{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.905 visninger | Oprettet:

Samojede {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Min kæreste og jeg er begge hundemennesker, og snakker ofte om hvad vi skal have når vi skal anskaffe os en hund. Ikke at vi skal have en hund nu, der går lige nogle år endnu. Men det er jo aldrig for tidligt at sætte sig ind i hvilken hund man vil have og fra hvilke linjer smiley

Personligt er jeg mest til en ganske normal labrador, mht. sind, aktiveringsniveau, størrelse og pelstype. Det har altid ligget naturligt for mig, at "selvfølgelig skal jeg da have en labrador".

Min kæreste derimod, han er dybt forelsket i samojeden. Han vil simpelthen SÅ gerne have en samojede, og jeg vil helst ikke så gerne have den, udelukkende pga. udseendet - jeg aner intet om dem ellers. Men når han brænder så meget for det, må jeg jo prøve at undersøge racen lidt, og se om det er en race man evt. kunne forelske sig i.

Derfor har jeg nogle spørgsmål, både til folk der selv ejer racen eller af anden årsag kender til den:

- Hvordan med pelspleje? Skal de trimmes, eller blot børstes?
- Hvordan er deres aktiveringsniveau?
- Er de kønsdominante?
- Er de gode familiehunde = tolerante overfor børn?
- Er de tilbageholdende overfor fremmede, eller er de generelt kærlige overfor alt og alle?
- Hvilken type træning skal man forvente at ligge i sådan en hund?
- Hvilke arvelige lidelser bøvler de mest med?
- Er der nogle kenneler her i DK i anbefaler?

På forhånd tak.


Kommentarer på:  Samojede
 • #1   28. jun 2010 De skal børstes.
  De skal aktiveres MEGET.
  Ja de er gode familie hunde.
  De er kærlige overfor alt og alle. De elsker alle mennesker. (Derfor kan de helelr ikke gå uden snor)


 • #2   28. jun 2010 Træning - Konsekvent træning.

  Samojeden lystrer kun når den selv gider.


 • #3   28. jun 2010 Natascha - Kan DU ikke træne samojden til at gå løs, eller kan det bare ikke lade sig gøre?

 • #4   28. jun 2010 Hmm - ja det er ikke ligefrem noget der taler for...
  Jeg ved godt det er svært at svare på, da det jo naturligvis kan være forskelligt fra hund til hund - men ville den trives med at komme med på løbeture, eller kræver den intensiv mental træning hver eneste dag?

  Det er det jeg er glad for ved labradoren - den er så nem at træne og aktivere. Og er desuden god til at tilpasse sig, hvis der er dage hvor det kun bliver til en gåtur.


 • #5   28. jun 2010 .. det lød mere spydigt end det er ment.. det er bare et spørgsmål =)

 • #6   28. jun 2010 At den kun lystrer når den selv gider, må være en sandhed med modifikationer.
  JA det er en spidshund, og JA den er selvstændig. Men jeg har gået til træning med et par stykker af slagsen, og selvom der da ingen tvivl var om at ejerne måtte lægge mere arbejde i deres samjoder, end jeg f.eks. skulle lægge i Gaia får at nå samme niveau, så var deres hunde nu ganske lydige.

  Det var ikke alle steder de kunne gå løse, og nej de adlyder ikke bare for at gøre "moar" glad. Men med rette motivation, kunne de nu altså godt trænes.


 • #7   28. jun 2010 - Hvordan med pelspleje? Skal de trimmes, eller blot børstes?
  De skal børstes en gang i ugen ca, dog noget mere i fældeperioder (og de fælder ufatteligt meget!)

  - Hvordan er deres aktiveringsniveau?
  Kræver meget aktivering. Løber på væggene hvis hovedet ikke bruges.

  - Er de kønsdominante?
  Absolut ikke, kan være selektiv mht. hvem de gider snakke med, men vil for det meste snakke med alt og alle.

  - Er de gode familiehunde = tolerante overfor børn?
  absolut tolerante overfor børn (og alle andre). Elsker mennesker og vil gerne være med i alt hvad familien foretager sig.

  - Er de tilbageholdende overfor fremmede, eller er de generelt kærlige overfor alt og alle?
  Se ovenfor.

  - Hvilken type træning skal man forvente at ligge i sådan en hund?
  Vi træner lydighed, men det er en meget alsidig hund der kan bruges til det meste. Dog kræver det meget at træne med dem, da de ikke gør noget for andre, men kun noget der kan gavne dem selv. Derudover skal man være yderst konsekvent i den daglige træning, ellers løber de omkring hjørner med en.

  - Hvilke arvelige lidelser bøvler de mest med?
  De skal selvfølgelig tjekkes for HD, AA og øjenlyses som de fleste andre.

  - Er der nogle kenneler her i DK i anbefaler?
  Der er flere gode, du kan skive en PB hvis du er interesseret i det.

  Derudover er det virkelig en dejlig hund, hvis man accepterer den som den er.


 • #8   28. jun 2010 Mine svigerforældre har en hund der er en blanding mellem samojede og labrador - og hans aktiveringsniveau er minimalt, forstået på den måde at han aktiverer sig selv. Han trives enormt godt med at have meget plads at rende på (de bor på et nedlagt landbrug, med en meget stor grund).
  Han kommer aldrig ud for matriklen, og det har han det ganske udemærket med. Han er enormt velafbalanceret og en af de mest velopdragne hunde jeg nogensinde har set.
  Men det er måske labrador der slår igennem der? Det der slår mig er nemlig, at han sindsmæssigt bestemt ikke virker som en typisk labrador, og jeg derfor tænker at han må være mere som samojeden.


 • #9   28. jun 2010 Nina - Hehe, jeg ved ikke om det kan lade sig gøre. HVIS det kan så er det ihvertfald sjældne tilfælde.

  Joey kan godt gå løs, men kun på områder hvor der ikke er andre hunde eller mennesker. Så kommer han når man kalder. Men kommer der mennesker eller hunde så er han smuttet over til dem.


 • #10   28. jun 2010 Labben er nu osse lidt "fejlfortolket". Langt de fleste labber giver ikke de store problemer, selv med minimal aktivering. Ikke desto mindre er det jo en race der er lavet til at lave noget, og det er synd og skam bare at have dem liggende på sofaen (dermed ikke sagt det er det jeg tror du vil)

  For mig er den helt store forskel på en samojede og en labbe ikke så meget hvor meget de skal gåes med og aktiveres, men i langt højere grad at den ene er en pleaser, oftest holder sig nogenlunde i nærheden (om ikke andet hvis man formår at træne en lille smule) osv, mens den anden har større tendens til at tage afsted "på egen hånd", arbejder gerne -HVIS den altså synes den får noget ud af det, osv.


 • #11   28. jun 2010 http://www.samojed.dk/

  Der kan i i hvert fald finde opdrættere, som uden tvivl vil vise deres hunde frem smiley I kan også kontakte racerepræsentanten, som kan fortælle mere om racen smiley


 • #12   28. jun 2010 En Samojed tilpasser sig familiens behov. Men men men.. Hvis du ikke aktiverer den osv, så får du altså en hund der står og gør af dig og spiller idiot indtil du aktiverer den. smiley

 • #13   28. jun 2010 Den er meget god til at tilpasse sig. Hvis vi ikke kan nå en masse gåture en dag, træner vi i haven, eller på anden måde bruger hovedet og så går det hele alligevel.
  Løbeture vil de elske smiley Nala elsker hvis jeg lige løber et par skridt når vi er ude og gå, og jeg bruger det også som leg hvis hun er lidt uopmærksom til træning, så tosser vi rundt og leger fangeleg sammen (hun skal fange mig smiley )

  Vi får utroligt meget ros på træningsbanen. Min træner mener aldrig han har set en hund være så glad for sin fører som Nala er for mig (ja ja det lyder nok mere overdrevet end som så, for selvfølgelig har han det, men ikke den type hund smiley ). Han mener også vi har en fremtid i konkurrencer hvis jeg ønsker det, da hun er rigtig dygtig. Så det kan sagtens lade sig gøre, men der er ting der kan være meget svært at lære dem.


 • #14   28. jun 2010 Skulle i nå til at samojeden er en "tand for svær", så kan det være den danske spids var et bud på et kompromis.. smiley

 • #15   28. jun 2010 Man skulle måske lige nævne at en del spidshunderacer kan være ret gøende, hvis ikke man er lidt "efter dem" når de er små.
  -blot i tilfælde af at i ender med at kigge videre blandt den type hunde.


 • #16   28. jun 2010 Og de kan forresten sagtens aktivere sig selv. Det er dog ikke altid på de mest hensigtsmæssige måder. Der er røget mange strømper, snørrebånd og alle løse genstande der kan finde på den konto herhjemme.

  Hvis hun ikke lige får gåturen når hun mener det er tidspunktet gøer hun enten til vi går med hende, ellers finde hun noget og ødelægge for at vise at vi altså bare kunne lytte til hende.


 • #17   28. jun 2010 <i>Michelle -strid kælling og med i tavlemafiaen !</i>
  Jeg kan godt følge dig i det du mener om labradoren. Og jeg tror bestemt du har ret.
  Men vi kommer ikke til at være de store hundetrænings-entutiaster, det tror jeg simpelthen ikke. Det bliver ikke os der går til agility eller dog-dancing.
  Det som jeg VED vi kommer til at gøre med vores kommende hund, er følgende:
  Hvalpetræning.. Det er i mine øjne et must, især ved vores første hund. Og jeg satser da på at skulle gå til professionel hundetræning med den dens første leveår. Men derudover, så tror jeg ikke det bliver til andet end regelmæssige gåture, samt lydighedstræning på hjemmebasis.
  Lydighedstræning for at mentaltræne hunden, men ligesåvel fordi jeg synes det er sjovt.
  Og derudover bare ganske normal socialisering, gennem hele dens liv.

  Så kort og godt - den vil blive trænet, og den vil blive aktiveret. Men det bliver ikke på højt plan, tværtimod kun på hjemme/hygge-plan.

  Det tror jeg sagtens, en labrador vil kunne trives med. Men jeg tvivler med samojeden, og det er det jeg prøver at overbevise min kæreste om.. Men bevares - jeg aner intet om samojeden, det kan være jeg tager fejl, og at den rent faktisk vil kunne leve op til de forhold vi kan tilbyde en hund.


 • #18   28. jun 2010 Ginne *
  - Tak for tippet smiley Hvordan er den anderledes fra samojeden? Altså, der er garanteret mange ting, men siden du anbefaler den som et alternativ.


 • #19   28. jun 2010 Det var også min holdning inden jeg fik hund - kun hvalpetræning for socialisationen skyld og derefter ville jeg bare træne kunster der hjemme med hende. Så startede vi til træning, og man bliver sgu lidt bidt af det skidt smiley

  Men den kan sagtens få et fint liv uden at skulle gå til træning i klub, hvis blot i sørger for aktivering hjemme. Gå nogle spor og lignende er rigtig godt for hjernen.

  En af de vigtige ting er også at i har en have, da det er en hund der fortrækker at være ude det meste af tiden, og der skal være mulighed for at hegne haven forsvarligt ind så hunden ikke stikker af (for det er de mestre i).


 • #20   28. jun 2010 Line -det du beskriver, er der MANGE hunde der ville kunne trives med, og det er jeg osse ret sikker på en samojede kunne.
  Det er jo faktisk et ok aktivt liv du beskriver, med gå- og løbeture, træning og hygge.

  Spørgsmålet er så om du vil være ok med en hund der er ret krævende under træning. forstået som -det er ikke nok at have en kiks i lommen.


 • #21   28. jun 2010 Camilla A - det ville jo kun være skønt hvis jeg/vi kunne blive bidt af det smiley Men det vil jeg ikke satse på som udgangspunkt. Så ender jeg ikke med en dårlig samvittighed smiley
  Mht. have, så er det et must for os at vi har hus og have før vi får hund. Uden det, skal vi ikke have hund. Pt. bor vi i lejlighed, og vi kunne aldrig drømme om at have hund i lejlighed - det ville aldrig fungere for os, men dermed ikke sagt at det ikke kan fungere for andre.

  Michelle -strid kælling og med i tavlemafiaen !
  <i>forstået som -det er ikke nok at have en kiks i lommen.</i> - det forstår jeg ikke helt. Er du sød at uddybe? smiley


 • #22   28. jun 2010 En labrador vil jo gøre næsten hvad som helst for at glæde sin ejer. Så den er ikke så svær at motivere til at arbejde -lidt mad eller en bold og så er den oftest klar til at gøre næsten hvad som helst.

  Sådan er en samojede ikke. Man skal være god til at gøre træningen spændende og til at mtivere hunden. Ellers finder den bare noget andet der er mere interessant;o)


 • #23   28. jun 2010 havde du boet på Fyn kunne du have mødt mine to hunde....det er en af hver slags.....;o)

 • #24   30. jun 2010 Jeg vil gerne sige TUSIND tak for alle de gode svar her i tråden, vi har virkelig kunne bruge dem!

  Her til aften har jeg præsenteret tråden for min kæreste, og vi har sammen læst den igennem med en efterfølgende snak.

  Min kæreste har en enorm forkærlighed for denne hunderace, så jeg er gået med til at vi en gang i fremtiden kan få os sådan en.. Dog med visse betingelser smiley
  Jeg vil have at vi begge skal ud og opleve racen - ikke bare én eller to repræsentanter, men mange, så vi smutter nok på en DKK udstilling en dag og prøver at bevæge os mod samojedernes ring..
  Derudover vil JEG have lov til at bestemme hvilke linjer og kennel vi skal have en hvalp fra, hvilket han også havde det helt fint med.

  Så tusind tak for de meget brugbare svar - de har gjort en stor forskel. Jeg troede faktisk, at en samojede var langt mere "besværlig" end I giver udtryk for - altså en hund, som kun få mennesker ville mestre at eje. Guess I was wrong smiley


 • #25   30. jun 2010 Er glad for at kunne hjælpe lidt til.. Jeg kan ikke sige andet end jeg er første gangs hundeejer, og har ikke haft hunde som barn. Så vil bestemt mene at de fleste ville kunne eje en sådan hund. Man skal bare gøre sig klart hvad det indebære og acceptere dens behov og "særheder" smiley

  Nå det så er sagt så håber jeg i finder jer en rigtig dejlig hund engang i fremtiden og at i vil nyde racen lige så meget som jeg gør smiley


 • #26   30. jun 2010 Jeg synes det lyder som en rigtig god plan, at få mødt en masse forskellige samojeder:o)

  Held og lykke med "jagten" når i skal igang :o)


 • #27   27. sep 2012 Jeg syntes lige jeg ville komme med en lille update på denne tråd:

  Min kæreste og jeg har læst og lært om racen lige siden jeg skrev denne tråd, og er helt overbeviste om, at det er en samojede vi skal have smiley Vi har købt et hus med en dejlig størrelse have, så nu kan vi næsten ikke vente med at finde den rette hvalp.
  Vi er sågar ved at planlægge vores første kennelbesøg, så vi kan komme ud og opleve en opdrætter og hendes hunde og se, om det mon er der vores kommende hvalp skal komme fra.

  Så tusind tak for jeres bidrag her i tråden for 2 år siden, det har helt klart hjulpet os smiley


 • #28   29. sep 2012 Der var en tråd igår eller i forgårs ifht at samojeder sagtens kan trænes til at gå løs

Kommentér på:
Samojede

x