{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.299 visninger | Oprettet:

Hvor er det bare trist - hundeloven {{forumTopicSubject}}

Jeg ved det sikkert har været debatteret halvt til døde, men i er velkomne til bare at springe tråden over hvis i er trætte af emnet =)

Jeg har intet imod ABere og ASTere (de resterende racer har jeg intet kendskab til, men ved i hvert fald Kangalén er lidt af en mundfuld), og kors hvor er jeg ked af at de er blevet ulovlige !

Jeg har (havde) absolut ingen intentioner om at erhverve mig en af disse racer selv, men jeg havde faktisk spået både AST og ABere til at kunne blive danskernes nye foretrukne familiehund i og med de har så fantastisk et sind overfor børn og mennesker generelt.

Man sidder tilbage med en følelse af "snydt igen", som om de unge MH-ejere virkelig kunne tage sig selv i kraven og rette ind mens der stadig var håb for at redde de - i kyndige og ansvarsbevidste hænder - dejlige og trofaste hunderacer..

Måske er det ikke hvad i har lyst til at høre, men ØV hvor skulle i skamme jer så grueligt!

Hvorfor fan**n kunne i ikke lade de kyndige om at eje racerne og selv købe hund efter evne og behov?
Tænk sig at så dejlige hunde nu er forbudt; kun fordi "conny og Brian" skulle bevise at det er en dejlig familiehund, men hov - den krævede sandelig mere end hvad i kunne tilbyde den!

Jeg har uendelig ondt af jer, der har en velfungerende listehund. Jer der har påtaget jer ansvaret og erkendt hvilken hund i har mellem hænderne, erkendt alle egenskaberne og taget jeres forbehold for dette.

Jeg begræder at jeg ikke længere kan invitere min veninde med sine 2 velsocialiserede og veltrænede ABere med en tur på stranden uden de skal spændes ind i mundkurve og lineføring..

Til alle jer der har forsøgt at råbe op og være gode racerepræsentanter - I har min dybeste medfølelse.

Til jer andre - skam jer noget så grusomt, og hvis i absolut vil fortsætte med at have hund, så forsøg for guds skyld at være en god repræsentant for den race så ikke flere kommer på listen.

=(


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvor er det bare trist - hundeloven
  • #1   7. jun 2010 Smiler turde du mere end at kyle godbidder efter cæsar hvis han var iført mundkurv ;D)) Nina din kylling altså!!

  • #2   7. jun 2010 TAK! For et knaldgodt indlæg

  • #3   7. jun 2010 Vivi - Altså at jeg ikke tør RØRE ved en ASTer betyder jo ikke jeg har noget imod dem som race *GG*

    Jeg hader tanken om at dit dovendyr skal til at have kurv om mulen... Jeg tør ikke selv give ham en kikser, men giv du ham en fra mig ; )


  • #4   7. jun 2010 Griner nej det er ski ikke noget jeg lige sådan glemmer igen da ;D))
    Selvfølgeligt er det mega fustrerende og trist at jeg nu skal give min (efter min egen mening) fredelige hund mundkurv på, men ja det er nu engang blevet loven og den vælger jeg at følge og få det bedste ud af den. Det er er super godt indlæg, men synes det er de forkerte listehunde ejere der gør sig bemærket i trådene med piv og jammer.


  • #5   7. jun 2010 ENIG, Nina!!!!

  • #6   7. jun 2010 Tak det er rart at høre at der er noget medfølelse...
    jeg står med at skulle tage den åndssvage beslutning om jeg skal holde til hundetræning hvis jeg SKAL træne med mundkurv, for det er ikke muligt at gøre det...

    at gå med mundkruv til dagligt skal min hund og jeg nok overleve, men vores dejlig hundetræning som vi begge elsker kan vi ikke kunne undværre - nu er vi endelig på kunkurrence plan og skal snart til vores første som vi lige kan np inden loven træder i kraft smiley


  • #7   7. jun 2010 Vivi - Nok bryder jeg mig ikke om din hund, men jeg har både øjne og hjerne i hovedet (tro deteller ej), til at se at han er velfungerende og ganske velafbalanceret =)
    .. Men stadig ulækker når man kommer tæt på *GG*


  • #8   7. jun 2010 Nina....rigtig mange mennesker har købt disse hunde, og opdraget dem i kærlighed og troet at lykken var gjort. Pludselig en dag farer hunden i flæsket på en uskyldig hund, som lemlæstes eller dræbes....og deres "dejlige" hund er skyld i at racens dårlige ry skabes og bibeholdes....det er set såååå mange gange, og folk er i bedste tro.
    Du kan ikke se på en hund om den en dag bliver et bæst på 4 ben....så uanset hvor god en hundeejer man er sker det desværre....

    Jeg mener ikke man bare kan tage en gruppe mennesker ud og beskylde dem for hele missæren... desværre....


  • #9   7. jun 2010 Ha haha ja max ulækker især når han spreder tunolie savl ud over hele stuen ;D

  • #10   7. jun 2010 Ja Christina, det er nok slut med at kunne gå til træning som i altid har gjort, det er simpelthen lige til at tude over!

    Jeg har ladet mig fortælle at listehundene kan aflives gratis den næste tid; lad os håbe folk hellere tager imod dette tilbud frem for at efterlade de nu ulovlige hunde på restepladser, bundet til træer i skoven og hvad man ellers kan frygte de bliver udsat for som "hovsa, jeg fatter brik-løsning"


  • #11   7. jun 2010 Lise - Jeg vil nu vove den påstand, at man - hvis man ved hvad man skal kigge efter, og kan læse sin hund - sagtens har kunne tage forholdsregler og rigtig rigtig mange "uheld" kunne have været undgået.

    Jeg synes det er drøn-naivt at tro at en hanhund - med tendens til egetkønsaggressioner - sagtens kan tillades at slippes løs i en hundeskov i hormonalderen.. og så bare håbe på det bedste?

    Ja måske er det mig der er naiv og tro, at man naturligvis tager forholdsregler der er tilpasset både hunden selv og dens racebeskrivelse..


  • #12   7. jun 2010 Helt enig med Nina.
    Synes det er meget trist at det er blevet til et forbud!
    Stakkels de folk, der elsker de racer, der findes på listen, og har været deres ansvar bevidst. Det er da ufatteligt uretfærdigt.


  • #13   7. jun 2010 Selvfølgelig kan man tage forholdsregler, men alligevel kan man ikke sige hvordan en hund udvikler sig og om en ellers rolig hund pludselig slår om......
    Jeg har læst om så mange hunde som uden forudgående varsel er faret i flæsket på andre, og ejeren var helt uforberedt....

    Hvis man skal tage de forholdsregler altid at holde de racer i snor fra hvalpealderen, indrømmer man så ikke også samtidigt at det ligger i racerne at blive aggressive....?...........og er det så ikke en tiggende bombe at gå rundt med blandt andre hunde?


  • #14   7. jun 2010 Lise Ø:
    man kan heller ikke tage 13 racer ud og sige at det er lige præcis disse racer der en dag vil farer i flæsket på et andet dyr...
    alle hunderacer har 4 ben og kan blive utilregnlige og de hunde indenfor disse 13 racer der har angrebet, er efter hvad jeg har hørt og læst mig til fra mennesker der ikke har gået hverken til træning eller haft den rette opsyn med deres hund...



  • #15   7. jun 2010 Christina J.....jeg aner ikke hvad der ligger bag udvælgelsen....det er de to racer Nina nævner jeg snakker om....det er dem man har hørt overfalder flest hunde...

  • #17   7. jun 2010 Lise - Jeg kan ikke tale for alle mulige hundeejere der siger at de ikke havde set det komme, jeg kan kun tale med om de hunde jeg selv kender til; eller hvor jeg har fuld tillid til ejeren..

    Der er hunde af de 2 racer jeg har nævnt her, hvor jeg ville blive mildest talt overrasket over hvis de en dag valgte at gå amok; og hunde hvor det ikke er ansvarligt at have dem løs i ukontrollerede forhold (hvor man ikke ved hvad der kan komme rendende)..

    Jeg har også hørt folk sige "den havde ALDRIG vist tegn på noget" hvorefter folk der har set den pågældende hund har udtalt at tegnene HAR været der, men er overset/ignoreret/henkastet som værende noget andet.

    Lige så vel som der er folk der stadig tror, at når en hund logrer er den glad og venlig altid; så er der også stadig mennesker der ikke bemærker når hunden skifter kropssprog til vagtsom eller aggressivt.. desværre..


  • #18   7. jun 2010 Ja Nina.....vi har jo læst om en del overfald her inde hvor det har været en fuldstændig overraskelse for ejeren......og jeg har også mødt et par stykker blandt andet til hundetræning, som desværre har været ude for det samme.
    Det er drøn ærgerligt at det sker, men jeg synes også det er så forfærdeligt for de hundeejere der står med deres lille skambidte hund....

    Så længe der ikke er krav om en speciel uddannelse eller træning før man anskaffer sådan en race.....så vil der altid være en fare som jeg ikke synes man kan se væk fra.....selv om det er ærgerligt for alle de der går meget op i den rette socialisering.


  • #19   7. jun 2010 Lise: Er du sikker på, der ikke har været forudgående episoder, for de hunde der har angrebet "uden varsel"? Tror ikke på aggressiv adfærd er noget almindelig mennesker er stolte af, og det er måske ikke noget de har lyst til at indrømme!
    Jeg tror det er meget, meget sjældent at en hund angriber en anden hund uden foreudgående hændelser (overfald, manglende socialisering etc.)
    Måske har de ejere "bare" været lidt for uopmærksomme på deres hunds opførsel eller ikke ville indse, at deres hund ikke kan med alle fremmede hunde?!!
    Det er virkelig sjældent, at en hund er "syg i hovedet"...


  • #21   7. jun 2010 >Tiger< !.......det kan jeg ikke vide med sikkerhed....men stadig er der forholdsmæssigt mange af de racer der er involveret i overfald hvor ejeren siger det kom som et lyn fra en klar himmel.

    Jeg ved heller ikke om disse hundes kropssprog er sværere at aflæse eller det er mere utydeligt....


  • #22   7. jun 2010 Jeg har selv overværet et enkelt udfald der kunne være gået galt.....og da kunne jeg slet ikke se det komme....har ellers haft hund i mange år....

  • #23   7. jun 2010 Lise - Jeg kan desværre heller ikke komme med en bedre løsning end regeringen har kunnet for helt at undgå skambidte og døde hunde (ja, andre racer bider, jeg er ikke blind/dum; men en stor hund med bredt hoved bider pr genetik mere voldsomt end en stor hund med smalt hoved)..

    Der kunne måske have været en ide i at forbyde avl og køb på hunde uden stamtavle, og så indføre mentaltest for de pågældende racer (hvis det ikke allerede kræves)..

    Jeg har ikke tal på hvor mange af de hunde der har angrebet har været med tavle, er der nogen der ved det? Bare sådan ca..


  • #24   7. jun 2010 Nej Nina....det er noget fortvivlende noget.....

  • #27   7. jun 2010 Hunden - Nu er det igen kun en vurdering, men Lise har efter min ydmyge mening godt styr på hundesproget og de små tegn hundene sender.. Men det er en helt anden snak, vil bare lige nævne at hun og jeg begge har studeret hundesprog og "usynligt" kropssprog for at hjælpe hver vores hund ud af en "krise"..

    Lise - Ja det er ganske frustrerende at det er kommet så vidt, og de kyndige ejere ikke får lov at fremvise deres race som den dejlige hund det jo egentligt er - under de rette forhold..


  • #28   7. jun 2010 * Hunden *...normalt synes jeg nok jeg kan læse hunde, men måske er disse racer mere utydelige...ved det ikke....

    Den episode jeg taler om var en amstaftæve gjorde udfald mod en hanhund der lå og hvilede ved sin ejers fod. Det skete da de passerede den liggende hund.
    De havde ikke haft noget med hinanden at gøre før denne hændelse.

    Som sagt aner jeg da ikke om der er sket noget, men ingen af os der stod i nærheden havde set noget. (heller ikke træneren)


  • #29   7. jun 2010 Hunden - Jeg har bare på fornemmelsen at der er tale om tavleløs/blandinger avlet på alt med en puls og solgt til alle der har 5000..

    Jeg ved det ikke, men tror det bare... ganske fordomsfuld som jeg altså er..


  • #30   7. jun 2010 Lise - Jeg har hørt "rygter" om, at ASTen springer et par grader af hundesproget over og går direkte til et udfald med bid .. men om det passer helt skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed..

  • #32   7. jun 2010 Hunden - Nu kender jeg tilfældigvis bare Lise og har gået flere ture sammen med hende og hendes "gamle" hund =)

    Hvad jeg mener er, at hun - ligesom jeg - er meget meget opmærksom på hundens signaler og indbyrdes sprog.

    Jeg selv holder hele tiden øje med min hunds signaler og sprog, Lise gør det samme har jeg erfaret.

    Jeg siger på ingen måde at vi ved alt og ser alt, men vi ser mere end de der ikke aktivt kigger efter signaler når hunden tusser rundt og hygger sig. Svært at forklare helt, men Lise er en af de personer jeg personligt stoler på =)


  • #34   7. jun 2010 * Hunden *.....hos en Pitt er nogle af hundens naturlige egenskaber avlet ud.
    Det er gjort for at hundene overhovedet kan slås. De bider for et eksempel en anden hund i den blottede strube, har et meget ringe eller intet kropssprog (ellers stopper det kampen) og har desuden en kort lunde og en høj smertetærskel.
    Alt dette er der målrettet avlet hen imod for at få en ordenlig kamphund ud af racen.

    Blander man disse gener ind over en AST.............ja så har man måske et problem.


  • #35   7. jun 2010 Jeg kan så til gengæld sige det samme om Nina....hun ville aldrig kunne få så lydig og velopdragen hund uden at evne aflæsning af hundens kropssprog!

  • #36   7. jun 2010 .. ikke dermed sagt, at jeg deler Lises tro på at der kan ske umotiverede overfald, den har jeg selv meget svært ved at kunne "sluge", men jeg har heller aldrig oplevet det selv/set det..

  • #37   7. jun 2010 Jeg har været frivillig på et internat i en periode, hvor jeg mødte mange, meget forskellige hunde -både rene amstaffs, blandinger og andre store hunderacer.
    Selvfølgelig fik jeg ikke alle hundes fulde historie, men en del af dem havde været udsat for misrøgt, mishandling og nogle absolut ingen træning. Disse hunde levede i et stresset miljø, men alligevel var der meget sjældent bid-episoder og jeg oplevede aldrig et direkte angreb hundene imellem. De fleste hunde var, på trods af stress, kærlige og dejlige hunde.
    Jeg kan derfor ikke tro på, at almindelige hunde, der har haft et godt hjem og en god opvækst pludselig kan være frådende monstre -med mindre der er noget galt på øverste etage.
    Jeg lærte af min tid som frivillig, at der skal enormt meget til at skabe en "psykopat" hund (ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare det).
    Jeg er derfor overbevist om, at medmindre hunden er syg i hovedet (meget, meget få) så er det opvækst, miljø og ejers opførsel, der har en kæmpe rolle i angrebs- situationerne.


  • #38   7. jun 2010 Jeg siger ikke at at jeg med sikkerhed kan sige om der bliver sendt signaler før et udfald, men jeg har i det ene tilfælde ikke kunne se det.
    Jeg synes derimod at jeg gennem tiden har set mange tråde hvor ejeren er helt uforstående overfor hundens adfærd.....


  • #39   7. jun 2010 Ingen kan med sikkerhed sige hvorfor der har været så mange "uheld" med disse racer... Men der har været mange, de har været voldsomme - og vi har i dette land aldrig hørt om hunde der var villige til at springe gennem ruder for at angribe en forbipasserende hund på gaden..

    Alle hunde kan naturligvis lave udfald, men episoderne vi har hørt om har været mere end "almindelige hundeslagsmål" og det er det der har skræmt befolkningen og regeringen til at sige stop - tror jeg.

    De uheld der HAR været, der ville det have hjulpet en del hvis alle facts omkring den angribende hund var kommet frem - race/blanding/tavle og hvilke forhold hunden har levet under med (eller uden) træning, socialisering, aktivering osv osv..


  • #40   8. jun 2010 Jeg er ligeså fordomsfuld som dig, Nina. Tror også størstedelen af de hunde, der er gået amok, er kommet til verden pga. useriøs avl og uansvarlige ejere (mangelfuld træning, dårlig socialisering etc.)


  • #41   8. jun 2010 Dit link virker ikke...

  • #42   8. jun 2010 Hvor på den side (har fundet den) kan man læse om hendes studier?
    Jeg kunne godt tænke mig at læse om det ...


Kommentér på:
Hvor er det bare trist - hundeloven

Annonce