{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Allergifoder
 • #1   4. okt 2010 Jeg bruger Gourmix fra Vetcur til min labrador.

  Det kan bruges til hunde i alle aldre. Og er drøjt i brug. Til en hund på omkring 30 kg. varer 8 kg foder i 30 dage.

  Der er rigtig mange allergihund, som fungerer super godt på dette foder.


  Mvh. Gitte


 • #2   4. okt 2010 allergihunde...

 • #3   4. okt 2010 Hvad er hun allergisk for?

 • #4   4. okt 2010 Tak, Gitte - det ser jeg lige nærmere på...

 • #5   4. okt 2010 Anja F - ved ikke, skal have lavet allergitests imorgen

 • #6   4. okt 2010 Hypo Allergenic fra Royal Canin. Forhandles hos dyrlæger.

  Men snak med dyrlægen om, at få et foder der er tilpasset din hund smiley


 • #7   4. okt 2010 Du kan evt. læse denne historie om en allergihund: http://www.hnb.dk/default.asp?thePage=start

  Klik ovre til højre i billedet under Aktuelle Nyheder på "Allergi - velkommen tilbage Anja..."


 • #8   4. okt 2010 Tak, Camilla...

 • #9   4. okt 2010 En afmine bekendte har haft rigtig gode erfaringer med Woflsblut.
  Her er lidt af det jeg fand på nettet om hvorfor det også skulle være egnet til allergihunde:

  • Ingen hormon- og konserveringsmidler (BHT/BHA/Ethoxyquin)
  • Ingen kunstige farve- eller smagsstoffer
  • Ingen affaldsprodukter, genbrugsprodukter eller bi-produkter
  • Fri for transfedtsyrer (fedt der dræber)
  • Garanteret fri for lagermider

  • Kornfrit - gør det også egnet til allergihunde
  • Enestående kombination af urte- og plantedele
  • Styrker hjerte- og kredsløbsfunktionen
  • Styrker immunforsvaret og organfunktioner
  • Korrekt tilpasset fedtsyreprofil af Omega 3/6


 • #11   4. okt 2010 Ja, selvfølgelig, Camilla - savner...

 • #12   4. okt 2010 ok, Gitte...

 • #13   4. okt 2010 Tak, Jan, det skriver jeg mig lige bag øret...

 • #14   4. okt 2010 Luksus .
  Lisbeth T
  pia K

  Tak for jeres input...

  Jeg vil kigge nærmere på foderet, når vi har været ved dyrlægen osv. Så ved vi forhåbentlig bare lidt mere...


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #15   6. okt 2010 Hej hej...
  Som de andre skriver herinde er det vigtigt at klarlægge hvad hun er allergisk overfor. Hvis hunden ikke testes positiv overfor forskellige tests, er det som regel (9 ud af 10) foderallergi. Der findes mange gode produkter på markedet. Lam og ris som allerede er nævnt kunne være en mulighed:)


 • #16   6. okt 2010 Thess. Et "rigtigt" allergifoder er z/d. Jeg har lige været hos Flemming Kristense. Ekspert i hudsygdomme og allergi. Min havde fået stillet allergi ved en blodprøve. Efter Flemming hørte hvad jeg havde at sig og set hund, var han overbevist om at hun ikke havde allergi.

  Der blev taget en blodprøve for han mistænker hendes skjoldbruskkirtel for ikke at lave nok. Så det får jeg svar på fredag.

  Jeg havde en konsultation idag det tog 2½ time. Så det er ikke bare lige ind og ud af døren. Jeg var til foredrag med ham sidste lørdag. Det var rart at have oplevet ham og lært ham lidt at kende. Der bliver gået grundigt til værks.

  Jeg skal skifte 1/3 del af mit tørkost ud med z/d i en periode og jeg har fået en olie som har et meget højt indhold af omega 3. Den er lavet på plantebasis.


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #17   6. okt 2010 z/d er bestemt en mulighed, men ingen grund til at give sin hund z/d, med mindre den er testet negativ for alt andet. Olien du snakker om er sikkert livets olie til dyr, og det er efter min mening noget af det bedste der findes på markedet idag.

 • #18   6. okt 2010 Nathja B
  Palle P

  Tak for jeres input - hun er IKKE allergitestet, da dyrlægen er ret overbevist om, det er foderallergi.
  Hvordan han kan sige dette, ved jeg ikke. Han ville heller ikke teste for skjoldbugskirtlen...
  10 min inde hos dyrlægen og så ud igen - 700 kr fattigere...

  Så nu er det stadig op til mig selv at afprøve alt og skifte foder igen igen...
  Dyrlægen ville sælge mig Hills Z/D, men i alle tilfælde køber jeg altid foder over nettet.
  Jeg er færdig med dyrlæger....næste skridt bliver at besøge Flemming Kristensen. Jeg har snakket i telefon med ham her den anden dag. Det er dog bare ikke sådan lige at tage derover. Penge og så bor vi på Fyn. Arbejder til hverdag og er kun mig og dyrene.


 • #19   6. okt 2010 Da jeg havde en hund med allergi skiftede jeg til barf..

 • #20   6. okt 2010 Lisbeth T - jeg ved det med de spaltede proteiner. Jeg har aldrig fodret med Hills. Jeg køber ikke foder med korn og majs - og så mange biprodukter. Som du selv også skriver der er i Hills. Vil tro det koster 600 kr ca for 10 kg foder?
  Jeg giver MEGET hellere lidt mindre for noget meget bedre foder med kun kød og ris...uden biprodukter. Støtter overhovedet ikke dyrægen, de er dyre nok i forvejen.
  Håber jeg kan finde noget andet foder end lige Z/D...

  Ang. tests, så sagde dyrlægen, jeg bliver nødt til at vente 1½ md. imellem hver indgrediens (hvis man kan kalde kylling, kartofler osv osv det)
  Mange tak!!!


 • #21   6. okt 2010 jan H - hehe, lige min tanke..indgredienserne skal igennem kroppen osv inden man kan med sikkerhed se allergien...så 1½ md. er også det jeg har hørt.

  Jeg vil lige snakke med Hokkerup Dyreklinik i telefon...ved jo ikke om de bare vil sige det samme og det er en lidt lang tur. Dog sparer jeg broen;)

  Hvad hjalp han dig/jer med? (hvis jeg må spørge - ellers send en pb hvis det er:)


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #22   6. okt 2010 Mit råd til dig er at få din hund allergitestet, for er den nu allergisk overfor husstøv eksempelvis, så kan du jo skifte foder i al uendelighed uden virkning. Og bliver den derefter testet negativ for alt andet i forhold til allergi, så ja så er sandsynligheden for det er foderallergi ret høj, og så er der ikke andet for end prøve nogle forskellige allergi fodertyper. Din dyrlæge er måske synsk, siden har siger det:) Under alle omstændigheder er jeg klar over at det kan virke uoverskuelig med at prøve sig frem, når du ingen sikkerhed har for at det er foderallergi. Jeg er ikke i tvivl om, at ham i nævner er meget dygtig, men økonomisk set så ville jeg nu få testet min hund, for derefter at have noget at gå ud fra. Han gør jo bare det, en hvilket som helst ordentlig dyrlæge ville gøre.
  Med hensyn til z/d som får lidt negativ omtale herinde, så skal man kun give sin hund det, hvis den virkelig er så allergisk, at alt andet svigter, og så er z/d da at foretrække i stedet for en hund der er i pine hver dag pga. allergi.


 • #23   6. okt 2010 Nathja - ja, jeg er helt enig og det bliver også det næste, hvis ikke der er nogen bedring om 1½ md...så skal hun allergitestes.


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #24   6. okt 2010 Igen mange forskellige holdninger til forskellige fodertyper. Det vigtigste må jo være om hunden fungerer godt på det, og jeg er meget enig i at man skal give foder mere end en uge for at bedømme det. Ved foderskift kan mange hunde reagere ret kraftigt, især hvis de har foderallergi, og derfor kan man ikke gå ud fra, at fordi hunden reagerer dårligt den første uge, nødvendigvis betyder at hunden ikke tåler foderet.

 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #25   6. okt 2010 Synes jeg lyder som en god ide. Håber virkelig hun kommer i bedring. Tro mig, ved hvor irriterende det er, når man som ejer føler sig hjælpeløs og rådene fra dyrlægen ikke er helt i orden.
  God bedring med hende:)


 • #26   6. okt 2010 Mange tak, Nathja;)

 • #27   7. okt 2010 Natja B. Olien hedder EFA- Prescription og er 100% koldpresset vegetabilsk olie. Det er den eneste Flemming vil stå inde for. Det ligener en hårspraysflaske.

  Hej Thess. Nu bor du lige i midten af DK. Jeg ved ikke hvad de har at byde på af hud-allergidyrlæger. Jeg har også været hos Flemming Kristensen. Han er bestemt god. Han tager sig god tid, som skrevet før var jeg der i 2½ time. Han kigger og spørger efter mange ting på ens hund. Ud fra det giver han et bud på hvad han mener problemet er. Han har kureret/helbredt mange hunde for div. hudsydomme og hjulpet dem der virkelig har allergi.

  Ikke et ondt ord om din dyrlæge, da jeg ikke kender ham. Jeg har også fået taget en allgeritest til 3000 kr, som forsikriingen nok ikke vil tage sig af hvis det er en schæfer. Det er desværre en race der kan have de problemer. Snu er de jo.

  På fredag får jeg et svar på skjoldbruskkirtlen på min. Hvis det er den der laver ravage, så har min hund ikke allergi, selvom hendes blodprøve slår ud på lagermider og husstøvmider.

  Flemmin's mening omkring allergitests er at de ikke er noget værd. Som han fortalte til at foredrag, så kunne han tage 100 hunde og tage blodprøve på dem, de 50 ville slå ud uden at have symtomer på allergi. Så det at vores "almindelige" dyrlæger ikke tager hele billedet med er ærgeligt. Man bruger en masse penge som måske ikke er nødvendige.

  Jeg brugte mange penge hos Flemming, men føler at de er godt givet ud.


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #28   7. okt 2010 Palle: Kender godt EFA P, den er god;) - men livets olie har præcis de samme gode egenskaber som EFA. Du kan jo prøve at google den og se.
  Men hensyn til Flemming, er der ingen tvivl om at han er dygtig, men nu skal vi ikke glemme, at der er rigtig mange penge i omløb, og som du selv siger, så koster det rigtig mange penge. Flemming er jo også forretningsmand, og tydelig rigtig dygtig til det...
  Min dyrlæge er fagdyrlæge med speciale i hudsygdomme og allergi, så selvfølgelig findes der andre end Flemming der har styr på det. Mente bare med min kommentar, at der ikke er nogen grund til at betale ekstra penge på at gå til en ny, hvis ellers dyrlægen har styr på det - og det er der altså rigtig mange der har:)


 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #29   7. okt 2010 Palle:
  Men jeg er da super interesseret i at høre hvad det så er Flemming gør, hvis ikke han tester den blodprøvemæssigt.

  Du nævner noget med skjoldbruskkirtlen - hvordan tester han det? Og mener han han kan klarlægge hvilke type foderallergi en helt specifik hund har - og i så fald hvordan - hvis ikke han gør det ud fra udlukkelsesmetoden? Tester han dem som vi gør ved mennesker?

  Kan godt forstå han får ros herinde hvis han kan noget ingen anden dyrlæge kan - og så er han bestemt et besøg værd.


 • #30   7. okt 2010 Hej Palle
  Jeg har brugt 5 dyrlæger her på Fyn det sidste år...måske det er mig, som er sippet, men jeg vil føle jeg bliver ordentligt behandlet (+dyrene selvfølgelig;)
  Det har jeg endnu ikke følt.
  Jeg giver det med foderskift en chance, inden jeg bruger 2 timer i bil, 500 kr på bro og flere 1000 kr hos Flemming for bare en enkelt gang.
  Og så lige en ting til...jeg føler også, jeg bør vente til Cinda er ældre. Hun kan nå at vokse fra det endnu...ved hjælp af godt foder osv.


 • #31   8. okt 2010 Nahtja B. Alle dyrlæger mfl. er forretningsmænd. Så er det efterhånden flere og flere dyrlæger der specialiserer sig. Min "almindelige" dyrlæge er også dygtig, men de har/tager sig ikke tiden til at kigge ordentlig på hele hunden. Det skal siges at det var mig der ville have den blodprøve. Det var for ikke at prøve på alt muligt. Det bliver i sidste ende dyrer, end at tage det fra bunden af, og høre hele hundens sygehistorie.

  Flemming kunne stort set udelukke allergi (højst sandsyndligt) ved at se og høre på hvad jeg havde at fortælle. Hun mangler de fleste at de klasiske symtomer på allergi. Han kunne konstatere andre ting, ved at tage pelsprøve og se under et mikroskop. Det viste sig at de fleste af de hår han havde trukket ud af hende var knækket. Normalt ville hele hårsækken være kommet med ud.

  Der blev taget blodprøve på hende hos ham, for det var skjoldbruskkirtlen han ville have nogle tal på. Blodprøver tager han dog ikke for at fastslå noget,men for at få be eller afkræftet hans tro på hvad han mener det er.

  Jeg sætter ham på ingen måde på en pedistal, men han har ikke lavet andet i de sidste 20 år. Du kan læse på hans hjemmeside hvor han har været og hvad han har lavet. Så bliver man lidt imponeret.

  Foderallergi kan vist kun fastslås ved udelukkedes metoden. Da det ikke er og ikke har været billedet på min, er det ikke aktuelt. Jeg har kun fået z/d til at skifte noget af mit tørkost ud med, fordi hun tilsynladene har svært ved at optage noget fra det hun nu får. I morgen ved jeg forhåbentlig mere om hvad der foregår, ellers må vi på den igen.

  Jeg har flere dyrlæge jeg bruger. 2 her hvor jeg bor, Faxe dyrehospital og nu Flemming Kristensen. Så jeg er rigtig glad for dem der uddanner sig ind for et speciale. Det vil jo være umuligt for alle dyrlæger at kunne alt. Vi som mennesker vil også gå til den der er bedst iinden for det vi skal opereres for.

  Jeg var som sagt til fordrag med ham for 14 dage siden, og det var rart at have mødt ham der og se hvilken baggrund og viden han har. Det er dog begrænset hvad der kan nåes på lidt over 2 timer. Lærte lidt om hvad han er for en mand. Inden da havde jeg beslutet at jeg skulle have min hund med til en specialist, så det kunne ikke passe bedre.

  Thess. Jeg har det med dyrlæger som med kokke, at for mange fordærver maden. Jeg kan godt forstå du leder efter svar, men er det hos de almindelige dyrlæger uden specialviden (kan være du har været hos en) føler jeg at man får 5 forskellige svar og hvad hunden fejler, samt hvad der skal gøres. Det er så 5 gange konsultation hos og evt. medicin samt specialkost. Det samme giver du hos Flemming for en konsultation, som (for mit vedkommende varede i 2½ time. Det er for mig flere penge ud af vinduet en en gang hos Flemming Kristensen.

  Jeg håber da han vokser fra hans problemer. God bedring til ham.


 • #32   8. okt 2010 Som Anja F vil jeg bruge Wolfsblut, hvis ikke din dyrlæger har sat din hund på andet. Der er i hvert fald ikke nogle af de ting almindelige ting i som de får foderallergi af, hvis det er det han skulle have. Jeg bruger det selv.

 • #33   8. okt 2010 Nathja B. Du siger han skulle være dygtig til det, altså forretningsmand delen. Du må så kende noget til ham?

 • Nathja B
  Nathja B Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Svar: 46
  #34   8. okt 2010 Palle: Nej jeg kender ikke til ham, er fuldstændig enig med dig, og det er bare synd alle dyrlæger ikke bruger den fornødne tid.

  Jeg synes bare det lød som om han kunne noget helt specielt, som jeg oprigtigt var interesseret i hvad var, i og med du lød som om du havde styr på det. Mig bekendt fandtes der nemlig ingen sikker måde at konstatere en helt specifik type foderallergi, så blev da lidt interesseret:)

  Min pointe var som du selv skrev, at der måske ikke var nogen grund til at han var den eneste ene der kunne sit kram.

  Med hensyn til forretningsdelen, tænkte jeg på den olie du nævnte, som er den eneste han vil anbefale. Livets olie har en del større forskning bag sig og lever i alle henseener op til EFA, som jeg bedst kan lide til katte, men som under alle omstændigheder er en god olie.

  Desuden har jeg stor respekt for at en selvstændig får den økonomiske del til at løbe rundt, for mig er sjusk i økonomien lig med sjusk i mange andre ting - ikke at der er sådan, men sådan er det for mig selv:)

  Men jeg vil da ind og læse lidt på hans hjemmeside.


 • #35   9. okt 2010 indtil videre konsentrer han sig ikke om evt. foderallergi. Hun fik som sagt konstateret allergi for husstøvmider og lager. Det blev vist gennem den første blødprøve. De 2 af prøverne viser ikke noget omkring hendes skjoldbruskkirtel. Den sidste prøve kommer først mandag.

  De "almindelig" dyrlæge har jo ikke muligheden for at bruge den tid på en enkelt patient. Så det er godt med specialisterne.

  Nej jeg mener heller ikke man kan fastsætte foderallergi på anden måde, end udelukkedes metoden desværre. Det er noget af en langsom proces.

  Han gør også speciele ting, men han er nu almindelig. Han finder ud af hvad hunden viser af symtomer, det jeg fortæller og hvad en evt. journal fra andre dyrlæger fortæller. Han er faktisk meget ydmyg, og siger han som sagtens kan tage fejl. Han sender også straks en videre til en anden, hvis ikke hunden har allergi, for så er det ikke hans bord mere. Det er jo fint.
 • #36   9. okt 2010 Hun får barf om aftenen/natten. Jeg vil ikke begynde at teste selv. Det tror jeg ikke der kommer noget godt ud af, når hendes diagnose ikke er sikker på nogen måde.

 • #37   9. okt 2010 Ok jeg troede dit svar var til mig.

Kommentér på:
Allergifoder