{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.687 visninger | Oprettet:

Hvilken race er den bedste følgesvend? {{forumTopicSubject}}

Hej HG.. ville lige høre hvad for en race der er den bedste følgesvend.. altså.. hvilken race der bare vil gå i røven af sin ejer som ikke behøver gå i snor osv. en man kan gå rundt med over alt uden snor (: det ville jo være verdens bedste ven! smiley

- Dannie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken race er den bedste følgesvend?
  • #1   18. jan 2011 Jeg vil bestemt mene det er schferhunden, hvis du selv har tiden til den.. Min er i røven på mig 24/7..
    Bruger stort set aldrig snor..


  • #2   18. jan 2011 Min schæfer og border collie render mig altid i røven smiley ..
    Må sige schæferen da de er utrolig trofaste, og kun knytter sig ordentlig til én person.
    Har feks aldrig lært min indkald, hun er bare altid blevet ved mig smiley


  • #3   18. jan 2011 Ikke race men hund -og det vil så være den hund der er trænet til det.

    INGEN hund, uanset race, kan det du beskriver uden at der forinden er lagt en hel del træning i den.

    Nogen racer er nemmere at lære det -her skal man så have fat i racer hvis oprindelige funktion har været et tæt fører-samarbejde. Det er f.eks. retrieverne, en del af hyrdehundene m.fl.

    Men for at hunden skal kunne gå løs alle/de fleste steder, kræver det jo at den har nogen basale kundskaber på plads. Heriblandt ikke at opsøge mennesker/hunde, ikke jage andre dyr, holde sig på fortovet (og ja, det kan en hund godt lære), ikke gå for langt væk, komme HVER gang der kaldes, uanset situationen osv.
    Og de ting kan INGEN hund bare sådan -det kræver mange timers træning.


  • #4   18. jan 2011 Som Michelle mener jeg ikke at der en nogen specifik race der 'bare' kan/gør det fra naturens side.

    Men et skridt på vejen ville nok være at vælge en hund der i forvejen er ejertilknyttet, i stedet for en 'enspænder-type' :o)


  • #5   18. jan 2011 Vores gamle schæfer fulgte os over ALT rundt på gården. Det skal dog siges at hvis min far var hjemme var det ham den fulgte. De knytter sig meget til en person!

  • #6   18. jan 2011 Du skal måske holde dig fra terriere, de er ret selvstændige og "pleaser" ikke som f.eks. schæferen som bliver nævnt.. Hvad med en golden eller labrador? Knytter de sig ligeså meget som en schæfer?

  • #8   18. jan 2011 Mine forældre har en schæfer og han er utrolig selvstændig, han har lært indkald, men kommer kun hvis han gider også selvom det er min far han er ude med. Han rejser sig ikke hvis nogen i huset gør og går ofte ud for sig selv.
    Som michelle siger det så er det en ikke race, men noget man lærer hunden.

    Malou min egen rejser sig når jeg gør, går med hvor end jeg skal hen, dog er hun ikke sikker nok når vi er ude da hun ikke kan lade fugle være i fred.


  • #9   18. jan 2011 Jeg har en labrador der går uden snor - træning, træning og atter træning, så kan hvilken som helst hund det :O))

  • #10   18. jan 2011 Sanne -det du beskriver er ikke særligt typisk schæfer. Self er der undtagelser, men generelt er schæferen da en temmeligt førerfikseret hund (og dermed hunde der er forholdsvist lette at lære at følge en og kunne gå uden snor).

    Betina -labben er osse vældig førerfikseret omend på en lidt anden måde end schæferen.
    Men modsat schæferen så er den ofte osse ret opsøgende overfor fremmede (måske de gider kæle eller har mad;o)), og det er jo så noget man skal lære den at lade være med, hvis den skal kunne gå uden snor. Det kan den nså self osse -ellers var de jo næppe anvendelige på jagt


  • #11   18. jan 2011 ps -hvilken som helst? Jeg vil altså vove den påstand at visse racer, omend de godt kan blive ret lydige, aldrig kommer til at tøffe ejer i hælene, uanset hvor godt de så bliver trænet.

    Og langt fra alle kan lære at gå uden snor alle/de fleste steder


  • #13   18. jan 2011 Cane corso! Den vil følge dig over alt! Oz selv vi ikke havde trænet vores , da vi havde en, lå hun og ventet på os, når vi var på wc. Når vi var i skov gik hun aldrig ret langt væk og ligeså snart vi kaldte kom hun:)

  • #14   18. jan 2011 Det kan godt være at man kan træne alle hunde, men der er bare racer der er mere sociale end andre:)

  • #15   18. jan 2011 Der er et par racer, som jeg opfatter til at have det bedst med max at være en meter væk fra sin ejer. Det kan vi se helt fra hvalpeholdet, hvor de bare sidder på deres ejeres sko, mens de andre leger. Ikke fordi de er bange eller utrygge, men ganske enkelt fordi de er avlet som selskabshunde.

    Men jeg ved ikke, om jeg synes det er en ubetinget fordel, for den type hunde kan så til gengæld have seriøse problemer med at være alene hjemme.

    Personligt ville jeg blive dødirriteret, hvis mine hunde altid rendte i hælene på mig. Specielt på gåture. Der er da ikke meget sjov ved at slippe en hund løs på stranden eller i skoven - og den så bare trisser afsted i hælene på én.. Det synes jeg ihvertfald ikke.


  • #18   18. jan 2011 jeg mener ikke der er én race der er bedre følgesvend end andre, for i mine øjne afhænger det fuldstændig af den person der har den.
    men det er klart at selskabsracerne og meget førerfikserede racer mere af sig selv hænger i røven på ejeren end meget selvstændige racer


  • #19   18. jan 2011 Ditte - jo jeg mener absolut, der er forskel på racerne, og det afhænger ikke kun af træning. I sagens natur er en selskabshund avlet til at holde sig i nærheden af ejeren - hvorimod man meget meget sjældent vil se en terrier eller en spidshund gøre det samme - medmindre den er under kommando smiley

  • #20   18. jan 2011 Karina
    jeg tror du misforstår det jeg skriver, jeg har ikke skrevet at der ikke er forskel på racerne, jeg har skrevet at jeg ikke mener der er én race der er en bedre følgesvend end andre fordi det afhænger af personen hvad der gør en hund til en god følgesvend, og jeg skrev også hvis du læser det hele at jeg mener at selskabshunde og førerfikserede racer som fx hyrdehunde, "hænger mere på" ejeren end de selvstændige racer


  • #21   18. jan 2011 Karina hvor ved du dog det fra, med terrier og spidshunde? sådan nogle kender du da ikke, vel?

  • #22   18. jan 2011 Du har ret - jeg reagerede kun på første sætning "jeg mener ikke der er én race der er bedre følgesvend end andre". Jeg blev vist forstyrret, før jeg fik læst resten smiley

    Så er vi jo enige! smiley


  • #23   18. jan 2011 michelle- det ved jeg. Jeg har aldrig før oplevet en schæfer på den måde men det er bare for at give et eks. Vores tideligere schæfere gik os i røven og var rigtige pleaser. Men ham mine forældre har nu er stik det modsatte.

  • #24   18. jan 2011 maj-Britt - Næeh, de racer har jeg overhovedet intet kendskab til. De interesserer mig ikke det mindste smiley

  • #27   18. jan 2011 Weimaraner.

    Mine har altid haft et "øje" på hvor jeg bevægede mig - vil være i centrum for enhver pris. Er en selvstændig hund der arbejder for sin fører.... den sande følgesvend - for den RETTE ejere smiley


  • #28   18. jan 2011 Schæferen er oplagt som følgesvend. Den er avlet til at være det, så det er egenskaber, der kun skal stimuleres en smule, så er de der.

    Der er naturligvis ikke noget, der kommer af sig selv, og alt handler om, hvad man fremelsker i hunden. Men selv sådan en som mig, som ikke er fantastisk til opdrage hund, har kun haft hunde, der følger mig.
    Ikke lige i røven altid, når vi er hjemme, men ude i verden. Hvor far og mor går, der går vaps - ihvertfald inden for synsvidde.

    Det er rigtigt at en schæfer knytter sig til sin ejer/fører, men det er ikke rigtigt at det er den eneste, de knytter sig til. Det er en myte, at det er en enpersonshund. Den er meget glad for mennesker og afhængigt af, hvad man vælger at socialisere den til, så vil den være glad for alle mennesker - men gladest for dem i egen flok, der faktisk kan tælle adskillige mennesker.

    Det er ikke ofte, jeg anbefaler min egen race, men skal man have en trofast følgesvend, så er schæferen helt oplagt.
    Man skal bare huske, at det ikke er det eneste, der kendetegner en schæfer, og man skal ville have hele pakken ;o)


  • #29   18. jan 2011 Jeg må os sige schæferen.:) Hver gang en af os rejser os har man to hæmoride lige i røven på en.:D

  • #30   18. jan 2011 Schæferen, min er ikke en hund det er en skygge smiley Men tror nu nok at hunde bliver lidt det man gør dem til, er på hund nr. 4, og de har alle rendt lige i bagdelen af mig , selvom det har været forskellige racer, Islandsk Fårehund, "Tysk Ruhåret Dobbermann" og Schæfer/? og så en "rigtig" Schæfer

  • #31   18. jan 2011 herhjemme har vi DSG og Papillon. De kaldes her i huset for " hæmoriderne". Siger det ikke sig selv *GG*

  • #33   18. jan 2011 Hyrdehunde generelt....

  • #34   18. jan 2011 Tamaskan er det i hvertfald ikke..
    Min pige er godt nok glad for at følge mig rundt, men hun er også så selvstændig at hun godt kan finde på at gå i den modsatte retning af mig hvis hun synes det er mere interessant.. Det skal jeg have rettet af for det synes jeg er irreterende.. eftersom hun er hvalp burde det være muligt..


  • #35   18. jan 2011 Jeg ved ikke hvad for en hund der følger en mere eller mindre men jeg tænker om det ikke var en ide og læse om de forskellige racer og finde den som passer bedst smiley
    Det er jo ikke kun det der med at følge en men det er også hvad har man tid til og hvor meget gider man træne for nogle racer skal aktiveres rigtig meget og nogle knap så meget bare et forslag smiley
    For som sagt jeg tror altså også at det skal trænes fra de er hvalpe smiley


  • #36   18. jan 2011 enig med michelle det er et spørsmål om træning ikke race ,,,min gamle cocker den kunne det ..den gik faktisk aldrig med snor tror aldrig den er løbet væk jo engang hvor den var i løb smuttede den ind til genboens hund ...hvor der kom to hvalpe den ene er som sin mor går uden snor ,,,den anden stikker af hele tiden smiley

  • #37   18. jan 2011 Gizmo har vist ikke lært at selskabshunde holder sig mere til ejeren, for tager jeg snoren af så er han væk *LOL* Hvor i mod Fluffy som er et saluki mix ja hun er panisk for jeg skal blive væk og selvom hun løb i forvejen så kommer hun tilbage 2 min efter for at tjekke jeg stadig er der smiley

  • #38   18. jan 2011 susanne N: Det har altså også noget med racen at gøre. Der er racer der hellere vil følge dig, hvor andre er mere selvstændige:) Cane corsoen feks...hvis du ikke vil have en hund der render dig i numsen HELE tiden, er den ikke den rette race for dig...kender en del med den race + vi har haft kontakt til en opdrætter der har denne race.


  • #39   18. jan 2011 Hmm .. jeg har / har haft to corso´er og de er / var da bestemt selvstændige nok til ikke at rende mig i R... hele tiden.
    Så det vil jeg ikke give dig ret i, Line.


  • #40   18. jan 2011 - Martine -Hmmm...ja alle hunde er forskellige, men da vi søgte hun spurgte vi en opdrætter om hun ville være den rigtige race for os og det ville hun HVIS vi ville have en hund der rente en i numsen hele tiden....om dem jeg kender med den race siger det samme:) Men sådan behøver alle hunde af den race, jo ikke være;) Men jeg mener at det har noget med racen at gør, altså om man vil have en hund der render en i numsen eller ej!!


  • #41   18. jan 2011 Line J -

    Ja, klart de er forskellige. Jeg synes bare det er sjovt, at din opfattelse af racen på lige netop dét punkt er så meget anderledes end min - efter 4 år med racen.
    Jeg synes netop, at de er langt mindre sociale og "løben i røven på" end vores maller - som jo helst skal være med hvor det sker HELE tiden - hvor corsoerne langt mere går deres egne veje, og er "bedre" til at beskæftige sig selv.

    Nu ved jeg så heller ikke hvilken opdrætter af racen du har spurgt, men er det hende jeg tænker på .. tja, så er der mange ting jeg synes hun har galt fat i når det gælder corso´en .. men det er jo en anden historie smiley


  • #42   18. jan 2011 I en tidligere tråd blev mops beskrevet som en hund der er i røven på ejeren hele tiden fordi det er en selskabshund. Det skulle være en hund der ikke er god til at undvære sin ejer, og som bestemt ikke er selvstændig.


  • #43   18. jan 2011 - Martine - Jamen det er fint at din hund er sådan:)


  • #44   18. jan 2011 Nu er nila 50 % schæfer , og hun render os alle 4 i røven , dog er min mand nok hendes farvorit , hvis hun skulle vælge , mellem os ..

  • #45   23. jan 2011 Cane corso italiano Er efter min mening en utroligt god følgesvend den vil gøre alt for at behage sin ejer og er der for ham/hende gennem tykt og tyndt. Med den rigtige træning og socialisering har du en hund for livet som alle omkring dig vil være facineret af og holde af.

Kommentér på:
Hvilken race er den bedste følgesvend?

Annonce