{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.267 visninger | Oprettet:

Går du hen til en fremmede hund med din hund? {{forumTopicSubject}}

"Kære hundeejer, lad nu være med bare at gå hen til en fremmede hund (og ejer) uden at spørge først - den kan være aggressiv, have kennelhoste der i den grad smitter, være i løbetid mm. ELLER som min der bare ikke får lov til at hilse på fremmede hunde!
Det er faktisk ikke særlig svært, og det er alm. pli og respekt for andre.
Prøv det, og undgå at få et møgfald ;)"

Vi havde (trods alt) en rigtig dejlig tur i skoven i eftermiddags, men da kun fordi min kæreste var med.

Først en hund i snor, hvor ejeren ikke gør noget for at trække den til sig, men derimod bare lader den gå hen mod Milo - så vælger jeg altså at gå endnu længere ind på en græsplæne med min hund for at vise "nej tak vi vil ikke hilse".

Dernæst en dame med løs hund, som vi dog har mødt nogle gange før, så Milo var fuldstændig ligeglad med den, så der gik vi bare videre.

Så 3 store grandvoksne hunde uden snor, med ejere der hverken hørte eller så.
Jeg havde ellers højlydt kaldt Milo i plads 2 gange (han var i flex) og det var sådan set kun for at fange deres opmærksomhed, så de kunne se at der var andre end dem, for Milo var lige ved siden af mig.
AK uden held.
Så jeg råber om de vil tage deres hunde til sig, og så stormer de 3 så ellers imod os - men vi fik da afværget dem både kæresten og jeg, men den ene nåede sku at komme tæt på og snerre af Milo.
Vi grinede dog af det bagefter, og Milo var rolig. Sad pænt og kiggede mens de gik forbi.

Nå, men senere en mand med en lille puddel. Jeg tænkte at han nok ikke havde tænkt sig at tage sin hund i snor, så vi gik et stykke ud på en mark, og pludselig står der en lille stort puddel 3 meter fra os?!?!
Hvad fanden mand.. Så sagde jeg pænt til den at den skulle gå, og så gik jeg endnu længere væk med Milo.
Så kaldte han da også på den, og den kom efter 3. gang...

For at det så ikke skal være løgn, så mødte vi fandme de 3 store hunde igen - igen uden snor, og hvor ejerne igen ikke ser os, før jeg råber hen til dem, at nu er vi der igen.
Men de 3 hunde når at sætte i løb henimod os endnu igen, så igen må vi afværge.

Jesus mand... Jeg var sku glad for at jeg ikke gik den tur alene.

Jeg er ellers ikke en sur mokke eller noget, men fremmede kender ikke min hund, og jeg kender jo heller ikke deres, så jeg kunne aldrig finde på bare at lade min hund gå hen til en fremmede hund (eller menneske for den sags skyld), og jeg har virkelig øje på ham, og hvad der befinder sig i omgivelserne.

Det er vel ikke for meget forlangt at vi alle sammen har det på offentlig grund??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Går du hen til en fremmede hund med din hund?
  • #1   15. jan 2012 Syntes godt om, og pil op.

  • #2   15. jan 2012 Nåe sorry, jeg havde ikke lige regnet med der var flere tråde lige i dag om det smiley
    Beklager.

    Jeg kan virkelig bare ikke fatte hvorfor folk ikke tænker sådan..
    Det må da virkelig også være i deres interesse for deres hund kan jo reelt risikere at blive bidt endnu mere end som hvis de kendte hinanden.


  • #3   15. jan 2012 Der er virkelig nogen folk der ikke fatter en pæn hentydning til, at man ikke vil hilse. Ved ikke om de vitterligt ikke fatter det, eller om det er fordi de ikke vil fatte det..

  • #4   15. jan 2012 Øhhhh hvad er der galt med din hund siden den ikke må hilse på andre hunde.
    Hvis den aldrig må det, får du da en meget usocialiseret hund. Og det er da ikke et liv for en hund.
    Og hvis den er det, skal du da ikke gå i de skove, hvor vores hunde har en mulighed for at rende frit under opsyn.
    Ja undskyld, er lidt rystet over det du skriver.


  • #5   15. jan 2012 Min morgentur:

    Først går vi et langt stykke på en sti, hvor snor er påbudt med en meget glad gravhund lige efter os. jeg holder mine i kort snor og forsøger at gå hurtigere for at komme væk fra den. Damen kalder nu og da, men på et tidspunkt når den helt op i røven på Disen, som vender sig om og "råber", at den skal smutte væk. Den bakker lidt og jeg tænker, at nu har damen vel fattet det, men nej, de næste minutter, til jeg kan dreje op ad en anden sti, fortsætter den da bare med at løbe frem mod os og lidt tilbege på skift.

    Længere nede står en dame, dog med sin hund i snor. Vi kommer bagfra, hun stopper op og stiller sig ind til siden. Jeg tager mine i kort snor og går helt over i den anden side, så jeg er imellem mine og hendes hund (synes selv, jeg signalerer RET tydeligt, at vi ikke hilser). idet, vi er lige ud for hende og unden, farer den over lige bag mine unde. Polly hopper og danser, prøver at komme væk og Disen begynder at gø. Damen gør intet. jeg ser vredt på hende og forsøger at gå videre lidt filtret ind i mine hundes snore og hendes hund følger efter. Til sidst spørger hun mig gud hjælpemig om mine hunde er bange!!! Jeg svarer surt JA! og vi er efterhånden ved at være forbi.

    Jeg forstår det simpelthen ikke smiley


  • #6   15. jan 2012 Folk har sgu mere travlt med alt muligt andet end at ser efter deres hunde.eller også kommer den velkendte sætning den gør ikke noget,nej måske ikke, men min gider ikke snakke.

  • #7   15. jan 2012 Jeg spørger altid om de må hilse. smiley

    Iben - det er ikke alle hunde der bryder sig om at hilse når de er i snor. Molly kan godt brumme og knurre hvis hun er i snor - men er hun fri er der intet.



  • #8   15. jan 2012 Iben C
    Min hund er socialiseret i alle ender og kanter. Han leger med hunende til hundetræning, sine faste legekammerater og sørme også dem han kender herude hvor vi bor.

    Vi har besluttet siden han var hvalp at han ikke skulle hilse på fremmede hunde, og det er vores valg.
    Vi kender ikke fremmede hunde og i snor kan det let gå galt.

    Så derfor færdes vi self. i skoven også, fordi vi har styr på vores hund.
    Havde alle andre også det, så ville sådan noget her slet ikke ske.


  • #9   15. jan 2012 Iben: Vores hunde må heller ikke hilse når de er i snor. Og jeg synes det er ganske almindelig pli, at ser man en hund i snor, så kalder man sin egen til sig.

  • #10   15. jan 2012 Iben C der høves da ikke være noget galt med Milo, vores skal heller ikke hilse på alle, det bruger jeg hundeskoven til.

    Jeg gider bare ikke at en af vores bliver bidt, da hunde i snor altid er anderledes end når de er løse.

    Og vores er da godt socialiseret, og kan med alle andre.
    Så nej der høves bestemt ikke være noget galt med en hund, bare fordi den ikke skal hilse på alle andre under gåturen.


  • #11   15. jan 2012 Er det ikke et liv for en hund, hvis den ikke må hilse på andre? Ej nu stopper du da...

    Nu er der jo nogen mennesker (mig, f.eks.) der ALDRIG lader min hund hilse på gåture, men derimod arrengere hundelegedage hjemme i haven, med nogle faste hundevenner.

    Jeg vil nærmere mene, at det er synd for din/dine hund/hunde, hvis de hilser på alt og alle de møder, om de så er under opsyn eller ej.

    Om ens hund hilser på andre hunde på gåtur eller ej, har ikke noget at gøre med socialiseringen, så længe hunde får leget med andre hunde på andre måder, som f.eks. hjemme i haven.

    Hvad med de hunde er vitterligt ikke kan med andre hunde? Skal de tvinges til at snakke med andre hunde, da man ellers får en usocialiceret hund? Nej, man lader være med at lade nogen hilse på hunden og længere er den ikke. Alt andet ville da være synd, kan kun sige at jeg er rystet over det DU skriver..


  • #12   15. jan 2012 Det var til Iben C, ups..

  • #13   15. jan 2012 Mor til Puttehunden Prinsesse Silje! godt du lige fik det med, jeg sad og følte mig ramt smiley thihi

  • #14   15. jan 2012 Min hund hilser ikke på nogen som helst i snor.

    Alle hunde hun må hilse på skal først screenes af mig efter at deres ejere er screenet.

    Min hund i snor finder sig IKKE i at der kommer hunde hen til hende og kan det ikke forhindres så fjerner jeg snoren til jeg at fået fat i ejerne af de andre hunde og givet dem en skideballe for at være respektløse egoistiske idioter af hundeejere.

    Iben: Loven i hundeskoven er den samme som i byen. Har du ikke styr på din hund fx. 100% styr på indkald skal din hund være i snor. Sværere er det ikke.

    Går man tur i en skov som ikke er hundeskov så er bøden 2000 kr. for at have hunden løs ...



  • #15   15. jan 2012 Det var jo det jeg lige så, ville jo ikke sidde og skælde ud på en jeg var enig med. smiley Det var en smutter..

  • #16   15. jan 2012 Helt enig. Hader når folk tror at alle hunde er lige så glade for andre hunde som deres egen hund.
    Tia hader bare alle hunde som hun ikke kende og har haft mange sure situationer som jeg helst gene ville have undgået. Det er ikke let at gå med to hunde alene når der kommer en løs hund over til os. Og specielt ikke hvis de er i løbetid begge to og Tia som laver udfald mod den løse hund.
    Mange er dog hurtige til at fjerne deres løse hunde fra mine når jeg beder dem om det, men det er der fandme også mange der IKKE er.
    Og så er der dem der råber "min hund gør ikke noget" Og så er det åbenbarrt en selvfølge at mine heller ikke gør?


  • #17   15. jan 2012 - Til Natascha..

    Nu kører det da for mig. smiley


  • #18   15. jan 2012 Jeg er bare så glad for at læse at jeg ikke er den eneste smiley
    - lige nu har jeg en fuldkommen flad Milo kiggende i sofaen under tæppet fordi han har snuset, hoppet og sprunget, gravet løs og endda blev nedlagt af sin egen gren i skoven smiley
    Det var en rigtig god tur trods alt.


  • #19   15. jan 2012 Mor til Puttehunden Prinsesse Silje! ved godt den ikke var til mig, var bare lige i humør til en lille joke smiley hihihihi jeg er bare sååå sjov =D

  • #20   15. jan 2012 Tak for indlægget.
    Jeg har også en hund der foretrækker at fremmede hunde holder afstand, når hun er i snor.


  • #21   15. jan 2012 Nå men så er jeg ude i hampen fordi mine hunde som udgangspunkt må hilse på alle hunde. Selvfølgelig er der hunde jeg ved de ikke skal tale med, og dem går vi uden om. Men det er heldigvis de færreste hunde.
    De har fået lov til, at hilse på andre hunde fra de var helt små med et bestemt formål. At lære dem at omgås andre hunde. Cavalieren kan være en meget reserveret hund over for andre hunde. Og det skal jo trænes og trænes.

    Men at lufte sin hund, der ikke må hilse på andre hunde i en hundeskov, det er da noget skørt. Luft den dog et sted, hvor du ved at alle hunde er i snor. :o)



  • #22   15. jan 2012 Jeg kunne ikke finde på at lufte hund i en hundeskov smiley
    Det var oppe i vores lille fine skov heroppe. Helt alm. skov med små stier.


  • #23   15. jan 2012 Og der findes vist ingen steder hvor jeg ved at alle hunde er i snor. Så vidt jeg kan se er der løse hunde uanset hvor jeg går og kører.
    Så jeg går de steder hvor jeg vil med min hund og satser på at folk fatter at have styr på deres kræ, eller går en anden vej hvis jeg har mulighed for det.


  • #24   15. jan 2012 Iben - Jeg tror nu at TS var i en almindelig skov smiley

    Udover det, så betyder det altså ikke at bare fordi man går i en hundeskov at andre hunde skal komme hen til en - man slipper vel ikke sin hund uden at have styr over den, og man lader dem vel ikke hilse, uden at begge ejere er med på det.

    Mine hunde må gerne hilse på alle, men jeg bliver irriteret hvis folk ikke spørger først.


  • #25   15. jan 2012 Ok, det lød bare som om, at du havde været i en hundeskov pga alle de løse hunde.
    Her hvor jeg bor kan man ikke have sine hunde løse i skove der ikke er beregnet til det. Så den tanke strejfede mig slet ikke.




  • #26   15. jan 2012 Niks aldrig... Og andre hunde bliver sendt hjem igen af mig og hjælper det ikke siger min hund slev fra, hun gidder slet ikke andre hunde.
    Heldigvis bider hun ikke men hapser ud efter dem med en lyd de åbentbart forstår...


  • #27   15. jan 2012 Mor til putte..... - 100 % enig med dig :o)

    Sumo får heller aldrig lov at hilse på hunde vi ikke kender - og han har et dejligt liv - er jeg sikker på han ville sige, hvis han ku tale menneskesprog ;o)

    Sumo er blevet overfaldet og skambidt på det groveste da han var 1 års tid og siden da har jeg været frygtelig bange og Sumo ændrede sig desværre :o( han er en meget usikker hund - overfor fremmede - men de hunde venner han har - og der kommer da stadig flere til heldigvis :o) dem har han det stadig fantastisk med - men som sagt overfor fremmede er han meget på vagt og meget usikker.

    Vi går også altid kun steder hvor hunde skal være i snor - og heldigvis er det da sjældent man møder løse hunde i Dyrehaven :o) men vi har fx lige været nogle dage på Danlands feriecenter - Gilleleje - der er skiltet overalt med at hunde skal være i snor - vi mødte ikke 1 eneste hund i snor - til gengæld mødte vi omkring 20 hver dag LØSE!
    Jeg synes det er for meget! og det irriterer mig grænseløst at folk ikke respekterer skiltene!

    SÅ GÅ DOG FOR h!lvede et sted hen hvor din hund må være løs!
    Hvor ska os med hunde i snor snart gå hen altså?

    :o)


  • #28   15. jan 2012 Jeg er også bare SÅÅ træt af de folk der mener alle hunde skal hilse og at alle skal kunne med fremmede, min tæve kan ikk li når der kommer fremmede over når hun er i snor, hun blir sur og kommer de for tæt så bider hun, det kan sku da ikk være rigtig jeg skal ha mundkurv på hende når det er de andre der har løse hunde.
    Iben C: helt ærlig hvor kan man gå hvor man er sikker på ALLE har snor på deres hund?? jeg har ikk fundet det sted endnu, møder løse hunde næsten hver dag, det er så guskelov ikk hver dag de kommer hen til os


  • #29   15. jan 2012 @ Iben... vil bare sige du ikke er alene med din mening... jeg har det som dig.... Jeg har mine i snor, men forsøger altid at få kontakt når vi er ude og gå, spørger først men håber altid på et svar om at hundene må hilse, og evt lege...min hvalp vil gerne, den voksne går som regel bare sekv og snuser....

    Vi er de eneste i venne-kreds og familie der har hund... går ikke til træning, så har ingen vi ka´n invitere ind i haven til leg... så vi er meget glade for at møde hun der kan, vil og må hilse....

    Kan sagtens forstå at der er hunde hvor ejeren kender hunden og ved den ikke kan hilse....
    Men som dig, som udgangspunkt af princip at bestemme at ens hund ikke må hilse... den kommer jeg aldrig til at forstå....
    Havde selv en lignende tråd herinde for nogen tid siden om at jeg ikke forstod alle de afvisninger vi møder...... hold da op den blev lang


  • #30   15. jan 2012 skulle nogen have lyst/overskud..... den er laaaang :

    http://www.hundegalleri.dk/for_messageDetail.aspx?Msg_ID=491529


  • #31   15. jan 2012 Nej Julius får heller ikke lov.
    For det første hader han andre hanhunde og for det andet arbejder jeg stadig med hans usikkerhed/angst.
    Er Julius i snor når der kommer en løs hund mod ham, reagerer han ret stærkt. Det er en enkelt gang endt med et bid og 6 sting i den anden hund smiley


  • #32   15. jan 2012 Selina får heller ikke lov til at hilse på alt og alle. Og som udgangspunkt kalder jeg hende til mig, når jeg kan se at der kommer nogle. Hvis det er en hund hun må hilse på spørger jeg ejeren, om det er ok. Men hvis jeg kan se at det er en hund vi har hilst på maaange gange, så kalder jeg ikke selina til mig, for så ved jeg også at ejeren er ok med det også.

    Men ja, det er nogle øv oplevelser - hvor der kommer hunde stormende imod en. Jeg har haft en del af dem. og det er især ikke sjovt, når der er 2 hunde!!! Og det er bare dejligt at møde en hundejer der tager deres hund i snor.
    Men godt i havde en god tur alligevel.


  • #33   15. jan 2012 Selina får heller ikke lov til at hilse på alt og alle. Og som udgangspunkt kalder jeg hende til mig, når jeg kan se at der kommer nogle. Hvis det er en hund hun må hilse på spørger jeg ejeren, om det er ok. Men hvis jeg kan se at det er en hund vi har hilst på maaange gange, så kalder jeg ikke selina til mig, for så ved jeg også at ejeren er ok med det også.

    Men ja, det er nogle øv oplevelser - hvor der kommer hunde stormende imod en. Jeg har haft en del af dem. og det er især ikke sjovt, når der er 2 hunde!!! Og det er bare dejligt at møde en hundejer der tager deres hund i snor.
    Men godt i havde en god tur alligevel.


  • #34   15. jan 2012 Jeg har intet imod at andre lader deres hunde hilse i snor. Det vælger man selv.

    Bare spørg først. Det er sådan set alfa omega syntes jeg.


  • #35   15. jan 2012 Hvor er der bare mange hundeejere, som ikke overholder hundeloven.
    Der har været mange tråde om løse uopdragne hunde og ja flabbede hundeejere.
    Selv møder jeg også rigtig mange, som bare lader deres hunde tosse rundt og komme stormende mod mig og mine hunde, imens de/ejeren råber fra lang afstand "Må de godt hilse"....Øh kan det næsten undgås! Har så meget lyst til at råbe," Min hund er en kamphund", for hvor er billedet bare vendt med fordomme om uansvarlige såkaldte "kamphunde-ejere"!! Der er ufattelig mange uansvarlige hundeejere...


  • #36   15. jan 2012 Vi har også en lille ''hundeskov'' her hvor vi bor, og det er dejligt så vores hund kan blive godt socialiseret. Og de fleste hunde er også løse der.
    Der er sådan nogle stier rundt som man går på/følger, og det er også en super god ide.
    Men det er sådan at vores hvalp, meget let får stress hvis de andre hunde er for voldsomme, og hun ikke gider eller kan komme væk.. Og så er det bare så irreterende når vi går løs med vores hvalp (og kan godt styre hende) at der kommer store hunde farende, som er vildt voldsomme, og som hun bare ikke gider, og prøver at løbe væk fra, fordi hun ikke kan lide det skal være så voldsomme, men ikke kan komme væk.. Og deres ejere går bare og snakker, eller står i den anden ende af skoven, fordi de bare lader deres hunde løbe, det er SÅ irreterende!! Har ikke noget imod folk har deres hunde løs, MEN SÅ FÅ STYR PÅ DEM!! og hvis de ikke kan, så tag dem i snor?? Hvor svært kan det være at forstå, at alle ikke gider have deres hunde hængende rundt om ens egen?!
    Hold nu bare øje med din hund! Og hold den til dig, indtil du ved om den anden hund vil hilse?
    Suk.. Det er så trættende


  • #37   15. jan 2012 Iben C, hvis der er noget en cavalier IKKE er, så er det da reserveret! Spørg alle cavalier ejeren herinde, og de vil være uenige med dig. Cavalieren er da en af de mest menneske og hundeglade racer! Måske din cavalier er sådan, men det kunne jo så evt. være din egen skyld..? Jeg har aldrig mødt en reserveret cavalier, og jeg har ellers mødt en del.

  • #38   15. jan 2012 Ejere*

  • #39   15. jan 2012 @ Mor til Putte...... man skal altid passe på med at generalisere, her hvor vi bor er der en der har 2 cavalier, far og søn... farmand er altså reserveret, det er sønnen ikke... har også på en anden tur en dag mødt en tæve, den var altså også ret forsigtig i det....

  • #40   15. jan 2012 Hanne:
    Jamen at være reserveret og forsigtig, der er en stor forskel. Selvfølgelig er der tilfælde af det, men nu blev der skrevet at: "Cavalieren kan være en meget reserveret hund over for andre hunde. Og det skal jo trænes og trænes." Det er netop det den ikke er. Jeg siger ikke at nogle cavalier ikke er, for dem er der selvfølgelig nogen af, men det jeg mener er - at det langt fra ligger til racen at være det.


  • #41   29. jan 2012 Åh hvor har du dog så evigt ret!
    Det er så irriterende når folk ikke tager deres hunde til sig!



Kommentér på:
Går du hen til en fremmede hund med din hund?

Annonce