{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.853 visninger | Oprettet:

Bull terrier - Spørgsmål :o) {{forumTopicSubject}}

Hej alle :o)
Jeg har en veninde som gerne vil have én Bull terrier på et tidspunkt, men hun kender ikke frygteligt meget til racen (hun er vant til Chihuahuas og Doberman).

Så stiller lige lidt spørgsmål på vejene af hende og håber nogle vil svare:
- Hvordan er en Bull terrier af sind (jeg personligt har hørt det er en rigtig sofa/hygge hund, doven og glad. Hvor imod en Bull terrier miniature var noget mere aktiv og hidsig? Sandt eller falsk?)
- Kræver de meget motion og aktivering (som fx en Doberman gør)?
- Vil en Bull terrier fungere med en chihuahua, eller er Bull terrieren for voldsom (fx i sit legemønster)?
- Hvilke sygdomme skal forældrene være tjekket for inden avl?
- Hvilke sygdomme kan de generelt fejle, som man skal være obs på inden køb (fx hårsækmider, døvhed o.l.)?

På forhånd tak for jeres svar :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bull terrier - Spørgsmål :o)
  • #1   2. aug 2010 Ja jeg personligt tror desværre nemlig også de er ret voldsomme for en Chihuahua.. Men for mine hunde fx, er selv en FB for voldsom og kluntet (ihvertfald dem vi har mødt) - Så ''turde'' ikke rådgive hende ud fra mine egne pjevser's reaktion! :o)

    Hvad med Bull Terrier Minuature, er de også for voldsomme for en Chihuahua mon?
    Umiddelbart har jeg bare hørt at den almindelig Bull terrier og Miniaturen er 2 vidst forskellige hunde af sind og behov?


  • #2   2. aug 2010 Har selv en miniature.. det er en race, som du ikke rigtig kan sammeligne med andre racer.

    Min erfaring er jo kun med min egen, som er min første Bull Terrier og så dem jeg har mødt på udstillinger osv.

    Min har hurtig tænding.. og gider ikke andre hanner efter han er blevet kønsmoden.. han er ligeglad med hanner... de skal bare ikke være løse og komme over til ham. Egetkønsaggressivitet ligger jo til terrieren.
    Jeg går ca. 3 timer pr. dag.. og det er rigeligt.. indenfor er han helt rolig og sover bare.
    Han har dog jagtet hale meget.. som også kan ligge til racen. gør det ikke mere herhjemme, men hvis han bliver stresset, så kan han godt finde på at gøre det igen.
    Bull Terrier med Chihuahua er vel muligt, men min leger meget voldsomt.. han er vokset op med små hunde, men har aldrig rigtig lært at lege stille med de små.
    Vær opmærksom på sygdomme som allergi, hårsækmider, døvhed ved de helt hvide, og ved miniature PLL. De kan ligeledes døje med hjerteproblemer og problemer med nyrene.

    Det er verdens mest menneskeglade hund.. min kan slet ikke få nok af mennesker og så har de så meget personlighed.. en race man kun kan elske.

    Det er en speciel race, og man skal være helt sikker i sin sag inden man køber.. og være opmærksom på, at mange synes det er en grim hund, og det kan give kommentarer på turene.


  • #3   2. aug 2010 Tine.. hehe.. ja min leger lidt med en mops tæve... og det går lige, men det kræver opsyn konstant... det er nok mere, at de løber sammen og ikke tumlen..

  • #4   2. aug 2010 Louise - De er vilde med deres udseende, og er vidst ret ligeglade hvad andre synes om dét. :o) Personligt synes jeg også de er drøn herlige at se på, kiksede på en skøn måde! Blot min mening..
    Det er mere om det kan fungere i praksis med en Bull terrier og deres chihuahua (tæve).
    Valget står imellem en Doberman og en Bull Terrier, men de hælder mest til Bull terrieren da de har hørt den er noget mere rolig end en dober.
    - Men dvs. at de uanset hvad skal have en hanhund, hvis Bull'eren lider af kønsaggresivitet?


  • #5   2. aug 2010 Ann Sophie.. de må gerne møde Elmo, hvis de bor i Kbh.. så kan de se ham an... og ja jeg ville nok vælge en hanhund, hvis de har en tæve.. og så få kastreret ham eller steriliseret tæven..

  • #6   2. aug 2010 Tine.. nej det ville jeg heller ikke.. ved ikke om det er en forskel, hvis de har boet sammen altid.. min har jo altid været alenehund, så kan ikke sammenligne.. og kender vist ikke noget, som har Bull Terrier sammen med så lille en hund.

  • #7   2. aug 2010 Hmm.. Jeg siger dette videre til hende, for det nytter jo ikke hvis hundene ikke kan være alene uden opsyn. Så bliver det mere en plage end en fornøjelse med 2 hunde. : /
    Men for pokker jeg er selv vild med Bull'eren, men pga Shika's lille størrelse ville jeg aldrig turde have én sammmen med hende.
    Men tænker netop at det måske var anderledes nu hvor chihuahua'en er den ældste (hun er 3-4 år nu) og Bull'eren er hvalpen. Så burde det jo være chihuahuaen der er fører, og Bull'eren der er nederst i rangordnen.
    Men omvendt, kan det jo godt blive for voldsomt bare i leg.. Og hvis de ikke må lege sammen, får de jo ikke den store gavn af hinanden..

    Tror I en Chihuahua og en Doberman kan fungere sammen? :o)


  • #8   2. aug 2010 hehe.. ja men jeg kender så ikke en Dobermann godt nok til at kunne sige det.. men synes igen det er to meget forskellige racer.. og de Dobermann hvalpe jeg har mødt har godt nok været nogle vildbasser..

  • #9   2. aug 2010 Ja Doberman'en er jo en hund med rimeligt meget gang i, men omvendt ikke så ''brydende'' som en Bull'er tænker jeg - Er de ikke lidt ''finere'' i deres legemønster?
    Der er jo nogle som kan have GD og Chihuahua sammen, og en GD hvalp er jo også rimeligt voldsom tænker jeg? Hmm..
    Ja, jeg ved ikke helt hvad jeg skal rådgive hende til kan jeg se.. Jeg selv ville umiddelbart ikke turde hive en så stor race ind i hjemmet (igen af hensyn til Shika). Men omvendt er der jo nogle store racer som fint fungere med små hunde.. Hmm.. :o)) Ikke nemt..


  • #10   2. aug 2010 Tak Gitte - Siger det videre til hende (er som sådan helt enig med dig!).
    Tror bare jeg lader hende læse tråden selv, så hun kan se der er nogle stykker som er enige..
    Men kan godt forstå hun føler sig fristet, Bull'eren er skøøøøn! :o)


  • #11   2. aug 2010 Bulleren er skøn.. men nok bare ikke en race for alle.. men det gælder jo mange racer :-))

  • #12   2. aug 2010 Helt bestemt Louise :o)

  • #13   2. aug 2010 Jeg vil mene at en bullterrier og en miniature bullterrier er niche racer, og ikke for hvem som helst. Man skal virkelig vide hvad man går ind til. Hvis man bare købe den, pga af dens sjove ydre, så kan man godt få sig en overraskelse. En buller er en ledsager, men har man abitioner om træning, hundeleg, lydighed eller andet, så kan man blive slemt skuffet.
    En buller er en tigtig sjov hund, og med et blidere temperment end andre muskelhunde, men de er dog umådelige stærke, og man skal være meget varsomme med dem. De leger meget voldsomme, og kan i leg skade mindre hunde.
    Jeg vil ikke gå så langt at sige, at en buller er ulydig, men den gør altså ikke bare hvad du siger, bare fordi du siger det. De elsker deres ejer, men de er ikke behagersyge.
    De kan til tider give en grå hår i hovedet, og minutet efter griner man af dem.
    Man skal ikke købe en buller hvis ikke man kender til racen.
    Man skal vide hvordan de er, og ikke mindst acceptere dem som de er.
    En buller der føler sig uretfærdig behandlet er ikke sjov at have i huset smiley
    En super race for den rigtige ejer........


  • #14   2. aug 2010 Okay, siger jeg videre til hende :o)

  • #15   2. aug 2010 Kan på ingen måde anbefale bullterrier til dem der starter med at være tiltrukket af udseende.
    Man skal ikke få sig en bullterrier hvis man ikke har sat sig ordenligt ind i sagerne. Jeg har selv ventet halvandet år på min, og den tid har virkelig givet mig mulighed for at sætte mig ind i alle racens finurligheder.

    Synes godt nok det er trist der allerede er kommet den focus på hvor man kan få en bullterrier, og hvordan man kan få parret sit tavleløse **** så man kan tjene nogen $$$
    Sørgeligt er hvad det er!

    Dejligt at der findes ordenlige opdrættere her i landet, der ikke bare sælger til hvem som helst.

    Bullterrieren er ikke den nye Amstaff og skal forhåbentlig aldrig blive det
    Iiiih hvor jeg elskede dengang ingen vidste hvad en bullterrier var...


  • #16   2. aug 2010 Me me me - Øøøhm, sorry? Men hvor kan du se at disse mennesker kun er tiltrukket af dens udseende, og at det eneste de søger er en MH?
    Hvis dét er din opfattelse, har du desværre misforstået.
    Disse mennesker søger ikke en potensforlænger eller en glubsk MH der kan beskytte dem - De søger et nyt familiemedlem, som skal fungere med deres chihuahua.
    Derfor jeg opretter denne tråd for at søge råd omkring racen på deres vejne.
    Så tak for din henvendelse, selvom den ikke var ret brugbar :o)


  • #17   2. aug 2010 Nå må hellere lige bidrage med svar til nogen af dine spørgsmål :o)

    Bullterrier kan være MEGET forskellige af sind. De kan være rolige og kærlige, lydige og samarbejdsvillige. MEN de kan også være stressede, hyperaktive, anmassende, umulige at opdrage, smadre alt de kommer i nærheden af, ikke kunne med nogen andre hunde, nervøse og angstbiddere.
    Jeg har selv mødt mange forskellige bullere, der er de som er glade og kærlige hele tiden og dem der vil æde alle de ser. Og dette har ikke kun noget med opdragelsen at gøre, men avlen. Det kan ske at nogen bruger hunde med ustabilt temperement, eller at kombinationen bare har været uheldig. Derfor ekstremt vigtigt at få indblik i begge forældres sind, og ikke stole blindt på hvad opdrætteren siger.
    Bullterrieren kræver at man er utrolig konsekvent, ellers render de om hjørner med en, for det er bestemt ikke en dum hund.
    Jeg vil ikke sige der er den store forskel på bull og mini af dem jeg har mødt, mini'en er måske lidt mere fremme i skoene og aktive, men den største forskel er nu i størrelsen.

    Jeg selv har en bullterrier der ikke kræver meget, hun er god til at lege selv, og så går vi en tur en gang om dagen, går til hundetræning, og kører ud og render løst om muligt en gang i ugen ca. Jeg bruger mest tid på at mentalt aktivere hende, med træning og aktiveringslegetøj. Hun er aktiv når vi er aktive med hende, og rolig når vi er hjemme.
    MEN jeg har også mødt bullterrier som stresser over ALT, som skal leges med og have opmærksomhed HELE tiden, og hvis man ikke aktivere den når den vil, så begynder den bare at ødelægge et eller andet. Det har været nødvendigt at bruge bur til denne hund, hvor det krævede adskillige forskellige mærker før man fandt et som hunden ikke brød ud af.

    Om man kan have buller med en lille hund, kommer helt an på det enkelte tilfælde mener jeg. Min kan sagtens lege med en chihuahua uden det bliver for voldsomt, men det kommer helt an på de enkelte hunde og deres socialisering.

    Der er ikke nogen sundhedskrav for bullerne, men mange tester lever, nyre hjerte, hud, døvhed og patella. Bullere kan også have hofteproblemer, forskellige øjensygdomme, problemer med svamp og andre små infektioner.
    Man har hørt om mange ulykker med bullere der har spist alverdens ting og kommet slemt til skade ved det, eller sprunget ud af vinduet og sådanne ting, som også kan blive ret så dyrt i akut dyrlæge regning.

    Det er virkelig ikke en hund for hvem som helst, og har man ikke sat sig ind i racen, og bare godt kan lide dens udseende, så er det ikke den rette hund


  • #18   2. aug 2010 Du skriver bare "De er vilde med deres udseende, og er vidst ret ligeglade hvad andre synes om dét. :o) "

    Så får jeg den opfattelse, mit andet indlæg blev lige lidt langt, håber du kan finde hovede og hale i det.

    Overhovedet ikke for at angribe din ven, men der har været SÅ meget med bullterrier på det sidste, og vi er mange som frygter at de bliver de næste som står for skud :o)


  • #19   2. aug 2010 Me Me Me - Nej nej! Grunden til jeg skrev dét med at de er glade for udseenet, er fordi der blev skevet at mange ikke kunne lide dens udseende og man derfor ville risikere at få kommentare derom.
    Men dét er de ligeglade med, de vil bare gerne have en dejlig hund som fungere ved dem. :o)
    De kender nemlig en Bull terrier, og den er bare herlig af sind synes de!
    Men som du siger kan de være meget forskellige, og så kan de selvfølgelig være ''uheldige'' at få én i den ''forkerte'' grøft i forhold til deres forhåbninger.. Hmm..
    Jeg giver dit svar videre til hende i morgen - Det er god læsning. Tak :o)


  • #20   2. aug 2010 Dejligt :o)
    Det er en dejlig hund i de rette hænder, og hvis man får den et ordeligt sted fra :o)
    Nu ved jeg ikke hvor de bor henne i landet, men der er udstilling i Vejen og Hedensted her d. 14.-15. og ellers i Brøndby i september.
    Der kommer helt sikkert en masse der kunne være gode at snakke med.


  • #21   2. aug 2010 De er fra Solrød, så vil da lige fortælle dem om dét i Brøndby - Hvad dato og tid er det mere præcist? smiley

  • #22   2. aug 2010 Ja en bullterrier er en skøøøøn hund :O) Faktisk mest skønne når de er over de 2 år. Inden da er det som at have et spædbarn med teenage syndrom... Vi fik jo dejlige Joey da han var 10 mdr og skøøn det var han, men han kunne drive en til vanvid... Pludselig da han ramte de magiske 2 år blev han en skøøøøn stille hund, men han har stadig hans bullerfnis når de kommer over ham og så får den ikke for lidt :OP Og dum som jeg var ville jeg da gerne have en lille Buller tæve.. Og hjem det kom en skøn lille rød tæve på 8 uger (dette gør jeg aldrig igen før næste gang ;O) ) Hold da op hun har krudt i r*ven... Der skal ske noget konstant, og hvis du ikke underholder hende lige når hun har lyst og der er ingen af de andre 2 hunde der gider. Jamen så skal hun nok selv finde på noget sjovt at lave og gøre dig opmærksom på at nu leger hun selv, og det går så udover strømper eller tæppe frynser der hænger ned fra sofaen :OP Så ja en buller hvalp er noget af en mundfuld ;O) Men man elsker dem, men man skal være indstillet på at de er over det hele og alt foregår med 110 km/t indtil de løber tør for krudt og putte nutter i en times tid og så kan man starte forfra. Det eneste trick der virker på at holde dem helt i ro i laaaang tid er en dyne og en sofa eller seng de må flyde , så flytter de sig ikke ud af stedet. Det virker ihvertfald på Joey, hvis han får lov at ligge i sengen om morgenen, kan man vente indtil kl 13:00 og så gå ind og løfte dynen og spørge om han ikke skal ud og tisse, og så kan du se at han overvejer om hvorvidt han skal forlade den varme seng og dyne...
    Mine leger med en Cairn Terrier, de er voldsomme, men den lille Cairn terrier (Malou) kan sagtens sætte dem på plads og holde dem på afstand, men hun er også af en speciel støbning (hun er buller hærdet).
    Men tror at med så lille en race som Chi hua hua tror jeg at der nemt kan ske uheld i leg og det ville være meget synd for begge parter.


  • #23   2. aug 2010 glemte helt at sige, de kan sagtens slappe af engang imellem :OP

  • #24   2. aug 2010 jeg er enig i det meste de andre skriver med bullere, vil dog tilføje at vi træner meget med vores hunde og dette kan sagtens lade sig gøre de hr gået på hvalpehold, let øvede og øvede i lydighed, derudover går vi til agility med dem hvilket især Diva elsker:-)

    med en bull terrier er du ikke leder og den undersåt, ihvertfald ikke hvis du vil have et godt forhold med gensidig respekt, og opleve de rent faktisk elsker at træne, men det fungere bedst hvis bullleren tror den har fundet på det;-)

    så hvis man har tiden og tålmodigheden er ren operant indlæring klart at foretrække men det kræver rigtig rigtig meget og mere end alm træning:-)


  • #25   2. aug 2010 nåh ja hvor de fleste andre racer er helt voksne når de er 2 år er bull terrier det først når de er 3 år

  • #26   3. aug 2010 Hold nu op hvor i beskriver dem godt, -jeres bullere smiley

    Det er lidt stort at opdage, man ikke er den eneste i verden der er dum nok til at leve livet, sammen med en bullterrier smiley

    Det værste ved bullerne er at de er så pokkers smukke, for det ER ikke en hund man skal købe for dens indbydende ydre, charme, selvtillid og lækre pels.

    Elton er miniature og der er knald på smiley Han er nu 2 år og 4 mdr. og her for nylig er han begyndt at være mere cool og afslappet, -blevet voksen, ellers har han haft en ekstremt lav stress tærskel, døjet med eget køns agression og været totalt døv .. jeg tror man skal være forberedt på, at ting man gerne vil indlære hos hunden tager tid, ..nogle gange år, her har jeg VIRKELIG lært betydningen af konsekvens og ind imellem tænkt "den hund hader mig!!!" smiley

    Et eks. af mange... jeg HAVDE et ca. 10 kvm. snebærbed i haven, fint bed som stod og passede sig selv, det generede ikke nogen, ...til Elton kom ind i hjemmet... Elton's store passion er pinde!
    Gerne store pinde, som han kan få til at sidde fast, for derefter hylende, skrigende og rasende at få dem fri igen.. og her er et snebærbed jo ideelt!!
    Der var vi så ikke helt enige, Elton og mig, så jeg gik med hunden i haven og tænkte, ..hey.. jeg gør det her i et par dage, så er den feset ind,.. første gang jeg sagde nej, fes den skam også fint ind... det 10 kvm. store snebærbed var nu det ENESTE i den 2000 kvm. store have, som var interessant!

    Her snart to år senere har jeg (ihvertfald næsten) byens fedeste, fineste have, fordi jeg er der konstant, når Elton er ude, hvilket er tit og så kan man jo lige så godt lave noget, når man nu er der alligevel smiley
    Og jeg må stadig hive kræet ud af snebærbedet et par gange om ugen.

    Livet med en buller er aldrig kedeligt smiley



  • #27   3. aug 2010 Hæhæ! Ja man kan jo ikke lade være med at grine lidt, når I fortæller om jeres hunde :o)) De lyder til at have personlighed til op over begge øre, og meget mene endnu! ;oP
    Men, det kunne godt lyde til at de er en stor mundfyld i de første 2-3 år, så dér er ihvertfald noget de skal tage grundigt til overvejelse!
    Men nu tænker jeg, er det ikke særligt de første 2 år at de fleste hunde har ild i måsen, selektiv hørelse, dumme vaner mv.? Det er ihvertfald hvad jeg selv har erfaret.
    Nu er hun jo tidligere vant til doberman fra tidligere, og det er jo sandelig også en aktiv hund. Men måske den er noget mere bevidst omkring sin ejer, lyder til en Bull'er er mest bevidst om sig selv! ;o)) Hmm...
    Jeg smider alle jeres svar videre til hende, det er jo hendes/deres beslutning i sidste ende - Men takker mange gange for svar!


  • #28   3. aug 2010 en af de største forskelle på doberman og bull terrier er nok at doberman'en er lang mere pleasende og det er bull terrier ikke..

  • #29   3. aug 2010 Bullterrieren har selektiv hørelse hele livet smiley

Kommentér på:
Bull terrier - Spørgsmål :o)

Annonce