3.510 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 18 Svar

Calvé legg perthes?? Calvé legg perthes??

Hej Alle smiley

I morges var vores lille hund så uheldig at brække hendes forben smiley Og under røntgen opdager dyrelægen at hun har Calvé legg perthes på højre hofte smiley Så nu skal hun først opereres for brudet og i næste måned skal hun opereres for Calvé legg perthes smiley

Er der nogen der har kendskab til denne avlige sygdom? Vil meget gerne høre fra folk der har en hund der er gået igennem sådan en operation, har nemlig læst at genoptræning osv kan tage op til et år.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Hjælp til elstik 500 kr.
  • Vinduespudsning 600 kr.
  • Luge ukrudt 1.375 kr.
  • Flyttet et klædeskab. 700 kr.
  • Swiss Klædeskab 2.000 kr.
  • Terrassedør trepunktslås binder 1.350 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Calvé legg perthes??
  • #1   17. jan 2011 Min mor har haft en tæve (cairn terrier) med sygdommen. Hun havde osse dårligt hjerte, og derfor blev mange af symptomerne desværre tilskrevet hjertet.
    F.eks. ville hun ikke gå ret langt før hun lagde sig ned og skulle have en pause.

    Det blev så opdaget lidt ved tilfældighed da hun skulle have undersøgt hjertet og dyrlægen så kunne se at der var et eller andet med hoften, som så efterfølgende blev røngtenfotograferet.

    Hun blev aflivet, men havde jo så osse gået med det i en del år, og havde samtidig dårligt hjerte.

    Det er en grim sygdom:o(

    Håber det hele går godt med jeres hund -god bedring:o)


  • #2   17. jan 2011 Jeg har haft en chihuahua med den sygdom. Han blev beordet ro i 2 måneder (i en weekend seng) derefter havde han aldrig flere problemer med det ben.

    Min dyrlæge fortalte mig , at det er samme sygdom som især rammer drengebørn . De bliver også beordret ro ( sidder i kørestol) i en længere ´periode så hofteskålen kan få ro til at regenerere sig.

    Hvis jeg var dig ville jeg tage en snak med dyrlægen omkring ro og så tage den derfra.


  • #3   17. jan 2011 Lone -det giver da ikke mening? Hoften "smuldrer" jo nærmest væk, og det stopper ikke af at hunden får ro. Det er ikke slid der giver problemerne.

    Min mors tæve var 6 år før vi opdagede det, og havde praktisk talt ikke nogen hofte tilbage.
    Dyrlægen sagde dengang at man havde kunnet operere tidligere i forløbet, men at det var for sent nu hvor der jo ikke rigtigt var mere tilbage at operere på.
    Hun var 4 år da min mor overtog hende, og det var kort herefter at vi opdagede hjerteproblemet. Men sandsynligvis var hoften allerede dengang "væk"
    Dyrlægen fortalte at ubehandlet er der kun et udfald, nemlig at sygdommen bliver ved at "æde" af hoften til der ikke er mere tilbage.


  • #4   18. jan 2011 Har også læst at ro i benet kan hjælpe men så hendes røntgen billeder i går og den knogle der går ind i hofteskålen er næsten helt væk så er sikker på operation er den eneste udvej for hende

  • #5   18. jan 2011 Min dyrlæge fortalte mig at den smuldring af hofteskålen går istå ved ro og må sige han havde ret ! Han havde aldrig en halt dag efter han havde været i ro i de måneder.

    Børn bliver faktisk helbredt ved at sidde i en kørestol omkring et år så jo det giver mening Michelle ! prøv at læs om sygedommen både for mennesker og dyr ?


  • #6   18. jan 2011 Faktisk er der vist ingen, der ved med sikkerhed, om sygdommen er arveligt(i hvert tilfælde ikke hos mennesker)

    - dog ville jeg ALDRIG købe en hund, der var avlet på forældre med lidelsen(better safe than sorry)

    Min søn har calve leg perthes og er blevet opereret 2 gange og skal muligvis igen for at få det raske ben til at stoppe med at vokse, så det andet måske kan indhente det(bla. pga. det der blev gjort ved tidligere operation er hans ben idag ca. 2 cm kortere end det andet)

    Vi kæmpede en kamp med skole og sociale myndigheder i forbindelse med hans sygdom, da der gik lang tid, inden lægerne fandt ud af hvad der var galt blev det tilskrevet noget psykisk og problemer i hjemmet, og vi har alle efterfølgende været meget traumatiske pga. dette.....dette oveni, at han har gået i flere år med smerter, og vi andre har skulle kigge på uden at kunne stille noget op.

    Puha....får det helt skidt bare af at læse dette smiley


  • #7   18. jan 2011 Kan jeg godt forstå Heidi...det er en frygtelig historie du fortæller - frygtelig svigt fra myndighederne side .

    Min dyrlæge fortalte mig også at man ikke med sikkerhed kender arvegangen. Min hanhund satte jeg dog ikke i avlen og da han blev kort ned skulle han have været kastreret få dage efter.


  • #8   18. jan 2011 Førhen blev menneskebørn rigtignok beordret til at holde sig i ro i op til et år(mener jeg at have læst).

    Idag tyer lægerne oftere til operation, da de så "kun" skal holde sig i ro i 6-8 uger efter operationen smiley


  • #9   18. jan 2011 Lone : Tak....ved en af de første konsultationer hos den spec. læge dersiden opererede ham fik vi atvide at skolen(vi havde givet dem tilladelse til at indhente udtalelse fra lægerne, da det hele kan være lidt svært at forklare selv) havde skrevet til ham, at NU ville de gerne have bekræftiget at min søn kun forestillede sig at han var syg...lægen og sygeplejersken varsimpelthen rødglødende på vores vegne og jeg var så vred at jeg gik lige hjem og skrev et mail til samtlige medlemmer af skolebestyrelsen(om det var sådan en behandling de ønskede at støtte op om).

    Heldigvis kendte formanden til sygdommen(hendes bror havde pudsigt nok også calve leg perthes), og hun blev simpelthen så rasende, at hun tog fri fra arbejde og havde hevet fat i skoleledelsen allerede næste morgen, som så kontaktede mig med kæmpe udnskyldninger(som jeg så ikke rigtig følte, jeg kunne bruge til så meget....men det er jo også så let at træde på dem, der i forvejen ligger ned.....de har så svært ved at finde overskudet til at træde igen).


  • #10   18. jan 2011 Lone -det er skam ikke fordi jeg ikke tror dig (omend jeg godt kan se mit indlæg kunne opfattes sådan;o))

    Jeg synes bare ikke det giver mening inde i mit lille hoved;o)

    Jeg er på ingen måde ekspert i sygdommen -jeg ved jo kun hvad vi fandt ud af dengang, og min mors tæve blev aflivet samme dag som det blev konstateret.
    Hun havde som sagt osse dårligt hjerte, og samtidig var hendes så fremskredent at der praktisk talt ikke var nogen hofteknogle tilbage mere..
    Hvordan hun kn have rendt rundt og leget med vores andre hunde og i øvrigt ikke have haltet en eneste dag i de 2 år vi havde hende, er mig en gåde.
    Hendes eneste symptom (som vi jo tilskrev hjertet) var at hun lagde sig ned og nægtede at gå videre til hun havde fået en pause, når man gik tur.

    Opdrætteren havde i øvrigt aldrig haft en hund med sygdommen. Hendes hunde bliver undersøgt for både PL og HD (og her ville det jo være blevet opdaget) inde avl, og der er ingen kendte tilfælde af sygdommen i linierne.


  • #11   18. jan 2011 Michelle...:o)) Helt iorden:o) Ved vores hund blev det diagnostiseret tidligt. Vi opdagede det ved han begyndte at aflaste sit ben ved at løfte det.

    Hans opdrætter havde heller aldrig set det før i sine linier.


  • #12   30. aug 2011 Hejsa...

    Jeg har lige fået tilsendt dette link fra en bruger her inde, da jeg idag har fået diagnostiserede (eller hvordan det staves) calve legg perthes i min lille dreng's bagben... Han skal på medicin i 2-3 mdr i håb om at han så slipper for operation... Men som dyrlægen sagde uden jeg måtte hænge ham op på det, så er det kun ca 20% der undgår den operation... Men da lille Adam er ung i nu så håber vi på at medicinen kan gøre det...


  • #13   30. aug 2011 Puh ha smiley Vores tæve skulle ha været opereret smiley

    Hun blev desværre aflivet da dyrelægen ikke mente det ville blive godt igen og at hun ikke ville kunne gå selv de første 4 måneder og derefter ville det blive hårdt genoptræning og selvom vi gjorde det var der stadig ikke stor chance for hun ville kunne gå normalt smiley Og så var der chance for de ville komme i det andet ben også smiley

    Da hun først begyndte at halte tog vi til en anden dyrelæge da vores egen var ved at flytte og her fik vi afvide at det bare var en fiberspringning og der kunne gå måneder før det blev normalt men det viste sig jo så at være noget andet smiley


  • #14   30. aug 2011 Ved godt at dette er en "hundetråd" men nu jeg har nævnt min søn herinde, vil jeg lige komme med en update.

    Han er endnu ikke blevet opereret i sit ben(for at stoppe væksten), men det får vi sikkert klarlagt her i løbet af efteråret, når han skal til kontrol igen.

    Lige pt. går det ganske fint for ham og han er begyndt til BJJ(Brazilian jiu jitzu), hvor han får brugt lidt energi og han stortrives igen.


  • #15   30. aug 2011 Ihh hvor dejligt Heidi smiley Håber det kommer til at gå godt med ham smiley

  • #16   31. aug 2011 Tusind tak smiley


  • #17   31. aug 2011 Er forøvrigt ked af at høre, at din lille pige ikke kunne repereres smiley

  • #18   31. aug 2011 Tak smiley Det var ret trist, og hun nåede kun at blive 1år smiley

Kommentér på:
Calvé legg perthes??

Annonce