{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
789 visninger | Oprettet:

Vaccination af hvalp {{forumTopicSubject}}

Jeg har jo lige fået den dejligste hvalp smiley

Den er ikke blevet vaccineret af opdrætter og er i dag 10 uger. Ville i vaccinere med det samme eller vente til 12 uger?
Jeg vil jo gerne i gang med at socialisere så hurtigt som muligt og tør ikke før han har fået vaccinen.


Kommentarer på:  Vaccination af hvalp
  • #2   4. aug 2013 hvis tæven har været nyvaccineret, så kan du sagtens begynde at socialisere inden vaccinen, men hvis du ikke er tryg ved det, så giv hvalpen en vaccine, det tager den ikke skade af

  • #3   4. aug 2013 Vi fik vaccineret Bailey ved 10 uger men kun fordi vores dyrlæge skulle på ferie i ugerne efter.

    Jeg ville foretrække 12 uger og derefter 16 uger for ikke at vaccinen influerer på den modstandsdygtighed hvalpen har med fra moderen.

    Bailey fik så da hun var 10 og 14 uger.

    Det anbefales enten 8, 12 og 16 uger eller 12 og 16 uger.


  • #4   4. aug 2013 jeg ville da bare komme igang med vaccinationsprogrammet og socialiseringen.

  • #6   4. aug 2013 Jeg tør ikke andet end at vaccinere ved 8 uger første gang. Da er antistofferne fra tæven ved at være opbrugte.
    Prægningen frem til de tolv uger er altafgørende, så vi har brug for modstandskraft over for eventuelle sygdomme, så vi kan præge på de miljøer vi fremover vil have hvalpen skal kunne færdes i uden problemer.


  • #7   4. aug 2013 Moderen var ny vaccineret, det er derfor opdrætters dyrlæge ikke har ville vaccinere ved sundhedstjek, chip mm.

    Problemet er bare der starter hvalpehold op D. 10 august og der skal det jo være i orden. Jeg kan også vente til en anden klub starter D. 4 sep., men så er Pepsi ca. 14 uger og det synes jeg er lidt sent med socialiseringen.

    Man kan vel godt starte på hvalpe hold når de er 11 uger ?

    Undskyld de dumme spørgsmål, men det er 20 år siden, jeg sidst havde hvalp smiley Rico var jo en genbrugshund...


  • #8   4. aug 2013 Socialisering (og miløjtræning) foregår jo på alle tidspunkter af ugen og dagen.

    Det behøver ikke at foregå til træning, hvor man jo netop skal træne smiley

    De fleste steder kan man starte til træning når hunden er 8 uger og uvaccineret, men den forventes færdigvaccineret som 16 ugers. Forhør dig i klubben om det.


  • #10   4. aug 2013 i vores klub må man gerne starte til hvalpemotivation inden hvalpen er vaccineret (hvis den altså er under 12 uger)

    og ja forhåbentlig ikke det eneste sted i vil socialisere


  • #11   4. aug 2013 Vi er skam ude i det blå, men det er lidt begrænset hvor mange hunde vi møder på vores vej.

    Lige nu prioterere jeg også trafiktræningen en del, da han slet ikke er vant til biler og er meget bange for dem. Jeg bor ud til en vej ( midt i byen, hvor den maximale hastighed er 50 km/t.)
    Jeg træner på den måde, at vi sidder med en masse godbidder og legetøj i forhaven og det er da også blevet meget bedre i løbet af et par dage smiley Det skal han nok blive god til smiley


  • #12   4. aug 2013 hvis den er 10 uger i dag så vacciner den fx på torsdag, så er du tættere på de 12 uger, men burde stadig kunne nøjes med at revaccinere en gang, da de fleste af antistofferne fra råmælken bør være forsvundet, og hunden dermed bør danne sit eget svar på vaccinene, således at de langvarige antistoffer vil komme efter revaccinen

    jeg ville gøre det smiley



  • #13   4. aug 2013 Vi havde en westie som vi fik som ti ugers og ikke turde hilse på hunde før hun var fuldt vaccineret (det er 15 år siden) hun var en lidt nervøs hund, men fik selvtillid med årene, jeg tror hun havde været anderledes hvis prægningen var begyndt tidligere.

    Min egen hvalps prægning var derimod meget koncentreret og begyndte med det samme hun kom hjem. Hun er frygtløs i dag. Hun hilste på alle mulige typer hunde, hun blev ikke syg af det. Men jeg er altid obs på at hun ikke deler vand med hunde vi ikke kender.

    De er "boosted" med tævens antistoffer frem til de 12 uger er jeg blevet fortalt, desuden er manglende prægning dæleme svært at gøre "om igen"


Kommentér på:
Vaccination af hvalp

Annonce