det kun er ved griseører og andre slags oksehude med smag, altså ikke små ben, gulerødder, foder og andre slags godbidder.
Håber virkelig I forstår situationen og ikke bare tror han bliver sur, som I nok ved hunde kan.Han bliver virkelig uhyggelig smiley
Vi ved godt man ikke ska ta en hunds mad,men som børn nu er, kan det jo ske at de kommer til det og det skal bare IKKE ske at han flyver på folk.
Gør vi noget forkert??? Ska vi blive ved med at ta det fra ham,indtil han lærer det ikke er rigtigt, og hvordan ska vi tackle situationen, holde fast i ham og skælde ud?! (Det har vi prøvet og han gik bare endnu mere amok) Eller ska vi bare undgå disse slags goder for ham???
Han er jo trodsalt kun 5 mdr gammel nu og han bliver jo større og kan gøre situationen meget værre end bare at bidde i armen.
Tak...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mario går helt amok, hvorfor?!
  • #1   3. apr 2006 Han var 8 uger gammel

  • #2   3. apr 2006 Jeg har lært at hvis jeg giver Kiki noget (ører, bold osv.) og vil tage det igen, så siger jeg "bytte" og giver hende en godbid istedet for..
    Ved ikke om det måske ville hjælpe??


  • #3   3. apr 2006 vi har præcis samme problem med Baggio...

    og selvom han ikke er den største hund, var det alligevel rt skræmmende da han så en dag fik fat i min hånd (heldigvis blev det kun en overfladisk skramme)

    Men jeg er også mest bekymret for hvis der kommer børn i nærheden, vi ved jo godt vi skal holde os væk hvis han fx. har et griseøre.. men det gør de jo ikke..


  • #4   3. apr 2006 Maria: Tror ikke en godbid vil vække hans interesse,vi har prøvet at lege med hans legetøj osv, men han er helt væk i benet.

    Joann: Hvad gør vi? Kan vi nå at gøre det anderledes???Det er vores første hundekøb, så vi har nok været for gode af os i starten.

    Evers: Ja, det er også det vi frygter og derfor ska der gøres noget.


  • #5   3. apr 2006 Ja I skrive godt nok "at man jo ikke må tage maden fra sine hunde"
    Det vil jeg så sige at det er jeg slet ikke enig i. Alle mine hunde skal acceptere, hvis jeg tager selv det lækreste ben fra dem, for jeg er flok-fører.
    Når I giver ham grise-øret igen,så tror han jo, at det er ham der bestemmer..... Det går galt!!


  • #6   3. apr 2006 Ska vi så droppe at give ham grisører eller hvad mener I?
    Vi tog fat i ham,men det ændrede intet, han var lige så rasende.


  • #7   3. apr 2006 Jeg tror godt nok i skal tale dunder til ham når det er nået så langt her.
    Nu har han fundet ud af hele to gange at det hjælper at knurre efter jer, og det kan han godt huske.
    Jeg er ikke helt sikker på hvad der er bedst at gøre, for ingen af mine hunde, nuværende eller daværende har nogensinde været sådan.
    Men der skal siges stop nu, eller sker der en dag det som Evers forudsiger, og det ville jo være forfærdeligt.


  • #8   3. apr 2006 Hvordan ska vi få ham til at overgive sig? Ved at tage hårdere fat eller?

  • #9   3. apr 2006 I skal tage fat i ham, og bliver han ved med at være sur, så skal han bare ikke have det griseøre tilbage.
    Men det er jo noget i bliver ved med at træne.
    Og bliver han en dag ikke sur, så siger i "Dyyyyyygtig" og giver ham det tilbage - og så videre igen næste gang.


  • #10   3. apr 2006 Jeg har 3 ting der måske vil virke.... :

    1: Prøv at stoppe med at give ham griseøre..! *-)
    2: Prøv at lade ham have det i fred - Og evt børn skal i så bede om ikke at gå til ham når han har øre
    3: Prøv at opdrage ham - Ikke på en ond men fast måde. Ikke slå self. men brug den lidt hårde tone..! *-)

    Håber det kan hjælpe jer. Kender alle former for problemer med agrassive hunde i den unge og ældre alder..! *-)


  • #11   3. apr 2006 Han gør som sagt ingenting når vi giver ham små godbidder, gulerødder hans mad osv, har før taget hans foder,og han gør ingenting, det er KUN ved griseører og andre slags tyggenben med god smag.

    Jeniki:du mener vi fortsat ska give ham griseøre og så tage det fra hamigenosv indtil han ikke går amok mere?


  • #12   3. apr 2006 Det samme gjorde Mille da hun var i den alder, og jeg siger jer hun fik skæld ud. Så meget, så hun forstod at det skulle ikke ske igen. Jeg ved ikke om det er den rigtige måde, men det er hvad jeg har hørt og tror virker lige i den situation. Vi tog simpelthen godt i nakkeskindet og skældte ud.

  • #13   3. apr 2006 Joann: Alle de ting ud nævner gør vi allerede, medat gå ud først, spise først osv. Tror vi ska prøve at have hamtil en ældre hund, han har et par gange været sammen med en grand da noise, som han virkelig har respekt for

  • #14   3. apr 2006 Anders > Ja, han skal sgulære at han får ikke sit griseøre igen når han knurrer efter jer.
    Men samtidig skal i huske at rose ham til skyerne den dag han ikke gør det mere.

    Problemet forsvinder jo ikke af at i helt lader være med at give ham det, så udskyder i det jo bare.
    Så kampen må tages op, og det kan godt blive en hård og lang kamp, men i kan vinde den med jeres tålmodighed og jeres kærlighed til Mario smiley


  • #15   3. apr 2006 Klaus: Okay, vil vi prøve, bare fortsætte og fortsætte? Men synes det er utolig det kun er ved grisører osv.,det sker.

    Rikke: Hvordan tog I fat? Synes virkelig også vi tager fat i nakkeskindet, men tanderne er stadig fremme og han er meget aggresiv, ska vi blive ved med at holde ham fat til han falder til ro??


  • #16   3. apr 2006 Anders > Det er jo ikke den ældre hund han skal opbygge respekt for, det er jo jer.


  • #17   3. apr 2006 Klaus: Nej han bidder os ikke,vi kan sagtens ta hans foder uden det generer ham.

  • #18   3. apr 2006 Må indrømme jeg er bange for vi kan vise en form for frygt for ham,for det er sgu ckokerende at se ham sådan, er det det han kan mærke, har allermest lyst til at gå ud og øve det nu, for som I nævner er det jo bare at udskyde det ved at ignorere det

  • #19   3. apr 2006 Han bidder heller ikke efter os til at starte med, det er først hvis der går lidt tid og vi så sætter os ned til ham og vil ta benet. Han bliver helt stiv og ørerne ryger tilbage

  • #20   3. apr 2006 Okay smiley Når vi er to, så burde det også være sikkert nok. Vi må hellere kommeigang.Frygter sådan når vi engng selv får børn, at det kan påvirke pånogle måder, hvis han ikke har lært det tilden tid

  • #21   3. apr 2006 Kontakt Lise fra SOR Hundeskole.

    Hun er nærmest specialist i hunde der opfører sig som din, og vil kunne vejlede dig 100 gange bedre fordi hun har erfaring på området.

    Lad være med bare at prøve dig frem hvis du ikke er helt sikker på hvad du foretager dig .. det kommer der ikke noget godt ud af alligevel.

    www.hundeskole.dk


  • #22   3. apr 2006 Han er ved at være en basse vejer over 20 kg, så tror sgu det bliver lidt svært at smidde sig oven på ham smiley Men ja kan jo ende sådan,vi bliver nødt til det.

  • #23   3. apr 2006 klaus > ????? (lækker hund du har forresten, er ret vild med hendes far :o)

  • #24   3. apr 2006 Martine: Tak vil nok være en god ide at prøve.

    Klaus: Ja har vi nemlig vi havde købt et nyt oksehudsben til ham idag, for at prøve at se om det også ville ske med det og gjorde det jo så smiley


  • #25   3. apr 2006 Katrine: Lyder meget rigtigt det du skriver og ja, når han gør som han gør her, så kan det være vi viser en form for angst,men vi har IKKE oplevet noget i den afskygning i andre situationer.
    Men vilmed sikkerhen prøve det du skriver,for han SKAL lære vi kan ta ALT fra ham, sådan skal det bare være,for som du selv skriver,kan det jo udvikle sig tilmere i fremtiden.


  • #26   3. apr 2006 Klaus: Nej vi tog fat i ham og skældte ham virkelig ud, men fikhamikketil at overgive sig, han stoppede med at vise tænder og jeg gav slip.

  • #27   3. apr 2006 Lena: Okay, ja så er de 20 jo intet problem,det er nok bare tanken som siger mig det smiley

  • #29   3. apr 2006 Klaus - Nej, træner privat sammen med nogle malle-folk, men der er da to schæferhunde med også :o)

    Kommer dog en del i både 23 & 43 med begge hunde til lidt lydighed engang imellem ...


  • #30   3. apr 2006 Katrine - helt enig :o)

    Klaus > kender ikke så meget til kredsene i Jylland. 23 & 43 er på Sjælland hvor jeg også bor. Prøv at tal med din opdrætter (Bayogi) - de må da kunne råde dig.

    Og hvis din tæve er bare halvt så driftig som jeg kan forestille mig, vil jeg da også klart anbefale noget træning i en schæferhundeklub .. tror hun vil egne sig godt der :o)


  • #31   3. apr 2006 Okay, tak alle sammen.
    For en sikkerhedsskyld prøver vi lige først Martine's råd og ringer til en adfærdskonsulent og spørger til råds, for som I selv skriver vil vi ikke starte på noget,som vi ikke er helt sikre på...


  • #32   3. apr 2006 Anders > held og lykke med det hele ..

    Klaus > Det er heller ingen skade til at fuldføre DCH holdet, men tror du bliver glad for IPO træningen hvis du begynder på det med hende :o)


  • #33   3. apr 2006 Jeg er dybt chokeret ... helt ærligt ... hvorfor er det lige, at magt er første løsning til ethvert problem ??
    Sidde og diskuterer hvordan man bedst for hunden ned med nakken ?? Hvad er det for noget ??
    Hvordan ville I selv føle hvis I sad på en fin restaurant og lige havde fået serveret et 1. klasses måltid og tjeneren 2 min efter kom og tog det ud af hånden på Jer ?? Jeg ville personligt også blive en smule agressiv.

    I min verden er den bedste måde at kurerer madforsvar på ved simpelthen at fylde på istedet for at tage af. Det handler om tre ting .. tillid, tillid og atter tillid.
    Hvordan vil du skabe tillid hvis du selv reagerer med aggresion, vold og magt ?? Tror du hunden synes det er ok "hundesprog" - det tror jeg bestemt ikke !

    Jeg ville købe en pose med grisører i strimler. Så ville jeg give hunden en - inden den færdig en til - inden den er færdig en til osv osv osv
    Så vil hunden hurtigt forstå at hånd = mere - og hvem kan stå for det ??

    Tænk dog på hunden for pokker .. hvorfor al den vold og magt så snart de ikke lige reagerer som vi ønsker ??
    Hvad med at kigge lidt i egen barm - hunden reagerer jo efter hvad den har lært ... af os !


  • #35   3. apr 2006 Marlene: Lyder også som en fornuftig ting, men mario lærer jo ikke af den grund, at vi må tag hans mad uden han går amok. Han lærer jo kun at hånden er en go ting, og det ved han oz den er, men ikke når det gælder disse ben, så kan man næsten ikke engang røre ham blidt.

    Men mener du med den øvelse, at han så acceptere vi tager igen?


  • #36   3. apr 2006 Tak Sandy :o))
    Og så kan vi om 14 dage læse om, at ejeren simpelthen ikke kan forstå, at hunden bliver mere og mere aggressiv og ikke længere kan med andre hunde ... meget mystisk !
    Tænk dog på hvad du lære din hund ...
    Hvis vi bare brugte 1/100 del af de kræfter vores hund bruger på at lære at læse os til at lære at læse vores hund ville det kunne aflæses i "aflivnings statistikkerne over adfærdsvanskelige hunde" pronto ..


  • #37   3. apr 2006 Anders: Hvis du træner det efter min "opskrift" fjerner du hans madforsvar idet du lærer ham, at der ikke er noget at forsvarer. Du skaber en tillid der gør, at hvis du så i en enkelt situation behøver at tage noget fra ham er det acceptabelt.
    Du kan supplerer med at træne afleveringer generelt ved byttehandel .. noget for noget ..
    Herved vil I skabe en god relation hvor aggressioner slet ikke kommer ind i billedet.
    Men husk på, at efter disse konflikter tager det tid at opbygge denne tillid !


  • #38   3. apr 2006 Det lyder faktisk som en rigtig go ide og den vil vi benytte os af, men vi prøvet selvfølgelig lige at ringe til hende alligevel. Som sagt så er det ikke meningen vi vil tag hans mad, men det er bare en dejlig lettelse at vide, at man kan gøre det uden han flyver på os. For det kan jo være engang så sker det med nogle andre ting og så er han pludselig meget større

  • #39   3. apr 2006 Anders !
    Hvis du stadig har dit klubblad fra DCH, så find Per Madsen i trænerlisten, og prøv at kontakte ham.Han er rigtig dygtig til det med hundens adfærd.


  • #40   4. apr 2006 Hej Anders.

    Jeg kan godt forstå, at i er utrygge i den situation.
    Men det nytter ikke noget, at opdrage en hund med magt, det opnår du ingen respekt af!
    Jeg bliver helt underlig til mode, når jeg læser råd ang. : Læg dig på hunden.......
    Nej gu' skal du ej, det kan da virkelig få din hund til, at gå amok.
    Du skal starte med, at lære ham en irettesættelse øvele, som kun består af et NEJ! Det er ikke særligt svært, men det er svært, at forklare hvordan på skrift. Skriv lige til mig, så kan vi ringe sammen, inden jeres situation kører af sporet.

    Knus C


  • #41   4. apr 2006 Hej Charlotte!

    Vi har ikke prøvet nogle af de forskellige råd,for som vi nævnte,vil vi først og fremmest kontakte en adfærdskonsulent og forhøre os hos hende, før vi springer ud inoget. Du har ret i man ikke kommer langt magt,vi ser også helst at konflikten kan løses så fredelig som muligt. Men Mario er bare sådan en hund,der skal tales hårdt til engang imellem,han prøver os af konstant, i starten tog vi virkelig ikke fat i ham,men vi fandt hurtig ud af, at at engang i mellem skal det til, før det kan lykkedes.
    Har du nogle råd til, hvordan vi tackler denne situation bedst muligt?

    Mvh Anders


  • #42   4. apr 2006 Gode relationer Anders - intet andet.
    Husk på at godt lederskab/gode realtioner ikke opnåes med magt - det er noget man skal gøre sig fortjent til !!


  • #43   4. apr 2006 Michael P: Hvor kommer besejret fra ??? Jeg mener absolut ikke, at det hører sammen med hundehold ???

    Hvad bliver der af relationer og samarbejde ???

    Tænk dog på hunden !!


Kommentér på:
Mario går helt amok, hvorfor?!

Annonce