{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.560 visninger | Oprettet:

Opdatering / Info om klovoldsbetændelse {{forumTopicSubject}}

Som nogen ved har Kaoz døjet rigtig meget med sine negle - det har nu stået på i over 7 måneder, og først idag efter at have søgt anden dyrlæge føler jeg mig helt rigtigt optimistisk og i kompetente hænder =)

Jeg vil IKKE skåne jer for den længere afhandling om forløbet, men fortælle så detaljeret som jeg kan - klovoldsbetændelse er sjældent og forløbet er ikke dokumenteret nogen steder, så det vil jeg give mit bud på her - både med fejlbehandling og den rette :


Efter vinteren og al frosten finder jeg hans negle for lange og vil klippe dem, de er for kraftige og stærke til jeg selv kan - og i samråd med dyrlægen beslutter vi os for en narkose, kortklipning og brændning af negle der måtte bløde.

Det går så fint i en uges tid, ingen problemer eller smerter forbundet med klip og brænd =)

Så halter han kraftigt, vil ikke gå på visse overflader og har rigtig ondt.. Jeg undersøger poterne grundigt og finder betændelse i klovolden (der hvor neglen kommer ud af poten) på højre forben.

Jeg ringer til dyrlægen og fortæller om mit fund - vil i se ham?
- Nej, i henter bare pinicillin til 1 uge og så ser vi..

Kuren overstået, betændelsen er forsvundet - og smerterne med betændelsen.
- Glæden varer 1½ uge, og betændelsen kommer igen; denne gang på højre bagben også.

Jeg ringer igen til dyrlægen, de vil stadig ikke se Kaoz - det er der ingen grund til når jeg selv kan se hvad det er.
- Vi får mere antibiotika, til 1 uge som sidst, og besked på at bade i sæbespånevand og havet.

Betændelsen forsvinder igen.. Jeg har klippet pelsen om kløerne efter bedste evne, men uden en trimmer er det ikke helt let, og det er ikke klippet helt ned som det (efter min overbevisning) burde..

Jeg bader hans poter slavisk, renser med vat og holder det rent og pænt.

Ringer til dyrlægen for at høre om kosttilskud, evt hvad det kommer af - "det er ikke til at sige, giv bare det tilskud du synes".

Neglen på forbenet flækker - Kaoz får meget ondt, dyrlægen sender smertestillende, hun mener stadig ikke de kan gøre mere end jeg selv gør..

Han river en negl af/flækker en mere på højre forben..
Nr 1 negl ryger halvt af (altså hele den ene side ryger af), nerven er blottet - hunden har ondt !

Vi kan ikke længere komme på stranden pga smertefuld negl, vi går små ture og bader i sæbespåner efter bedste evne.

Der begynder at vokse negl ud på forpoten, på nr 1 der er flækket; men neglen sætter ikke fast på den gamle halvdel, den vokser som en splint - splinten vrides på tur "AV FOR #¤&?&%" siger Kaoz og vi er 1 time om at gå hvad der burde tage 15 min..

Smertebehandler og ringer til dyrlægen dagen efter - nu VIL jeg ikke vente længere, kræver de kigger på ham og river den forbandede negl HELT af i narkose.
- Forklarer at han ikke kan gå, vil ikke engang gå på græs længere, den gør MEGET ondt og jeg kan ikke holde det ud.... Vi kan få en tid 3 dage efter *suk*

Vi overlever de dage, kommer til dyrlæge - hunden i narkose og jeg beder hende kigge de andre negle grundigt igennem, men viser hvilke der har været plaget af klovoldsbetændelse, kun de på forbenet er flækkede dog.
Vi går en tur gennem byen mens hun opererer, 30 min senere er han klar til afhentning og vågner fint op i bilen - ENDELIG lidt fremgang, så skal stumperne bare tørre og alle smerter vil være forsvundet *glææææde*

Forbindingerne skal sidde på i 3 dage, antibiotika i 7 og så er lykken gjort !

Jeg har forbundet nok en pote og syndes forbindingerne virker lidt store og stramme, men tænker at dyrlægen nok har lagt flere end jeg, og har en uddannelse hvor jeg bare har erfaring.

Han vågner fint op i sofaen.. Er legesyg og enormt sulten..
- Jeg tænker jeg lige vil se hvor stabil han er på stængerne, han har der sovet godt 6 timer - det måtte være tissetid!

Han vil IKKE støtte på benene der er forbundet... Dvs begge højreben, øøøhhh hvordan skal man SÅ få hunden ud??
- Med møje og besvær, 2 tørklædet om brystet og om lysken - samarbejde og ud kom vi da.

Han går ekstremt dårligt, og da vi kommer ind gisper han og virker til at have RIGTIG ondt !

Jeg løsner forbindingen om forbenet lidt og giver smertestillinde på trods af dyrlægen havde sagt det ikke var nødvendigt.

Han gisper hele natten, jeg ligger på gulvet og nusser og aer, endelig falder han i dyb søvn og jeg vil lige have et par timer på sofaen da kæresten kører på job kl 5.

Da jeg vågner kl 8 er Kaoz ikke i stuen.. Han er gået i soveværelset og har lagt sig i sengen..
- Jeg bliver helt desperart, hvordan fanden får jeg 43 kg hund ned fra sengen når han ikke vil støtte på benene???

Jeg ringer til dyrlægen og spørger om jeg må fjerne forbindingerne og lægge dem om - og ja, det må jeg da hjertens gerne, de var også ret store at gå på jo..

Jeg får åbnet op for herlighederne på forbenet, og FØJ for et syn !

Jeg er klar over at afrevne negle ikke er specielt flotte - Men hele poten var fuldkommen klistret ind i betændelse, pelsen var ikke klippet og der sad kager af grønligt betændelse overalt!
- De små stumper var røde og fulde af puds =(

Jeg blander sæbevand og med tårer i øjnene og rystende hænder vasker jeg posten ren med vat og sæbevand.
- Jo mere jeg vasker rent, desto roligere bliver hunden. Tydeligt at betændelsen har trykket og været smertefuld!

Forbinder igen poten efter at have tørret den godt, laver en trappe ned af sengen og får hunden i stuen.

Da kæresten kommer hjem åbner jeg op for rædslen på bagbenet, og det har IKKE gjort noget godt at jeg ikke ordnede den om formiddagen med forpoten - det ser værre ud og lugter voldsomt af fugt, infektion og ækelhed =(

Jeg vasker det med sæbevand, pakker forpoten op og vasker den også..

Ringer IGEN til dyrlægen, helt grådkvalt over poternes tilstand - og over hundens smerter, men de er meget rolige, mener ikke at pelsen burde være klippet og jeg er da vist lidt hys med den hund (siger de ikke ordret, men tonen er lagt).
- Jeg brokker mig gevaldigt og spørger om de vil SE det selv så, at de væsker og er noget så smertefuldt.. Men nej, jeg skal bare lade det være.

Lidt fortabt sidder jeg og kigger på hunden.. Dyrlægen sagde ingen smertestillende, ingen sæbebade, ingen cremer - bare ro..
- Men min hund gisper af smerte, kan ikke finde ro og kigger bedene på mig, slikker lidt på poten og klynker næsten uhørligt... Og det er mere end jeg kan lade stå til, jeg vasker - det lindrer, og jeg giver smertestillende efter behov; hvilket er dobbelt dosis i løbet af en dag..

Langsomt bliver det lidt bedre.. Han vil/kan gå - men kun på fliserne i gården og det bløde korte græs i haven, og kun for at tisse, så vil han ind.
- Han ligger i sin kurv / på stuegulvet i en uge, kommer kun ud for at tisse og ligger ellers bare og er dårlig.

Efter den uge vil han så gerne ud og ligge i gårdhaven.. Han går med i haven og ordner vasketøj - virker langt bedre, men stadig for smerteplaget til en rigtig gåtur uden for grunden.

14 dage efter operationen går vi den første tur - 10 min, og Koen er lykkelig !
Stumperne er meget sarte for stød, jeg prøver at forbinde, men det får dem til at bløde - et par dage mere på matriklen og vi prøver igen.

Stumpene tørrer fint op, klovolden virker lidt ujævn ved berøring - jeg ringer til dyrlægen og hører om vi må bede om mere antibiotika, eller om hun vil se på det - jeg er bange for betændelsen på stumperne igen har givet klovoldsbetændelse og vil ødelægge den ny negledannelse - dyrlægen vil ikke se ham, og mener ikke antibiotika er sagen, der skal RO til, og så må vi se på neglene når de gror ud. Måske skal de fjernes igen siger hun.. og jeg bliver målløs og lægger på med tårer i øjnene - ikke igen, det KAN ikke blive ved !

Jeg vasker lidt, prøver at klippe stumpene fri så der ikke dannes svamp - pelshulerne virker ikke særlig rene heller..

Så spørger jeg dyrlægen tilknyttet BestFriend´s fanside på Facebook om han/hun har erfaringer med forløbet.
- Er han fejlbehandlet som jeg er overbevist om, må jeg vaske det? Skal jeg give tilskud? HVAD skal jeg gøre??

Og ja, Kaoz er fejlbehandlet - forløbet har taget ALT for lang tid, og tiden med betændelse KAN have beskadiget hans kløer så meget at hele tåen skal amputeres =/
- Han skal have en høj dosis C-vitamin i 30 dage, Biotin ligeså - og det kosttilskud jeg selv fandt på at give skal hav have resten af livet.

Dyrlægen der fortæller, at der BURDE være foretaget en prøve på infektionen da jeg opdagede den - efterfulgt af 1 MÅNEDS intensiv behandling med antibiotika.
-Kløerne BURDE have været klippet, og NATURLIGVIS lader man IKKE sår være betændte og tildækket af pels, de skal holdes rene og tørre.

Knust over fejlbehandlingen og den mulige udsigt til at hunden muligvis skal have amputeret hele tæer beslutter jeg mig (noget sent ja) at skifte dyrlæge - venter lige til de små stumper er knap så følsomme, vi kan gå fine ture og han er på ingen måde plaget af eller interesseret i at slikke på poterne - fremskridt !

I går bemærker jeg så at der er kommet neglestumper på den ene klo på forbenet - det vifter ud som den første splint, jeg er grædefærdig; neglene ER ødelagte i klovolden og komme IGEN beskadigede ud =(

Jeg ringer så idag til en anden dyrlæge jeg har hørt godt om.
- Forklarer kort at hunden har haft et langvarrigt forløb med neglene, er blevet fejlbehandlet og nu har en splint negl der sidder løst og gør ondt.

Jamen der var slet ingen tvivl om medfølelsen, forståelsen for at hunden har meget ondt og skal behandles hurtigt - og vi fik en tid i eftermiddags allerede.

Dyrlægen starter med at kigge kort på neglene, men hun kan intet se for pels og henter trimmeren.
- Roligt får hun klippet dem fri, jeg bede hunden om at ligge roligt, og han blev kåret som Danmarks flinkeste hund til at få trimmet poter omkring smerteplagede klovolde; jojo veltrænet og tillidsfuld er han nu stadig med de dumme negle *stolt moar*

Da de er klippet ned og hun kan se tager hun straks prøve af neglene, 1 for svamp og 1 for infektion.
- Svampen var vi heldigvis fri for (utroligt nok), men infektionen var tydelig (som ventet og frygtet) - der ER klovoldsbetændelse igen, eller stadig, alt afhængig af om det nogensinde forsvandt helt med den sidste (fejl)behandling..

Hun klipper de små neglestumper, må rive en lille flig af så koen piver, men det var den eneste gang der kom lyd fra ham.. Dygtige dreng !

Hun tjekker resten af kløerne grundigt, klipper 2 negle til - de var beskadigede efter betændelse (de har ligget op af den klamme betændte pels), og var meget tæt på at flække - hun tog det i opløbet heldigvis !

Jeg fik shampoo med hjem til at vaske stumperne i, og skal ringe imorgen og høre hvad prøven på infektionen sagde - og så får vi antibiotika derefter; til netop den infektion og i mængder der svarer til sygdommens ihærdighed !

De var meget kompetente og vidste præcis hvor smertefuldt det er, og tog forholdsregler for at skåne Kaoz.
- Han var glad og smertefri da vi gik ud, stumperne kan bevæge sig i klovolden, og det giver mange smerter.

Så da vi kom hjem kunne vi gå direkte på tur uden problemer eller smerter, selv brosten går han på nu =D


Shampooen gør ondt på Kaoz, det er tydeligt at det ikke var rart - men skidt med det, bare det hjælper !
- Jeg føler nu, at jeg bliver taget alvorlig hvis der opstår mere bøvl/komplikationer med neglene, og jeg skal ikke tøve med at ringe hvis og når der kommer flere stumper ud, de skal fjernes med det samme for at undgå for store smerter.

Jeg fortryder inderligt at jeg ikke med den første melding "nej vi behøver ikke se ham - i kan bare hente antibiotika" skiftede dyrlæge, men jeg vidste ikke noget om klovoldsbetændelse eller hvordan det bør behandles.. Jeg havde ikke andet end min mavefornemmelse, og den skal jeg være bedre til at følge.

Godt nok gik jeg imod dyrlægen og badede i sæbevand og smertebehandlede, men jeg burde have skiftet til en mere kompetent, og så kunne det hele være overstået nu, og vi kunne nyde sommeren med friske poter og herlige strandture !

Jeg ved det er langt, men jeg manglede selv en masse viden og informationer om klovoldsbetændelse, det findes bare ikke - så her er min beretning, håber den sparer en anden hund og ejer for det samme smertefulde forløb som min stakkels Ko og jeg har været igennem !


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opdatering / Info om klovoldsbetændelse
  • #2   20. jul 2011 Rotterne - Ja jeg er faktisk også selv temmelig rystet over jeg har "ladet stå til" så længe, men jeg har været glad for min dyrlæge - dog har der aldrig været andet end sundhedstjek og vaccine, og anden kompetence har hun så åbenbart ikke =/

    Og jeg har været heldig med Kaoz.. Jeg MÅ komme til neglene, han ligger mussestille på kommando (eddersmart når man skal klippe stumperne fri med en spids lille saks!), han sidder tålmodigt med poten i en skål sæbevand både 2 og 3 gange om dagen, finder sig i at jeg er 40 min om at tørre dem ordentligt... Han ER nem !
    - Men det er stadig ikke retfærdigt at han skulle igennem så unødige og loangvarrige smerter fordi dyrlægen ikke aner hvad hun foretager sig =,(

    ... og er det ikke helt normalt at hunden spiser og drikker i kurven? Jeg håndfodrede Kaoz i 4 dage og tilbød vand ca hver time *GGGG*


  • #3   20. jul 2011 Puha sikken et forløb - og godt at du skiftede dyrlæge !!!
    Men måske skulle du have gjort det noget før ?
    Ikke en kritik,bare et spørgsmål...:-)


  • #4   20. jul 2011 Jøsses en omgang. Stakkels Ko. Jeg håber virkelig, at der kommer styr på det hele nu. Uf at have så ondt i sine fusser hele tiden.

  • #5   20. jul 2011 Takker Kira.. Og ja, det har bare været en kamp, især at blive taget seriøst.

    Jeg kender min hund og hans signaler, og jeg har ALDRIG oplevet ham så smerteplaget.. Og han har skåret poter på stranden mange gange, torne der sidder dybt og gør rigtig ondt når de skal ud.. Intet er så slemt som knapt synlig betændelse i klovolden =(

    Når jeg siger han har ekstremt ondt, så HAR han sgu ondt !


  • #6   20. jul 2011 Hanne - Ja det skulle jeg naturligvis... Allerede da jeg opdagede det og de ikke ville se ham inden medicinen blev udleveret.. Men man har jo tillid til sin dyrlæge, det HAVDE jeg da i hvert fald..

    Jeg tjekkede også selv hans negle igennem efter dyrlægen idag havde behandlet færdig, jeg stolede simpelthen ikke på at det var muligt at hun virkelig HAVDE fået fjernet det hele - hun var forstående og fortalte igen om hvad jeg kunne forvente, og at jeg endelig skulle ringe ved kompliktioner =)


  • #7   20. jul 2011 Julie - Ja det har ikke været sjovt for ham, det er bare så synd at han er blevet fejlbehandlet og det har trukket så langt ud =(

  • #8   20. jul 2011 Det må have været som at have de der meget fancy og alt for høje stiletter på i flere måneder i træk... Føj altså. Men godt han er kommet i kompetente hænder. Jeg ville klage over dyrlægen.

  • #9   20. jul 2011 Julie - Ja jeg tænker også at en klage er på sin plads, det må min nye dyrlæge kunne hjælpe mig med =)

    Jeg kan slet ikke beskrive hvordan det må have været med betændelse i klovolden, med betændelse søbet ind i pelsen omkring de ømme stumper og en alt for klodset forbinding... Åååhhh min lillebitte hundehvalp på 6 år og 43 kg =,(


  • #10   20. jul 2011 Suzy - Det kommer yderst sjældent alene, så han skal tjekkes for et par sygdomme der kan give klovoldsbetændelse, men når det "kun" er 3 negle er sandsynligheden for en sygdom ikke så høj, vi har bare været meget uheldige åbenbart,..

    Hvad det kommer af ved jeg ikke, men nu kender jeg i hvert fald behandliungsforløbet - og desværre også forløbet med fejlbehandling =/

    Kaoz får nu slebet negle med en Drimmel, han klør er alt for kraftige til de sakse man køber i dyreforretninger .. Men sliberen er superlet og man kan runde dem så fint af =)


  • #11   20. jul 2011 .. og nu vil jeg traske på en lufter (uden for grunden *uuuuhhh*) med koen min, og så skal vi i seng =)

    Den står på socialisering af svigerforældrenes hvalpe imorgen.. Alle 6 lhasaer hentes, køres til svigermors job på et plejehjem - og så skal der nusses og leges =)
    - Kører kl 9 og der skal koen jo være luftet og moderen her vågen, så det hedder vist op kl 7 *GG*

    (ferietider er HÅRDE)


  • #12   20. jul 2011 Stakkels ko... hvor er det godt han endelig bliver behandlet på den rigtige måde...
    Vi SKAL sgu lære at følge vores mavefornemmelse...

    God bedring med ham - det var da en frygtelig historie....


  • #13   20. jul 2011 Helt enig med Anne,det er bestemt berettiget med en klage over dyrlægen pga dårlig behandling og som Anne nævner,så er reglerne lavet om nu,så de må ikke udlevere medicin uden et tilsyn først,så det burde de knaldes på...

  • #14   20. jul 2011 Jeg kender ikke reglerne om de må eller ikke må udskrive medicin eller ej, men jeg føler mig i hvert fald ikke taget seriøst..

    Men min nye dyrlæge må kunne fortælle om det er berettiget med en klage, og hvordan denne så evt skal lyde, for det er sgu synd for Kaoz at han har været igennem det her når det kunne have været undgået så let =/


  • #15   20. jul 2011 Rotterne - Godmorgen =)

    Det lyder meget som min nat.. putten i kurven, aen og nussen.. vand og mad tilbydes til den liggende hund - beroligende ord og en ordentlig omgang "jeg er her for dig selvom kl er 4 og jeg er møgtræt"

    Jeg tror at Kaoz ved jeg vil hjælpe, og han er ligeglad med dyrlægen, bare jeg sidder på gulvet og giver de kommandoer der skal til, så kan hun arbejde løs - bare ikke forvent at hunden kigger på dig, eller reagerer på noget du siger - fremmede bliver ignoreret fuldstændig, og det er helt ok med mig =)

    Jeg ville ønske jeg havde haft en trimmer.. Sådan en burde jeg måske købe, det er længe siden jeg har købt hundeudstyr andet end medicin og kosttilskud *GG*


  • #16   20. jul 2011 Jamen så ER der jo noget at klage over !

  • #17   20. jul 2011 Øv stakkels Kaoz - sikke en omgang han har været igennem. Godt du skiftede dyrlæge - hun virker da ikke særlig kompetent.
    Håber snart han bliver helt rask igen.


  • #18   20. jul 2011 Rotterne - De forbandt 2 poter fordi 2 negle på forben og 1 på bagben var blevet revet af, at forbindingerne kunne være lagt så hunden kunne gå er jo en fornemmelsessag, Kaoz kunne i hvert fald ikke gå på dem hun lagde, og har ingen problemer med dem jeg lægger - men klage over det kan jeg ikke se hvor fører hen, ikke lige over DET ; )

    Jeg burde nok have taget billeder, men det var det sidste jeg tænkte på, jeg ville bare have dem gjort rene og tørre og lindre ham for smerter.. ville dyrlægen have beviser kunne de bare have bedt mig komme da jeg ringede jo..

    Tinna - Nej ikke specielt kompetent.. Og vi har ellers været glade for hende, så jeg er noget overrasket !

    Det værste er, at de ikke bare har indrømmet at de ikke anede hvad der skulle gøres, det ville jeg have haft respekt for - men i stedet at behandle halvt, og ignorere når hundeejer ringer og siger "det har givet store komplikationer", det er sgu ikke i orden!


  • #19   20. jul 2011 De må ikke udleverer medicinen uden at have set på hunden og de får nok en kæmpe bøde, hvis du klager over dem. Det kan man da i hvert fald håbe. Det er godt nok en inkompetent dyrlæge, du har været ved. Tænk at sådan nogle mennesker får lov til at drive erhverv. En dyrlæge skal jo være en man kan stole på til at hjælpe ens dyr og råde og vejlede korrekt.
    Jeg krydser fingre for at Koen kommer godt igennem forløbet og bliver helt rask:)


Kommentér på:
Opdatering / Info om klovoldsbetændelse

Annonce