{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
897 visninger | Oprettet:

Hund kan ikke se optimalt? {{forumTopicSubject}}

Hej Alle

Jeg har lige haft dyrlæge til min hund, da han skulle vaccineres, og hun tjekkede alt som hun skal og sagde at blandt andet øjne var som de skulle være.
Men vi har et problem, Nemo er enormt bange for fremmede mennesker, og en dag vi havde nye gæster på besøg, sad en mand stille på en stol. Nemo gik hen til ham, uden at opdage han ikke kendte manden, snuste til mandens ben og så brød helvede løs, Nemo opdagede at han ikke kendte nogen med denne lugt. Flere gange siden er min mor og min far kommet ind ad døren og Nemo genkender straks min mor fordi hun siger hej når hun kommer ind, men min far som er stille bliver Nemo bange for, enormt bange, lige indtil min far siger et enkelt ord så er der ro igen. Det er sket flere gange om dagen at min far kommer til et andet rum i huset og Nemo bliver bange indtil min far siger noget. I dag kunne Nemo sidde i sofaen og min far stå foran ham, Nemo flippede helt ud og blev bange, til han sagde noget og Nemo genkendte hans stemme.
Vi er begyndt at overveje om han kan have problemer med at se, siden man skal snakke til ham før han opdager hvem det i virkeligheden er der er der, eller lugte det på folk
Men han har ingen problemer med at se eks en sofa, dem hopper han fint op i, uden at se forkert.

Hvad er jeres bud?

/Maja


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund kan ikke se optimalt?
  • #1   16. aug 2012 hvor gammel er han og er det lige opstået....Collie Trunte var næsten to åtr før hun kunne fokusere helt optimalt....hun kunne ikke gribe godbidder i luften og gik ind i en hvis stoppede brat.....kan det bare være det monstro?

  • #2   16. aug 2012 Vores den gamle han ser ikke særlig godt, men han har nu aldrig reageret på lignende måde ..

  • #3   16. aug 2012 Du skal have hunden øjenslyst. Flere øjensygdomme kan give synsforstyrrelser, og man kan ikke se dem med det blotte øje. En øjensynlig koster 400-500 kr.

  • #4   16. aug 2012 familien rødtop S: han er lige blevet et år, så det kunne måske godt være noget i den stil.

    Malene: Tak for info smiley


  • #5   16. aug 2012 Altså hvis din hund er begyndt at se dårligt efter den er flyttet ind hos dig, så vil den kunne færdes uden problemer (f.eks. hoppe op i sofa) fordi den vil vide hvor tingene i jeres hus er placeret. Det har den lært dengang den kunne se.

    Har den store pupiller? Pupillerne skal være bitte små hvis du fører dens hoved op i sollys. Du skal faktisk kunne se at de trækker sig sammen, hvis du først har dens hoved væk fra et vindue (hvor det er lidt mørkere) og derefter drejer det over imod sollyset.

    Selvom dens øjne ser fine ud, kan den sagtens se dårligt. Reagere den hvis du ligesom tager din hånd på siden af den hoved (bagfra) og "slår" ind mod dens øje? Hvis den ser noget vil den pr. refleks blinke når din hånd nærmer sig øjet. Prøv begge øjne.

    Hvad hvis du smider et stykke vat ned fra luften foran den - reagere den på det?

    Ellers kontakt dyrlægen og sig du har en mistanke om din hund ser dårligt. Så kan du få den testet (blandt andet en øjenlysning). Ved almindeligt tjek tester de ikke øjnene så grunding, så selvom de ser fine ud kan der sagtens være noget.


  • #6   16. aug 2012 En øjenlysning er helt simpel, så se at komme afsted. Du får hurtigt be- eller afkræftet om der er nogen med synet på den måde.

  • #7   16. aug 2012 Jeg er enig med Malene. Fat i en øjenspecialist. Jeg kan anbefale Marianne eller Mogens her:

    Dyreklinikken Sallingvej
    Sallingvej 26
    2720 Vanløse
    Tlf/Fax 38 86 96 97/38 86 95 15

    Eller Pernille her:

    (link fjernet)


  • #8   16. aug 2012 Mit forslag var heller ikke i stedet for dyrlæge/øjenspecialist. Det var noget hun kunne gøre nu, og hvis der var noget mærkeligt der, sige til dyrlægen når hun kontakter denne. Mente dr. dyr skulle på banen uanset hvad

Kommentér på:
Hund kan ikke se optimalt?

Annonce