{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.289 visninger | Oprettet:

Og så undre nogle sig over hvorfor små hunde gør {{forumTopicSubject}}

Mine 4 hunde Asta, Noah, Carla, Cleo og jeg er netop hjemvendt fra en dejlig laaaang skovtur. Ja dejlig lige bortset fra en episode som simpelthen gjorde mig så irriteret og vred.

På vej ned til skovsøen ser jeg en mand komme med en golden retriever. Jeg kender udmærket godt mine hunde og derfor beslutter jeg at vi ikke skal hilse. Grunden til min beslutning kan vel som sådan være ligegyldig, men der er nu en grund. Mine hunde kan alle fint omgås andre hunde og vel endda også gerne lege med eksemplarer af dem som matcher i temperament og størrelse. Men ofte gider de ikke kontakt med andre hunde, og det er vel sådan set ikke så underligt i betragtning af at de er en meget velfungerende flok på 4 og at de 1-2 gange om ugen har ”fri leg” med 4-5 andre hunde de kender. De har alle også deres ”lig i lasten”. Cleo blev for at par år siden angrebet af en amstaff og har siden dette ikke haft meget lyst til kontakt med store hunde og hun vil i hvert fald selv bestemme hvornår og med hvem. Noah kommer fra et propfyldt internat i Grækenland hvor han gik med 150-200 andre hunde i alle størrelser og aldre fra han var 6-8 uger til han var 4 måneder ca. Dette gør at han er glad for andre hunde MEN han vil have en personlige rum respekteret og sine afstandsøgende signaler respekteret. Asta og Carla overtog vi fra en kennel da de var 6 måneder. Ingen af dem var velsocialiserede – de er begge meget søde ved andre hunde men de er usikre på voldsomme hunde som farer over i hovedet på dem…
Men ja som jeg skrev så er grunden til at ikke skal hilse vel egentlig underordnet. Mine hunde bryder sig ikke om at bumte snuder med gud og hver hund. De (og deres ejer) foretrækker de får noget kvalitets tid med hunde de kender og eller hunde jeg kender og kan sige god for. Desuden er jeg ikke kæmpe tilhænger at hundemøder i snor (slet ikke mellem hunde som ikke kender hinanden eller når jeg sår med alle mine hund, for 4 snorer er meget at holde styr på og de kan let filtre sig sammen).

Men ja vi møder ham her mangen og hans hund. Jeg går så fra stien og lidt ind til siden (ca. 6-8 meter ind). Jeg får alle hunden til at sætte sig ned. Så hos os er der fin ro og orden. Men hvad vælger mangen med goldenen? Jamen han vælger at lade den få lang line (flexi) og løbe hele vejen ind hvor vi står. Fa hunden er 2 meter væk knurre stirre Noah og Cleo begge stift på den. Da den er en meter væk knurre Cleo af den og jeg siger til mande ”de skal ikke hilse”. Han reagerer dog ikke. Hans hund er nu helt ovre i hovedet på mine og jeg giver dem deres ”fri” kommando da jeg ikke synes det er rimeligt at jeg har dem i sit mens der kommer en hund lige i hovedet på dem. De er dog stadig i snor.

Goldenen er nu helt over i hovedet på dem og rammer Noah i hovedet med sin pote. Nu begynder Noah at gø af den og Cleo stemmer I. Asta og Carla prøver at komme væk fra den. Og hvad sker der – INTET. Manden bliver stående men tager hunden væk så den står omkring 30 cm fra mine hunde. Jeg kan ikke komme længere væk da jeg står op af et hybenhegn. Jeg råber nu til ham ”de vil ikke hilse”. Manden siger ” min gør ikke noget”. Jeg siger ”nej men det gør mine – de vil ikke hilse”. Men der sker intet (jo nu gør Asta og Carla også). Manden bliver stående og hans hund springer frem og tilbage og prøver at komme helt over til mine hunde. Manden siger ” ja men de er så små min kan bare flytte sig hvis han bliver bidt”. Jeg råber nu ”jeg vil ikke have mine hilser på din hund, gider du godt tage den væk så vi kan komme forbi”.

Endelig tager han sin hund og går og vi kan gå videre. Men uhh hvor var jeg vred – hvad sker det i sådan en idiots hoved!
Mine hunde havde ingen mulighed for at undgå den kontakt og konflikt. Især Carla har jeg arbejdet meget med for at hun ikke skal føle sig utryg og presset af andre hunde – men jeg skal da love for meget af den træning af gået af fløjten nu.
Og ja flot at han hans hund ikke gør noget – jeg undre mig dog over man vil udsætte den for 4 små hunde som tydeligvist ikke vil hilse på den. Det man kunne frygte kunne ske er jo netop at hans hund bliver mindre overbærende overfor hunde. Hvad hvis mine hunde havde bidt hans og hans hund have markeret eller lignende overfor dem – så er det igen mine hunde som udsættes for betydelig fare – ikke fordi hans hund ikke var sød, det var den da, og ikke fordi det ville være forkert at markere overfor en anden hund. Men fordi jeg ikke ønsker at mine små hunde sættes i en situation hvor en større hund med god grund fx vil pinner eller på anden måde markere fysiskt overfor dem – netop pga. deres ulige størrelsesforhold.



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Og så undre nogle sig over hvorfor små hunde gør
  • #1   9. sep 2011 Åh ja, jeg aner ikke, hvad man kan stille op med de mennesker. Jeg møder ofte folk som mener, det bare vil være en erfaring for deres hund, hvis min siger fra og hvorvidt jeg synes, min hund skal være et redskab i "opdragelsen" af deres hund, lader ikke til at interessere dem spor. Og efter tilpas mange af den slags oplevelser, går man rundt med en lille hund, der gør og fnyser af alt og inkasserer misbilligende blikke. Jeg er SÅ hamrende træt af det

  • #2   9. sep 2011 Minder mig om den.. Tror det var en DSG, der løb fri og bare sprang i hovedet på min hund. Vaks gider ikke, at hunde er så vilde over for ham, det skal gerne foregå roligt, specielt når han er i snor. Og parret gjorde bare ikke en skid. De gik bare i deres egen lille verden. Da Vaks så markerede, og deres løb længere væk, så gad de reagere. Men hunden kom sqi ikke.
    Spader.


  • #3   9. sep 2011 Det er det jeg har sagt så mange gange herinde.
    Disse folk er ligeglade med andres hunde og de er mindst lige så ligeglade med deres egne. Om du så kommer med en chi eller en mastiff der bliver vred, ja så er de kolde, men jeg tror at hvis det endelig kom dertil hvor deres hund alligevel blev bidt så skulle man nok få en røffel.
    Har oplevet mange mærkelige ting ang andre folks hunde er tilmed i vinters blevet jagtet rundt i en skov af en kvinde der t alte i mobil og hendes hund. Vi prøvede at løbe af sted gennem stier og bevoksede krat for at komme væk med dem bagefter os, til vi til sidst kunne komme op til bilen og skynde os væk.
    En flok der havde hundelug på offentlig græs stod bare og kiggede interesseret på, da en af hundene stak af sted og løb op og vimsede om Tayon, der til sidst mistede tålmodigheden og blev gal. Jeg væltede i det våde græs, det samme ghorde Tayson, og jeg måtte smide mig halvvejs oven på ham til den til sidst blev træt og smuttede. Fra start til slut havde jeg råbt og skreget om at de skulle hente den hund, selv da jeg faldt så vi lå og tumlede rundt var der ingen reaktion, de stod alle og kiggede på 100m væk.

    Har efterhånden accepteret at folk ikke respektere andre hundeejere og jeg er træt af også at skulle passe på deres hunde når de ikke selv gider, min taber derfor hver gang, men det er slut nu, hvis de ikke reagere efter flere advarsler, ja så må det desværre gå ud over deres hund, det skal bare ikke gå ud over mine længere.


  • #4   9. sep 2011 La vær at vise tænder
    Det er jo desværre bare ikke kun deres hund, det går udover. Jeg bryder mig slet ikke om, at min skal sættes i de situationer - ikke så meget for, hvis hun skulle bide den anden hund (jovist, skide synd for den, men min egen kommer nu engang i første række), men ganske enkelt fordi, hun jo ikke bryder sig om det og jeg hver gang kan mærke det på hende længe efter.


  • #5   9. sep 2011 Ja fjolser er der sgu nok af!!!! Jeg plejer at gå ind foran mine hunde og råbe efter den anden hund og "slå" ud efter den, så plejer folk at reagere.

  • #6   9. sep 2011 hvis jeg ser nogen med en anden hund, og har en god følelse i maven så råber jeg altid ca 150 meter væk: "skal de lege?" hvis de siger ja så slipper jeg dem fri, og hvis de siger nej, så skal begge mine hunde gå pænt på plads og ignorere den modgående hund. Og hvis det er nogen der tydeligt markerer (som du siger du gjorde) at de bare venter på vi går forbi, så er det helt kort snor, på plads og så skynde sig forbi

    også hvis jeg tydeligt kan se at den anden hundefører slet ikke er afslappet eller nogen anden tegn på stress, så går vi også bare forbi

    hvis mine hunde løber fri er jeg ALTID meget opmærksom på om der kommer andre mennesker, hvis der kommer nogen er udgangspunktet altid at de skal på plads og i snor, også må vi jo se om den anden hundefører har lyst til socialisering.


  • #7   9. sep 2011 Marianne K
    Skrevet: 09-09-2011 19:53:29

    La vær at vise tænder
    Det er jo desværre bare ikke kun deres hund, det går udover

    Nej det er også netop min pointe, så har det på samme måde smiley



    Irene, med verdens dejligste Victor

    Skrevet: 09-09-2011 20:21:19

    Sjovt som folk med store hunde ikke fatter at de små ikke vil hilse på dem.

    Nogen af en generalisering vil jeg sige, sådan er vi allesammen altså ikke, og nogle af os har som sagt samme problem.
    Det er bestemt ikke kun folk med store hunde der gør den slags her, det er alle racer og str.


  • #8   9. sep 2011 Det er da fint at det er det du oplever, men lad dog hver med at sige at det er alle, for du jo trods alt ikke mødt alle.
    Jeg har mødt lige så mange med små hunde der opfører sig sådan, men derfor er alle jo ikke sådan, der sker også ting i verden udenfor det område man selv bevæger sig i, men selvfølgelig, hvis alle storhunde ejere er sådan i lige dit nærområde, jamen så er ALLE jo sådan i hele dk, det er godt nok snævert men fred være med det, det er sgu da bare trist at tænke sådan om alle der har en hund der er lidt større end ens egen.


  • #10   10. sep 2011 Christina F * Tiny Fairytale's *
    Er SÅ enig med dig.


Kommentér på:
Og så undre nogle sig over hvorfor små hunde gør

Annonce