{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.610 visninger | Oprettet:

Collie {{forumTopicSubject}}

Jeg opretter denne tråd, da jeg kan se, at der er flere der informere om de forskellige racer, og hvad man skal være opmærksom på ifm med opdræt af disse, det synes jeg er en meget god idé, så nu også en tråd om collie.

En ting man skal være speciel opmærksom på hos collien er, at den findes i tre forskellige farver, og man må ikke bare parre på kryds og tværs af disse farver, da der så er risiko for syge hvalpe.
Nogle er begyndt at synes, at den hvide collie er speciel og flot, den fåes endda med blå øjne, men disse skal man holde sig fra, da man ved parring med de hvide collier kan få hvalpe med alvorlige defekter så som blindhed,døvhed, stumhed og man kan få misdannede/dødfødte hvalpe.

Avlsrestriktionerne for collie:

HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
Hunde med status D eller E må ikke anvendes i avl.
BEMÆRK, denne restriktion omfatter hele racen.

Øjen-krav: Hvalpe kan ikke registreres i DKK, medmindre begge forældre er undersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge for CEA.

Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring. Det optimale tidspunkt for undersøgelse er i hvalpens 7.- 9. leveuge. Attestation for CEA gælder for livstid.

Farver for racen
Blue Merle
Tricolour
Zobel/Hvid

...og altså skal man ikke købe hvalpe der er blanding af zobel/blue merle eller blue merle/blue merle.

Gør dit forarbejde godt inden du køber collie, spørg opdrætter om avlsrestriktionerne er opfyldt og bed om at se resultaterne på disse, og vær sikker på at farvekombinationen hos forældrene er rigtig.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Collie
  • #1   5. jun 2011 Godt indlæg smiley

    Jeg tilføjer lige: Pas på mentaliteten hos din collie.

    Udfra min egen erfaring er det meget vigtigt at vælge en opdrætter, der mentaltester sine avlshunde og hvalpene.


  • #2   5. jun 2011 God info Sarah ;-))

  • #3   5. jun 2011 Hvor er det bare godt med disse informationer smiley

  • #5   5. jun 2011 Ja nemlig Marianne, det er også derfor jeg skriver, at man skal spørge ind til resultaterne.
    Nu er det heldigvis sådan, at resultaterne lægges på hundeweb, så der kan man selv læse dem.


  • #6   5. jun 2011 Nu hvor vi snakker collier, er der så nogle der ved om der er en korthårs kennel der er lukket eller har skiftet hjemmeside adresse?
    Er der ellers nogle opdrættere af korthårs collier i DK? synes dem jeg har hørt om er forsvundet.


  • #8   5. jun 2011 Marianne: ok, jeg har været inde og se på din hjemmeside.

  • #10   30. jul 2011 B M nu ved jeg ikke hvad du mener med at du avler LEGELT og med CVR nr?.... det borger ikke nødvendigvis for kvalitet. Fordi man betaler moms, så er det ikeksikkert man laver nogle sunde hvalpe!

    Og for at fortsætte i det med CVR nr, så nej jeg har intet CVR nr for mit opdræt er så lille at jeg ikek skal svare moms, hidtil har jeg kun lavet én eneste hvalp, som jeg selv har beholdt smiley

    Undskyldning for hvad????
    Laver jeg noget dumt undskylder jeg meget gerne, men jeg har oprettet denne tråd som en oplysning, så folk kan se, hvad de skal være opmærksom på når de køber collie.
    Det jeg skriver her er ud fra de anbefalinger der er fra DKK/FCI, det er ikke noget jeg selv har fundet på, så jeg kan stå helt inde for det jeg har skrevet.
    Desuden nævner jeg ikke dig og din VIRKSOMHED med et ord.

    Så pus du bare en advokat på mig, jeg har mit på det tørre og kan stå inde for hvert et ord jeg har skrevet i denne tråd.


  • #11   30. jul 2011 Humor :DDDD

    "Jeg avler hvalpe og har et CVR nummer !!!!"

    Stik lige den du :)))))))))))))))))

    Tak for morgenens gode grin, B M :DD


  • #12   30. jul 2011 Måske man skulle få sig et CVR-nummer?

    Ej, det er alligevel et af de mest morsomme indlæg, jeg endnu har set her på HG..... Man må jo føle sig voldsomt ramt..


  • #13   30. jul 2011 Ja, få det, Susanne - enhver ved, at man først tjekker CVR - linier har ingen betydning smiley

  • #14   30. jul 2011 B M du er da ikke den eneste. Der er da en mere herinde med hvide "collier"

  • #15   30. jul 2011 Lidt info til B M smiley

    http://www.hvordan.dk/hvordan-bliver-jeg-momsregistreret


  • #21   30. jul 2011 Når jeg skal købe hund, så er jeg flintrende ligeglad med, om opdrætter er momsregistreret, hvorvidt vedkommende betaler skat eller ej, men jeg er dælme ikke ligeglad med, om jeg får en syg hund, fordi man lader hånt om genetik og avler hunde bare fordi de har en "smart" farve.

    Så Maj-Britts spørgsmål er i den grad relevante - og da især på en hundeside - det er jo ikke ligefrem et skatteforum det her ;o)


  • #26   30. jul 2011 B M: Har du mon nogensinde hørt om DKK-kontrakter? Jeg tror nok, jeg får den garanti, jeg skal have - opdrætters økonomiske anliggender vedkommer på INGEN måde mig. Det vedkommer derimod mig, om opdrætter avler på syge hunde eller ikke socialiserer dem ordentligt osv.

    Men ja, man drager sig jo sine konklusioner ud fra den vægring der er mod at give svar, men kun svælge i skat og moms....


  • #27   31. jul 2011 Jeg er på ferie nu og sidder med et dårligt internet og kan kun sjældent komme på, så her kommer bare lige et lille pip fra mig.

    Ang skat så mener jeg at kunne husk,e at man ikke behøver et CVR nr når man opdrætter to kuld årligt eller derunder, det hører ihverttilfælde under bagatelgrænsen det jeg laver, for endnu har jeg aldrig solgt nogen som helst, ikke engang et fingerbøl på Gul og Gratis.

    Og hvad jeg lige har skrevet til dig i en pb husker jeg ikke, men du må gerne offentliggøre det i denne tråd. Jeg har ingen gamle pb´er liggende, da jeg i 4-5 måneder havde slettet mig fra HG, men jeg kan da garantere, at jeg ikke har skrevet noget uforskammet eller noget jeg ikke vil stå ved.



  • #28   31. jul 2011 Kennelmor: Det er netop det, der står i det link, jeg har lagt ind:)

  • #30   31. jul 2011 Dementi og undskyldning.. For at skrive om de ting man skal passe på ved køb af en race på et offentligt forum,hvor man ikke nævner navn osv.. Jøsses.. Du må da ha fået noget galt i halsen og ha et kæmpe problem..





  • #33   31. jul 2011 B M jeg er endnu ikke klar over HVAD jeg skal undskylde og dementere? Som skrevet tidligere står jeg fuld og fast ved det jeg har skrevet i denne tråd.

    Du personligt er ikke nævnt i denne tråd, ingen er nævnt i denne tråd - jeg skriver udelukkende om det gode, fornuftige og sunde opdræt som jeg ser det, og jeg holder mig tæt til FCI anbefalingerne.

    Og selvfølgelig dækker DKK ikke opdrætterne ind, hvis de har ansvar overfor hvalpekøberne, det er et køb imellem opdrætter og hvalpekøber og købeloven er almindeligt gældende. Man må som opdrrætter ikke stille hvalpekøberne dårligere end de er stillet i købeloven, men man må gerne stille dem bedre, f.eks ved at give dem garantier.

    Er en opdrætter så dårligt stillet økonomisk at vedkommende ikke kan leve op til sine forpligtelser overfor hvalpekøber må man klage til forbrugerrådet.

    Iøvrigt kan man ikke få et CVR nr hvis man ikke har et firma med en indtjening, efter et par år får man frataget CVR nr af SKAT, og da jeg aldrig i hele mit liv har solgt noget som helst nogen steder, som sagt ikke engang en gammel slidt sofapude, ja så er det ikke relevant for mig at have et CVR nr.

    Og jeg spørger lige igen, hvad er det jeg har skrevet i en pb til dig, som du synes er en trussel for dig?
    Igen så må du gerne lægge den pb frem her i tråden, så jeg har en mulighed for at kommentere på den.


Kommentér på:
Collie

Annonce