{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.364 visninger | Oprettet:

Hvorfor skal en hund have fred, mens den spiser? {{forumTopicSubject}}

Jeg ved godt at når vuf sover, så skal den have fred og ro og man skal lade den være.

Men hvorfor skal den have fred mens den spiser?

Vi har fra starten af, vænnet hunden til at vi aldrig stjæler hans mad, ved at kæle ham, samle mad op fra skålen og made ham et par 'perler' mad. Rode rundt i skålen, sprede mad ud på gulvet, og nogle gange holde ham blidt for øjnene, mens han snuser sig frem til lidt mad.
Mad er en fælles begivenhed her hos os, som jeg nyder rigtig meget, og jeg tror da også at hunden hygger sig med det.
Det er faktisk ret sjældent han får mad i sin skål, og nogen gang går det hele op (eller rettere ned) i træning, og vedligeholdelse af diverse tricks og lydighed, og så er alt maden væk som godbider.

Nu har jeg set at rigtig mange skriver her på HG, at hunde skal have fred mens de spiser, og det gør jeg jo så absolut ikke.
Er jeg bare heldig med mine hunde, at de finder sig i min utraditionelle måde at fodre på, eller er det hvad man vænner dem til fra hvalp?


Kommentarer på:  Hvorfor skal en hund have fred, mens den spiser?
 • #1   16. jan 2012 Hvorfor vil du gerne have din mad i fred?

  Hvis du ligger mærke til hunde i "flok" så render de ikke rundt og roder ved hinandens mad. Hvorfor skal vi så gøre det?


 • #2   16. jan 2012 Syntes kun det er positivt du lære din hund at den skal affinde sig med man er der omkring den når den spiser.

  Dog kan jeg ikke se hvorfor jeg skal forstyrre min hund når den spiser, alle kan røre og tage det fra den... men om jeg spreder det ud eller om han får det i en bold eller skål kan ærligtalt ikke se hvorfor jeg skal stå og nærmest "irritere" ham :-)!


 • #3   16. jan 2012 Hvorfor skulle den ikke have fred mens den spiser ? Ville du selv bryde dig om det ?

 • #4   16. jan 2012 Jeg kan tage ALT mad fra alle mine hunde. Men jeg gør det ikke. Jeg lader dem være. Ingen af mine er madagressive og de skal have lov til at have deres mad i fred.

 • #6   16. jan 2012 Jeg forstår det heller ikke.

 • #7   16. jan 2012 Enig med Kathrine ...

 • #8   16. jan 2012 vi har blot trænet at vi kan få lov at rode ved maden mens de spiser, ikke tage den, men lige vende rundt i den.. (dette sker sjældent at vi afprøver det, og det er ren og skær fordi vi venter barn og vil være sikre på at der intet sker hvis han rør maden ved et uheld)

  Derudover, så skal de have fred.. Jeg bryder mig ikke om at blive forstyrret vildt og voldsomt når jeg spiser.. ergo så tror jeg heller ikke min hund er interesseret i det..


 • #9   16. jan 2012 Jeg tror man mener noget andet med fred end det du gør.
  Jeg synes det er en god idé at kaste maden på græsset elelr gemme den eller bruge den til træning, så er det en aktivitet der stimulerer hunden, så det er OK og jeg praktiserer det dagligt selv.

  Det jeg tænker, når du skriver at nogle hunde skal have fred når de spiser er, at man ikke skal lade børn, børnenes venner eller andre fremmede komme hen og forstyrre den og tage dens mad når den spiser, det kan den godt blive sur over, og der kan opstå uheldige episoder.

  Her har vi flere hunde og det kan godt give problemer i madsituationerne, nogle af mine er faktisk madagressive og beskytter deres mad overfor de andre hunde, til gengæld accepterer alle hundene at vi tager deres mad/ben.

  Jeg har opdraget mine børn til, at når hunden sover og spiser, så skal de lade dem være i fred - jeg ser ingen grund til at stresse hunden unødigt.


 • #11   16. jan 2012 Maiken: Helt enig.

 • #12   16. jan 2012 Sakki elsker selskab når han æder - fodrer iøvrigt på samme måde som TS, dvs. aldrig skål ;o)

 • #13   16. jan 2012 Er enig med de fleste her, og har samme spørgsmål..... hvorfor skal den ikke have sin mad i fred, jeg kan sagens tage mad fra min hunds skål uden han reagere på det, han spiser gerne kødben i skødet af mig,
  En del af hans mad går til godbidder.
  MEn hvorfor skulle jeg rode i hans mad når han spiser, jeg vil da heller ikke have folk roder i min mad, selv om jeg ved de ikke tager den fra mig.


 • #14   16. jan 2012 Jeg har aldrig taget maden fra mine hunde, eller rodet i deres mad. Dog kan jeg alligevel sagtens tage noget uønsket ud af deres mund og nusse dem mens de spiser.

  Vi har aldrig gjort et stort nummer ud af maden herhjemme, men vi har til gengæld heller aldrig haft problemer..


 • #15   16. jan 2012 En hund skal have sin mad i fred fordi det fremmer den tillid, der gør, at hunden i fremtiden ikke udvikler ressourceforsvar.

  En hund der stoler på, at ens ejer altid vil den det godt og passer på den, vil også acceptere at det kan hænde, at noget i nødstilfælde tages væk...

  To af mine hunde har haft ressourceforsvar med fra hvalp - begge har trænet dette væk ved at det overhovedet ikke er blevet trænet det mindste...

  Begge er i øvrigt fodret andre steder end i skålen.


 • #16   16. jan 2012 Jeg kan da også sagtens tage mad og ting fra mine hunde, det har de lært fordi jeg vil kunne pille ting ud af munden på dem hvis de får fat i noget der ikke er godt for dem, men jeg giver dem fred når de spiser, dvs jeg sidder ved siden af Bazil når Fluffy spiser og holder ved ham, ellers fik hun aldrig sin mad i fred for han stjæler alt hvad han kan *GG* Men de skal have deres mad i ro og fred.

 • #17   16. jan 2012 Silje får kun mad i hendes flaske eller under træning, og når hun gør det, vil jeg ikke stå og drille hende med, at jeg tager maden, hun får den igen, jeg roder rundt i den, hun spiser videre, jeg kaster noget væk, hun henter det, ej det gør jeg ikke..

  Jeg kan tage ALT fra hende, hun skal bare have noget i bytte (lækker godbid), så jeg har ikke behov for at genere hende på den måde. Har jeg gæster (børn) som skal til at pille ved hendes mad, får de at vide at hun skal have fred når hun spiser. Ikke fordi hun ville gøre med noget, men fordi jeg ikke mener de har noget som helst at gøre med min hunds mad.


 • #18   16. jan 2012 Man kan jo vende den om....hvorfor skal en hund ikke have fred når den spiser? smiley

 • #20   17. jan 2012 "Man kan se hunde der udvikler en evne til at distrahere/lokke madens ejer"mand" væk fra maden/benet, hvorefter det bliver overtaget af en anden. Men de stjæler aldrig mad/ben direkte fra hinanden."

  Det fik mig til at mindes Mandy og hendes datter Rumlepot.

  Når de fik kødben, gik der kun kort tid, så for Rumlepot ud i haven, hen til hegnet og gøede af deres fælles fjende, den store sorte hund.
  Den var der bare ikke, men Mandy fulgte troligt med for at skælde ud, hvorpå Rumlepot, som var hurtigere end Mandy, skyndte sig tilbage og huggede Mandys ben, så hun nu havde to.

  Mandy hoppede på den hver gang smiley

  Holly har altid tørkost i sin skål og hun reagerer slet ikke, når kattene af og til tager en bid, men når hun får sin vådmad, får de et stille, advarende knur, hvis de vil spise med.
  Gør de det alligevel, bliver det ikke til mere.

  Selv kunne jeg godt tage maden, men hvorfor skulle jeg dog det? • #21   17. jan 2012 Ville du ikke selv finde det skide irriterende hvis nogen tog maden fra din tallerken for at putte det i munden på dig?

  Jeg har nogen gange når mine har spist lige smidt noget der er mere lækkert end foderet i skålen så er det KUN positivt når nogen kommer i nærheden af skålen


 • #22   17. jan 2012 Tak CH det giver mening.

 • #23   17. jan 2012 enig med CH

  har heller aldrig "trænet" det.
  Og Max var en decideret djævel omkring mad, da vi fik ham. På vejen hjem i bilen (1200 km fra opdrætter) fik han et stykke brød, og var ved at splitte hele bilen ad, fordi vi var for tæt på ham.
  Nu er der intet med ham. Selv en rød pølse kan deles med vores søn.

  Så jeg er 100% overbevist om at tillid til hinanden er vejen frem.


 • #24   17. jan 2012 Jeg ville nu også blive ret så træt af det, hvis jeg sad med en lækker bøf, og tjeneren så kom og fjernede den.

  Nej, spøg til side. Min overbevisning er, at en hund skal have ro til at spise. Vores spiser hver for sig uden katte eller børn til at forstyrre sig. Der er ingen grund, til at stresse hunden i spisesituationen, og min erfaring siger mig, at jo mere en hund stresser, når den spiser, jo mere vil den forsvare sin mad.


 • #25   17. jan 2012 Naquita får som regel fred når hun spiser, men vi har gjort meget ud af at lære hende at det ikke er "farligt" vi tager maden fra hende, ligesom vi også gerne vil kunne tage et ben fra hende, hvis vi finder det nødvendigt Det har vi gjort fordi vi altid har så mange børn i huset, og for at hun ikke skal gå hen og blive nervøs ved om de tager maden fra hende.

 • #26   17. jan 2012 nå ja. og Naquita spiser ikke op på én gang, men ad flere omgange, så vi kan ikke bare lukke hende væk når hun spiser, hvilket jeg heller ikke synes hun skal.

 • #27   17. jan 2012 "Fordi vi skal respektere at det er en hund og at hunde har andre "regler" end mennesker."

  Nemlig, og en anden ting vi skal respektere, er hundens ret til at snuppe mad fra bordet. Hundens lov: Hvis ingen andre tager det, er det mit.


 • #28   17. jan 2012 CE - se DER har min lillevaps sgu hørt lidt for godt efter i timen *GGG* • #29   17. jan 2012 Min hund vil helst håndfodres eller ha det ud over græsset i hele haven. Også min mindste datter på 7, håndfodre ham. Sidst han fik et ko ben, lod jeg min datter ( jeg stod lige ved siden af) tage det fra ham og give ham det igen med det samme.. Han sagde ikke en lyd, og sådan skal det være, men det skal testes engang imellem... Især da der kommer en del børn i hjemmet, ikke at de må, det må de ikke for mig, men det sku også gerne være sådan at hunden ikke angriber fordi et barn kommer til at røre eller noget...

 • #30   17. jan 2012 Nu vi er ved det emne...

  Jeg har fornyligt taget Lucky til mig. Desværre måtte jeg konstatere, at han er håndsky....han har fået tæsk.

  Han kommer mig altid glad i møde når jeg kommer hjem.

  Forleden kom jeg hjem, og der kom ingen Lucky, men jeg kunne se han var ude i køkkenet og lave "et eller andet"

  På min vej ud i køkkenet, mødte jeg Lucky på vej i modsat retning. Jeg tænkte ikke nærmere over det, men gik ud i køkkenet og så resterne af eftermiddagens citronmåne med tilhørende papir ligge på gulvet. "der er nok en der har været sulten" tænkte jeg, og gik ud for at hente Lucky.

  Jeg fandt ham i entreen, og han var BANGE. Ikke bare bange, men BANGE.

  Så kom jeg til at tænke på, at den tidligere ejer havde sagt at Lucky var slem til at stjæle mad på bordet, og så forstod jeg pludselig hvorfor han var håndsky.

  Så jeg måtte lige forklare ham reglerne her i huset: Hvis der er noget mad hunden ikke må tage, så fjerner vi det så han ikke kan nå det. ;O) • #31   17. jan 2012 Auch, CE - sådan noget gør ondt i maven :o(

  Det lyder som om, de nye regler er de helt rigtige for Lucky!!


 • #32   17. jan 2012 Jeps. Og flaben udnytter også de nye regler til det yderste ;O)

 • #33   17. jan 2012 griner CE. jeg ville så gerne leve efter de regler der, men det kan være svært når man nu lige sidder ved bordet og hygger sig med sig selv og en pizza og det så ringer på og vupti så mangler der en del af pizzaen.

  Jeg kan tage alt fra mine hunde, men det er ikke enbetydende med at jeg gør det. Det eneste hunden lære af at man tager maden fra den, roder i den og, og er at den kommer til at opfatte ejeren som upålidelig da det er helt imod deres naturlige regeler. Jeg ville sku også blive sur hvis der kom nogle og gav mig noget lækkert for bagefter tage det fra mig,,, uhhhh jeg ville da flinte helt af...


Kommentér på:
Hvorfor skal en hund have fred, mens den spiser?

x