{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
598 visninger | Oprettet:

Heidi B
Heidi B
Tilmeldt:
9. maj 2013
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8

Knurre af andre hunde {{forumTopicSubject}}

Jeg har en snart 8 mdr gammel coton hvalp. Han er super dejlig men desværre også ret nervøs anlagt. Lærte først at gå tur omkring 6 mdr. alderen, da han ikke brød sig om at komme væk fra vores matrikel. Så det blev primært til leg i haven:-). Nu er han blevet ok glad for at gå tur, men det næste problem er så bare, at han er utrolig bange for andre hunde. Når han på afstand ser en anden hund knurrer han helt vildt. Enkelte hunde i kvarteret har han dog lært at hilse på, for nysgerrigheden over for andre hunde fejler bestemt ikke noget. Synes bare det er problematisk at gå tur, da vi jo stort set altid møder andre hunde og han så reagerer på den måde. Vi har med vilje udskudt at gå til hvalpetræning, da det første hold startede op, da det stadig var mørkt og koldt og langt over vores lille hunds sengetid:-). Nu tænker vi dog, at det måske ville være en ide at komme afsted og få arbejdet lidt med hans nervøsitet, eller vil det være et overgreb på ham? Gode råd søges i forhold til, hvordan vi skal forholde os til hans knurren af andre hunde. Undgå at lade dem komme for tæt på? Sige bestemt nej, når han begynder at knurre? Eller sætte sig på hug og berolige ham, når andre hunde passerer? Undskyld det lidt lange indlæg:-)


Kommentarer på:  Knurre af andre hunde
 • Heidi B
  Heidi B Tilmeldt:
  maj 2013

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
  #2   11. maj 2013 Jo, han har mødt de andre hunde på vejen, når vi har øvet med snoren ude på vejen. Men fra dag et har han nok bare syntes at de andre hunde umiddelbart var noget farligt...

 • Heidi B
  Heidi B Tilmeldt:
  maj 2013

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
  #4   11. maj 2013 Vi har fra han var ca 12 uger forsøgt at gå med ham. Båret ham ned til skoven ( 100 meter), og så har han skyndt sig hjem i en vældig fart. Han har været meget ude foran huset i snor, og her er der også kommet masser af hunde forbi. Jeg tror ikke vi er skyld i hans angst for andre hunde, men at han generelt er meget nervøs anlagt. Han bliver bange for alt nyt f.eks gik han i en stor bue udenom en hjulkapsel, der var placeret ved en hæk, og selv da den var væk, var han fortsat anspændt, når vi gik forbi. Han skal også lige se alle mennesker lidt an, inden han vil hilse på dem. Kunne stadig bruge lidt hjælp:-)

 • #5   11. maj 2013 I har desværre fejlet i hans socialisering i forhold til den "store verden" han oplever at komme ud i. Dette burde have været på begyndt fra i fik ham også selvom han var utryg ved det.Det er ikke ualmindeligt at hvalpe er det i starten.
  Jeg ville gå nogen korte ture med ham hvor jeg ville lade mennesker hilse på ham og give ham en godbid, dog i hans tempo og uden han føler sine grænser overskredet. Vælge nogle venlige hunde ud som han stille og roligt kan lære at komme tæt på uden at føle sig utryg ved og så opmuntre ham i forhold til ting i møder som han bliver bange for. Opmuntring er vigtigt ved socialisering af hvalpe,aldrig skæld ud.


 • Heidi B
  Heidi B Tilmeldt:
  maj 2013

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
  #6   11. maj 2013 Kan ikke helt forstå, hvordan vi har fejlet. Godt nok kom han ikke på lange gåture, da vi fik anbefalet IKKE at traumatisere ham pga hans nervøse natur. Men vi valgte alligevel hver dag at bære ham væk fra huset og så lade ham gå tilbage. Næsten samme rute hver dag. Vi lod ham hilse på andre hunde, men fra dag et har han jo været bange for dem, hvilket vi jo ikke kan have haft indflydelse på. Vi kunne på ingen måde få ham til at gå selv væk fra huset, så den eneste metode var at bære ham væk fra huset - det kunne vi jo kun gøre fordi han er så lille... Han tager ikke imod godbidder på gåture, men vi lader ham altid hilse på andre mennesker - selvfølgelig på hans præmisser. Nu er det blevet nævnt et par gange, at vi har fejlet i socialiseringen, men vi har netop været opmærksom på hans meget forsigtige væsen, presset ham lidt uden at det blev et overgreb. Hvis man nu engang har en MEGET nervøs anlagt hund, hjæper det vel ikke bare at hive ham afsted og tvinge ham til at hilse på alle han møder, så bliver han vel kun endnu mere nervøs eller...... Jeg plejer at sige nej til ham, når han begynder at knurre, og går så bare videre med ham, men folk kigger jo ret så meget.... Og der er jo heller ikke mange der opfordrer deres hund til at hilse på vores, når han knurrer så meget af dem.

 • #7   11. maj 2013 Bailey kan var ekstrem usikker på at komme ud i verden og møde andre hunde, jeg gjorde det at jeg tog ham med i hundeskov og trampede og smed med bladene og smed med sten osv, viste ham at det ikke var farligt smiley han fik også godbidder (yngling) vedrørende det med hunde, han gør aldrig, så han kender ikke så meget til "hundesprog" så han blev tit nervøs ude i haven når han kunne høre andre hunde gø. vi gjorde det, at vi tog ham til hvalpesocialisering, det er naturlig ikke et valg for dig nu smiley
  I kan jo forsøge at gå "imellem" ham og andre hunde på jeres gåture, så han enten ikke kan se dem, eller gøre noget som gør jer mere interessante, og hvis han følger trop, så er det godbid (prøv evt. noget lever, eller bare hans normale mad) ellers er der en god kontakt øvelse, der hedder "kontakt" det betyder egentligt bare at når du siger kontakt, så skal hunden sætte sig ned og kigge direkte på dig! smiley
  Held og lykke med det smiley


 • Heidi B
  Heidi B Tilmeldt:
  maj 2013

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
  #8   13. maj 2013 Super ide, Dorthea, med at gå imellem ham og de andre hunde:-). Det vil jeg helt sikkert kunne bruge. Også øvelsen med at øve kontakt er en god ide, så han ikke er så fokuseret på de forbipasserende hunde. Vi går ekstra mange ture med ham i denne tid, så han møder ekstra mange hunde:-). Forhåbentlig vil det også hjælpe at gå til træning med ham.

Kommentér på:
Knurre af andre hunde

Annonce