{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.067 visninger | Oprettet:

forarget som en gammel dame {{forumTopicSubject}}

ja jeg blev faktisk ganske godt og grundigt forarget om i weekenden, følte mig meget som en gammel dame lige et kort sekund.
Sagen var den at jeg var til hestelivs messe i Hillerød i weekenden, det var ganske hyggeligt og en hel messe om min store interesse det er da bare dejligt, og havde min kæreste og min søn med, ja rigtig familie tur faktisk, jeg lagde hurtigt mærke til at der var flere der havde hund med ind til messen, hvilket jeg synes var lidt mærkeligt, en selvfølgleig så var hunden da ikke alene hjemme.
Men pludselig kom der to unge piger (eller de så faktisk lidt ældre ud end mig) men den ene hang efter en rimelig stor hund i snoren, altså hun blev trukket igennem hallen af den hund imens hendes veninde holdte fat i hende for at hjælpe hende med at holde balance, og ja til farer for måske at komme til at træde nogen over tæerne så lignede den faktisk en listehund og havde intet andet på end et halsbånd på.
Hunden så utrolig forvirret ud over alle de mennesker der var og prøvede flere gange at trække sig væk fra den store menneske mængde men havde ikke rigtig mulighed for det, vi gik selv forbi den en af gangene, hvor den begyndte at knurrer højlydt imens den trykkede sig helt ind under et stativ med tøj.
Efter noget tid tror jeg at de tog hunden ud eller var gået hjem for den var kke at se nogle steder.
Men jeg undrer mig meget kraftigt over hvorfor nogle mennesker byder deres hund sådan en oplevelse især når de tydeligvis ikke har noget som helst kontrol over situationen, jeg var faktisk bange for min søn i et kort sekund og ville ikke have ham ud af klapvognen før jeg var sikker på at han ikke risikerede at møde den hund øjenhøjde.
Ja en rigtig øv oplevelse synes jeg


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  forarget som en gammel dame
  • #1   22. nov 2011 Ja jeg kan godt se det har været hårdt for dig.

  • #2   22. nov 2011 Jeg tager generelt ikke mine hunde med hvor der er mange mennesker.. Det er sådan et ja.. princip jeg har..

    Jeg gider ikke at folk skal røre ved mine hunde uden de spørger om lov, jeg syntes ikke folk tager nok hensyn og at de derfor risikere at blive trådt over deres små poter.. og mange flere ting..

    Så hunde og store arrangementer hører bare ikke hjemme nogen steder MEDMINDRE det er en servicehund!


  • #3   22. nov 2011 Magnus: tak for omtanken, men jeg tænker faktisk mere på den stakkels hund lige i denne situation, jeg kom ud af messen helt uden mén eller ligne, kun meget fattigere smiley

  • #4   22. nov 2011 Stakkels hund. Nogle mennesker ved bare ikke, hvordan man læser hunden, eller også er de ligeglade. Man må håbe, nogen har forklaret dem, at hunden var utryg, og at det er derfor, de er gået igen.

  • #5   22. nov 2011 jeg tager min hund med alle steder netop så den ikke går hen over bliver snotforvirret senere i livet smiley

  • #6   22. nov 2011 Jeg har aldrig forstået hvorfor man slæber sin hund med, hvor man ved der kan være tæt af mennesker. Hunden har ihvertfald ingen glæde af at blive slæbt rundt mennem folk, uden mulighed for at komme væk.
    Rigtig synd for hunden.


  • #7   22. nov 2011 Magnus
    Hunden har da intet ud af at blive skubbet, trådt på osv. i stor mængde af mennesker. Hvad skulle den få ud af det???


  • #8   22. nov 2011 Ja stakkels hunde smiley Jeg kunne aldrig drømme om at tage Perle med sådan et sted med mange mennesker.. kan godt forstå du blev forarget

  • #9   22. nov 2011 Forstår ikke lige magnus' kommentar...

    Jeg ville heller ikke være tryg ved at møde en stor og utryg hund, som er i følge med nogle, som tydeligvis har besvær med at holde hunden.. Og så et sted hvor man ved der kommer tusindvis af mennesker..

    Tåbeligt at tage den med sådan et sted.. Og det er helt ligegyldigt om det er en golden retriever eller en sct bernhard eller en bullmastiff


  • #10   22. nov 2011
    Jeanette - Uanset hundetype så synes jeg det du beskriver, er synd for hunden. Det lyder åbenlyst som om den slet, slet ikke er tryg ved et sådan arrangement - den skulle ikke have været slæbt med. Hvad angår ejerne så synes jeg det er mangel på respekt for sine medmennesker, at slæbe en utryg og (ustyrlig?) hund ind i en tæt forsamling.
    Kan godt forstå du var utryg ved situationen.

    Magnus... Undrer mig lidt over dit (for mig at se) flabede indlæg - hvad går det ud på?


  • #11   22. nov 2011 Ja, det er det samme som når der er byfest og lign. At folk tager deres hunde med.

    Det går lige hvis det er en stor hund (og alligevel ikke) for så kan man sgu få øje på den i mængden af mennesker.
    Men folk tager også deres små med. Tænk hvordan det er at blive trådt over tærende heletiden. Det må være forfærdeligt for de hunde og meget stressende,


  • #13   22. nov 2011 nu kommer jeg ikke til så mange hestemesser, så jeg ved ikke hvor meget sådan en pøbel tramper og træder på hunde.
    Men hvad tror du selv hunde for ud af at blive konfronteret med sådanne situationer? I min bog er det godt at udsætte hunde en masse forskelligt som del af deres socialisering netop så de ikke bliver bange og utrygge.
    Nu har jeg så en hund og ikke et barn så jeg skal heldigvis ikke tage hensyn til de følelser hunde ikke har.
    At pigebarnet i historien så ikke har kunne styre sin hund er en anden sag, men måske var hendes motiv ikke så dystert som i antager.


  • #14   22. nov 2011 nu undrede jeg mig over alle hunde der var medtaget, men de flest sad på arme eller havde deres hoveder stikkende op af tasker, så deres tilstedeværelse gjorde ikke noget for mig.
    Det er jo et helt velkendt faktum at hesteinteresseret mennesker tramper og træder løs på alt hvad der er under hoftehøjde på dem. nej vel... men der er bare sådan at når der er samlet så mange mennesker på et så lille område og folk bevæger sig rundt imellem hinanden og kigger på udstyr, clinics, opvisninger, så kan en hund nemt komme i klemme imellem en fod og gulv


  • #15   22. nov 2011 Hvis man ikke kan styre sin hund, så skal den ikke ud hvor den er utryg. Det er da at udsætte både hund og andre mennesker for fare. En utryg hund kan bide af angst.
    At socilaisere sin hund er ikke at udsætte den for en stor menneskemasse.

    Magnus: hunde har også følelser. Mener du ikke det, så har du da valgt forkert.


  • #16   22. nov 2011 Magnus - der er ingen her der snakker om motiv.. Men kan man ikke styre sin hund, så bliver man fanme væk fra sådanne steder..

    Det gavner INGEN hund at komme med et sted hvor selv et menneske føler sig klemt!!


  • #17   22. nov 2011 Micha er også med næsten over alt smiley og det har hun altid klaret godt. Fx til show of winner lå hun på sin egen stol og nød showet meget afslappet smiley

  • #18   22. nov 2011 Jeg går altså også ind for man skal udsætte hunden for så mange situationer som muligt, dog med udgangspunkt i det bliver en god oplevelse i sidste ende for den.

    Hende her burde nok ikke have haft hunden med, da den ud fra din observation, bestemt ikke følte sig tryg.


  • #19   22. nov 2011 Så hunde der er i tasker er okay? Jamen pak i jeres hunde ind i vat og se hvor mentalt sund den bliver af det smiley det er også noget værre noget at lade dyr konfrontere ting de ikke nødvændigvis er trygge ved fordi ude i naturen, fungere det jo netop rigtigt godt.



  • #20   22. nov 2011 Magnus så du har det okay med at blive bidt fordi en eller anden trunte synes Fido skal med til hestemesse ?
    det er nemlig det der meget nemt kan ske når en så utryg hund presses.. Og presset bliver den sådan et sted


  • #21   22. nov 2011 Og når den situation så opstyr uden du kan gøre noget ved det? Er det så stadig bedre?
    Jeg siger ikke du skal slæbe din hund med steder hen over du ikke engang selv kan dreje dig 180 grader uden at støde ind i 3 pony'er og en heste pige. Jeg siger bare hun muligvis havde i sinde at styrke sin hund uden at vide hvad hun gik ind til.

    Men det er jo let at være forarget og lave store armbevægelser på internettet.


  • #22   22. nov 2011 Magnus: hvor i tråden ser du lige at jeg skriver at hunde i tasker er mere okay end hunde på gulvet ?

  • #23   22. nov 2011 Stinne : Det gælder jo også om at vænne sin hund til forskellige siturationer så den er afslappet og rolig smiley så den ikke skider grønne grise smiley haha

  • #24   22. nov 2011 Jeg har det generelt ikke okay med folk der ikke kan styre deres hunde og det gælder også folk der har nervøse hunde netop fordi de har pakket dem ind i vat.

  • #25   22. nov 2011 Jeanette "men de flest sad på arme eller havde deres hoveder stikkende op af tasker, så deres tilstedeværelse gjorde ikke noget for mig."

  • #26   22. nov 2011 Magnus: ja lige præcis, det værste der skete med taskehunde med min tilstedeværelse var at jeg kiggede på dem og tænkte mit, jeg var ikke ved at blive løbet ned af dem, de knurrede ikke af mig... jeg tror du burde gå ud tage noget frisk luft og så lige overveje hvad den her tråd handler om for det virker som om du tager det ret personligt og meget gerne vil være personlig.

  • #27   22. nov 2011 Jeg mener ingen steder det hører hjemme, at udsætte en utryg hund for en stor messe - det kan man gøre, når hunden gennem langvarig træning og løbende graduering af distraktioner, er blevet tryg ved situationer med mange mennesker.

    Jeg synes også det er positivt, at man træner sin hund til at kunne komme med de fleste steder, hvis man har behov for, at den skal kunne det.

    Men jeg synes der er langt fra træning af at kunne begå sig i menneskerige omgivelser, og til at høvle en utryg hund ind blandt hundredevis af mennesker.

    Hvor mange af de mennesker, som kom på messen, havde lyst til at være prøveklud for en utryg hunds reaktioner? Hvis de blev spurgt, var det nok et fåtal... Og der synes jeg "hunden" ligger begravet, vi hundemennesker er tit så forhippede på, at lille-vov skal lære alt muligt, at nogle af os, nogle gange glemmer, at vi også må tænke på hensynet til andre mennesker og på selve hunden.



  • #28   22. nov 2011 Jeg siger bare jeg også tager min hund med ud hvor den netop kommer i situationer der evt. kan gøre den utryg for at den senere er styrket til at klare dem der nu måtte opstå uden jeg kan gøre noget ved det. Men ja fundementalt set en hund får ikke traumer på samme måde som mennsker gør og ved at sætte en hund i sådanne situationer kan man faktisk eliminere frygten når hun finder ud af der ikke sker den noget.

  • #29   22. nov 2011 Jeg var også til den messe. Min hund er vokset op i indre by og har ingen problemer med at færdes i tæt trafik, som f.eks strøget, men der var nu ikke noget ved at tage ham med til messen. For det første er han ikke synderligt stor fan af heste (og der var jo clinic i den ene hal), og for det andet synes han er det er KEDELIGT at stå og glo mens jeg kigger på varer.

    Det generer mig dog ikke at andre gør det, så længe hunden er under kontrol, og kan håndtere det (altså, ikke stresser vildt op). Det er ikke "træning" at udsætte hunden for mere stress end den kan klare og lade den trække føreren rundt. Den tolerance er sådan noget man opbygger stille og roligt over længere tid, og kræver at man fremstår som en rolig og fattet fører.


  • #30   22. nov 2011 Stinne : Eller hvis man nu havde trænet sin hund, for mig lyder det ikke som om denne hund er vant til at komme med rundt.

    Skal hunden med rundt, skal det trænes så både hund og ejer får noget ud af det.

    Jeg er sikker på at det har givet Micha meget at hun kan være med når vi er ude, og jeg nyder at have hende med.


  • #31   22. nov 2011 Jeg tager det ikke personligt jeg synes bare det er synd og skam at i har sammenkædet menneskepsykologi med hunde adfærd smiley

    Hvad i ellers gør rør mig vitterligt ikke ret meget, jeg kommentere bare på hvad i skriver.


  • #32   22. nov 2011 magnus

    Da ikke hvis ikke der er styr på tingene - så risikerer du at styrke hundens frygt.


  • #33   22. nov 2011 Men vi kan vel alle blive enige om at denne hund godt kunne havde været foruden denne oplevelse smiley det rigtig øv når folk ikke kan læse deres hunde smiley

  • #34   22. nov 2011 Hunden vil ikke have andet end en leder hvis den er tryg ved at jeg nok skal passe på den vil den ikke være frygtsom efter at have været udsat for situationen et par gange uden at noget bed den i røven.

  • #35   22. nov 2011 Jeg kan ikke lige se at jeg har sammenkædet menneskepsykologi med hundens psykologi ? selvfølgleig bliver jeg da lidt oprørt når ikek en gang ejeren har styr på hunden, og så er da da lige meget om det er golden retriever eller chi,

  • #36   22. nov 2011 nu var det ikke lige dig jeg mente jeanette. Jeg siger bare jeg da godt kan forstå at folk tager deres hunde med sådanne steder, at det så drejer som et pigebarn med en listehund er en anden sag.

  • #37   22. nov 2011 magnus

    Enig, men det er jo ikke tilfældet i startindlægget, vel?


  • #38   22. nov 2011 Nej, det synes jeg heller ikke at jeg siger nogensteder. At hende med hunden så ikke er en habil hundeføre er en skam men dem der der mange af i danmark.

  • #39   22. nov 2011 Magnus: nårh okay.. jeg mente nemlig heller ikke jeg havde gjort det.. jeg var lidt i tvivl om jeg skulle nævne at jeg mente den lignede en listehund, men det gjorde den altså

  • #40   22. nov 2011 Mine hunde kommer da bestemt også ud i uvante ting. Men ikke i en folkemængde, hvor den ikke har mulighed for at komme væk / trække sig tilbage, da der er mennesker overalt uanset hvor den drejer sig hen.
    Magnus.
    Du siger i naturen vil den blive udsat for uvante ting. Ja, helt sikkert vil de det. Men der er så heller ikke en snor der holder dem til det den er utryg ved. Her kan den komme på afstand og selv tage skridtet, når den har fundet ud af det ikke er farligt.

    Hunde som er utrygge kan med lethed bide pga angst. og det er jo så hunden som er en dum hund, hvor det i min verden er ejeren, der ikke har styrket sin hund, så den er tryg ved situationen.


  • #41   22. nov 2011 Ja Magnus, jeg tror efterhånden mange på Hg har fattet at du er en hård dreng, med no bull opdragelse med en hård hund. Du har bare styr på det pis, ikke så meget pjat der, ikke som os andre med svage pussenutte hunde der bliver pakket ind i vat og behnadlet som børn.
    We get it, find en ny rille i pladen.


  • #42   22. nov 2011 Siger tossen med navnet "La vær at vise tænder,hvis du ik ka bide fra dig."

  • #43   22. nov 2011 desuden er både jeg mig min hund ca ligeså hårde som blød nougat jeg begriber bare ikke at det er så pisse stødende at have en anden idé om hvordan hunde skal opdrages.

  • #44   22. nov 2011 magnus
    Hvis du mener en utryg hund skal bare smides ud i det uden omsvøb, så er ideen ikke rigtig. Det får man ihvertfald ikke en nervefast og holdbar hund ud af.


  • #45   22. nov 2011 nu er det jo så at jeg spørger om tråden er gledet lidt af sporet eller om der stadig bliver refereret til hvad jeg egnetligt blev forarget over ?

  • #46   22. nov 2011 Tager ALDRIG mine hunde med hvor der er mange mennesker. Nu er mine hunde store, men de skal satme ikke trædes på, skubbes til osv.

    Prøv lige og overvej hvordan det er for hunden at være nede i den højde ellem så mange mennesker ???

    Jeg bliver i forvejen selv idiot når folk skubber og træde mig over tæerne, men jeg ville som hund finde det direkte ubehagligt!

    Nææh her bliver hundene hjemme i trygge omgivelser hvor de ikke bliver trådt på.


  • #47   22. nov 2011 Magnus

    Ville du også synes, at det var en god ide at tage en hund, som helt åbenbart ikke har nerver og væsen til det, ind i en folke- og hestemængde, hvor den reagerer ved at knurre og gemme sig under et tøjstativ og opføre sig fuldstændig forvirret, som hunde gør, når de slet ikke kan kapere en situation?

    Mener du at det er "god socialisering"?

    Og synes du, at det lyder til, at tøsen for enden af linen på den omtalte hund optræder som en god leder?

    For på dine indlæg virker det ulige meget som om du synes, at ejeren af den omtalte hund kun har gjort nøjagtig det samme, som du også ville have gjort med samme hund.


Kommentér på:
forarget som en gammel dame

Annonce