{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.157 visninger | Oprettet:

Endeligt svar (Meget, meget Langt) {{forumTopicSubject}}


Tirsdag den 19 oktober kørte vi ned og hente Diamia (bergamasco’en) hun var bare så nem turen hjem og det gik rigtig rigtig godt. Alt godt går ellers godt i løbet af ugen og hun begynder og lege med alle de andre...

Den 24. okt. Søndag aften begynder Dudee (min kusines hund som bor her) og kaste op, han kaster op hele natten og mandag morgen er han så dårligt og dehydreret, at det var ligesom og holde en klude dukke, så hu hej op til dyrlægen med ham, han får vand drop, og vi aftaler med hende at vi lige kører i bilka og så ville vi komme tilbage igen og hente ham, da vi lige når bilka’s parkerings plads (tager 7 min og komme der til fra dyrlægen) ringer de at nu har han skidt blod om vi havde set det før, og da vi ikke har det siger vi selvfølgelig nej. Dyrlægen mener han ikke har ret mange chancer for at overleve.

Dyrlægen mener det muligvis kan være parvo virusen, og i og med vi har mange hunde vælger vi og teste ham for det, selvom vores dyrlæge ikke helt mener det er nødvendig da han har det for godt til at det er parvo, men vi vælger og teste ham.. så vi isolere ham fra de andre med det samme

De 2 efterfølgende dage venter vi på svar på prøven, og Dudee er oppe og få vand, og bræk stillende hver dag, onsdag får vi så svar at det ikke er parvo han har, men noget andet tarm virus og så bliver vi ellers hysteriske her hjemme, og får fyret 1000 vis af spørgsmål af til dyrlægen, vi vælger her og isolere Diamia da dyrlægen mener hun muligvis kan have taget det med selvom hun har fået hendes første vaccine. Jeg vælger så her og informere opdrætteren i tyskland, om at Diamia kan være rask smitte bærer, og at hun skal holde øje med de andre hvalpe og hunde.

Torsdag Begynder Diamia og Capone og kast op og skide tyndt og vi vælger efter samtale med dyrlægen at isolere hundene som viser tegn på virus, og isolere dem over ved mig (bor i min egen lejlighed ved sin af mine forældres hus) i burer, så de ikke kan rør hinanden og Dudde får taget sit drop ud oppe ved dyrlægen da det ikke er nødvendigt mere, udover det begynder Dudee og blive rigtig frisk.
Lørdag morgen bliver jeg nød til og kører op til dyrlægen med Diamia da hun er begyndt og blive dehydreret, hele vejen hjem i bil kastede hun vand op, og hun var rigtig dårlig, men drak vand og spiste. Om aften blev Pumba sat over til mig også da han var begyndt og kaste op også. Dudee er nu helt rask og er lige så fræk som han plejer og være, Capone viser ikke tegn på noget overhovedet.

Søndag virker Diamia og Pumba mere friske, Pumba havde dog kastet op det meste af natten, men da min kæreste skulle til og hjem omkring 14.30 tiden, ville jeg lige tjekke hundene og der ligger Pumba og kramper fuldstædig vi bliver enig om at det her er ikke godt jeg ringer til vagt dyrlægen, da vores egen dyrlæge har fri, men skal helt til Kolding med ham, så jeg undersøgere og Egtved dyrlægerne ville tage ham, da jeg ringer til dem bliver jeg spist af med han ikke ville tage ham når det muligvis var smitsomt, for så kunne han jo ikke have med andre dyr og gøre, og udover det havde han først tid efter 1 ½ time men inden skulle han finde ud af om nogle kunne tage resten af hans vagt. Jeg blev gal og fortalte ham at det kunne jeg fanme ikke vente på, jeg mener jo dyrlægerne burde tage imod og hjælpe også selvom det er smitsomt, de kan jo bare skifte tøj og gå i bad og så er den jo ikke længere… vi tager så til Kolding 30 min tid i bil og han bliver bare værre og værre, vi vælger og aflive ham der nede til sidst, fordi han havde det så dårligt og hvis vi ikke have gjort det havde han været død inden for 15 min selv.

Da vi kommer hjem har Diamia det stadig rigtig godt, men vi vælger og give hende noget vand i droppet som vi havde fået med hjem fra dyrlægen, og giver hende zoolack, vi går så over og spiser for så og prøve og få Diamia til og spise igen bagefter.

Ca. 1 time sener går vi over til mig igen og der ligger Diamia helt stille i buret, da vi tager hende op er hun helt stiv og min mor siger jeg tror sq hun er død, det var hun heldigvis ikke, jeg ringer til vores egen dyrlæge for og se om han havde mulighed for og hjælpe os på nogen måde da jeg ikke mente Kolding var særlig gode til Pumba, min søster, min bror og min svigerinde kører op til dyrlægen med det samme men inden de når og komme der op er hun også død. Vi vælger og obducere hende for og finde ud af hvad hun er død af, da der har været rigtig syge har vist det på 3 forskellige måder.

Så på 5 timer mistede vi lige 2 hunde, det er godt nok uforståelig og uvirkelig det er helt vildt, jeg skriver så til opdrætteren af Diamia at hun er død og at vi obducere hende for og finde ud af hvad der er sket, men desværre får jeg en lidt sur mail tilbage hvor i hun giver mig skylden for at hun er død fordi jeg isolerede hende sammen med de syge hunde da hun også selv blev syg, hvilket jeg ikke helt kan forstå for ingen af hundene kunne rør hinanden eller noget og har gjort alt efter hvad dyrlægen har sagt. Så jeg kan virkelig ikke se hvad jeg har gjort forkert?

I går kom svaret så på obduktionen, hun havde tabt 2,5 kg på få dage, hvilket jeg også godt kunne se, ud over det var hun død af blodforgiftning forsagede af en akut tarmbetændelse. Dyrlægen har så lovet og finde ud af om ham obduktionen manden kan sige noget om, om hun har haft den med her op, og det skulle jeg gerne have svar på i dag.

Så i dag skal jeg have fat i opdrætteren i tyskland og hører om vi kan finde en løsning, for har jo kun haft hende i 12 dage.

Det var så den meget, meget sørgelige historie og vore sidste 2-3 uger, sorry den blev så lang men syntes det hele skulle med.

Alle hundene er nu bliver frigivet og skal ikke være i burer mere og holdda op de blev glade da vi lukkede dem ud i går

Diamia skulle have været til skue i Brørup den 21. november men det fik hun desværre ikke lov til, men det var nogle rigtig gode 12 dage vi havde sammen.

Hvad ville i gøre hvis det var jer der havde avlet en hvalp og den nye køber ikke en gang havde haft den i 14 dage før den døde?

Eller hvad ville i gøre i mit sted?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Endeligt svar (Meget, meget Langt)
  • #2   10. nov 2010 Det er også ude i terorien, da den eneste "forskel" vi har haft er at hun er kommet.. dyrlægen snakkede om at hun kunne have smittede dudee og så derefter at dudee har smittede hende da hun kun havde fået den ene vacsine...

    Det var også rigtig rigtig forfærdelig....


  • #3   10. nov 2010 Hold da op en frygtelig oplevelse.

    Du bliver nød til at få afklaret om det er en nogen som hvalpen har haft med og smittet de øvrige - Er det ikke nogen hvalpe har haft med, så har din opdrætter jo intet med det at gøre.

    Hvis hvalpen har haft sygdommen med fra sin opdrætter - Så kan du i DK både kræve kompensation for hund og dyrelæge regninger - Det får du nok næppe en tysk opdrætter til - Jeg ville kræve en ny hvalp, eller svarende til en ny hvalps pris i kompensation!

    Og så skal du nok lige have i tankerne at opdrætteren måske vil tilbyde dig en ny hvalp som kompenstaion - Her skal du så virkelig gøre op med dig selv om du ønsker en hvalp fra denne opdrætter igen?

    Mvh

    Christina


  • #5   10. nov 2010 Puh..
    Det er svært smiley
    Jeg ville nok vente på svar fra dyrlægen.

    Hvad jeg ville gøre som opdrætter ved jeg ikke...
    Hvalpen var jo ikke den første, der blev syg, så hvis obduktionen ikke understøtter, at hvalpen skulle være årsag til sygdommen, kan du nok ikke gøre så meget...

    Hvis jeg var opdrætter og det ikke kunne påvises, at hunden var syg på overdragelsestidspunktet, ville jeg nok ikke sende en hvalp til samme hjem. Hvis jeg skal være helt ærlig.


  • #6   10. nov 2010 Christina:
    Dyrlægen ville ringe op til dem der havde obuceret diamia og hører af om de kan give et bud på hvor længe det har været i kroppen..

    Altså vil sige det sådan hvis hun tilbyde mig en hvalp så tror jeg altså jeg tager den, men hun får først hvalpe om et år igen smiley men jeg ved ikke om jeg kan tillade mig og sige at den så skal testes for tarm virus inden jeg for den :S


  • #7   10. nov 2010 Luksus .:
    Jeg har hørt at loven i tyskland siger at hvis du køber en hund og den bliver syg eller dør inden for de første 6 måneder, ophæves kontakten og pengene skal retur eller en ny hvalp


  • #8   10. nov 2010 ***Krumme og Shaker***
    Vi har jo kun vores hunde i gården, og i vores kæmpe have og det er langtid siden vi har været til udstilling, så det er mig uvis hvor det skulle komme fra...

    Og ville da heller ikke have noget imod og få hund der fra igen da hun virkelig virker som en go opdrætter...


  • #9   10. nov 2010 Helle N:

    Hvor ville du ikke det?


  • #10   10. nov 2010 Hvis jeg som opdrætter troede/var overbevist om, at hvalpen var blevet syg efter den havde forladt mig, ville jeg jo udsætte en erstatningshvalp for sygdom. Jeg er ikke opdrætter, jeg prøver bare at sætte mig i opdrætters sted smiley



  • #11   10. nov 2010 Det må jeg give Helle N ret - Hvis det ikke kan påvise at det er opdrætterenes skyld, så kan du bestemt ikke forvente en ny hvalp.

    Ville også have mine overvejelser / bekymringer ved at sende en hvalp afsted til et hjem hvor en af mine tidligere hvalpe var døde....


  • #12   10. nov 2010 Okay.. men se det fra den anden side smiley

    vi har havde 14 hunde hvor 4 af dem er mine, og det er kun 2 døde, den fra tyskland og en anden (min mors), plus at ingen andre har vist tegn, og den eneste forandring der er kommet er hende...

    Jeg giver ikke opdrætteren skylden syntes bare det er rigtig rigtig træls og give så mange penge for en hund og så dør den bare efter 12 dage... for man kommer jo til og holde af dem selvom det kun er 12 dage


  • #13   10. nov 2010 Christian det er jo ikke min skyld hun er død :S har jo gjort alt hvad jeg kunne for at hun skulle overleve, og have det godt

  • #15   10. nov 2010 Sidder og tænker på..
    Hvis hvalpen har haft sygdommen med fra opdrætteren, burde nogle af opdrætters andre hunde/hvalpe så ikke være smittet?

    Nu må du ikke misforstå mig. Det er på ingen måde nogen bebrejdelse, men det lyder til at have været temmeligt smitsomt...


  • #16   10. nov 2010 Bergamasco lover: Føj en omgang I har været igennem... hvor forfærdeligt at miste sin hund/e uden at kunne gøre til eller fra. Føler virkelig med jer.

    Luksus: Står der i kontrakten hunden er solgt til avl og udstilling? Kender ik nogen opdrættere hverken herhjemme eller i Tyskland, som sælger deres chi hvalpe med bid/tand/avls/udstillings garanti. Alle sælger dem som familiehunde og så er det altså risikoen ved at købe hvalp. Selv de voksne vi har købt er det noteret i kontrakten at de sælges som familiehunde, da ingen vil give den garanti.
    Jeg ville heller aldrig give afslag for en hvalp, som i tandskiftet udviklede tand/bid fejl ved nye ejer. Har de udviklet bidfejl inden de forlader mig, så giver jeg afslag fra start.


  • #17   10. nov 2010 ***Krumme og Shaker***
    Det kan jeg godt følge dig i...

    Vi har ingen røve som sådan her ved os :s


  • #18   10. nov 2010 Helle N: jo og dog for de er jo vacineret der nede... men jeg tænker lidt at dudee nok og bleve resisens overfor vacinen og derfor har fået den fra diamia.. og diamia så har fået det fordi hun ikke har nået og danne antistoffer nok.

    Jeg ved det simplehen ikke det er jo hvis og hvis og hvis og hvis.. smiley


  • #19   10. nov 2010 Det er bestemt ikke bebrejdselse af dig - Men hvis sygdommen ikke er kommet med fra opdrætteren så er hunden blevet syg hos dig.

    Det er ikke noget du kan gøre for, men det er jo facts!

    Jeg har selv prøvet at min første hvalp døde af parvovirus - Det var hendes bror der var blevet smittet og de to havde leget efter de var blevet hentet hos opdrætter - Altså han var blevet smittet tilfældigt og leger så med sin søster - De blev aflivet med 1 dags mellemrum ;-(

    Parvovirus kan man lugte, man er ikke itvivl! Og desuden kan man ikke have syge/unge eller svage dyr i sit hjem og omgivelserne hvor de syge dyr har været i om til 6 måneder grundet smittefare ----> Dette er blot til info, eftersom du skriver det ikke var parvo :o)


  • #20   10. nov 2010 Noget helt andet er..
    Hvad, hvis det kan påvises at hvalpen er smittebærer, kan man så få erstatning for den anden hund, i mistede..

    Ved godt, den er langt ude, men ville man kunne det, hvis hvalpen var købt i DK?


  • #21   10. nov 2010 Christina:
    Det ved jeg godt at smitte faren er i huset og havde heller ikke tænkt om og få en ny får på den anden side af jul og nok også først til sommer...

    Helle N:
    Det ved jeg faktisk ikke


  • #22   10. nov 2010 Som opdrætter - og uden at have syge hunde - ville jeg aldrig sende ny hund til samme hjem, men den historie her.

    Det er surt......og skrækkelig oplevelse. Men i dit sted ville pengene nok være det mindste problem for mig.

    Er det rigtigt forstået i har 14 hunde?


  • #23   10. nov 2010 Lapinette collies .
    Ej det er nok nærmer 10 med mine men jeg bor for mig selv..



  • #25   10. nov 2010 Nej de går kun i haven, og i inde lukkede gård... og så selvf lige over stene og ind i gården...

  • #26   10. nov 2010 Og det er over 2 måneder vi sidst har været på udstilling..

  • #28   10. nov 2010 Maj-Britt *DKK snob * jo vi går til ring træning og har dem med til udstilling men nej ingen hunde træning... men det har vi ikke været i over 2 måneder...

  • #29   10. nov 2010 stinne P: Håber også snart dyrlægen ringer med hvad hun har fundet ud af...

    Problemet er bare vi ikke kan finde nogen grund hvor det skulle have kommet fra..

    hun har snakket med de andre køber og hun siger at de har det fint


  • #31   10. nov 2010 Altså der var jo 11 hvalpe og kun 8 overlevede, den ene døde af også spise for meget mad så det stod ud af næsen, og nr. 2 var bare svag, og nr. 3 ved de ikke den var bare død en morgen med det var jo lige da de var blevet født så tror ikke det har nogen betydning

  • #33   10. nov 2010 14 hunde, som ikke har været ude af haven i 2 mdr ????

    Hvorfor har man hund på den måde ?


  • #34   10. nov 2010 ***Krumme og Shaker***
    Ja det er jo blevet tjekke inden de skulle afsted, men ved ikke om de er blevet tjekker lige efter hvorfor?


  • #35   10. nov 2010 Lapinette collies .de er selvf også inde i huset... ved os

  • #36   10. nov 2010 stinne P: nej ingen...

  • #37   10. nov 2010 Luksus . Mange tak smiley Det dælme heller ikke været nemt bare tanken om den dag så render tårerne bare ned af kinderne på mig..

  • #39   10. nov 2010 ***Krumme og Shaker***
    Jamen det gjorde vi også, men det kan jo også være moren har lagt sig på den sidste...

    Det gør vi også ved vores hvalpe dagen efter ca..


  • #40   10. nov 2010 Jeg har ALDRIG hørt om en hvalp der døde af at overspise - det lyder da vildt mærkeligt....!

    Du siger at maden kom ud af næsen, mon så ikke den har haft ganespalte eller ?


  • #41   10. nov 2010 Christina: Hmm.. ved ikke har aldrig haft hvalpe med ganespalte...
    men hun sagde det stod ud af næse og mund på den fordi den bare blev ved med og spise og spise


  • #43   10. nov 2010 Tjah jeg ved det ikke... kan bare huske hvad hun sagde...

  • #44   10. nov 2010 Det kan ikke lade sig gøre i mit hoved - Hunde stopper med at spise når de er mætte - Og på hvalpe bør foder ikke komme ud af næsen ( måske ind i næsen pga. griseriet men ikke ud af næsen )

    Der har været noget galt!



  • #45   10. nov 2010 tjah det er muligt har faktisk ikke tænkt over det før nu


  • #46   10. nov 2010 Det tyder da kraftigt på ganespalte, for så er al mælken /maden røget ud af næsen og den har intet fået i maven, så som Krumme sir så er den sultet ihjel.

    Det er godt nok en uhyggelig fortælling.

    PS. Tror nu ikke at Lapinette collies mente det på den måde da du svarede at de også var inde i huset.

    Jeg syntes også 14 hunde lyder af meget, hvordan pokker klare i det at få dem luftet og aktiveret ? eller er det det de blir når de er i haven og i gården..
    Jeg spørger kun fordi jeg tror at det var det Lapinnette ville vide..


  • #47   10. nov 2010 Cookie, Beauty og Prixie`s ydmyge tjener (:

    De leger med sig selv, deres legetøj, og din andre.... jeg siger dig bare der er ræs på,, både inde og ude og i går da de blev lukket ude fra burene var der bare liv og glæde dage igen det var så dejligt og se...

    Udover det leger vi også selv med dem, men de er rigtig gode til og aktivere sig selv... bare rolig de keder sig ikke.. de har det faktisk bedre end os andre engang imellem smiley men vi har nu også kun 11 med mine 3...


  • #48   10. nov 2010 Og nu snakker vi heller ikke gård, have, eller hus på 5 km3

  • #49   10. nov 2010 Nej jeg kan godt regne ud at i må ha mere end 5km3 for at huse så mange vovser og jer selv. :o)

  • #50   10. nov 2010 Jepp..

  • #51   10. nov 2010 Få undersøgt af dr dyr hvorfor den døede, jeg har haft en chi som døede ca 2-3 uger efter vi fik hende, var knust da det var min første hund. Vi fik hende obdukseret så vi kunne se hvad hun døede af, og det var vidst en tarmsygdom, så jeg kunne ikke havde gjordt noget, fik så en ny hund af hende, ville lægge sag an da det åbenbart ikke var den første syge hvalp hun solgte, men hun døede kort efter af kræft.

  • #52   10. nov 2010 En hund kan godt æde sig ihjel hvis det er i tørkost da det udvider sig i mavesækken og den så kan springe

    ( Ser i ikke animal planet smiley )


  • #53   10. nov 2010 Det var modermælk og den var nyfødt

  • #54   10. nov 2010 Det bliver næsten mere og mere "suspekt" synes jeg. Men det er stadig rigtig rigtig synd for dig. Har fulgt lidt med på sidelinjen og jeg håber da snart du hører fra dyrlægen igen! smiley

  • #55   10. nov 2010 Helle N: Ja okay smiley så kan det ikke være en mulighed.


  • #56   10. nov 2010 kristina H: hun er blevet obdukeret...

  • #57   10. nov 2010 Jeg kan først få svar i næste uge om hun kunne være kommet med det da hende på institutet er til konferance hele næste uge som er specialist på området..

  • #58   10. nov 2010 Kristina - Det er ikke en hvalp der overspiser du beskriver, men mavedrejning - Og ser lige præces ikke Animal Planet af samme grund, det er sku ikke så sagligt som folk går rundt og tro ;o)

  • #59   10. nov 2010 Christina. Animal Planet er nu god nok, men man kan aldrig gardere sig imod folk som ikke helt fanger el.forstår de ting som bliver forklaret, eller at folk ser nogle programmer som er ret gamle, hvor der i mellemtiden er kommet nye metoder,kure/mediciner og apperater i brug som kan påvise sygdomme på få min..som herhjemme desv.stadig tar en uge at få svar på pga.prøverne skal sendes på et lab.
    Men det med overspisning er ikke noget der er vist ret meget om, mit tv er altid tændt, og er nærmest "groet fast" på AP, og jeg har ikke set noget om OVERspisning i ufattelig lang tid, tvært imod, det er kun når sultede hunde/dyr bliver "indlagt" at man skal passe på at de ikke får for meget foder af gangen, fordi de er så udmagret at tarmene lige skal vænne sig til at der kommer mad i maven igen, men det ved vi jo alle herhjemme, el.næsten alle :o)

    Kristina. Jeg ved ikke hvilket program du har set det med overspisningen i, for jeg ville da gerne vide i hvilket program du har set/hørt om det.
    Det kan vel ske at en hund spiser så meget, men det sker som skrevet før, ufatteligt sjældent.
    Jeg har kun set en hund som måtte udpumpes og det var fordi den havde ædt en stor kage som den aldrig burde ha været i nærheden af det var en chokoladekage..
    Selv om labber er kendt for at kunne æde til der ikke er mere mad, så har jeg hverken i tv eller på mit job som vet-sygeplejerske set et eneste tilfælde hvor en hunde havde forædt sig så den sprang eller måtte udpumpes..


  • #61   11. nov 2010 Palle P:

    Nej fik af vide jeg skulle vente til i næste uge når jeg har fået svar fra dyrlægen...


  • #63   12. nov 2010 Cookie, Beauty og Prixie`s ydmyge tjener ( : Set i det der dyrelæge noget på animal, en hund der vidst bare havde haft adgang til alt det tørkost den kunne spise, efter lang tids sultning, dens mavesæk gik vidst i stykker, ved ikke om der kan været flødet noget galle ud, men den døede altså af det smiley


  • #64   12. nov 2010 Wau, godt svar når du nærmest bebrejder folk at de ikke alle ser AP, også kommer du med "det der dyrlæge nogt" er det Alameda East, SPCA, All New Vet`s, World wide Vet, el.? for det vrimler med programmer fra dyrehospitaler.

    Et lille råd. Lad være med at tale ned til folk når du ikke selv har dine informationer på plads.
    hunden døde ja, men du ved ikke hvorfor, og alligevel taler du som om at du er klogere end alle dem der har haft og/el. arbejdet med dyr længer tid end du har levet..UTROLIGT..


  • #65   12. nov 2010 Rooolig nu folks - Hvis i læser det med animal planet igen så tjek lige denneher " smiley "

    Det er en blinkesmiley hvis jeg ikke tager meget fejl - alt jeg læser er at hun pjatter ikke at hun taler ned til nogen - jeg læser det som værende sådan en

    tsk tsk ååhh altså ser i ikke animal planet? heelt øørligt smiley


  • #66   12. nov 2010 Cookie, Beauty og Prixie`s ydmyge tjener ( : Jeg har på intet tidspunkt talt ned til nogen overhoved smiley Og så har jeg da bestemt heller ikke bebrejdet noget hvad de ser og ikke ser, så det aner jeg ikke hvor du har fra, sikken et opstød, må have smagt frygteligt :S


  • #67   12. nov 2010 Line N : Var også sådan ment intet ondt i noget, godt du har set det ( SMILER )


  • #68   12. nov 2010 Jeg er i øvrigt Meget ked af din oplevelse TS - kan man få forsikring på sin hvalp så snart man får den hjem? for så kan det vel være en løsning i fremtiden ??

    (jeg skal selv have hvalp til december og nu er jeg helt nervøs over at skulle miste den :-| )


  • #69   12. nov 2010 Cookie, Beauty og Prixie`s ydmyge tjener ( : Ja og så beklager jeg dybt jeg ikke kan de spicefikke navn på programmet :S Så højt går jeg ikke op i det, ser det bare fordi jeg syntes det er spændende.

    Æd mig lige smiley


  • #70   12. nov 2010 Line N : De kan vist forsikres allerede fra avler mende4r jeg MIcha var og så de første 30 dage vi havde hende, derfra skulle vi så selv tegne forsikring.


  • #71   12. nov 2010 Sygeforsikringen vil kun dække dyrelæge udgifterne - Og kun hvis det ikke er arveligt.

    Det man skal tegne er nok nærmere en sygeforsikring og en dødsforsikring så får man udbetalt enten 5000 eller 10.000 kr ved hundens død - Og det er næsten uanset årsagen!!!


  • #72   12. nov 2010 Haps.. Øv ikke min smag..

  • #73   12. nov 2010 Line N: Det ved jeg ikke regnede ikke lige med at vi kun skulle have 12 dage sammen jeg var bare så glad for endelig og få min drøm opfyldt og endelig skulle til og udstille seriøst.. og virkelig elske denne hund og have rigtig mange år sammen det fik vi desværre ikke... smiley

    vi har landbrugs forsikring på men det dækker kun brand, eller hvis den løber ud på vejen eller hvis den æder en anden hund... ikke ved død desværre..

    Men en ting har jeg lært jeg køber aldrig hund før den har begge sine vacsiner i orden... det gør sq for ondt..

    Men kan da glæde mig over den hjælp vi har fået fra vores dyrlæge af, de har virkelig været der for os.. smiley


  • #74   12. nov 2010 Christina - jeg skrev forkert - ville have skrevet "udvidet sygeforsikring"

    Og man får udbetalt hvad en ny tilsvarende hvalp af samme race vil koste - så det er ikke 5K eller 10K - så vidt jeg kan læse mig til.

    Men det var nu også mere om man kan få den fra den dag man har den i hænde så den dækker AL den tid man har den - jeg ved ikke om en opdrætters forsikring dækker når den kommer fra udlandet?


  • #75   12. nov 2010 Tror faktisk først de dækker efter en månede...

  • #76   31. okt 2011 Nu faldt jeg lige over denne gamle tråd.

    Kom der nogensinde en afslutning på historien?
    Hvad sagde obduktionsrapporten? Fik du erstatning?

    Mvh Malene


  • #77   31. okt 2011 Bare iorden...

    Obduktion sagde... død af akut tarm betændelse... forsaget af Parvo... Parvoen har en inbakubitations tid på 2-14 dage.. men da opdutuktions folkene ikke ville vil hvor langtis parvo'en har været i kroppen på Diamia, vil det være 50 % chance for at vinde en sag..

    Jeg har kæmpet og kæmpet for bare og får lidt af mine penge men opdrætteren er så sød og fortælle mig at hvis hunden var kommet et andet sted hen ville hun leve i dag... opdrætteren er total lige glad og mener ikke hun har et ansvar her... jeg modtog den 2 juni 2011 hendes stambog som var lavet den 17 maj 2011.. og jeg tror kun jeg har fået den fordi det er kommet så godt rundt i Bergamasco verden med min oplevelse at hun i hvert fald ville have hendes ryg fri for ikke og give mig en stambog...

    Jeg ved hvor vores hunde har været og ingen hunde var syg inden hun kom eller lignede.. Jeg og dyrlægen er sikker på det komme fra tyskland men da det ikke kan bevises så er der ikke noget at gøre... jeg har været ved advokater men det ville blive alt alt alt for dyrt og lave en sag.. har sågar snakke med en tysk advokkat, men desværre måtte jeg opgive kampen....


  • #79   1. nov 2011 Tak for svaret.
    Sikke en træls oplevelse.

    Det er jo svært at sige hvor den virus kom fra.

    Mvh Malene


  • #80   1. nov 2011 Palle bare roligt det er gjort... tjah hvis ikke vi havde haft en billige dyrlæge havde det været dyrere hvis vi regner udgifterne ud med hundenes pris osv.. så runder vi de 35000 kr. så det er ikke små penge..

  • #82   1. nov 2011 Nope... den dækkede ikke liv...

  • #84   1. nov 2011 Nej for der går 21 dage før sådan en træder i kræft ihverfaldt der hvor jeg har mine hunde

    og hunden dør 12 dage efter hun kom hjem


  • #86   2. nov 2011 Palle, det er meget normalt at der er karenstid på 21 eller 30 dage i en ny forsikring, netop for at forsikringen ikke skal udbetale erstatning på en opdrætterfejl.

  • #87   2. nov 2011 Nemlig Nicolai og Malene...

    Så ja det blev dyrt men jeg har lært af det... og jeg køber aldrig aldrig hund der igen... men hvis nu de havde sådanne en forsikring som de har lavet på rubin i sverige og norge så ville jeg kunne få mine penge igen... i dette tilfælde.. Det er nemlig en skjul og fejl forsikring ved agria og den gælder 2 år... Den havde nemlig dækket det er en opdrætter forsikring, den er nemlig rigtig smart...


  • #88   2. nov 2011 Ja vi anvender også Agris'a avls- og skjulte fejl forsikring. Det er et udemærket tiltag.

  • #89   2. nov 2011 Ja helt sikkert det er smiley

Kommentér på:
Endeligt svar (Meget, meget Langt)

Annonce