{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.825 visninger | Oprettet:

Jeg har taget en hundehvalp fra gaden til mig - gode råd søges. {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen!

Dette er mit første indlæg her i forummet, så hvis noget er gjort forkert, må I endelig gøre mig opmærksom på det.
Sagen er den, at jeg er udvekslingsstudent i Chile. Her er der rigtig mange gadehunde, og mange mennesker har et andet syn på dyr end jeg er vant til - de ser dem ikke på samme måde som jeg gør, levende væsner med sjæl og følelser, men mere som en ting man ikke nødvendigvis behøver at tage sig af. Derfor bliver mange hunde efterladt af deres familie, mange hundehvalpe bliver taget fra deres mor alt for tidligt i den alder hvor de ser åååh så bedårende ud etc. Her for 1½ uge siden fandt jeg en forladt hundehvalp. Hun var blevet efterladt i en lille kasse ved siden af skraldespanden, overladt til sig selv - havde jeg ikke fundet hende, var hun formentlig død (enten af sult og tørst eller blevet mast, når skraldemændene henter skrald ind).
Jeg tog hende hjem til mig, spurgte min værtsfamilie om jeg kunne have hende i huset et lille stykke tid, og gav hende mad og vand. De har givet mig lov til at beholde hende, indtil jeg har fundet hende en god familie. Vi har en 4-måneder gammel hundehvalp her i familien, og de to har det super fint sammen.

Nu kommer jeg så til sagen (undskyld det bliver så langt):
Jeg søger råd, tips og tricks om, hvordan jeg bedst muligt passer hende. Jeg har selv en 9-årig labrador hjemme i Danmark, men hende passede jeg af gode grunde ikke da hun var hvalp, da jeg selv var en lille pige. Her står jeg dog med ansvaret for en 2-måneder gammel hundehvalp, så jeg håber I kan hjælpe mig smiley

Hun er 2 måneder gammel, vejer 3 kg, er en slags Cocker (håber I kan hjælpe mig med at finde hendes eksakte race), og hedder Nala (har jeg navngivet hende smiley ). Jeg tog hende til dyrlægen idag, der gav hende hendes første vaccination, som så bliver fulgt op i løbet af de næste to måneder med 2 mere. Hun får pedigree-foder til hvalpe, indtil videre bare når hun har været sulten, men fra nu af rationeret 1 håndfuld 3 gange dagligt. Hun har orm eller noget i den stil (er ikke sikker på oversættelsen af det spanske ord), så hun fik noget medicin, men det er væk på fredag. Indtil videre har hun sovet i min seng, men jeg vil forsøge at vænne hende til at sove i en kurv på gulvet ved siden af sengen med en af mine trøjer i. Hun har en bamse hun kan lege med, et tyggeben og så leger hun meget med den anden hvalp. Derudover er jeg ved at lære hende at være udenfor og lave afføring og tisse dér istedet for i huset.

Gør jeg alting rigtigt? Nogen der har nogle bedre råd, tips eller tricks? Alt bliver modtaget med kyshånd!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jeg har taget en hundehvalp fra gaden til mig - gode råd søges.
  • #1   21. nov 2012 gud altså hvor er den bare søøøøøøød

  • #2   21. nov 2012 Hun er SÅ sød! smiley Ville ønske jeg kunne beholde hende - mit hjerte smelter, når hun bliver ude af sig selv af glæde når jeg kommer hjem fra skole.

  • Sophie H
    Sophie H Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 21
    #3   21. nov 2012 Først og fremmest vil jeg give dig et stort skulderklap! Synes virkelig det er flot det du har gjort.. Dernæst lyder det som du har godt styr på tingene indtil videre. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med racen, da jeg ikke er så stærk i det. Men endnu engang stort stort skulderklap!

  • #4   21. nov 2012 Mange tak Sophie H smiley

    Super, dem vil jeg læse Batdog! Siger til hvis jeg har nogle mere specifikke spørgsmål, lige nu var det mere generelt gode råd fra erfarne hvalpeejere smiley


  • #5   22. nov 2012 Jeg ville finde noget andet foder. Pedigree er Mc.Donalds til hunde, men hvis man ikke kan få andet er det selvfølgelig bedre end ingen ting. smiley Hvis du har planer om at tage hende med til DK skal du undersøge indførselsreglerne.

  • #6   22. nov 2012 Det man kan frygte ved at finde et hjem til hende i Chile er, at hun igen bliver smidt på gaden, når hun ikke længere er sød og nuttet, men blevet en besværlig teen-ager, så jeg ville allerede nu undersøge mulighederne for at tage hende med, når du skal tilbage.

    Dyrlægen kan forhåbentlig råde dig til, hvad hun skal have af kosttilskud (kalk, mineraler osv.), da hun sikkert ikke er fodret optimalt, før du fandt hende.


  • #7   22. nov 2012 PS:
    Vedrørende rejse med kæledyr til Danmark kan du få svar på dine spørgsmål her:
    http://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx


  • #8   22. nov 2012 Natravnen:
    Tjah, jeg har selv leget lidt med idéen om at tage hende med, når jeg tager hjem til Danmark. Men for det første kræver det, at min familie vil gå med til at have hende i huset indtil da, hvilket jeg slet ikke er sikker på de vil (dog tror jeg, jeg vil spørge, når jeg om lidt tid kan vise, hvor lydig og dygtig hun er blevet smiley ), dernæst skal jeg finde ud af om det kan lade sig gøre i forhold til den organisation jeg rejser med. Endelig skal min danske familie også gå med til at få en ekstra hund. Men måske kan det lade sig gøre! Jeg vil helt sikkert gøre en indsats for at beholde hende, for som du siger, kan man godt frygte at hun på et eller andet tidspunkt ryger tilbage på gaden. Det er desværre alt for normalt her.

    Dyrlægen gav hende en indsprøjtning med vitaminer og sagde desuden, at Pedigree var hans favoritfoder til hende, så jeg ved ikke lige hvor dygtig han er. Dog tror jeg det bliver svært at få andet foder til hende, da min værtsmor køber det, og hun synes også det er det bedste foder.


  • #9   22. nov 2012 Okay, her er et lidt mere specifikt spørgsmål:

    Hvordan socialiserer jeg hende bedst muligt? Hvornår bør hun møde nye hunde (der bor allerede én i huset, så hende er hun sammen med dagligt), hvornår bør jeg begynde at tage hende med rundt i byen for at lære hende det hele at kende?
    Derudover er jeg lidt i tvivl om, hvor meget jeg bør gå tur med hende. Hun bryder sig ikke specielt om at være udenfor huset, jeg tror det bunder i traumer fra da hun blev efterladt, og jeg har først lige lært hende at være tryg i baggården. Hvordan skal jeg lære hende at verden udenfor ikke er farlig, og hvornår kan jeg begynde at tage hende med ud? Først når hun er færdigvaccineret, eller gerne før?


  • #10   22. nov 2012 Du gør det fint og du bruger din sunde fornuft og med den kommer du langt : )) håber alt det bedste for lille Nala og dig : ))

  • #11   22. nov 2012 Dyrlægen kan ikke vide ret meget om foder siden han har anbefalet Pedigree, eller også kan man bare ikke så ordenligt hundeman i Chile. Men ordenligt foder er altså vigtig, især fordi hun ind til nu, ret sikkert, ikke er fodret optimalt. Hun kan ende med store problemer med knogler og led hvis hun ikke får ordenligt mad.

  • #12   22. nov 2012 Et hvor er det dejligt du reddede hende :o) Håber du kan beholde hende :o) Hun ser super nuser ud

  • #13   22. nov 2012 Jeg kunne forestille mig, at man i Chile sikkert er på samme niveau som i Mexico hvad angår hundefoder.
    Der er det ikke noget man går op i, de fleste hunde får bare nogle madrester, det være brød/ris/grøntsager/kød/ben/grød + evt. lidt tørfoder af ikke særlig god kvalitet. Det kan faktisk være et problem at få fat i ordentlig tørfoder i Maxico, min veninde bestilte fra USA indtil hun gik over til at barfe.
    Så jeg synes egentlig bare du skulle fortsætte med det du kan få, og så hvis du har mulighed for det købe noget tilskud af mineraler etc. til hende i Chile eller bestille det fra USA eller Danmark.
    Held og lykke med hende - hun er en lille heldig hund, at du fandt hende i rette tid. Håber sådan at du finder en god familie til hende.


  • #14   22. nov 2012 Jeg har gode nyheder!

    Jeg spurgte min værtsmor, om jeg kan beholde hende i huset indtil jeg tager hjem til DK om 7 måneder. Gæt hvad - hun sagde ja!! Så nu skal jeg bare overtale min far og finde ud af noget med min organisation, så kommer hun med hjem til Danmark. smiley I tror ikke flyveturen er for hård for hende? Den er af to omgange, én på omkring 2½ time og en på omkring 13 timer.


  • #15   22. nov 2012 Masser af hunde lever udemærket på pedigree foder.... så er det heller ikke værre.
    Hvad gjorde man før tørfoderet blev opfundet...??
    Jeg synes du roligt kan give hunden det foder du kan købe hvor du er, jeg er sikker på , den overlever glimrende.
    Det er kun folk her på HG, der skal have nervepiller , når de hører ordet Pedigree.
    smiley :D smiley

    Tillykke med din nye hvalp...den er nuser... smiley


  • #16   22. nov 2012 Dengang blev hunde ikke så gamle...

  • #17   22. nov 2012 Anne Julie F
    Sikke noget sludder.... jeg har haft hunde i over 45 år.... alle mine hunde har været sunde og raske..... også dem der for 40 år siden , levede af leverpostejmadder... rester...kallun og gærtabletter..... alle mine hunde døde af alderdom.... og blev gamle... ( mellem 9-16 År)... alt efter race.... smiley


  • #18   22. nov 2012 Enig med NITTIB, -vi havde en boxer som ikke kunne fungere på andet end pedigree, så helt skidt er det nu ikke smiley

    Derudover synes jeg TS har den helt rigtige indgangsvinkel til projektet, det skal nok gå... smiley


  • #19   22. nov 2012 Årh hvor det varmer at læse, tillykke med hende smiley
    Hvor skal du bare have skulderklap og snudepuf!
    Hvor jeg håber at dine forældre siger ja!

    Jeg har selv været i en tur i Sarajevo (Bosnien) og hente hunde hjem til DK.
    Aldrig har jeg haft en bedre følelse end at være med til at give de hunde en ny start og en kærligt hjem.
    Det er altså en belønning i sig selv at hjælpe et væsen der kommer fra så kummerlige forhold og så give dem en helt ny start!
    Den ene var 2 år og havde levet hele sit liv på et shelter, han var den blideste og skønneste hund jeg længe havde mødt.

    Held og lykke med hende! smiley


  • #20   23. nov 2012 Hvor er det skønt du har taget den lille pige til dig. Mit hjerte banker for hjemløse hunde, jeg bliver så glad over at læse du har fået lov til at tage hende til dig.
    I Portugal og Grækenland hvor jeg har været frivillig på hundeinternater, fodrer de på pedigree da det er det bedste de kan få dernede, så mon ikke det også er det i Chile?
    Hun skal nok leve fint på det.
    Endnu en gang synes jeg det er flot du tager hende til dig, hvor stor er hun cirka? smiley


  • #21   23. nov 2012 Tusind tak for alle de rosende ord, det varmer! smiley
    Super fedt også at læse om andres oplevelser med gadehunde - det er rart at vide, at de sagtens kan blive skønne hunde, på trods af en hård start på livet.

    Petra J: Hun vejer 3 kg smiley Jeg kan ikke sige dig cm-mål, men jeg ville skyde hende til at være en lille smule mindre end en labrador-hvalp på 2 måneder.


  • #22   23. nov 2012 Jeg er dog kommet til at tænke på noget nyt, der også skal med ind i overvejelserne, inden jeg endelig kan sige ja til at tage hende til mig 100%.

    Sagen er den, at jeg jo er udvekslingsstudent, og som udvekslingsstudent skal man ud og opleve noget. Her om en uges tid får jeg sommerferie indtil marts, og i den periode skal jeg rejse en del. Jeg kommer ikke til at være væk uafbrudt i 4 måneder, men f. eks skal jeg en uge til Brasilien i December, være væk en god del af januar, også rejse i februar osv. Imens kommer hun til at være her i huset med den anden hundehvalp passet af min familie, men selvom de har hjertet på rette sted og er de skønneste mennesker, så er de ikke vant til at have hund som man har i Danmark. Det vil sige, i den tid jeg så er ude og rejse, vil min hvalp ikke blive trænet eller intellektuelt udfordret eller noget som helst - bare tulle rundt og hygge med den anden hvalp. Og det ved jeg altså ikke om ville være acceptabelt - hvis jeg ser udover mit eget ønske om at beholde hende, ville det så være bedst for hende at finde hende en anden familie, der ikke tager ud og rejser på samme måde? Men på den anden side, kan man overhovedet finde en chilensk familie der ville træne hende på nogen måde? Puha, det er altså kompliceret, det her!

    Hvad synes I ville være det bedste for hende?


  • #23   23. nov 2012 Jeg tror (uden at kende vildt meget til Chile, men til andre lande hvor der er problemer med gadehunde) at det bliver svært at finde et hjem der vil træne og opdrage og udfordre hende som man gøre i Danmark.
    Hvad laver din værtsfamilie med hundehvalpen? Går de med den?


  • #24   23. nov 2012 Det har du nemlig ret i - der findes nogle få, men de er mere koncentreret omkring hovedstadsområdet. Her hvor jeg bor er folk ikke så ansvarsfulde omkring deres hunde.

    Min værtsfamilie vil fodre hende og formentlig også tage hende udenfor for at hun kan tisse af, men der er ikke kultur for at gå tur med sin hund her. Enten er det en indehund (hvilket jeg synes er SÅ synd!), ellers bor den udenfor. Jeg har dog tænkt mig at opdrage hende som en dansk hund, hvilket også inkluderer gåture. Dog har jeg læst mig frem til, at hvalpe indtil 3 måneder ikke har behov for deciderede gåture, kun at komme ud når de skal tisse og ellers udforske lidt. Passer det?


  • #25   23. nov 2012 Det lader til at være lidt det samme som hvor jeg har været.
    Hun skal ud og opleve verden og få nogle gode oplevelser af forskellige ting, men lange trasketure 5 timer om dagen, nej, det skal de ikke have.
    Det der er vigtigt er, at hundehvalpen lærer at fremmede ting ikke nødvendigvis er farlige, og det kan man lære dem ved at de har forskellige dejlige oplevelser af forskellige ting, så de er bedst muligt udrustet til at tackle verden når de bliver voksne smiley


  • #26   23. nov 2012 Okay smiley Kan du give mig nogle eksempler på, hvad det for eksempel kan være?

  • #27   23. nov 2012 Jamen det er en god ide at hvalpen lærer at forskellige mennesker er okay, at gå forskellige steder hvor der kan være hunde og mennesker.
    Nu ved jeg ikke hvor mange hunde du har mulighed for at lade hende møde under kontrollerede forhold, men det er en god ide hunden møder nogle søde voksne hunde af forskellig type så den kan forstå både en mops og en rottweilers sprog.

    Har I have hos din værtsfamilie? For hvis du kan spørge dem om de kan kaste tørfoder ud over græsset (hvis I har det) når hun skal fodres, så hun skal arbejde lidt for det, bare mens du er væk så hun får brugt hovedet og næsen hver dag. Det er rigtig sundt.


  • #28   23. nov 2012 Hmm, der er noget tørt græslignende udenfor, men det er mere end kombination af sand, meget tørt jord og halvdøde planter .. jeg bor nemlig i en ørken smiley

    Indtil videre har hun lært den anden, 4-måneder gamle hundehvalp at kende, som hun kommer godt ud af det med (selvom de skændes lidt af og til, men det tager jeg nu som et sundt tegn) og en hund, der også tilhører familien, men bor udenfor. Han er meget stille og rolig og kunne ikke drømme om at gøre hende fortræd, så de er også så småt blevet introduceret for hinanden. Desuden er de to meget forskellige racer - den ene en stor, langhåret blandingshund (udendørshunden) og den anden en poodle maltese, så hun lærer i hvert fald to forskellige typer hunde at kende smiley Jeg ved ikke, hvem jeg ellers tør at introducere hende til her. De fleste hunde er jo gadehunde og har også temperament efter det, så de er lige uforudsigelse nok til hende (og kan måske også have diverse sygdomme).


  • #29   23. nov 2012 Altså, som madpakkespisningssted, duer det også. Du kan starte med at smide lidt af det i en forholdvis lille radius, og så langsomt øge området i takt med hun bliver bedre. Det er vigtigt hun får succes, så hun synes det er dejligt smiley
    Det er også det jeg tænker. Jeg har selv hentet hund i Portugal, og da var det lige før hun røg på armen da jeg gik gennem byen med hende (første og sidste gange jeg gjorde det) fordi der simpelthen var så mange tydeligt syge hunde.
    Du må gøre det så godt du kan, der er ikke andet for smiley
    Det vigtigste er næsten at du sørger for hun ikke får rigtig dårlige oplevelser med andre hunde eller ting smiley


  • #30   9. jan 2013 Ej hvor er hun bare sød.. Lav gerne opdateringer med fotoalbum så vi kan se hvordan det går med jer dernede. smiley Tillykke med hende du har allerede nu gjort en kæmpe indsats

  • #31   9. jan 2013 Du må meget gerne skrive om du får hende med til Danmark!!

    Hold kæft hvor er hun lækker, mit hjerter bløder helt for jer smiley


  • #32   9. jan 2013 Lærke - Camille kan ikke tage hende med til Danmark, men jeg tager hende til mig, og d. 6. feb flyver jeg ned og henter hende :o)
    Hun er super lækker, og jeg glæder mig sindssygt meget.
    Du kan se nogle nye billeder af hende i en af mine tråde, under min profil smiley


  • #33   9. jan 2013 Ih en lykkelig historie smiley !! Hvor er det bare dejligt du vil tage hende til dig

  • #34   9. jan 2013 Jeg kan ikke vente til jeg har hende hos mig smiley

  • #35   9. jan 2013 Det kan jeg sørme godt forstå smiley

  • #36   21. feb 2013 Så er lille Nala i Danmark, og jeg har lavet en tråd med lidt billeder af hende fra Chile, og opretter hende snarest herinde smiley
    http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/538455-nala_fra_chile


Kommentér på:
Jeg har taget en hundehvalp fra gaden til mig - gode råd søges.

Annonce