{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.300 visninger | Oprettet:

Foder allergi.. hvilket foder ?? {{forumTopicSubject}}

Ihh får grå hår af vores dejlige hund.. han tåler simpelthen ikke rigtig noget foder..
Allergien viser sig ved udslet/sår på maven, lugtende, kløende øre med meget snask, nogle gange skæl i pelsen, samt kløe i huden..
Da vi fik ham som hvalp havde de ikke først ham over på foder, men kun ladet ham få fra moderen og han var meget underernæret (ikke da vi så ham, men da vi fik ham leveret 3 uger senere)..
Vi gav ham Kingsmore hvalpefoder (som er uden korn og med gode danske råvare) det fungerede fint..
Vi prøvede så Olivers (da de levere og vi ikke har bil, men der slog han så ud og fik virkeligt grim og skællet pels) vores dyrelæge foreslog hills (hun kendte ikke kingsmore) det blev lidt bedre på hills , men stadig sår og kløe.. gik tilbage til kingsmore og han blev fin igen..
Da vi så var ved dyrelægen igen (1 års tjek) ville hun stadig ikke stå inde for kingsmore og gav os noget allergi hills + noget royal canine.. men ingen af dem fungerede (og han var heller ikke glad for smagen)..
Billige fodre er brugt ind imellem, når jeg ikke har kunnet hente (uden bil og med spædbarn kan det være svært).. de går et par dage, men går der over en uge slår han ud..
Nå men vi kørte jo så på kingsmore fordi det fungerede.. men men.. så blev han for ca 6½ måned siden syg med akut tarmbetændelse (meget syg) og da han fik det bedre startede ørene (før det var det kun hud udslet og kløe/skæl).. og lige siden har vi ikke kunnet få bugt med det.. han har konstant udslæt, dårlige øre og klø.. kingsmore fungere åbenbart heller ikke for ham mere smiley
Men hvad giver man så ?
Nogle vil nok foreslå at barfe ham, men vi bor i lejlighed, så både opbevaring og spisning af råt kød ville være et problem smiley
Hjælp !!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Foder allergi.. hvilket foder ??
  • #1   17. feb 2012 Min dyrlæge siger at de har gode erfaringer med Orijen 6 fish. det får alba også nu..

    Problemet er at de tit entet er svin okse eller fjerkræ de reagere på. og det er tit det der er i allergi foder!
    Dog er fx kylling sprængt så hundene ikke skulle "kunne kende" dem - men nogle kan alligevel. Derfor fik vi anbefalet orijen - det er også uden korn hvis nu det skulle være det..


  • #3   17. feb 2012 Har i prøves wolfsblut eller tasteofthewild?

  • #4   17. feb 2012 men jeg synes du skal kontakte en hudspecialist.. Jeg kan anbefale Michael Butler fra Aalborg dyrehospital.

    Alba fik også engang mavetarm betændelse og efter det fik hun også knopper og kløende øre. det har vi døjet med længe nu. og min dyrlæge kunne ikke helt sige hvad det var (hun får stadig predsinolon). og så fik hun 1 orme pille og en igen efter 2-3 uger. og hun har ikke haft knopper siden. så det kan altså også være nogle parasitter i maven smiley


  • #5   17. feb 2012 Anita: Orijen har jeg hørt godt om.. men er ikke stødt på det nogle steder..
    Aalborg er desværre alt for langt (bor ved Købehavn og uden bil).. men vil prøve at høre min dyrelæge ang. parasitter..

    Krumme: Ok min dyrelæge sagde at det var spild og meget dyrt at finde ud af hvad det var.. og foreslog vi prøvede forskellige fodre og brugte det han fungerede med (her da han var syg)

    Ejer af de 3 c'er: Har du et link eller lignende hvor man kan læse om dem ?? Kender dem ikke.. så nej ikke prøvet smiley


  • #6   17. feb 2012 Signe - Orijen kan købes på nettet.. Det er den her hedder 6 fish allergi hunde har glæde af smiley Men der må også være hudspecialister på sjælland. og så må i da låne en bil! Det er spild af penge og blive ved med at gå til en dyrlæge der ikke har ordenlig forstand på det... og så må i jo låne en bil - eller oprette et falk abbonoment der kører hvergang i skal til dyrlæge smiley Det har vi da vi ikke har bil..

  • #10   17. feb 2012 krumme - enig! Hvis albas knopper fortsætter skal hun også tjekkes! men hun er ikke trappet ordenligt ud af medicinen til vi kan teste endnu. Men har telefonisk samtale med hendes "hudspecialist" hver uge om hvordan det er gået osv. smiley

  • #12   17. feb 2012 det kunne også være i skulle prøve luposan. det er specielt koldpresset alergi foder. men det er ikke alle hundes maver der kan klare det er koldpresset
    (link fjernet)


  • #15   17. feb 2012 Krumme: Nu har hunden jo fungeret på det foder den fik i næsten 3 år.. først nu den også reagere på det..

    TeamT&T: Det har været tydeligt at den har reageret ved skift af foder.. samt der jo har været lange perioder (hvor den fik Kingsmoore) hvor der ikke var problemer.. var det andet den var allergisk for ville det vel ikke følge foderet


  • #16   17. feb 2012 Har I forsøgt hyposensibilisering?

  • #17   17. feb 2012 Hvis han kørte godt på Kingsmoor, så ville jeg anbefale at gå tilbage til det.
    Ellers kan I prøve Gourmix, som også er et dansk foder og som er allergi vanligt.
    Jeg ville anbefale at i hvad enten i vælger det ene eller det andet foder, prøver at give produkterne DiVet og Imvet, fra Vetcur, som laver Gourmix. Divet og ImVet er gærtabletter med urter. DiVet genopbygger tarmen. Man siger at 2/3 af immunforsvaret foregår i tarmen. Derfor er at alfa og omega at få opbygget en sund tarm. ImVet hjælper på betændelsestilstande og styrker immunforsvaret.
    Prøv evt. at Ringe til Vetcur. De hjælper altid gerne med at besvare spørgssmål.


  • #18   17. feb 2012 Min Samson er allergisk overfor okse- og kyllingprotein samt æg. ja, det var dyrt (8000,-) at gå til en hudspecialist, men jeg havde sparet penge, hvis jeg var gået til hende (Lene Boysen) fra starten istedet for at fare til dyrlæge og få antibiotika og pladder om mere fiskeolie og bla bla bla konstant. Derudover dækkede min sygeforsikring udredningen.

    det kan være så mange ting, din hund er allergisk overfor, så det er virkelig svært at udrede på egen hånd. Hvis du insisterer på ikke at gå til en specialist, så start med 8-12 uger på allergifoder, som er hydroliseret - det vil sige, at proteinet er slået i så små stykker, at hunden ikke reagerer på dem. Reagerer hunden imens den er på allergifoder (INGEN godbidder af nogen som helst art) så er det i omgivelserne eller fx lagermideallergi osv. Så har du udelukket proteinallergi. Den viden kan du så gå videre til din dyrlæge med. Jeg ved ikke, hvad man gør herefter.

    Men klart, jeg vil anbefale dig en specialist. Det er guld værd at vide, hvordan du fodrer din hund så den ikke lider unødvendigt og i længden sparer du mange penge.


  • #20   17. feb 2012 glemte at skrive, at hvis hunden er symptomfri i de uger, man kører hydroliseret foder (og igen, INTET andet end foderet) så kan man dernæst introducere proteinkilder én efter én og se, om hunden slår ud på.

  • #21   17. feb 2012 Gitte: Tidligere fungerede han på kingsmoore, men efter han havde tarm infektionen har han stadig problemerne når han får kingsmootre, desværre..

    Samsonitten: Desværre har jeg som pensionist ikke 8000 kr at bruge til hudlæge til hunden smiley måske hvis jeg får solgt min hest som jeg desperat forsøger at komme af med, da der ikke er råd til den længere..


  • #22   17. feb 2012 Det nytter ikke noget at skifte brat hvis man lige løber tør.. Det kan være det der har givet den akut tarmbetændelse..Hvis den er 1 år nu så skal den vel heller ikke have hvalpefoder mere. Og havde hun været min dyrlæge havde jeg kaseret hende for længst, hun virker lidt for "købt" af sine "egne" produkter..

  • #23   17. feb 2012 Hej pia k.jeg tror du er til stor hjælp for mig og trine
    som jeg har købt for en måned siden,hun har meget
    tynd mave var hos dyrlægen to gange fik skånekost
    i fjorten dage samt piller og insprøjtning,blodprøve
    han sagde det er som at finde en nål i en høstak hvad
    det kan være,men nu tror jeg takket være dig hvad det
    er har nemlig købt eukanubar,da pjuske kun kun lide dette
    foder så i morgen køber jeg det andet du har så håber jeg
    det er det der var årsagen.mange tak.


  • #24   17. feb 2012 Charlotte: Han er 3½ år og har ikke fået hvalpefoder længe

  • #25   17. feb 2012 Det var det 1 års tjek der forvirede., sammen med kingsmoor puppy..Men istedet for at købe billigt foder så supler med ris torskerogn lever kylling eller andet godt så han er vant til at få det bare lidt i ny og næ, for det har han langt bedre af et par dage til du får hentet foder end et brat foderskift...

  • #26   17. feb 2012 Altså jeg ville nok køre ham over på skånekost, starte blidt op med noget nyt foder, hvis der kommer en negativ respons så afslut med det samme og op på fuldskånekost igen, nyt foder, supler evt med vitaminer så han ikke kommer til at mangle noget, og giv evt lakseolie, det gør underværker på pels og hud.. Biotin er også et godt tilskud, ligesom hos heste.;-)

  • #27   17. feb 2012 Nå ja og køb små potioner af gangen... Fordi et foder virker på den ene behøver det ikke at være det rigtige for din og omvendt... Og at koge kartofler og ris er ikke dyrt, heller ikke torskerogn, eller leveren.. Bare husk at risene skal koges godt ud, og husk at væde dem med noget af det vand de har kogt i..

  • #28   17. feb 2012 Maxizoo har smagsgaranti, så der er det såkaldt gratis at finde det rigtige foder, du skal bare gemme kvitt og returnere inden du har brugt halvdelen af foderet, så kan du jo altid finde det billigere på nettet senere hen når du har fundet det rette foder til ham...

  • #30   18. feb 2012 kender flere som enten vælger at barfè uden de ting hunden ikke kan tåle eller som lever rimeligt ok på Orijen 6 fish eller regional red (vildsvin/bison m.m.) - men det afhænger selvfølgelig hvad hunden reagere på...

    god bedring.

    kh Marlene


Kommentér på:
Foder allergi.. hvilket foder ??

Annonce