{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.120 visninger | Oprettet:

hvalp bider hårdt ! {{forumTopicSubject}}

en af mine gode veninder har fået en sød lille dalmatiner hvalp. problemet er at den konstant bider hende og mig og hendes andre veninder helt vildt med sine skarpe tænder. jo mere vi siger nej jo mere bider hun. håber I kan hjælpe med gode råd.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvalp bider hårdt !
  • #1   8. apr 2006 Hej Tanja.
    Hvis du straffer hvalpen for at bide, risikerer du at hvalpen lærer, at den får opmærksomhed, når den bider. Faktisk bliver det tit endnu værre, når den straffes, som I jo har opdaget. Hvalpen stresser nemlig op og bider endnu mere og endnu hårdere.

    Hvalpebideri har en MEGET vigtig social funktion. Det udvikler hvalpens bidehæmning over for artfæller. Gennem deres leg og bideri lærer hvalpen, at hvis den bider for hårdt, vil andre hvalpe ikke lege med den. På den måde lærer hvalpen at få kontrol over sine tænder. For flokdyr (rovdyr) med et farligt våben, som tænderne er, er det af meget livsvigtig betydning, at de kender grænsen for, hvornår de gør skade på flokmedlemmer. Ellers kan det gå gruelig galt !!!!

    Det er denne bidehæmning, man bør træne hvalpen i når man får den hjem.
    Prøv denne nemme og hyggelig øvelse: Sæt dig ned, leg med din hvalp og lad den bide i dine hænder. Når den bider lidt hårdere, end den plejer, siger du Arghh oppe i et højt toneleje, rejser dig op og går væk. Du skal ikke lyde vred, men blot efterligne hvalpens hyl og piv. Efter ca. 20 sekunder går du tilbage til hvalpen og fortsætter legen. Så længe hvalpen ikke bider hårdt, leger I videre. Men når den igen bider for hårdt: Arghh og afbryd kontakten nogle sekunder og genoptag så legen. Når hvalpen har forstået princippet, kan du øge kravet lidt mere. Nu må hvalpen kun bide forsigtigt i dine hænder. Bider den for hårdt: Arghh, afbryd kontakten og gå væk. Det gør du nogle gange, hvorefter du igen øger kravet. Sådan fortsætter du, indtil hvalpen er klar over, at det kun er ok at slikke eller sutte på dine hænder. Derefter bør du sætte regler op for andre steder på kroppen, da hvalpen heller ikke må bruge tænder i ansigtet på dig, eller bide dig i anklerne osv. Hvis den gør det, siger du Arghh og går væk.- Når hvalpen er omkring tre måneder gammel, bør den have lært, at den skal være forsigtig med sine tænder. Nu kan du sætte kravet op til, at hvalpen slet ikke må bruge tænderne på mennesker overhovedet. Træn det på samme måde. Når den bruger tænderne: Arghh og afbryd kontakten i nogle sekunder. Det er også en god idé at fortælle familiemedlemmer og besøgende i huset om reglerne, og hvordan de kan hjælpe. Hvis hvalpen bider dem, når de hilser på den, skal de også sige Arghh og afbryde kontakten i nogle sekunder, før de igen hilser, leger eller kæler med den.

    PS: Hvalpebiderier forsvinder som regel, når hvalpen er ca. fire til fem måneder gammel. (omkring tiden hvor de får nye tænder) Så fat mod, det er bare en tid man skal igennem. Der er lys forude ;0)


  • #2   8. apr 2006 hey markblom ja det er bestemt et problem, spørgsmålet er om det er fordi den ikke har lært bidehæmning eller om det er fordi hvalpen har lært bidehæmning på en for hård måde, så den er så bange, at den faktisk er begyndt at forsvare sig for alvor. ...

    kan du ikke tilbyde at hjælpe ejeren med lidt gode råd og vejledning, eller måske prøve at få hvalpen fjernet fra ham..?


  • #3   8. apr 2006 stakkels hvalp. Det var sørme tideligt at skulle forlade flokken...
    Ville ønske man kunne gøre noget for at den type mennesker ikke kunne få hvalpe. Men der er jo desværre penge i "skidtet" så du har ret, han kan altid få en ny lille guldklump ( selvom han nok ikke ser den sådan)


  • #4   8. apr 2006 marlene & samson mange tak for hjælpen. vi vil straks gå igang med at øve med Emma.
    Tanja


  • #5   8. apr 2006 Vi har også haft det problem, vi fik at vide vi skulle overreagere sprogligt men det fik ham bare til at tro det var skidesjovt..Vi anlagde en strategi hvor vi sagde et fast nej og vendte ryggen til, han forsøgte videre som en tosset og vi kunne blive helt rundtosset af at vende hele tiden,men det har virket for os..Hunde har det svært ved at blive afvist og vores tabte tålmodigheden tilsidst, så puffede han med snuden og så var alle gode venner igen..

Kommentér på:
hvalp bider hårdt !

Annonce