{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.241 visninger | Oprettet:

Race til mig??? {{forumTopicSubject}}


Uhh ja racevalg er svært. Der er så mange fantastisk dejlige racer men også meget få perfekte ;o)
Men heldigvis jeg er jo så heldige at være her inde på HG med så mange ”racekyndige” mennesker.

For en god ordens skyld skal det nok nævnes at jeg IKKE skal have hund nu. Jeg har 2 på heltid og 4 på deltid og det er mere end nok. Men den dag Cleo ikke er mere (forhåbentlig om maaaaange år) så skla jeg have hund – og en anden type end dem jeg har nu.

Derfor vil jeg prøve så godt jeg kan at beskrive hvad jeg kan tilbyde hunden og hvad jeg forventer af hunden. Og så håber jeg at I ud fra det kan guide mig igen jeg går i gang med kennelbesøg osv.

Det jeg kan tilbyde hunde er:
Hunden kommer i starten til at bo i en 80kvm lejlighed med have og uden trapper (da jeg flytter over i en sådan til næste år). Hunden vil være alene gennemsnitligt 5 timer dagligt. Desuden vil hunden komme med ud at gå mindst 3 gange dagligt (en gang om morgenen (ca 30 min), en gang midt på dagen (ca to timer (en tur på 5-10 km ofte gåtur men også cykelturer) og en gang om aftenen (ca 45 min)). De to små turer vil forgå i snor på fortov og turen midt på dagen vil 9 ud af 10 gange forgå på strand og i skov hvor hunden kan løbe fri).
Desuden vil hunden blive trænet 4-5 gange om ugen (og gå til decideret træning (lydighed samt sporarbejde) 1-2 gange om ugen)
Og selvfølgelig vil hunden få et godt kvalitetsfoder samt blive passe efter alle kustens regeler med dyrlæge osv.

Det jeg forventer af hunden er:
En hund som er fokuseret på arbejde (samatbejde). Må gerne være pleesende men ikke et krav. Men jeg ønsker ikke en decideret uafhængig og selvstændig hund.
Jeg ønsker en hund som vil nyde daglig træning i lydighed og sporarbejde (gerne på konkurrenceniveau). Jeg ønsker en aktiv hund som uden problemer vil kunne gå en tur på 10 km uden at være totalt smadret bagefter. Men også en som når den er velaktiveret fysisk og psykisk kan forholde sig i ro inde.
Jeg ønsker en hund som stort set kan være ude og lave noget i alt slags vejr (selvfølgelig med hensyn til hunde) men altså ikke en hund som er meget plaget af varmen eller som er meget plaget af kulden (er dog ok hvis den skal have et dækken på hvis det er). Desuden er det vigtigt for mig at hunden ikke går psykisk ned fordi det en dag står ned i stænger og hunden stadig skal ud (jeg går lange turer uanset vejer).
Jeg foretrækker en hund som vil kunne gå løs på egnede steder.
Min hund vil komme med mig mange forskellige steder hen og det er derfor vigtigt for mig det er en hund som kan omgås andre mennesker på en fornuftig måde. Desuden ville det bestemt også være en fordel hvis hunden kan omgås andre unde på en fornuftig måde. Det er ikke fordi hunden behøver elske alle andre hunde over alt på jorden, men den skal meget gerne kunne passere andre hunde uden at ”spasse ud” så må meget gerne (selvfølgelig afhængig af socialiseringen) være ret hundesikker netop da den skal kunne indgå i mange forskellige situationer. (desuden har min familie og venner alle hunde som den meget gerne skal kunne omgås rimeligt problemfrit).
Det må meget gerne være en glad og udadvendt hund frem for en flegmatisk og (over)følsom hund.
Desuden ønsker jeg en hund som er fysisk sund (altså har en fysik som gør at den ikke er skrøbelig og så den kan holde til at gå langt, løbe osv.)
Meget gerne en hund som er let at motivere bl.a. gennem godbidder og boldt.
Den må meget gerne have en vis størrelse (mindst 50 cm)

Racer jeg selv har overvejet:
Labrador (tænker dog at der måske generelt er for lidt gang i den, men eller synes jeg den har et dejlig temperament, og dejligt at den er så vandglad)
Border collie (passer meget ind i hvad jeg gerne vil have, men synes dog nogle gange den er for meget på sådan en lidt vimsende måde)
Australian sheepherd
Stor puddel (pelsen tiltaler mig dog ikke)
Amerikansk collie
Schæfer (af brugstypen (grå) (det er umiddelbart den race som tiltaler mig mest)
Boxer
Hvid Schweizisk Hyrdehund


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Race til mig???
Kommentér på:
Race til mig???

Annonce