{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.232 visninger | Oprettet:

Halthed forben :-( {{forumTopicSubject}}

Har en labrador på 3,5 år, som den sidste måned er begyndt at halte lidt på det ene forben. Vi så det som sagt første gang for ca. en måned siden. Det var bare et par skridt efter han havde rejst sig fra sin seng, og så var der intet at se. Han havde været ude og løbe ret meget dagen for inden (som han nu rigtig ofte gør), så tænkte han nok bare havde en lille overanstrengelse eller et lille vrid. Så vi sparede ham bare lidt.

Imellem tiden er han blevet tjekket af dyrlæge Anne Witge (tror jeg hun hedder) fra LIFE, da han skulle være med i et forsøg. Han blev tjekket fra top til tå, alle ben blev bøjet osv for at tjekke for haltheder, og hun kunne intet finde. Han var ikke øm på nogen måde. Han kom også på løbebånde, og alt gik rigtig fint. Derfor tænkte vi slet ikke mere over det....

Indtil han meget kort tid efter igen haltede lidt igen - stadig kun et par skridt efter han har ligget ned. Vi sparede ham igen, og vi så det heller ikke til det i et godt stykke tid. Meget få gange kunne man lige ane tendensen til halthed, og også kun fordi jeg var meget obs på det. Andre bemærkede intet. Han er nu blevet sparet en del siden - normalt er han meget aktiv. Vi bor på en gård med masser af plads, så går gode lange ture og han er med ude at løbe og cykle. Derudover bliver han brugt til masser af træning, både alm. lydighed, tricks, rally, jagttræning samt jagt, og han er super slank og i rigtig god form.

De sidste ca. 14 dage er det så begyndt at komme mere og mere - efter vi havde set det et par gange efter han havde ligget ned ugen op til jul, tog vi til dyrlæge med ham d. 22 for at få røntgenfotograferet albue/skuldre. Han var selvfølgelig på ingen måde halt da han blev undersøgt, og der var heller intet at bemærke - måske en lille bitte ømhed i højre skulder (men det var vidst mest fordi vi var obs på der skulle være noget). Røntgenbillederne viste en anelse osteofytter (knogleudvækster) i albuer og skuldre, men slet ik noget af betydning. Der var intet i selve leddene, og han burde ikke være specielt påvirket af dette! Så der var ikke det store at komme efter :-). Fik lidt smertestillende med hjem til at have stående.

Meeeen, nu er det bare blevet ret slemt (her skal man lige tage lidt fra historien, er altid meget sart hvis mine dyr fejler noget ;-)). Han har været med på juleferie hos familien, og har selvfølgelig gået ture med ham men ikke det helt vilde. Vi er så hjemme igen d. 27 hvor han er meget stille og rolig, og d. 28 er han bare helt færdig. Han er stille, sover nærmest kun, halter en hel del, og ikke kun når han rejser sig, men hele tiden. Giver ham så smertestillende, og først efter en hel del timer hjælper det lidt. Igår var han friskere, men halter stadig af og til og det samme idag. Han har ikke helt samme gnist som normalt, selvom han nu meget gerne stadig vil med ud.

Vi var egenltlig blevet enige om herhjemme at vi ikke som sådan ville spare ham, da han bare eeeelsker at arbejde, og hellere have nogle gode år for ham og han så måske ikke holder helt lige så længe. Men nu er jeg da godt nok blevet meget i tvivl om det hele. Kan det virkelig passe at en så ung hund allerede ikke kan lave fysisk arbejde? Kan jeg overhovedet gå til træning med ham mere osv?

Mit spørgsmål er nu, er der nogen der har oplevet noget lignende, og har erfaringer med hvad der kan gøres?

Jeg undskylder det lange indlæg, og håber nogle kom med så langt smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Halthed forben :-(
  • #1   30. dec 2011 Har I prøvet at tag hans tempratur ?
    Ja, ved godt at det lyder sært- men ofte hænger feber og halthed (ondt i led evt pga betændelse) sammen.
    Han kan muligvis have noget betændelse i et af leddene, eller en negl der har været flækket- blevet overset og derefter kan der være gået betændelse i knoglen.


  • #2   30. dec 2011 Tjek poter og negle ganske grundigt.. det er 1. trin på min to do list når hunden har sære smerter, men ikke reager på bøjen af ben..

  • #3   30. dec 2011 Har ikke prøvet at tage hans temperatur, men det vil jeg da gøre :-). Er helt sikker på han ikke har haft en flækket negl eller noget.

  • #4   30. dec 2011 Hvis der er knoglenydannelser, så er albue og skulder jo ikke som de skal være og det kan være umådeligt svært at bedømme på et røntgenbillede om det har betydning for hunden.

    På samme måde er nogen hunde jo halte pga. en C-hofte hvorimod andre hunde aldrig viser halted på trods af en E-hofte, så røntgenforandringerne hænger ikke altid sammen med hvor ondt det gør.

    Og hvis der er forandringer på røntgenbillederne og han er halt, jamen så er det formodentlig fordi en albue eller skulder (eller begge dele) gør ondt på lige netop ham.

    Har du fået sendt billederne til DKK (hvor det jo nu faktisk er LIFE som bedømmer billederne)?. Både for at få en bedømmelse af hvor slemt de mener det er og fordi det jo avlsmæssigt er vigtigt at få registreret røntgenresultater så de kan blive en del af avlsstatestikken.

    Hvis han var min hund, så ville jeg straks gå i gang med al den støttebehandling man kan (Cartrophen injektioner, J/D, vægttab (en hund med gigtforandringer bør være endnu slankere end normalt), Canosan (eller lignende produkter)).

    Og så ville jeg ellers give ham lov til at leve et fornuftigt hundeliv (for mig er det lig med træning og motion, men selvfølgelig ikke agility og cykling og lign. hård motion) og så give ham smertestillende efter behov. Forhåbentlig kan du med fornuftig motion og støttebehandling give ham en del gode år endnu.


  • #5   30. dec 2011 Tjek i klovolden.. Den mindste fulgt kan genere (der hvor neglen gror ud)..

  • #6   30. dec 2011 min lab havde slidgigt i tæerne, albuer og skuldre, hun blev knap 8 år og måtte give hende fred.
    efterfølgende har vi haft to rottweiler som havde hver sin albuedysplasi, som ikke var muligt at opereret og de kunne ikke leve med et skåne liv.

    har din dyrlæge ikke anbefalet at røngent billeder blev sendt videre til en specialist, claus sloth er rigtig dygtig på det felt og siger tingene ærligt, han er go til at vurdere billeder, det kunne være en mulighed at få dem vurderet igen.


  • #7   30. dec 2011 Tak for alle jeres indlæg indtil videre :-).
    Jeg er helt sikker på at der ikke er noget med hans negle og poter. Så skal det ihvertfald være noget slid inden i tæerne eller noget. Han er dog heller ikke øm her overhovedet. Det ser ret meget ud til at komme oppe fra albue/skulder et sted, men det kan selvfølgelig snyde.
    Det er en meget dygtig dyrlæge der også er massør/kiropraktor og derved ved meget om bevægelsesapparatet der har undersøgt ham. Dog vil jeg også lige få en af de andre dyrlæger på klinikken til at vurderer billederne! Dyrlægen anbefalede også J/D, men jeg har det problem at han ikke kan tåle lagermider, så er lidt i tvivl om han vil kunne tåle dette foder. Har dog canosan herhjemme, som han i forvejen får. Og han er meget slank, og kan på ingen måde tåle at tabe sig mere - vi har faktisk lige skulle "fede ham lidt op", da han var blevet alt for tynd - og ved godt nogle labradorfolk synes deres hund er slank, mens den egentlig er overvægtig, men det er ikke tilfældet her. Både Anne Witge fra LIFE og den anden dyrlæge har vurderet ham til under middel/middel. Han er en stor hanhund der vejer 30 kg!! Derfor har jeg også svært ved rigtig at kunne gøre noget synes jeg :-(. Cartrophen-indsprøjtninger kan måske være en idé. Har ikke sendt billederne ind endnu, men tror da jeg vil få det gjort og også kontakte avler.

    Vil ringe til dyrlægen på mandag igen, og så må jeg se hvad der skal ske. Tror stadig jeg må holde fast i at han skal bruges, det er bare hårdt at se på han halter, og især at han ikke er min glade aktive arbejdsnarkoman.....


  • #8   30. dec 2011 måske prøve noget andet smertestillende, for at se om det hjælper på ham, men det var måske også en mulighed at snakke med dyrlægen om.
    god bedring med ham


  • #9   30. dec 2011 Overvej at få lavet en CT scanning af hans albuer - på en CT ser man meget tydeligt alt der sker i leddet, i modsætning til røntgen, der kan skjule ting.

  • Pia m
    Pia m Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 104
    #11   31. dec 2011 hej maria. sådan som du beskriver det er det sikker vokseværk, det er speciel hunde med lange ben som får det, det du skal gøre er at holde den i ro indtil det går over. med lidt smertestillende medicin. det kan så godt være det kommer på de andre ben. men bare holde den i ro så meget som muligt. min egne schæfer har også haft det, det er meget smerte fuld for hunden,selvom den godt kan gå lidt rundt. men det er meget normalt at hunde med lange ben får det, det er fordi de vokser lidt for hurtig,og så kan kroppen ikke rigtig fælge med, det var den forklaring jeg fik fra min dyrelæge. gog bedring med din hund.

  • #12   31. dec 2011 Pia M
    hunden er 3,5 år, så tror ikke på det er vokseværk


  • #13   1. jan 2012 Majbritt: God idé med CT-scannning. Det har de også på den klinik hvor han fik taget røntgen. Så vil lige hører dyrlægen om den mulighed smiley

    Palle: Tror nu ikke der skal specielle tegn på... Er det ik bare højre/venstre-markør du mener? Og ellers er det nu digitalt røntgen, så stort set alt kan sættes på bagefter vha. computer! Ellers bliver de ihvertfald ikke sendt ind, for det snakkede vi ikke lige om. Og det er nu ikke for at de skal tjekke dem - dyrlægen kan fint se billederne. Det er i forhold til avl og hans forældre´s resultater. Det lyder lidt vildt med kikkertundersøgelse så tidligt i forløbet, men også spændende - hvilken dyrlæge brugte du?

    Pia: Han er 3,5 år, så "desværre" er det nok ikke vokseværk - ellers dejligt hvis det bare havde været det smiley


  • #15   1. jan 2012 Ok, tak :-). Det kan sikkert blive en mulighed at tage derned. Hva koster sådan en kikkertundersøgelse ca?

  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #17   20. dec 2013 Hej Hundevenner.

    Lidt ærgeligt at der ikke er flere der skriver, hvordan jeres hunde er blevet kureret eller behandlet for haltheden.

    For jeg står netop selv i samme situation med min egen hund. Så skriv endelig hvis i har stået i samme situation.... smiley Det kunne være en kæmpe stor hjælp smiley

    Jeg vil gerne dele mit forløb med jer og vil rigtig gerne dele nogle erfaringer.

    Jeg har selv en labrador på 5 år der er blevet halt dvs hun humper på sit højre forben.

    Det startede måske da hun var 3 år, med at hun nogle gange kunne halte lidt efter en lang tur eller efter en lur når hun skulle rejse sig. Der kunne anes med en vis stivhed i forbenene.

    Det har kun været periodisk, som i nogle minutter eller dagen efter så har det været væk. Derfor har jeg bare slået det hen med at det bare har været lidt overanstrengelse fra hendes side efter en god lang gåtur eller cykeltur.

    Problemmet har været tilbagevendende og for 1 år siden humpede hun kraftigt i en uge og ville knap nok støtte på hendes ene pote.

    Jeg tog hende på Landbohøjskolen hvor de undersøgte hende for sledgigt og røntgenfotograferede hendes højre ankel. Deres svar var at de ikke kunne lokalisere smerterne og ikke fandt noget alarmerende på billederne, så det måtte være overanstrengelse.
    Hun fik noget smertestillende i en uges tid og rigtig nok så forsvandt symptomerne og jeg åndede lettet op.
    Sidenhen har hun oftere og oftere haft lidt småhalten her og der men ikke for en længere periode hvor jeg igen har slået det hen.

    Indtil for 3 uger siden hvor min hund igen har haltet efter en lang tur, men denne gang har hun haltet 3 uger i streg.

    Jeg kører på Landbohøjskolen og hun bliver igen røntgenfotograferet på samme forben. Svaret er nu at de kan se små udvoksninger omkring hendes ankel. De kan ikke se hvad det er men foreslår at de tager en CT scan for at få flere detaljerede billeder.
    Da jeg spørger indtil hvorfor de ikke bare behandler hendes ankel med det samme, så er deres anbefaling at de først vil have flere billeder før de vil behandle eller undersøge knoglen.

    Nu tænker jeg hvorfor ikke bare åbne benet og rense knoglen for evt udvoksninger fremfor at betale yderligere 2500 kr min for nye billeder. Havd synes i nogle erfaringer???




Kommentér på:
Halthed forben :-(

Annonce