{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.329 visninger | Oprettet:

Op af bakke {{forumTopicSubject}}

Har en kursist, som endelig er ved at få noget styr på sin hund. Hunden har været helt vild med andre hunde, - har slet ikke kunne slappe af og har kun haft én ting i hovedet.....at komme hen til andre hunde og i hvert fald ikke komme til ejer.
Ejer har nu arbejdet med lang line i et stykke tid, og der sker hele tiden fremskridt. Hun kan i dag sagtens gå med den i lang line og indenfor denne distance kommer den efterhånden næsten hver gang, hun kalder - men også kun næsten. Er hunden i line kan den næsten hver gang ignorere andre hunde, - men igen også kun næsten. Der er stadig et stykke vej.

Hunden er købt hos en opdrætter, som også er en kendt adfærdsbehandler. Og gud hjælpe mig, om ikke denne her adfærdsbehandler overtalte omtalte kursist til at slippe hunden helt fri af den løse line her ved et julebesøg, med det imo. forudsigelige resultat, at hunden oplevede at kunne stikke af, - og gjorde det..........ude af synsvidde i lang tid!

Man kan jo sige, at det selvfølgelig altid er ejers skyld, - og det kan man også have ret i.
Men jeg ved, at havde det været enhver anden end lige præcis opdrætter, som også er adfærdsbehandler, som havde opfordret min kursist til dette, havde hun 100 % aldrig sluppet hunden!

Hun fortalte mig denne historie og var simpelthen så ked af, at hun havde ladet sig overtale.

Hvorfor kan sådan en adfærdsbehandler bare ikke lægge to og to sammen?
Hvad mon denne adfærdsbehandler tror, hunden LÆRER ved sådan en springtur?

Jeg synes virkelig det er et KÆMPE problem, at man presser og "underviser" folk til at slippe deres hunde, som VISER, at de ikke er klar til at blive sluppet.
Imo er det direkte uintelligen, og jeg er som sagt MEGET sikker på, at der til sidst vil komme en lovgivning, som helt forbyder løse hunde.

Så jeg vil på forhånd sige "tak" til alle de trænere, instruktørere og adfærdsbehandlere, som på denne måde er i gang med at tilskynde til den udvikling........


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Op af bakke
  • #3   27. dec 2011 Ulla

    Denne her adfærdsbehandler er en af de såkaldte veluddannede og eksaminerede og mest eksponerede, så ved ikke lige, hvad du mener med dit indlæg?

    Men det kan da være, at vi er enige om, at de uddannelser til adfærdsbehandler og des lige man udbyder, ikke er gode nok.

    Anyways, - så skal der vel ikke den store Can. Alt. exam. til at regne ud, at man ikke slipper en voksen hund løs, som endnu ikke har lært at komme sikkert i sit indkald?


  • #4   27. dec 2011 Maj-Brit

    Ja, - de der forklaringer har jeg også hørt til hudløshed.

    Og hvis det ikke var fordi jeg vidste, hvilke konsekvenser det kan have både for den enekelte hund og ejer samt de konsekvenser jeg godt kan være bange for at det vil få på længere sigt, så ville jeg bestemt også grine min r.. i laser over en sådan inkompetence.

    Nu synes jeg desværre kun det er trist og bliver sgu vred over det.


  • #6   27. dec 2011 Ulla

    Synes du, at den uddannelse, som du kan få hos Canis og Irene Jarnved er ok?


  • #8   27. dec 2011 Ulla

    ....eller jeg kan spørge på en anen måde:

    Hvorfra skal man have taget sin adfærdsbehandleruddannelse, før du mener, at man har "styr på tingene"?


  • #9   27. dec 2011 Ulla

    Stadig.....der skal vel ikke den store Can. Alt. exam. til at regne ud, at man ikke slipper en voksen hund løs, som endnu ikke har lært at komme sikkert i sit indkald?


  • #10   27. dec 2011 Jeg ville ærgre mig gul og grøn over at eje min race, hvis der var snorpåbud alle vegne smiley

    Jeg tror ikke på, han ville trives med at trippe rundt for enden af en 2 m line.

    Faktisk ville jeg måske vælge ikke at have hund...

    Håber ikke du har ret i den profeti smiley


  • #11   27. dec 2011 Sarah

    Det håber jeg heller ikke. Men hvad skal folk snart stille op?

    Der er jo tilsyneladende ikke den store forskel på de hundeejere, som burde vide bedre og ikke slippe deres hunde, - og så de total asociale, som vi af og til støder på, som f.eks. ham med rottweileren, der forleden på Amager først lod sin hund overfalde Nette Stormlunds ene collie og dernæst overfaldt hende selv.

    Jeg har ærlig talt svært ved at se den HELT STORE forskel på sådan en psykopat, - og så på en veluddannet, eksamineret adfærdsbehandler, som står og overtaler en ejer til en stor voksen hanhund, som hun endnu ikke kan styre helt til at slippe den, så den løber væk og er væk ude af øjesyn ( som vi i øvrigt også har oplevet Irene Jarnved gøre med en stor sort voksen hanhund i en park).

    Hvis man skal teste en sådan hund, så må det sgi da ske et sted, hvor hunden ikke på nogen måde kan løbe væk og være til gene eller fare for andre endsige sig selv.

    Det er desværre det, jeg oplever. Der er eksempelvis et pragtfuldt sted i Ringsted. Et stort dejlig grønt område, som også grænser op til noget nybebygget.

    Det har været brugt til frit løbs område. Men efter flere episoder med løse uregerlige hunde, skal alle nu holde deres hunde i snor der.
    Det kommer, er jeg sikker på - og så vil der kun være hundeskovene tilbage.


  • #13   27. dec 2011 Kira

    Du må komme på en af mine heldagskurser her til foråret/sommer. *s*

    Skal gerne hjælpe dig med "delledyret Kleo" *s* ( skiiiiii cute navn iøvrigt, som da kun kan få en til at trække på smilebåndet).


  • #17   27. dec 2011 Som sagt mange gange før : Det handler ikke om hvor mange gange det lykkedes, men om hvor få gange det mislykkedes. Derfor tager man naturligvis ikke snoren af vaps før man er sikker på at han kommer når man kalder.

  • #19   27. dec 2011 Maiken

    Nu har Lise jo kun skrevet at vedkommende er kendt....ikke at hun er dygtig. Det ene medfører som bekendt ikke det andet.


  • #21   27. dec 2011 Lise

    Det ville være meget trist, hvis det er nødvendigt at det skal gå så vidt smiley Det eneste der kræves for at undgå det er jo almindelig omtanke og hensyntagen inden man slipper sin hund løs.

    Jeg tror den nærmeste hundeskov er knap en ½ times kørsel herfra og det er bøvlet med en hund, der ikke bryder sig om at køre i bil og små børn der skal pakkes ind efter vejr og vind. Desuden er der vist nogle steder, hvor man ikke synes, at børn hører til i hundeskovene, da de kan blive løbet over ende.


  • #22   27. dec 2011 Maiken

    Nu har jeg hjulpet folk med at træne deres hunde i mere end 25 år. Det er ALDRIG lykkedes mig at være SÅ dårlig til at kommunikere, at en hund ligefrem er forsvundet over stok og sten fra dens ejer mens jeg stod ved siden af.

    Hvem i al verden råder en person til at løse en voksen stor hanhund af en line, når man ikke er sikker på et indkald?

    Og jeg er bestemt sikker på, at denne her adfærdsbehandler kender alt til alle mulige videnskabelige undersøgelser.
    I min bog behøver man dog ikke en hel videnskab i ryggen for at råde en ejer til ikke at slippe sin hund, når hunden ikke er indkaldssikker.
    Her behøver man KUN almindelig sund fornuft.

    Jeg synes det er beskæmmende, at man vedbliver at slippe ikke-indkaldssikre hunde i et forsøg på at lære dem et sikkert indkald.



  • #24   27. dec 2011 Sarah

    <b> Desuden er der vist nogle steder, hvor man ikke synes, at børn hører til i hundeskovene, da de kan blive løbet over ende.</b>

    Jamen hvis du lytter til de brugere af hundeskovene, som udtaler sig, så er man jo hverken velkommen som motionist, alm. person uden hund og lyst til at have en hund i hovedet, - cyklist.....og, som du selv er inde på, børn, som heller ikke ynder at blive væltet omkuld af ustyrlige hunde.

    Desuden er man ikke velkommen med hunde, som er usikker overfor visse andre hunde eller hunde, som af andre årsager ikke bryder sig om andre hunde. Og folk, som foretrækker at man lige snakker sammen før man giver hundene lov til at hilse, er jo heller ikke dem, man bryder sig om i en hundeskov.

    Alle de her ødelægger det jo for dem, som vil have lov til at komme og dominere det hele uden hensyntagen og uden at skulle blive mindet om, hvor lidt styr de har på deres egen hund.


  • #25   27. dec 2011 Maiken

    <b> Min pointe er ikke om det er rigtigt eller forkert det adfærdsbehandleren har rådet til, min pointe er at din kursist muligvis har hørt noget andet end der er blevet sagt og konsekvensen har været at hun har sluppet en hund der ikke burdes slippes.</b>

    Man må give dig, at du har en fantastisk fantasi.

    Seancen var den, at adfærdsbehandleren siger "Slip din hund løs". Hvad er der at misforstå?


  • #26   27. dec 2011 Maiken

    Det lyder også som om, at du slet ikke kan forestille dig, at noget så idiotisk kan ske, når det kommer til de såkaldte veluddannede adfærdsbehandlere, men må jeg endnu engang minde om en episode med en stor sort hanhund, som havde samme problem. Den stak af. Og hele fam. Danmark var vidne til, hvordan Irene Jarnved i en offentlig park slap denne hund fuldstændig fri, så den fik mulighed for at jerne rundt i parken både indenfor og til tider udenfor syns- og kamaravidde.

    Hvorfor er det så SÅ utænkeligt, at en anden kan lave noget lignende?


  • #28   27. dec 2011 Maiken

    Jeg var ikke til stede. Jeg fik det refereret.

    Og når lærermesteren Irene Jarnved ikke er bleg for at stille sig op i TV og lave stort set den samme idiotiske og ansvarsløse handling, - kan alle jo se det med egne øjne.

    Men kameraet lyver måske også, Maiken?

    Og hvorfor jeg ikke har konfronteret denne adfærdsbehandler. Hvorfor skulle jeg. Jeg konfronterer heller ikke Irene Jarnved med mange af hendes komplet tåbeligeheder. Hvis hun vil lære at træne hund, er mine kurser åbne for alle.


  • #30   27. dec 2011 Maiken

    Kald du mig bare for usikker og hvad ved jeg.

    Hvis JEG kan holde en sober tone?

    Hvorfor svarer/kommenterer du ikke på det klokkeklare eksempel, som jeg er sikker på, vi er mange, som har set på TV med Irene Jarnved?

    Men lad mig spørge dig direkte............oplever du ikke, at både instruktørere og adfærdsbehandlere slipper hunde løse, som ikke er indkaldssikre?


    Mht. at modarbejde - jeg modarbejder ikke nogen. Jeg siger, at det er dumt at slippe en hund - især en voksen en af slagsen - løs, når man ved, at den ikke er indkaldssikker.

    Jeg undrer mig til gengæld over, at du reagerer SÅ voldsomt på min kritik af at slippe ikke-indkaldssikre hunde løse.


  • #31   28. dec 2011 Lise L

    du siger
    "Og hvorfor jeg ikke har konfronteret denne adfærdsbehandler. Hvorfor skulle jeg. Jeg konfronterer heller ikke Irene Jarnved med mange af hendes komplet tåbeligeheder. Hvis hun vil lære at træne hund, er mine kurser åbne for alle."

    den er måske lidt hård den udtagelse, men jeg syntes faktisk godt om den, lige ud af posen uden der ernoget gemt..

    men kan kun give dig ret det er utroligt at så maneg folk bliver ved og ved med at slippe hunde der ikke kan lave et sikkert indkald og inu mere skrammende er jo alle de her træner/adfærdsbehandler som siger folk skal ;-(
    men må indrømme det ike kan bringe mt pis i kog mere af hvor dumme folk kan være,


  • #32   28. dec 2011 Martin

    Vi er enigee her.

    Men jeg er nu også meget sikker på, at hvis det ikke var kotume, at trænere og adfærdsbehandlere opfordrede folk til at slippe deres ustyrlige hunde løse, så havde eksempelvis antallet af hundeoverfald nok været væsentligt mindre.

    Og måske havde der ikke været noget, der hed stramning af hundeloven.

    Sagen er, at jeg mener, at mange instruktørere og adfærdsbehandlere indirekte opfordrer til det jeg vil kalde uansvarlighed.

    "Slip hunden løs og prøv at kald den til dig". Ja, prøv........men hvad sker der, hvis det ikke lykkes?

    "Gå i hundeskover og sørg for at socialiser din hund godt, så den fremover altid kan med ALLE andre hunde".

    Igen et råd, som ikke får folk til at indse, at visse hunderacer bare ikke er skabt til at vælte rundt i flok med fremmede hunde efter de er blevet voksne. Og igen et råd, som indirekte opfordrer til uansvarlighed, da mange racer er kendt for at udvikle egetkøns-aggression, men da det åbenbart synes som om visse instruktørere og adfærdsbehandlere tror, at man fuldstændig kan socialisere sig ud af en races potentielle aggressionsadfærd, er jeg sikker på, at disse råd også har afstedkommet en hel del overfald, som kunne have været undgået.

    Martin, - som du er inde på, så vil der altid findes tåber, som ikke kan finde ud af at vise hensyn til andre, men når vi oven i købet har en ret udbredt hundekultur, som ligefrem opfordrer til noget, der i hvert fald i mine øjne tangerer opfordring til hensynsløshed, - ja så er det......op af bakke.


  • #33   28. dec 2011 Lise

    kan jo kun give dig ret det er sku op af bakke desværre ;-(
    og i sær fordi rigtig mange folk lytter til de her råd fra træner osv.

    jeg har bare valgt at det ikke skal ødelægge min natte søvn for mod tåber kæmper selv guderne forgæves og lige som der er gode folk i hunde verden ja så er der jo desværre også en masse tåber og det er både med og uden uddannelse ;-(


    derfor er det jo nettop MEGET MEGET vigtigt at hunde føre selv kan finde ud af at tænke og ikke bare tage alle råd de høre for gode vare heller ikke selv om de måske kan stå og vifte med et folt stykke papir
    tit er det jo ikke lige fremraket videnskab der skal til...


  • #34   28. dec 2011 Martin

    Nej, det er bestemt ikke raketvidenskab *s*.

    Men der er også en anden sag, - og det er, at hvis man står med et "instruktør"- eller et "Professionel, veluddannet & examineret"-skilt på ryggen, så har selv ikke-tåber svært ved at være helt så rationelle og bruge deres sunde fornuft.

    Så sker der det, som der skete for denne her af mine kursister, - lige pludselig lader man sig overtale, for "jeg har jo ikke sååååå meget erfaring og jeg står overfor en autoritet".

    Lige så snart man står som instruktør, lærer, myndighed, ekspert ( U name it), så SKER der altså bare noget. Folk stoler på den slags og det, der bliver sagt, - og det kan vi ikke komme udenom.

    Derfor ER det jo også, at det eksempelvis er værre, når en kendt politiker eller en politimand bryder loven end når andre dødelige gør det.

    Og derfor ER det også, at man som instruktør og/eller adfærdsbehandler har et større ansvar for, hvad man opfordrer til....eksempelvis "slip hunden løs selvom du ikke kan kontrollere den".

    Det sidste foredrag jeg hørte med Andrs Hallgren, som jo er guru for mange, indgik der ligeledes en historie, hvor han havde bedt en hundeejer om at slippe sin hund løs. Ligeledes en hund, som ofte havde vist, at den bestemt ikke var under kontrol.

    ( Så selvom Maiken T godt vil have det til at lyde som om, at det at slippe hunde løse, som ikke er styrbare, er noget som ikke opfordres til indenfor adfærdsbehandlingsverdenen, så er det min oplevelse, at det er meget udbredt!)


  • #35   2. jan 2012 Henrik P

    Nej, det er også rigtigt. Undskyld for den. Man kan uddanne sig til instruktør indenfor Canis.

    Min pointe er imidlertid den samme.
    Alle, som er uddannede til at råde og vejlede hundeejere i ganske almindelig træning, - og her specielt indkald, - er dem, som jeg har i tankerne i denne diskussion.


  • #36   2. jan 2012 Man skal huske at der er forskel på en adfærdsbehandling og hundetrænere.
    Det gør jeg MEGET klart for mine kursister. En adfærdsbehandler tager sig af hundens adfærd som angst, alene hjemme problemer, agressive tilfælde osv. Hvor hundetræneren tager sig af den daglige/praktiske træning træning. Ligeså snart det har med hundens psyke er det en adfærdsbehandler der skal indover.
    Har efterhånden set ligeså mange trænere der tror de er adfærdsbehandlere som adfærdsbehandlere der tror de er uddannet hundetrænere og det kan give rigtig uheldige situationer smiley


  • #37   2. jan 2012 Mette J

    En adfærdsbehandler, som ikke forstår den helt almindelige træning så som sit, dæk, gå pænt og indkald er da vist ikke meget bevendt.

    De behandleruddannelser, som jeg er bekendt med, bygger da også oven på en evty. instruktøruddannelse.
    Man må vel kunne kravle før man kan gå.


  • #38   2. jan 2012 Henrik P

    Jeg har set og hørt om episoder med langt flere end dem. Også canis-instruktør, som ikke kunne kalde sin hund til sig og under et kursus, hvor vedkommende var kommet for at lære fra sig i en forening råbte:

    "Stå stille, - så bider han ikke", - til en af sine kursister, fordi hendes hund ikke var under kontrol.

    Men nej - selvfølgelig kan man ikke skære alle over een kam. Jeg har bare aldrig forstået, hvorfor man konsekvent råder folk til at slippe deres hunde løse, som endnu ikke er indkaldssikre.

    Og dén metode er VIDT udbredt, - nok den allermest almindelige.


  • #39   2. jan 2012 Lise; nu du er uddannet psykolog, så må du da kunne analyere hvad det er der gør at mennesker agere på en måde, du finder uhensigtsmæssigt...

  • #40   2. jan 2012 Lise L:
    Åbenbart da personen tydeli


  • #41   2. jan 2012 Lise L:
    Åbenbart da denne adfærdsbehandler tilsyneladende ikke ved bedre.


  • #42   3. jan 2012 Platugle

    Du må da tro lige præcis det, du gerne vil.

    Et retorisk spørgsmål er der noget der hedder. Det kunne være et hint.




  • #43   3. jan 2012 Lise: og du kan jo vælge at undlade at svare på det, hvis du ikke gider.... eller er det fordi du kalder dig noget du ikke er ???

  • #44   3. jan 2012 Platugle

    Næææ, det overlader jeg til dig.


  • #45   3. jan 2012 Henrik

    Jeg kan ikke se andet, end at dem jeg her kommer til at træde over tæerne, er dem, som ved, at de ikke tilbyder en ordentlig indkaldstræning, fordi de lærer folk, at slippe deres endnu ikke indkaldssikre hunde.

    Og så selvfølgelig de, som er tilhængere af denne lemfældige træningsform.

    Og at praktisere den form for træning vel vidende, at masser af hunde render løse rundt uden der er styr på dem, - DET er til gengæld noget svineri.

    Men du føler dig åbenbart ramt.


  • #46   3. jan 2012 Man slipper heller ikke bare hundene hos mig.

  • #47   3. jan 2012 Henrik P & Mette J

    Rart at vide, - men så er det jo heller ikke hos jer, kritikken er rettet.




Kommentér på:
Op af bakke

Annonce