{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.183 visninger | Oprettet:

muskel/molos/kamphund {{forumTopicSubject}}

først vil jeg godt understrege jeg har fuld respekt for HG beslutninger og holdninger omkring de ulovlige hunderacer

men hvorfor kan folk herinde ikke finde ud af hvad en kamp hund er.
En kamphund er ikke pr definition en muskelhund eller nogen anden form for moloshunde en kamphund er en hund folk bruger til kamp og helt ærlig hvor mange mennesker har set en bruge sin hund til kamp eller kender nogen eller bare hørt om en der kender nogen der bruger din hund til kamp med den i baghovedet kan vi nok blive enig om at kamphunde ikke er hverdags kost i DK men ja det er til folk der ser lidt farlige ud der går med dem og kan virke som skræmme billeder på folk og når de har den er det nok en kamphund nej nej nej de er da lige så glade for deres dyr som vi er for vores og bruger ikke deres dyr til det svineri og ja der er nogen der gør det det ved jeg også godt jeg er ikke naiv men fordi en sulter sin laberdore er ikke alle ejere af den hund sådan.

jeg forstår bare ikke folk der går ind og kommenterer andres hunde og racer, hvor hadet til racen lægger så dybt i dem så det står nærmest i teksten og fortæller os om hvor sind syg den hund er og hvor grime de er, så lad dem dog være, lad være med at gå ind på deres annoncer og profiler og fortæl hvordan du tror de er og hvad du har hørt vi kender det alt sammen selv bare med flere års erfaring med vores hund vi har ikke læst eller hørt det vi har dem inde på livet . hunde der ikke er på listen for beskeder i deres salgsannoncer bare fordi de ligner HOLD JER DOG VÆK hvis de hunde genere jer så meget kik på hvad der er i jeres interesse og lad dem være så er de ikke noget problem for jer

jeg har selv en anden profil på anden hund her inde som på ingen måde er i kan sammenlignes med de store og farlige hunde jeg tør ikke tilkendegive den på samme profil fordi jeg ved folk ville vælge mig fra der er flere jeg har giver råd og byttet historier med selv fået råd ,dem hade jeg da ikke kunne skrive med hvis de ved jeg har min am bulldog det er der gjort udtryk for ved andre henvendelser i private beskeder ved jeg

og så drop lige jeres kommentar om vi piber og har tudefjæs over vores hund ikke er velkommen og i er træt af at høre på os igen så hold jer væk fra de tråde det er almen respekt ikke at træde på folk der lægger ned

jeg håber jeg kan vende bare en (jeg hader de hunde til nåe ja de er nok okay nogen af dem) med denne tekst

med alt respekt for alle hunde og hunde hilsner her fra


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  muskel/molos/kamphund
  • #1   4. jan 2012 Jeg elsker pit bullerne (!), men det gør mig ikke mindre bevidst om hvad de indeholder og at de er rigtig gode kamphunde. Det er ligsom en del af pakken.

  • #2   4. jan 2012 Iøvrigt vil jeg mene at jeg efterhånden er ret god til at spotte pit-blandinger.

  • #3   4. jan 2012 Ømmm jeg har muligvis misset pointet totalt.... *rødme'

  • #4   4. jan 2012 jeg er da ikke bange for at sige jeg har ambull jeg siger det bare ikke på min anden profil fordi det vælger folk fra at skrive med og shar pei er avlet til kamphund for over 2300 år siden men aldrig brugt fordi den var ikke den ideelle hund til den gø det den til en kamphund og ang de fleste hunde på den ulovlige liste er hyrdehunde og ikke kamphunde dogo arg er jagt hund ambull er hyrde men dif som kamphund hvorfor så det

  • #5   4. jan 2012 anne det er da okay vi er jo på et ømt emne der skabe lidt debat

  • #6   4. jan 2012 staffy

    præcis det er blevet dif af en muskelhund og det forstår jeg ikke og vil godt gøre mit til at endre det syn på dem


  • #7   4. jan 2012 henry jeg skrev også at fordi de er muskelhunde er de ikke pr dif en kamphund

  • #8   4. jan 2012 Danny- synes du har en lækker dreng:0)

  • #9   4. jan 2012 Jeg forstår slet ikke det her??

    Hvad er meningen med denne her debat?


  • #10   4. jan 2012 Nej,det er sandt. Jeg gad godt se nogen prøve at gøre min småtykke OEB til en blodtørstig kamphund. *g*

  • #11   4. jan 2012 jeanette B

    tak tak han er også dejlig har haft ham en del år nu og er gammel så det er nok ikke så længe mere det svære


  • #12   4. jan 2012 henry hvad bulldog er det helt præcis du mener er avlet til kamp

  • #13   4. jan 2012 Muskelhunde-udtrykket har jeg faktisk ikke noget imod. Når jeg høre ordet "muskelhund" tænker jeg på en lidt kraftig fætter af varierende højde. Ikke en frådede dræbermaskine. Og jeg synes faktisk det er mere dækkende end "kamphund", da det jo ,som Danny siger, ikke er alle muskelhunde der er kamphunde.

    Det ideelle ville selvfølgelig være at man bare omtaler dem ved race, men dels så kan folk ikke se forskel på dem og dels kender de ikke halvdelen af racerne i den kategori.


  • #14   4. jan 2012 Henry: Ja, de oprindelige bulldogs blev avlet til "bullbaiting", men ikke den moderne bulldog/OEB/Leawitt bulldog osv.

  • #15   4. jan 2012 Henry jeg troede det var pitten??

    Hvad er ambull oprindeligt avlet til at kæmpe imod?
    Tror den engelske er avlet til tyre kamp men ellers ved jeg det ikke?


  • #16   4. jan 2012
    Anne Julie F

    det er det der er pointen folk ved ikke hvad race de ser på den har bare muskler så er det en kamphund


  • #17   4. jan 2012 Frankly- også jeg,, vi kæmper tot for en plads i sofaen( far siger vi ikke må;0)

  • #18   4. jan 2012 What- der er rigtig mange der dømmer uden at kende hunden eller dig!
    Jeg bryder mig ikke om altid at sku forsvare min hund når folk så begynder at sige " det er en dræber..." den er ikke til at stole på osv! Man bliver bare træt af det!


  • #19   4. jan 2012 What- det var føst efter 1/2 år Ginga vandt mine forældres hjerter fordi de var så fordomsfulde og kun tænkte på det de så i medierne! Det gør sku ondt altid at få afvide hvor utilregnelig en hund man har!

  • #20   4. jan 2012 What

    jeg gemmer ikke min race jeg er stolt af ham og har da også god respons på ham
    til daglig men her inde har jeg to profiler for at kunne snakke anden hunderace på lige plan med de andre da folk ser lidt skævt til folk med de hunde


  • #21   4. jan 2012 Frankly- så er min en fulgthund! For hun ÆLSKER fange leg

  • #22   4. jan 2012 what

    jeg har faktisk prøvet at snakke med dem omkring de racer og de går jo helt i baglås og jeg nyder da at snakke med dem omkring min anden race det vil jeg da ikke undvære så skiller jeg det lidt



  • #23   4. jan 2012 Det SKAL alle heller ikke! Men det gør sku stadig ondt at folk siger at det ikke er forsvarligt at have den hund gående blandt børn osv!
    Det gør hvis folk kommer og siger at deres børn ikke må lege med mit barn fordi hun er for vild eller fordi hun larmer(det gør hun)

    Og ja jeg ignorere det men det ændre ikke på at folk stadig dømmer og vil have deres mening og DIG som person grundet dit valg af hund!


  • #24   4. jan 2012 What- men jeg siger heller ikke jeg gemmer min hund jeg fortæller gerne folk hvilken race. Jeg har men kan godt forstå hvorfor Danny gør som han gør!

  • #25   4. jan 2012 Ginga elsker det men hun har desvære slem HD så hun får ikke rigtig lov at lege:0(

  • #26   4. jan 2012 jeanette B

    du udtrykker det kort og lige ud jeg er bare ikke så god til det da jeg føler det trist at tage den kamp med folk der ikke ser noget godt i racen så vil jeg godt skrive det hele ned og det bliver af og til lidt forvirret ved jeg godt ha ha


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #27   4. jan 2012 Hvorfor er det så vigtig hvad andre folk mener har jeg aldrig forstået.Er sådan set ligeglad med hvad andre mener og de kan kalde min hund det ene og det andet, for det rører mig ikke.Er mig der skal leve med min hund og så længe hunden og jeg er glade så er det som det skal være.Hvis jeg var en stolt "kamp" hunde ejer ville jeg da med glæde fortælle alle der gad hører om det om racens oprindelse og hvad den ellers er blevet brugt til med tiden i stedet for at fornægte for ikke at skulle støde folk

  • #28   4. jan 2012 det er den anden jeg gemmer og ikke ham her for det er di andre der har gjort udtryg for hadet til de hunde og vil da også ha fuldt udbytte af min anden hund mht til erfaring smidt i min retning fra folk der kan hjælpe mig

  • #29   4. jan 2012 der kan da skabe noget debat

  • #30   4. jan 2012 Det største "problem" i denne debat er vel, at man ikke klart kan definere hvad der er en kamphund og hvad der er en muskelhund, eller om det er det sammen.
    Det er selvomfundne begreber, som ikke har en facit liste. Nogle påstår de skal være brugt til kamp, andre at de skal være avlet til det, og andre bare egnet til det.
    Alle har deres menninger, men ingen kan retmæssigt påstå, at deres er rigtig.
    Syntes man skal lade være med at hænge sig i de begreber, og slet ikke pive over det, hvis andre ikke er enige med en.

    Nogle hunde er bare potentiel mere farlig end andre, pga styrke, egenskaber og andet. Det er både de hunde på forbudslisten, obs listen og en hel del mere.
    Problemet er som sådan ikke de racer, men mere den type ejere de tiltrækker.

    Det er korrekt, at der har været en opskruet medie hetz (dog ikke helt ubegrundet), samt en generel ændring i samfundet på disse hunde/ejere. En ting der dog har været meget påfaldende i tiden op til forbuddet og efter er, at der er utrolig få ejere af disse hunde, som er i stand til at kommunikere og agere i medierne, på en måde der kunne hjælpe disse racer. De fleste har bare pivet, eller udtalt sig direkte dumt, feks med "jammen en gravhund kan også bide" eller "en hund er hvad man gør den til"
    Fairdog forsøger, men syntes ikke de virker troværdig nok.
    Mangler virkelig nogen der vil stå frem og sige:
    " ja disse hunde har potentialet til at forvolde stor skade, og det gør at man skal være ekstra ansvarlig, men det er stadig en hund som sagtens kan fungere i en familie, og spiser ikke børn.
    Fortælle om de positive ting, men også erkende de egenskaber hunden har, samt hvad den er i stand til.

    Der er alt for meget ordkløveri, ansvarfritagelse og mudderkastning i "kamphunde" debatten, og alt for lidt facts og substans, og det er derfor at hr. og fru. Jensen ikke er tryg ved disse hunde.


  • #31   4. jan 2012
    Frankly my dear.... I

    god vinkel helt sikkert



  • #32   4. jan 2012 Jeg blev i starten ked og fustreret når folk sagde ting som beskrevet længere oppe! Men jeg er normalt en person der er ligeglad med hvad folk siger om mig bare Jeeg selv kan stå inde for MIG;0) og derfor fortæller jeg gladeligt hvad race jeg har og fortæller hvor god hun er, så jeg kan prøve at vende folk fra deres fordomme og jeg møder dem dog også sældent nu! Og jeg kan godt samligne hund og barn da min hund også er mit barn! Jeg elsker dem begge højt men er klar over at Ginga er en hund og hun bliver også behandlet derefter, men med samme kærlighed jeg behandler min datter!

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #33   4. jan 2012 Becky S.Så det gør man?Min gamle hund kunne ikke med andre tæver og du må jo så mene at det var noget som jeg har fremmet?Du glemmer hvis der er noget der heder gener og dårlig avl.Syntes det er synd at skyde i skoen på alle de mennesker der har en hund der ikke kan med gud og alle en hver, at det er noget de har gjort den til.Problemmet er ikke at have en problem hund men der i mod at man ikke vil indse at man har.

  • #35   4. jan 2012 Problemet med listehundene er, at de fleste ( eller ihvertfald en enorm stor procentdel) ikke aner hvad det er de har.
    Som flere skriver herinde, så er det altså hunde som kræver man ved hvad der ligger i anerne på dem, at man ved hvad man har mellem hænderne..
    Mange mener at dejlige Sofus sagtens kan lege med Olfert, og går det galt med 2 af disse slags hunde, ja, så går det rigtigt galt, fordi de har en helt anden smerteterskel end mange andre racer, netop fordi de har nogle ting i deres bagage, som vi aldrig må glemme. De er bygget til at tåle enorme smerter og de kan altså være så ufattelige farlige i de forkerte hænder.
    Jeg har i en stor del af mit liv haft kamphunde/muskelhunde, eller hvad pokker I kalder dem. Og de er lækre hunde, men vi som elsker dem, SKAL huske det altså ikke er som fru olsens labrador, når man opdrager og socialiserer dem. Som ejer af en af disse hunde har vi et meget større ansvar, som vi SKAL være os bevist om. .. Vi skal sørge for at andre også kan være der med deres hunde. VI skal, hvis vi har fået hvalpe ( får man jo så ikke mere) men dengang man fik hvalpe, sørge for at være meget kritiske om HVEM man sælger til.
    Jeg havde hvalpe på min ene amstaff tæve. og mere end halvdelen, som kontaktede mig med køb for øje, havde kun i tankerne om mor og far var aggrasive, om de kunne slås osv osv og hvor store de var. BÆVL, og bræk, de var allerede afvist i tlf. når de ringede.
    Men mange, har valgt at sælge til alt, som ville betale hvad de forlangte for hvalpene. Og det er sådanne mennesker, som har været med til at ødelægge en masse racers ry. For der findes helt og aldeles dårlige representanter i alle racer, også i listehunderacerne, men alligevel, var der mange som avlede løs på sådanne hunde.
    Disse opdrættere og folk som ikke var kritiske om hvem der købte hvalpe, ja, dem kan vi i dag klandre for, de hunde som er sortlistet.

    Dannie
    så syntes jeg bestemt det er rigtig kedeligt, du gemmer dig bag en profil med anden hund. Jeg har altid været stolt ejer af mine kamp/muskel/molosse hunde. Og så har andre kunne kalde dem og mig for lige nøjagtigt hvad de vil.
    Jeg ved hvad jeg og mine hunde har stået for, og har været stolt af at dyrlæger, har sagt mine hunde har været pragteksemplarer for deres racer, og jeg en god representant for deres racer. Så kan andre kalde dem hvad de vil. Jeg kunne aldrig drømme om at gemme mig bag en anden profil for hvad jeg selv står for.


  • #36   5. jan 2012 Jeg ser ikke helt pointen i den her debat.. Og der har været så mange af den slags..
    jeg begynder at glæde mig til der er gået de 12-14 år, og der ikke er flere tilbage i Danmark..
    Så kan det være det stopper..

    I mine øjne er det nogle farlige hunde, og går galt med dem, så går det virkelig galt.. De har nogle anderledes instinkter og de reagerer anderledes end mange andre hunde..

    Loven om listehunde er der nu engang.. Og det sætter en stopper for alle de idioter der bare har brug for en potensforlænger i deres kamphund. I hvert fald i det lange løb... Har oplevet mange af dem syntes jeg..
    Jeg holder mig altid væk fra folk med kamphunde når jeg går tur osv..

    Jeg mener også at politiet skulle gøre en meget større indsats på dem der ikke overholder loven, mht. mundkurv, snor osv.
    Har selv kun oplevet én enkelt person der havde mundkurv på deres kamphund..


    Bare min mening..

    Ps. er klar over nogle bliver sure nu..


  • #37   5. jan 2012 Peter
    Det som jo er skræmmende, er at så kommer der bare andre racer, som vil blive nye potensforlængere. Og er hunde fra listen hos ejere, som ved hvad de har med at gøre, så er den ikke mere farlig end andre hunde. Det som gør dem farlige er, at mange slet ikke har styr på deres hund. Og flere af listehundene bliver helt og aldeles fejl opdraget. Hundene kan være lige så venlige og velopdragne som alle andre hunde.
    Ingen, absolut ingen af mine muskel/molosser eller hvad folk nu kalder dem har på nogen måder været aggrasive hunde. Men de har så også fra små, været socialiseret rigtig godt med andre hunde, samt med overalt så de har lært venlig omgang med både to og firebenede væsner. Dog har jeg aldrig ladet mine hanhunde lege med andre hanhunde. Netop fordi der skal lidt til før hanhunde kan ryge i hovedet på hinanden ( dette gælder alle racer) og at så flere af disse listehunde, kan kamme helt over. Sådanne chancer har jeg aldrig taget. Hellere forebygge, end stå med et kæmpe problem, når balladen er der.

    Jeg håber og ber da til at om 12-14 år så har de ophævet listen. For den er roden til alt ondt.
    Derimod håber jeg man skal bestå en prøve, have kort/uddannelse eller hvad pokker det kan være for at måtte eje sådan en hund. Samt at alle hunde, som kan være farlige i forkerte hænder skal mentaltestes. Så kunne politikeren jo den vej sige, at er hunden ikke mentalteestet, ja, så kan den aflives. Det ville være mere på sin plads end skære alle over en kam, og sige de skal aflives, og ikke må være i DK.


  • #38   5. jan 2012 husk lige at det folk for enden af snoren , der er problemet !!!
    Dem som bruger hunde for at være seje,potensforlænger, skræmme folk eller hvad de nu bruger hunde til-De ( mange gange unge mennesker er uden for pædagodisk række vidde og de læser ikke disse indlæg ( de kan nok heller ikke læse !!!) så er det skåret ud i pap !!!


  • #39   5. jan 2012 Peter jeg vil meget gerne have at du uddyber hvordan de reagere anderledes?

  • #40   5. jan 2012 jeg er også inde på at man skal se på dem der står i den anden ende af snoren det er en stor del af problemet fordi de hopper bare på den næste store hund der ikke er på den liste

    Peter syntes du er lidt sortseer omkring de hunde
    hos os kommer der mange hunde racer lige fra mops colli lab cocker og en enkelt rottweiler de leger fint sammen problemet med jer schæferfolk er at der kun er plads til jeres hunde og jeg taler ud fra at flere omkring min familie har politi schæfer og alm schæfer klub de kan dårlig nok snakke godt om hinandens hunde ude i den klud og det er da også et problem i sig selv


  • #41   5. jan 2012 Jeg må så sige at jeg har ingen dårlig erfaring med de omtalte hunde! Men schæfer er ikke min favorit grundet mange dårlige oplevelser!

    Men derfor har jeg respekt for at folk vælger den hund som deres race og har ingen behov for at ønske dem uddød i vores land da jeg ved at de af deres ejere er elsket og vil bære savnet når de ikke er her mere!


  • #42   5. jan 2012 Personligt har jeg intet imod de såkaldte kamphunde. Jeg tror faktisk aldrig at jeg har mødt et negativt eksemplar af de forskellige racer.

    Ærligt sagt, så har jeg kun mødt en del Amstaffer - og ih guder, hvor er de dog skønne og smukke.
    Måske har jeg mødt andre fra listen osse, men jeg er langtfra sikker, for jeg kender ikke alle racer på udseende.

    Og nu ved jeg da godt at det slet ikke tåler nogen sammenligning overhovedet, men indtil for ca 6 mdr siden var jeg dødsensræd for Rottweilere pga nogle dårlige oplevelser med dem som barn/ung.
    Jeg aftalte så at mødes med en bruger herindefra og møde hendes 3 rotter.
    Behøver jeg at sige at mødet var vellykket - så lige hvad det angår, så har HUN ihvertfald "omvendt" mig fra at være "rottehader" til ligefrem at overveje om det var en mulig hund for mig/os engang.


  • #43   5. jan 2012 Chico:
    Er så rørende enig!!!


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #44   5. jan 2012 Syntes ikke det er en dum lov og er som jeg ser det sket meget siden den trådte i kraft.Fra at hører om det ene overfald efter det andet går der nu langt i mellem og det er vil det der er meningen.Fra at se den ene efter den anden komme med sine "kamp" hunde går der nu et par få stykker og er som om at det ikke er så sjovt mere nu hvor man skal stå til ansvar for sin hund.Nu er det også sådan at der kan skrides ind over for de ejere som er totalt ligeglade med andre folk og deres hundes sikkerhed og det både før og efter det går galt.

  • #46   5. jan 2012 pia H
    Det har ihvetfald aldrig været grunden til jeg har haft den type hunde. Jeg elsker simpelhen bare deres sind og deres kærlige omgang med familie. Min datter er vokset op med mastino napolitano, amstaff og amerikansk bulldog/blanding. Jeg har på intet tidspunkt brugt en eneste af mine hunde som potensforlænger. Alle har kunne tale, lege og hygge med mine hunde. Også mennesker jeg mødte på gaden, i skoven, og på stranden. Alle har været imponeret over hvor kærlige mine hunde var. Har ikke haft en eneste som så meget som har knurret efter andre hunde/mennesker. Racerne er stadig hunde som jeg brænder for. Og det vil jeg sikkert gøre resten af mit liv. smiley


  • #48   5. jan 2012 Pia H
    Okay, ja, der er desværre mange som mener det er sejt at gå med sådan en, og slet ikke har styr på dem. Desværre.


  • #50   5. jan 2012 Pia
    Jeg tror desværre mange med mindreværdskomplekser, føler de er mere, når de har sådan type hunde. Kan ikke vide det, men det er min erfaring. Mange bruger dem til at få respekt med. Tit og ofte er det helt unge mennesker, som faktisk er usikre på hvad de selv kan, og så har de jo hunden, som på mange uheldige måder skal gøre så andre har respekt for dem.
    Ganske skræmmende, syntes jeg.
    Jeg var faktisk målløs, da jeg havde hvalpe, hvad folk spurtge om, allerede i tlf når de henvendte sig med køb for øje.
    De fik så et dask over næsen her, og mine hvalpe blev solgt med ret stramme salgsaftaler, så som bla. at jeg hentede hunden uden afregning, HVIS jeg erfarede den blev brugt til forkerte formål. Jeg var dog rigtig krtisk og havde nogle fantastiske købere.
    Mine forældre har i dag, moderen (tæven jeg havde) og et barnebarn til tæven, og de er begge utrolige dejlige amstaff


  • #51   5. jan 2012 Jeg har nu aldrig haft problemer med at deltage i debatter herinde selv om jeg har en listehund oprettet.
    Jeg har aldrig oplevet negative kommentarer på ham eller til mig pga ham.
    jeg oplever at folk tager stilling til mig som bruger og de meninger jeg lægger ud med.. IKKE hvilken hund jeg har oprettet.

    MÅSKE fordi jeg er flyvende ligeglad med hvad folk kalder min hund eller om de bryder sig om ham.
    det er min hund.. Mit valg.

    jeg tror at hvis man går med alle følere ude for at opfange det mindste der kan opfattes negativt, så havner man i de ubehagelige diskussioner hvor man bliver såret over at ikke alle elsker 50 kg muskler lige så meget som man selv gør.

    Og i øvrigt synes jeg personligt at ordet muskelhund skurer i mine ører.. latterligt ord.


  • #52   5. jan 2012 Tina så enig med dig. Muskel og kamphunde er heller ikke ord jeg selv bruger om disse hunde. Deres racer, har jo altså navne, som alle andre racer.
    Jeg selv har heller aldrig ladet mig gå på af hvad folk kaldte mine hunde. De har alle været mit valg og hunde jeg har holdt utrolig meget af, og været stolt ejer af. Kunne aldrig drømme om at gemme mig på en anden profil, da det i min verden er at ikke turde stå ved en selv.


  • #55   5. jan 2012 Det er klart at du intet svar kan få da det kræver du spørg en af de "seje"



  • #56   5. jan 2012 Jeg tror det handler meget om kultur og de kredse man færdes i.

    Hvis man ikke har speielt meget forstand på hunde har man så ikke tendens til at vælge en der ligner en man kender ?
    Hvis alle vennerne har mynder, mon så ikke man også selv ender med en mynde ?
    Hvis alle vennerne har amstaff lignende hunde, mon så ikke man selv ender med en amstaff lignende hund ?


  • #58   5. jan 2012 *Passione Del Mastino*
    Havde de bare sundheden, så gik der helt 100 % også en her igen. Elsker den race så utrolig meget. Bedre kammerat / ven, ja, det får man bare ikke.


  • #61   5. jan 2012 De går med nogle racer der skal aktiveres rigtigt og trænes ordentligt! Det nytter ikke noget de bare tror de har en sofa hund og ikke sætter sig ind i hvorfor hunden gør ao
    Den gør


  • #62   5. jan 2012 min mening er hvordan man opdrager hund og ikke hvad det er for en.
    tag Prins Henrik med hans 2 gravhund de har bidt flere og det er gravhunde han anskafer sig for de 2 han har nu er ikke de første der har bidt.


  • #63   5. jan 2012 hvis folk nu bare levede op til deres ansvar og aktiverede deres hunde rigtigt, fodrede dem rigtigt, trænede dem rigtigt, tjaaaa... så var vi dælme kommet langt......
    jeg koser mig hver gang jeg ser en gå med en hvalp.. im sorry.. men loven har dælme været her længe, det bare ikke iorden..
    hører om folk , ser folk, der mener en fuldsvoksen amstaff kun kræver 1 times træning, mange gange kun to smp gå ture på 20 minutter..... ingen hjerne aktivitet.. "hvad er det" ? ... hmm ..
    en amstaf er en rigtig klog hund, og har brug for at tænke. Nu ved jeg godt jeg taler for døve øre, da jeg "kun" har en halv amstaff så mange mener det kloge i vores kommer fra labradoren. Men hun vil gerne lære, hun vil gerne arbejde for at finde godbider, hun elsker at lave søge opgaver, doggy brain train, og gå lange ture, løbe på stranden. hvis jeg ikke kunne byde hende de ting skulle hun ikke have været hos os. det så vigtigt man forstår hvad det er man har med at gøre.
    idet de for mange år siden blev avlet til kamp, gør at der ligger en lyst i dem, til at ruske, og komme op i et felt, hvor man ikke bare kan sige stop. Man er nd til at vide hvad man har med at gøre, læse om racen, racerne, snakke med folk der har kendsskab , 10 års kendskab, og ved hvad de snakker om.. man skal samle alt det information man overhovedet kan. men skal man i min verdne om alle racer..
    Nu har vi to små hyrdehunde også, og de kan blive vanvittige hvis de ikke får brugt deres hjerner. ergo, er de lige så krævende som vores amstaff/lab.. Vi sørger for alt hjernevridning, gå ture, nye dufte, indlæring..
    gid folk forstod hvad det vil sige at have hund....... danmark ville blive sådan et dejligt sted at være..
    ser folk der mener deres shæfer har godt af bare lige at komme ud i haven, og det er det, ingen træning, ingen lydihed, ingen triks, ingen form for aktivering af hjernen... en gå tur en gang om ugen... en schæfer er en brugs hund og bliver ligesåvel som andre racer, vanvittig af ikke at få brugt hjerne og energi.... smiley
    folk skal vide hvad de har mellem hænderne, og vide at de skal ud og gå, lave små opgaver, og så videre... smiley
    godt indlæg forresten smiley !!


  • #64   5. jan 2012 jeg ville have en boxer da jeg flyttede hjemmefra, men boede i lejlighed, og kunne godt selv regne ud det ikke var passende for en stor hund, der har tendens til dårlige hofter. valgte en pommeraniean istedet for.
    Havde aldrig selv tænkt amstaff. Det var min kæreste der ønskede sig sådan en. Hvorfor skal jeg ikke kunne sige smiley
    en størstedel af mine venner har muskelblandinger, men har aldrig ønsket mig en stor hund. Men nu kan jeg da ikke leve uden hende. Hun er skøn , og dejlig nem. Går pænt i snor , er ligeglad med kurven, er god med andre hunde, er sikker på der fordi vi aktivere hende, og fodre hende med godt mad. sørger for hun møder hunde og husker på at hunde er gode. smiley
    nu efter vi har haft hende, tænker jeg rr næste gang , dvs om 10-15 år . Hvis det muligt og lovligt at få sådan en hund. Det dælme stor forandring fra pommenarian til rhodesian ridgeback. smiley kender ingen der har , men er dybt forelsket i racen.
    så miljø er ikke altid det der afgør hvad man forelsker sig i . har altid elsket alle race,r uanset om det var puddel, chihuahua eller stor vuf. Har været en hundepasser som lille, gik tur med alt lige fra labrador, til snauser, til puddel. har været godt rundt omkring i racerne. Har også gået med en amerikans buldog, han var dælme dejlig.


  • #66   5. jan 2012 pia h , jeg vil bestemt ikke sige de er uforudsigelige, kan man hundesprog , kan man læse dem. både på øre, hale, og på pelsen der rejser sig, eller ikke rejser sig.
    men de kommer i et felt hvis man hidser dem op, f.eks. ved at skubbe dem, hvis man bliver ved og ved og ved, så kommer nogle af dem op i en tilstand hvor man nok iiige skulle tænke sig om inden man fik dem der op .
    Her hjemme har vi noget der hedder time out. Når legen bliver for vild, så kommer de over sætter sig eller ligger sig, i 5 minutter, og så kan de lege videre . så har vi hele tiden styr på de ikke bliver kuldrede..
    de to hyrdehunde vi har bliver også tosset hvis de bliver presset, stresset, skubbet til. men dem kan man sige så, slut til. vores tæve kan vi også sagtens stoppe, fordi hun ikke når op i feltet.. smiley hvis det gav mening


  • #67   5. jan 2012 Ann-Christina N

    er så enig nu synger min dreng godt nok på sidste vers er gammel og har det ikke så godt i rygstykkerne så den tunge vej er lige om hjørnet men han elskede da vores ture i skoven løbe med ungerne og når der var sne kom han selv med kælken så skulle vi ud og trække pigerne på kælken det nød han og pigerne med jeg har også en rigtig glad stabil og god psyke på min hund nu får han max 2 km om dagen da ryggen som sagt er på tilbage tugt vi bor også et sted på 5000 m2 grund der er hegn hele vejen rundt som han kan rende på når vi ikke er hjemme så han har stadig et aktivt liv bare lidt nedsat pga ryggen


  • #68   5. jan 2012 danny - bliver så dejlig glad af at høre der er folk der forstår det er hunde der elsker at arbejde smiley Amerikanske buldogs blev brugt til at trække ting, ligesom heste gør og gjorde. De blev ikke kun brugt til noget negativt.
    men den del hører folk jo ikke ude i det virkelig liv, de ser en hund de synes ser farlig ud og danner sig indtryg udfra det. istedet for at finde ud af hov hvad brugte man egentlig den race til. smiley
    det ærgeligt din hund har dårlig ryg, og er gammel. så det nu man skal til at overveje ny race, eller flytte til sverige. håber det bedste for dig og din hund.


  • #70   5. jan 2012 Jeg tror Pia H er inde på noget..

    Jeg finder det ikke særlig betryggende at man under leg med kamphund, bliver nød til at holde en pause eller "time out" for den ikke skal blive for vild.. Det viser da bare at de netop reagerer anderledes og mere voldsomt på tingene..
    Der er da en anderledes mentalitet i amstaff end mange andre hunde, og med det mener jeg ikke en positiv mentalitet men en farlig mentalitet..

    Som Pia skriver.. Hvorfor er det lige kamphunde de "seje" vælger.. Derudover, går det galt med en kamphund, så går det virkelig galt..


  • #71   5. jan 2012 peter du vil måske hellere bides af en rottweiler end en am bulldog jeg kan ikke forstå at folk der aldrig har haft en muskelhund kender til hundens adfærd og ting jeg aldrig har har mærket bare den mindste smugle til ha ha jeg kan sku ikke tage det seriøst jeg har forståelse for folk der har læst i avisen de er farlige da de ikke ved bedre men i kender til psykiske problemer adfærds problemer og at hundene ikke er loyal og de lige pludselig vælter hvor har i det fra jeg vil væde med i ikke har haft jeres hund nær de racer

    hos kommer der børn fra børnehaver til fødselsdag og leger med min hund og forældrene kommer og siger det er utroligt han er så vel afbalanceret nogen kommer en da og siger de ikke kan forstå deres børn tør gå over og give ham en kiks da de er bange for naboens laberdore min hund er 100 procent på toppen hvad psykken angår loyal til døden og helt bevist på han skal passe på børn

    på et tidspunkt stod min pige (4år) og bed ham så det skar i ansigtet på hende han blev ståene helt stille får ikke at vælte hende og da jeg opdaget hvad hun lavede ved ham røg jeg hen og tog hende væk først der løb han væk og kikkede på mig som om han hade gjort noget galt hvis det ikke familiehund med plads til børn hvad er det så


  • #72   5. jan 2012 peter pointen er vi skal ha styr på hunde ejeren så de typer ikke får fat i den næste store hund på listen ikke et angreb på dig

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #73   5. jan 2012 Gang på gang skal man hører hvor gode de er som familie hunde og det tror jeg ikke der er mange der tvivler på.Problemmet er jo deres omgang med andre hunde, hvor de hvis de har en ejer der ikke tager dem alvorligt,kan gøre stor skade.At samligne dem med et par gravhunde der har bidt lidt i et bukse ben og hvor en af dem hvis var gammel og tand løs er skudt helt forbi.I kan takke de folk som ikke har haft styr på deres hunde og skod avler der har sat det ene kræ efter det andet i verden for kolde kontanters skyld.Den lov der er her virker og var nødvendig for at komme det til livs.En skam for de ansvarsfulde mennesker som holder af en bestemt race, som der lyder til at være et par stykker af alene her i tråden.Mange gange lyder det til at folk har mere ondt af sig selv pga loven, en at de tænker på alle de mennesker der mistede en hund før loven trådte i kraft

  • #74   5. jan 2012 Jeg er ikke i tvivl om at det er og kan være utrolig dejlige familiehunde der ikke gør en flue fortræd.. Jeg er ude i at det bare (i hvert fald i mange tilfælde) er hunde der har større sandsynlighed for kamme over og tænde af.. Og hvis det sker, så er det livsfarligt med den type hunde..

    Jeg vil hverken bides af en rottweiler eller en am bull.. heller ikke af en gravhund.. Men hvis jeg skulle vælge, så ville jeg helst bides af rottweileren.. Deres sind er andeledes i en situation , hvor hunden er tændt af..

    Men igen.. Jeg er ikke i tvivl om at din er en dejlig hund, og andres i de rette hænder.. Men jeg støtter loven når den er her, og jeg håber at hvis den ændres, at det bliver til noget med at man skal godkendes/hundekørekort eller lign.


  • #75   5. jan 2012 Max

    Har du nogen dokumentation på at loven virker? Jeg har hørt det flere gange herinde, men der er vist ikke rigtig noget belæg for det... eller hvad?


  • #76   5. jan 2012 mange hunde er jo brugt til kamp også shæfer og rotter..

    Og har intet imod liste hunde eller andre muskel hunde sys alle hunde er lige dejlige end til det modsatte er bevist.. ( dog er jeg ikk ruhåret gravhunde dadet den enest hun som nogensinde har bidt mig også endda 2 gange) men tager mig da selv i det og hvis der kommer en gravhund hen og vil snakke og er flink er den lige så sød som alle andre..
    Alle hunde er da måske ikk lige min type og jeg sys ikk de lige pæn men man behøver jo heldigivs ikk være pæn for at være dejlig..


  • #77   6. jan 2012 Peter

    "hunde der har større sandsynlighed for kamme over og tænde af.. "

    Jeg siger absolut ikke at flere af de racer der er på listen ikke er racer for folk med lidt mere ansvarsfølelse end gennemsnittet, men det er rottweileren da også, den ligger trods alt langt højere (sammen med schæferen) end nogen af de racer der er på listen i skadestuestatistikken (ifølge justitsministeriets betænkning om farlige hunde - lavet inden hundeloven). Så er det her ikke mere et spørgsmål om at være sig sit ansvar som hunde-ejer bevidst? Om det så er den ene eller den anden race man ejer.

    Og skal lige siges at jeg ikke har noget imod hverken schæfere eller rottweilere, klapper dem skam også gerne når jeg møder dem :o)


  • #78   6. jan 2012 Men du skal også se på skadesomfanget.. En "kamphund" har så meget kraftigere bid, end eksempelvis schæferen.. Og tit og ofte skal er det med dødelig effekt, når de har angrebet en anden hund.. Det er også derfor at jeg hælder til at man skal have et kursus efterfulgt af en godkendelse, for at måtte erhverve sådan en hund..

  • #79   6. jan 2012 Peter

    Jeg ville også rigtig gerne se en hund/hund-statistik og en hund/andre dyr-statistik, der er desværre ikke nogen (igen ifølge justitsministeriets betænkning) og IMO burde der også havde været én inden man overhovedet overvejede den nye hundelov.
    Love burde jo være baseret på facts, og ikke formodninger og Ekstra Bladets overskrifter.


  • #80   6. jan 2012 Men vi er vel enige om at en "kamphund" giver et meget krafigere bid en andre hunde??

  • #81   6. jan 2012 Ja og nej.

    Det er overordnet set rigtigt at ordet kamphund bruges som betegnelse om en hund der bruges som decideret kamphund.

    Det er også rigtigt at nogle racer har en fortid way back, som hunde der blev brugt som kamphunde.

    Hermed sagt, at det er et ganske fåtal der er det - reelt er det faktisk kun pitbullen og sharpei der via. mix af diverse egnede hunde blev fremstillet dertil. Den ene blot mere vellykket til dette end den anden. Og den ene har med mange års avl, nu avlet 'ren'

    Andre hunde/dvs. stort set alle hunde, har været brugt i kamp,n nogle har dog blot egnet sig bedre pga. loyalitet, udholdenhed m.m.

    Det er derfor forkert at bruge udtrykket kamphund hvis du ikke er helt sikker på at det er en pitbull eller sharpei eller den reelt bliver brugt.
    En anden ting er så nok også, at det måske godt kan lyde ret fornedrende at påstå en person har en kamphund - selvom de ejer en af gældende racer, da deres 'profession' for længst har været afskrevet i samfund, og da som udgangspunkt da må formodes ikke at kæmpe med deres hunde.

    Hvis man har den 'forstand' at kunne skelne på jagthund, sennen og schnauzer og selskabshund, så har er det altså også ligetil at tænke molosser.
    For det er i udgangspunkt det brede ord for den brede flok.

    Kamphund er i teorien blot en minimal lille del af hele molos og terrier billedet.
    De er primært kvægdrivere, vogtere, arbejdshunde.
    Ligesom jagthunde er mere end det, pointere, drivere, retrievere osv.

    For mig er det klart et stort tegn på uvidenhed når jeg høre folk i bredt perspektiv anklage folk for at have kamphunde - man kan da vel også selv høre hvor anklagende det er - og hvis man skal forholde sig konkret til det spørgsmål på gaden : >er det en kamphund du har der...?< så må svaret være >Nej, jeg kunne så sandelig aldrig finde på at smide min hund ind og kæmpe<


  • #82   6. jan 2012 Og lige for en indskydelse -

    DK's såkaldte 'kamphundeliste' over 13 racer:
    består af én reel kamphunderace, nemlig pitbullen. Og med det tilføjet, er pittbulls blevet en meget eftertragtet familiehund - og deres avlsaner som vdr. potentielle kamphunde er ikke noget der avles i bredere helhed på.

    Samtlige 12 andre racer er blevet 'skabt' i sin tid med helt andre formål.

    Det gælder desuden også de 12 ekstra hunde, der er på observationslisten, de er heller ikke hunde skabt med kamp som formål.


  • #83   6. jan 2012 Hvad er Amstaff?

  • #84   6. jan 2012 Peter

    Det vil jeg formode at de gør, det var jo i sin tid formålet med nogle af racerne på listen.


  • #85   6. jan 2012 Amerikansk staffordshire terrier som forkortelsen lyder af.
    Racen blev til omkring 1870, via. selektiv avl, og racen blev godkendt i 1930'erne.
    Racen: hyrdehund, vogter af husdyr mod ulve, bjørne m.m., bekæmpelse af skadedyr, trækhund og familiehund - den blev avlet større og adskilte sig hermed væsentligt fra fortidens standard.


  • #86   6. jan 2012 Frøen Freja: Har amstaffen fungeret som hyrdehund? Ved du, hvilke dyr den hyrdede? Har du ikke et link til det, det kunne jeg godt tænke mig at læse smiley

  • #87   6. jan 2012 Er også helt enig i at nogle racer kræver mere træning og kyndige ejere.

    Dette afskriver dog ikke andre hunde fra ikke at burde have kyndige ejere.

    Men man kan altså ikke tage en håndfuld racer og pege fingre som værende skyldnere.
    1. det er ejerne
    2. der er gevaldigt mange flere end de 13-25 racer vi jagter pt.

    - hvis der skal gøres særregler for visse hunde udfra deres fysik, så er vi langt over halvdelen af smatlige hunderacer der gør sig egnet der,
    det samme gælder sådan set også hvis man tager det udfra raceegenskaber, dog ville man nok komme jagthunde i særlig kategori, men der er der også noget med instinkter at tage fat på der.

    Jeg kan godt blive stødt over at læse kommetare der tilsyneladende blot forsøger at indikere at listehunderacerne og det der ligner og evt er blandet med, automatisk skulle være meget farligere og forvolde mere skade,
    som jeg beskrev bliver jeg dette, fordi de blot er en dråbe af racer der formår at kunne gøre stor skade pga. fysik og udholdenhed.

    Herunder også nogle 'klassikere' som schæfer, rottweiler, dobermann, broholmer, og mange andre.
    nogle er på obs. listen andre ikke.

    Og det er ikke noget nyt jo. Men fælles for historikken er at der er blevet taget hånd om det, hvilket har skabt 'ligevægt' hos hundefolket i forhold til lovlige 'dumme' og så de erfarne.
    Dette har aldrig været blevet løst via forbud og aflivninger - men oplysning og fælles-skoling!!!


  • #88   6. jan 2012 Bente

    Ja, jeg ved, de som også mange molosser, blev brugt både til at vogte og hyrde - særligt kvæg.

    Sidder ikke lige inde med nogle specifikke avlshistorier
    (nu har jeg jo også bulldog, så de deler ikke helt)
    har dog tidligere været inde et sted kan jeg huske, men det er noget tid siden og jeg sidder ikke ved egen computer.

    men via. dansk terrier klub kan man se lidt, ellers google
    http://dansk-terrier-klub.dk/Default.asp?PageID=47&Lang=Dk


  • #89   6. jan 2012 ps. der findes selvfølgelig også bøger, men det er bare lidt svært at copy paste fra dem smiley

  • #90   6. jan 2012 Frøen Freja: Tak smiley Vogte er jeg med på, men hyrde er nyt for mig, det lyder spændende ;o) Tak for link og ellers prøver jeg at google smiley

  • #91   6. jan 2012 He he - ja, det er ikke let ;o))

  • #92   6. jan 2012 vi har en schæfer på den anden side af gaden den er simpelthen kugle skør bider andre hunde og posten leverer ikke pakker hvis hunden er ude og er der en hund der ikke bliver rigtig klog hvis den ikke bliver stimoleret er det da den de ter sig også som om de er nogen rigtige børster med gøen og hylen og snappen så det ikke er til at bo ved siden af skulle de også forbydes fordi ham tossen ikke har en skid styr på sin schæfer

    jeg ved at schæfer kan være noget af det mest fuldkommen hund hvis man har styr på den men det kan mange af de andre racer altså

    jeg syntes folk skal lure den her side og læg mærke vores hunde er sat ind som liste hunde og ikke en race men 13 racer i en og fortæl vores hunde er de syge og ustabil dog ved jeg skaden er og kan være fatal på liste hundene

    (link fjernet)

    her har vi lidt fakta venner


  • #93   6. jan 2012 her er fakta baseret på undersøgelser af seniorforskere og alm forsker fra flere lande

    (link fjernet)

    hvor er de farlige listehunde og ustabile hunde her


  • #94   6. jan 2012 kære hunde venner
    vær sød og læs det igennem på begge link
    og forhold jer til de fakta der er på de sider
    det er trods alt folk der har noget fakta at bygge deres
    viden på og ikke medie skabt rædsel


  • #95   6. jan 2012 Danny - det er meget få her på HG der bryder sig om fairdog:-/

    Jeg må så være en af de heldige for jeg kan ikke tænde min hund, og hun har ikke brug for time out.
    Om det er min opdragelse eller om det er hende selv det ved jeg ikke men hvis hun leger med en kammerats hund som er en blanding af alt godt fra listen som godt kan være lidt vild og ikke rigtig kan finde ud af at stoppe selv når Ginga siger fra, så kigger hun bare på mor (mig) og så stopper jeg hende! Og det gjorde hun også da hun stødte ind i en knapt så venligsindet jagthund som for hen i hovedet på hende flere gange. Og selv da den Markerede kraftigt fordi Ginga vil væk fra den så kiggede hun på mig! Hun opsøger bestemt ikke balladen,, hun var hunde rad for det kræ!


  • #96   6. jan 2012 det er jo fakta om de syntes om det eller ej

    ja min har jeg altså heller ikke de kendetegn på han er sku en rigtig god dreng og seriøst jeg har aldrig hørt min knore af mennesker eller af andre dyr og han er utrolig psykisk stærk selv når mine piger har været lidt for hård ved ham står han stille til de er væk så han ikke vælter dem jeg ser ham faktisk mere som over beskyttende over for dem men altså ud fra det de åbenbart ved om de hunde så har jeg været ekstrem heldig med min dreng så


  • #97   7. jan 2012 Min knurre af min datter, dog er det for at få min opmærksomhed hun røre sig nemlig heller ikke ud af flækken før jeg har fat i José, og når jeg så har det bliver Ginga helt fjollet og begynder at kysse os allesammen;0)

  • #98   7. jan 2012 lige præcis det gør min også og han skal klappes og roses og ha en godbid fordi han selv syntes han er god

  • #99   7. jan 2012 Jeg er en af dem der ikke anede hvad jeg gik indtil mht. Race! Meen det betyder ikke jeg ikke er mit ansvar bevidst!


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.320
    #100   7. jan 2012 Det at der ikke ses så mange af de ulovlige racer og at de som er ansvarlige over for deres hund,nu går med snor og mundkurv er vil et meget godt tegn.At der er langt imellem, at der bliver skrevet om andre hunde der bliver overfaldet af liste hunde kan vil kun gøre alle glade?.Så har ikke nogen undersøgelser i den forstand og må indrømme at det mere lyder som om, at man som ejer af de listehunde ikke vil indse at loven har en positiv efekt.At få skal gå med snor og kurv for at de mange kan gå nogenlunde i sikkerhed er for mig en fair pris at betale

  • #101   7. jan 2012 Max H
    Jeg kan skam godt se at der ikke har været samme overfald, som der var før loven. Og det er jo bare rigtig rigtig dejligt.
    Dog mener jeg stadig det er en forfærdelig lov.
    Bedre havde det faktisk været at forlange at alle de hunde som KAN være farlige, skal mentaltestes. Har disse hunde brister, så skal de kunne forlange disse hunde enten aflivet ( alt efter hvor slem mentaltesten var) og forlange at hunde med brister SKAL neutraliseres samt bære mundkurv.
    Uanset hvordan det bliver vendt og drejet, så findes der altså også et hav af gode hunde i disse racer. Hunde som aldrig har gjort noget, for at skade andre 2 og 4 benede væsner.Og det er her at alt er forkert.
    Lad os sige 50 % af hundene er gode og velfungerende hunde, som aldrig har gjort, og aldrig kan finde på at bide ( mere end andre racer) Hvorfor pokker skal disse hunde straffes, og hvorfor skal mennesker, som elsker disse racer, pludselig se sig om efter andre racer, fordi nogle nu mener de er dødsensfarlige? Mange har haft disse racer 20-30 måske 40 år. Og avlet på sunde hunde, med et godt hoved. Det er her jeg mener der er brister. De fleste seriøse odrættere sælger ikke til gud og hver mand, de sørger for det er mennesker som har sat sig ind i netop den race de sælger, og ved hvad det indebærer at have sådan en race.
    Igen, blev hver enkelt hund mentaltestes, så døm da hunden ud fra denne test. Afliv, døm den til mundkurv, og døm til neutralisering, så netop den ikke yder bidragelse til at give racen dårligere ry.
    Schæfere, rottweilers dobermann og mange andre, er jo også farlige hunde i forkerte hænder.
    Få jagthundeopdrættere sælger jo heller ikke en ruhåret jagthund, som lejligshund i en 1 værelses til dårligt gående mennesker, som ikke gider bruge hunden.
    Kritik af hvem der køber. Mentaltest, og evt hundekort for at må eje en af disse "farlige" hunde. Kortet, burde nu være noget alle hundeejere burde have, for at vise de har evnen til at have hund. Så ville DK være nået bare lidt længere.


  • #103   7. jan 2012 Man kan også vælge at sammenligne med køretøjer - nogle er mere farlige end andre, men man skal lære at køre ligemeget hvilket køretøj man vælger.:o)

  • #104   7. jan 2012 pia H
    Schæfere, rottweilere selv sankt bernhard, labrador og mange flere har også bidt, lemlestet og ødelagt dyr/mennesker i flæng. Før listehundene blev den udvalgte race for mange købere, var andre hunde de farlige. Og vent og se. Den dag, der ikke rigtigt er flere listehunde, så vil nye racer blive "de farlige" uanset hvordan vi gør, er der altid nogle som vil ødelægge den hund de har. En rottweilerhan på måske 60-70 kg er da lige så farlig som alle andre, og har da også meget lille lunte, inden den tænder. Har mødt schæfere, med brister, som burde have mundkurv på hvorend den bevæger sig ude offenligt. Har mådt sankt bernharder, som angreb alt den mådte. Har mådt miniature gravhunde, som bed alt de mødte. Jamen uanset liste eller ej, så finde de mennesker som VIL ha en farlig hund da bare en anden race, de kan "ødelægge" Hvor mange skal på listen, før man gør noget ved problemet? Listen er bestemt slet ingen løsning. EN mentaltest KUNNE være en løsning.


  • #106   7. jan 2012 pia H
    Jeg har bestemt ALTID ment det ER en race, som kan være yderst farlig i forkerte hænder. Hermed IKKE sagt alle er det. Igen mentaltest, kunne gøre underværker i disse racer.

    Jeg har så været utrolig heldig, hvis ,som du mener det er sjtældent disse racer kan leve og begå sig tæt i vores samfund, for det har alle mine kunne. Jeg har gået til træning med mine amstaff, og mastinoer og de har kunne lukkes fri med de andre hunde, når de havde frikvarter, og ikke ingen af dem gik op i det røde felt. Hanhunde har jeg aldrig ladet lege frit med andre hanhunde de ikke kender. Ikke fordi de var kamphunde, som de kaldes, men fordi hanhunde hvor der er løse tæver ikke er et must i mine øjne uanset race. Det fik min sanktbernharddreng, samt rottweilerdreng heller ikke lov til. Og min nuværende franske bulldog dreng leger heller ikke løst med fremmede hanhunde.
    Alle store hunde er i princippet farlige ved forkert håndterring / opfattelse af hvordan man holder hund.. At nogen så måske hr nogle som kommer op i det røde felt og skal stoppes, er så måske disse som især skulle have en mentaltest.



  • #107   7. jan 2012 Pia H:

    Alle hunde kan begå sig i samfundet også pitbulls.
    alle hunde, også kamp/muskel hunde er stadig hunde, og vil gerne leve med og behage mennesker.
    Og man skal huske på, at de hunde der er forbudt, dem der er på OBS listen og andre potente hunde ikke er ens, og der er stor forskel på, om en race er fralig pga. egetkøns agressioner, eller farlige for mennesker pga. vogter instinkter.
    Man kan sagtens have en egetkøns agressiv pitbull, og bo inde midt i byen. Man kan sagtens træne en en hund til ikke lave udfald mod andre hunde, men ikke til at acceptere dem inden for deres zone. Og hvis man så eller bare bruges snor og er ansvarlig, så er det ikke noget problem.
    Folk ser spøgelser når de hører om "kamphunde" Folk glemmer tit, at de stadige er hunde, blot med et andet potentiale/egenskaber end andre. Det gælder selvfølgelig først og fremmest for ejerne, som har svært ved at forstå det., men også andre som tror nogle hunde er født til at slå alt ihjel.


  • #108   7. jan 2012 pia h , jeg vil gerne lige holde fast i at hverken mig eller min kæreste er dømt eller har haft noget med politiet at gøre. smiley ! Racen som vi har er amstaff blandet med labrador. Hvilket gør hun ikke ser så voldsom ud som mange amstaffer gør. Der er ingen i min familie eller hans familie der har haft indveninder om hende efter de mødte hende. de ved de kan stole på hende, og at hun lystre uanset hvem der siger noget.
    Hun er en god hund, fordi hun har haft den rigtige start på livet, socialisering, aktivering, hjerne prøver (aktivering af hjernen), masser af gode oplevelser med hunde og mennesker.. Hun får det hun skal bruge hver eneste dag, og det gør t hun er en velfungerende hund, som er en vagt hund når jeg er alene hjemme med hundene, og kæresten er på arbejde, og et blidt lam så snart kæresten er hjemme igen.
    Hun elsker børn, uanset om det så er hjemme hos os selv, eller på gå ture. tager hende tit medi skoven om formiddagen, møder tit og ofte skoleklasser i alle andre, børnene er meget interesserede i hvorfor hun har mundkurv på, og kommer hen og snakker. selv lærene kommer hen, børnene får lov at give godbider, og nusse hende, så kan de gå hjem og sige de har mødt en faaaarlig kamphund, de gav godbider og nussede. Jeg sørger for at fortælle dem at det er vigtigt man altid spørger ejeren af hunden fø man går hen til hunden. (det glemmer forældre tit , desværre)
    selv gamle mennesker får lov at komme hen, vores (nuafdøde nabo) nabo på 80+ stod hver morgen og sagde neeeeeej hvad er det for en sød lille kamphund. det har han gjort hver eneste dag i 2 lange år nu.. og hvor er det dog fantastisk der findes mennesker der ude der ikke fyldes med fordomme og grimme tanker på forhånd. man kan ikke skærer alle over en kam. alle i en race er ikke ens, de har individuelle personlligheder, og prægningen fra ejer er meget forskellig.
    vi har valgt positiv træning, masser af ros og godbider, og det har vi kun fået godt ud af.
    men, der er masser af fordomme på vores vej også, nogle dage kan være helt umulige og næsten ikke til at komme igennem , pga folks tilråb, spyt, og foragt for hende. skønt vi altid har kurv og snor på uanset hvor vi befinder os. undtaget i vores have og på vores grund) ..
    Synes det er ærgeligt folk ikke lige kan få øjnene op og se den enkelte hund og ikke en hel race. har sågar mødt en labrador ejer der var blevet svinet til, fordi han "kamphund" ikke havde mundkurv på .... hans labrador er fin brun med tavle.... sukker dybt... sådan et danmark vil jeg ikke se frem til ..... vi skal huske på det en dag ikke er amstaffer folket ikke kan lide mere... en dag bliver det næste racer på "listen". doberman, schæfer, rotweiler, bullamstiff, gravhunde, chihuahua'er, der er mange fordomme rundt omkring, uanset race. det burde stoppes fra dags dato. ingen hund bør dømmes på forhånd.


  • #109   7. jan 2012 Max H og Chiko

    mht.
    >Det at der ikke ses så mange af de ulovlige racer og at de som er ansvarlige over for deres hund,nu går med snor og mundkurv er vil et meget godt tegn.At der er langt imellem, at der bliver skrevet om andre hunde der bliver overfaldet af liste hunde kan vil kun gøre alle glade?.Så har ikke nogen undersøgelser i den forstand og må indrømme at det mere lyder som om, at man som ejer af de listehunde ikke vil indse at loven har en positiv efekt.At få skal gå med snor og kurv for at de mange kan gå nogenlunde i sikkerhed er for mig en fair pris at betale<

    og

    >Jeg kan skam godt se at der ikke har været samme overfald, som der var før loven. Og det er jo bare rigtig rigtig dejligt. <


    Der vil jeg gerne påpege at disse oplysninger udspringer fra medierne.
    Der i sin tid valgte meget selektive forsider i hvilke typer hunde der skulle på.
    Efter loven, har adskillige foreninger og partier, samt hundeejere været efter dem, er der blevet manet til besindighed.

    Hundeoverfald hænder stadigvæk - det var et problem før, og det stadigvæk et problem.

    Der er blot skabt øget fokus på hundeejeransvar, og det er hér jeg gerne vil indskyde min pointe, for loven er blevet bredere i den forstand at også ikke-listehundeejere er kommet ind under kraftigere stramninger - dvs. nultolerance ift. bid vs. aflivning og snorpåbud i særlige byområder med x-antal bebyggere!

    - Nej, statistikker melder ikke om særlige ændringer i antallet af hundebid - her skelnes hund og menneskebid også.

    Vi er igang med nøjagtig de samme erfaringer som også Sverige, Norge og England arbejder på, sidstnævnte England-mangler kun den sidste runde i parlamentet nu, (der er 5 store), til de afvikler loven om forbud af særlige racer!
    Italien og Belgien har allerede erfaret efter hhv. 8 og 15 år, at bidene ikke faldt - kun øget aflivning af visse hundetyper.

    Som Chiko længere nede så godt inddrager - så har historikken altid meldt om hunde der har krævet lidt større ejeransvar og hundekyndighed end i forhold til de såkaldte bløde hunderacer. Det er fact, har altid forholdt sig sådan.
    Tiden viser da også, at fokus på disse nytilkomne/forøgede racer, på den rette måde, har vendt en udvikling, hvorfra de balancerede på grænsen til at blive mode-og potensforlængerhunde, til at blive en race man kendte til, accepterede fordi man vidste hvad de var for nogle!
    I DK under sidste regering, har man tilsyneladende skudt hul i hækken efter det at oplyse folket og folk der omfattes disse hunde - og gået direkte til intolerance, foragt og jagt/udrydning af 'skadedyrene'!

    Heldigvis er debatten ikke stået af, og det er da nok også vejen frem, i forhold til at alle hundeejere mødes om de grundlæggende regler i marken, samt fisker erindringen frem på første række, at det for alle hunde gælder at ejeren skal matche hundens behov først!



    Vi bør ikke stræbe efter forfølgelse og aflivning - men oplysning og rettigheder.


  • #110   7. jan 2012 Max H

    Særligt vil jeg egentligt også tilføje en bemærkning til

    >Så har ikke nogen undersøgelser i den forstand og må indrømme at det mere lyder som om, at man som ejer af de listehunde ikke vil indse at loven har en positiv efekt.At få skal gå med snor og kurv for at de mange kan gå nogenlunde i sikkerhed er for mig en fair pris at betale<

    Hvori består din teori og beviser for at aflivning af mere end 450 hvalpe og forbud mod 13 racer + blandinger har sat antallet af voldsomme bidepisoder ned?

    >At få skal gå med snor og kurv<

    Få!!
    Vi taler faktisk om mere end 236.000 hunde og deres ejermænd der er berørte af disse særlige regler, forbud og afvisninger.
    Jeg vil ikke kalde det få - men kalde det en voldsom stigmatisering, der desværre bliver fodret af den kedelige frygt, jeg personligt mener medierne har været med til at skabe i omfanget.


    Jeg kunne personligt mærke mange flere spørgsmål på gaden vdr. min hund før loven kom, det var en smule overraskende, men ikke desto mindre godt nok, fordi det oftest resulterede i at de fandt ud af en masse de ikke vidste om min hund og andre nærtbeslægtede hunderacer/molosser -
    nu er der fældet dom, så det eneste vi hører når vi cykler og går er >se der løber/er en dræberhund<


  • #111   7. jan 2012 Og når vi så ser bort fra bidstatistikkerne (som ikke er ændret)
    og ser på den generelle 'positive effekt' af hundeloven - der sætter jeg også foden i,

    for som sagt er det 236.000 hundes liv der er berørte direkte, de 36.-40.000 er rene racer -
    Hvor mange af disse mon egentlig har en ejer der har jord i hovedet - bevist har skabt deres hund aggressiv, eller bare aldrig skulle have haft hund!?
    - Det synes jeg er værd at tage med i regnestykket, når man vælger at forfølge disse hundes ejere.

    Vi er flere der har vidst hvad vi havde for en hund og race.
    Og vi er flere der trænede vores hunde - og levede et normalt socialtliv udenfor i byer og grønne områder med vores hunde -
    disse værdier er blevet dybt indskrænket og forulempet hos rigtig mange hundeejere.
    Denne indtolance har sat gang i afvisninger på gaden, på træningspladser sågar i boligforeninger.

    Der er endnu ingen lande der har kunnet fremlægge beviser for at disse hundeejere på lovligt grundlag skal forfølges og udsættes for særregler - det hele bygger på en panikbølge der sagtens kunne have været blevet adresseret på anden måde. Og i et toneleje hvorpå man ikke tillader den brede befolkning at udøve selvtægt, trusler, forfølgelser og generel irrationel frygt!


Kommentér på:
muskel/molos/kamphund

Annonce