{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.697 visninger | Oprettet:

Antal hunde pr. husstand {{forumTopicSubject}}

Hejsa.

Der har efterhånden været mange der har spurgt ind til hvor mange hunde man må have pr. husstand, og det kan være forvirrende, men nu har jeg googlet på livet løs og fandt følgende:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2050
Her står der intet om det.


http://www.nethundeguiden.dk/vis_artikel.php?id=229
Her står der:

Det er imidlertid ikke i cirkulæret angivet, hvornår der er tale om erhvervsmæssig handel med eller opdræt af hunde. Handel med og opdræt af hunde er dog at betragte som ikke-erhvervsmæssigt, hvis man har højst 4 voksne hunde med hvalpe under 18 uger (BEK nr. 944 af 16/9 2004, § 3). Men omvendt vil et hundehold med mere end 4 hunde over 18 uger ikke nødvendigvis være at betragte som erhvervsmæssigt, idet der ved politiets vurdering ikke kun lægges vægt på antallet af avlsdyr, men også om de med hensyn til opholdsrum og pleje har status som almindelige familiehunde, samt om der i almindelighed finder anden omsætning sted end salg af de hvalpe, der er født i opdrættet (SKR nr. 11625 af 19/9 1969).

Hundekenneler, hundehold med 5 eller fl ere voksne hunde over 18 uger (gælder også privat hold) samt hundehandler skal have mindst 100 m til nærmeste nabobebyggelse (BEK nr. 604 af 15/6 2002, §5). Desuden skal der være mindst 200 m til eksisterende eller if. kommuneplanens rammedel fremtidigt byzone- eller sommerhusområde. Der skal også være mindst 200 m til områder i landzone, der i lokalplan er udlagt til boligformål eller blandet bolig og erhverv eller til offentlige formål med henblik på beboelse, institutioner, rekreative formål og lignende. For hundepensioner er de tilsvarende mindsteafstande henholdsvis 200 og 300 m. Kommunalbestyrelsen kan efter ansøgning meddele dispensation fra de stillede afstandskrav til mindre udvidelser og ændringer. Oprettelse af erhvervsmæssigt hundehold skal godkendes af kommunalbestyrelsen (LBK nr. 753 af 25/8 2001, kap. 5).

Det må så betyde 4 hunde pr. husstand, har du 5 hunde eller derover skal der være en vis afstand til det nærmeste nabohus, alt efter hvor man bor.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Antal hunde pr. husstand
Kommentér på:
Antal hunde pr. husstand

Annonce