{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.634 visninger | Oprettet:

Ung hanhund. Kastration eller ej??! {{forumTopicSubject}}

Hej alle herinde på HG

Jeg går og tænker rigtig på om min hanhund skal kastreres eller ej. Grunden til jeg overvejer det er fordi at han er meget dominerende overfor hanhvalpe. Når de underkaster sig puster han sig op, stiller sig ovenpå dem og viser tænder og udgiver aggressive lyde. Han har aldrig bidt, og han er nem at stoppe når jeg får fat i ham. Men det er stadig meget ubehageligt når det sker.

Derfor ville jeg høre om andre har oplevet noget lignende og om en kastration kunne hjælpe. Jeg ville selvfølgelig prøve en kemisk kastration først, inden en operativ.

Jeg er også bare rigtig meget i tvivl, fordi jeg er bange for at ændre sig på andre områder, og det ønsker jeg ikke da han er en skøn hund.

På forhånd tak
-Michelle Og Perry smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ung hanhund. Kastration eller ej??!
 • #1   14. okt 2013 Jeg ville ikke gøre det. Jeg ville acceptere at min hund ikke gad hanhvalpe eller andre hanner, og så undgå situationer hvor han skal være tæt på dem.

  Kastration kan jo have nogle rimelig trælse bi-virkninger for hunden.

  Se evt. her : http://www.omhunden.dk/html/kastration_af_hunde.html


 • #2   14. okt 2013 Hvor gammel er han, er han usikker i nogle situationer? Hvordan er han socialiseret?

 • #4   14. okt 2013 Synes bare det er rigtig træls da der lige er flyttet en hanhvalp ind i opgangen. Og så er det også træls når vi er i hundeskov, og jeg hele tiden skal holde øje med om det er en hvalp der kommer.
  Men har også meget svært ved at gøre det, da jeg er imod kastration, men synes også det er ærgeligt hvis han pludselig ikke kan komme i hundeskov mere.

  Perry er 14 måneder, og jeg synes ikke jeg ser de store usikkerheder. Han kan godt finde på at lægge sig ned når en hund kommer imod ham, men det gør han som oftest ved de hunde han kender og leger godt med. Han er blevet socialiseret med små, store, unge og gamle hunde lige fra start, og inden han blev "teenager" var der heller aldrig nogen problemer.


 • #6   14. okt 2013 Men det er jo ikke bare hunde af samme køn. Det er kun de hanner som er yngre end ham.

 • #8   14. okt 2013 Ja det håber jeg. Er bare bange for at de altid vil være yngre hanhinde han reagerer på. Og når han så bliver 6 år, er der jo mange hanhunde der er yngre end ham

 • #9   14. okt 2013 Synes ikke at du skal gøre det, Bosco er også meget dominerende for tiden men det kommer og går. Man vender sig til det, og synes ikke at der er en god nok grund til at gøre det. smiley

  -Kig evt. forbi


 • #11   14. okt 2013 Undskyld stavefejlene der kommer sig af at jeg skriver for hurtigt smiley


 • #12   14. okt 2013 Ja og det med at holde ham væk fra andre hanhunde synes jeg er rigtig ærgeligt. Og jeg synes altså oftest det er ikke kasteret hanhunde der har problmermed andre hanhunde.

 • #13   14. okt 2013 Du behøver ikke ligefrem at "Holde" ham væk fra andre hanhunde, Bosco går sammen med en heletiden, ind imellem kan han godt finde på at hoppe op på ham, men så siger man nej. Osv. Men det er jo dit eget valg.

 • #14   14. okt 2013 Hvordan tænker du at en kastration vil hjælpe på problemet?

  Du fjerner testosteron fra hunden - noget, der kan frembringe en del usikkerhed hos især i forvejen usikre hunde.

  Den adfærd du beskriver er en usikker hunds. En hund, der har det svært med at hvalpe er for tæt på den og derfor med al magt forsøger at sige til dig og dem, at den ønsker afstand.
  Når dette ikke imødekommes, har den kun tilbage at true, eventuelt bide....


 • #17   14. okt 2013 Men han kan jo finde på at løbe hen til en hanhvalp for at stå ovenpå den, uden den overhovedet har nærmet sig.

  Men du har ret, jeg har også tænkt om det kommer sig af usikkerhed


 • #18   14. okt 2013 Det er noget man skal træne, så. smiley

 • #19   14. okt 2013 Bosco og Maria. Det lyder som om at Bosco hopper og og dominerer ved at "parre." Det er jo slet ikke det Perry gør

 • #20   14. okt 2013 Men hvad er så problemet?

 • #21   14. okt 2013 Jeg sætter spørgsmålstegn ved at hunden "dominerer".

  Jeg tror den faktisk gør noget, der minder om det stik modsatte - nemlig betragter angreb som det bedste forsvar.

  Jeg synes du forpligter dig til - både overfor din hund og andres hunde - at sørge for at undgå dårlige oplevelser, der kan i gangsætte uhensigtsmæssige adfærdsmønstre hos dem, I møder på jeres vej.

  Din hund fungerer ikke med hvalpe, ergo skal den ikke være sammen med dem.
  Du får ikke et quick fix ved en kastration.

  At humpe har HELLER intet med dominans at gøre....


 • #22   14. okt 2013 Michelle: Humpning er ikke dominans, det er stress. Hunde der opføre sig aggressivt er ikke dominante, de er usikre.

  Du har et ansvar for at din hund ikke giver hvalpe en dårlig oplevelse, og formår du ikke det så hav snor i hunden.


 • #23   14. okt 2013 CH Jeg prøver virkelig også at undgå det, og tager ham i snor i hundeskov hvis der kommer en hvalp. Og hvis vi er i snor og han viser tegn på at han skal til det, går vi væk.

  Maria Perry stiller sig ovenpå den anden hun og viser tænder og lyder som han bider på livet løs. Det ser meget voldsomt ud.


 • #24   14. okt 2013 Min hund humper ikke...

 • #25   14. okt 2013 Det er bare sådan at du ikke bare skal prøve at undgå det, du SKAL undgå det.

  Det, din hund gør skaber angst hos andre hunde - og angst skaber aggression. Det er et problem som du giver videre til hunde, som ikke havde det i forvejen.

  Så der er ikke noget valg.


 • #26   14. okt 2013 Ja det er også blevet værre efter andre hanhunde har gjordt det samme på ham

 • #27   14. okt 2013 Michelle min Musashi begyndte på det pis der, da han var 7 måneder ca. Han var særligt hård ved Zippo, og det ville jeg bare ikke have. Så fat i dyrlægen, bestille tid, klip klip, og problemerne var væk.

  Musashi var ikke usikker på nogen måde, han troede bare han skulle styre hele verden smiley Men det skulle blive løgn smiley

  Jeg mener selv det er det bedste jeg har gjort for ham, der er ingen problemer i dag. Jow når han er i snor skal andre hunde holde sig væk, men er han løs er det intet problem.


 • #28   14. okt 2013 Er helt enig med CH. Det er ikke fair, at andre hunde skal stå model til denne adfærd.

 • #29   14. okt 2013 Jeg havde samme problem med Tipo, vi havde snakket frem og tilbage hvad vi kunne gøre, for os alle sammen, for tipo elsker at komme i hunde og synes det var synd at tage det fra ham.
  Så vi fik ham til dyrlægen og væk blev de. nu er Tipo og glad for at være i hunde skov og kan være der meget længere end vi kunne før.

  så det er det bedste vi har gjort, og nu kan han være sammen med alle der er oppe i hunde skoven uden at tage hjem efter 10 min.
  Han var ca 1år 6mdr


 • #30   14. okt 2013 Prøv en kemisk kastration, og se om den virker. Jeg har selv en kastreret hanhund, og det er det bedste jeg har gjort for ham. Men han er heller ikke usikker eller aggressiv på nogen måde. Han er først blevet kastreret som 2 årig, inden da fik han en kemisk for at se hvordan det ville virke på ham

 • #31   14. okt 2013 Tusind tak for alle jeres svar. Jeg vil herfra tage imod gode råd fra både dyrlæge og adfærdsbehandler smiley

 • #32   14. okt 2013 Jeg vil næsten vædde en kasse cola på at dr. dyr synes det er en fin ide. smiley

 • #33   14. okt 2013 Det ved jeg også godt. Men de har også en adfærdsbehandler på dyreklinikken

 • #35   15. okt 2013 Jeg kan sagtens undvære turene i hundeskoven. Vi går fast sammen med en hund han kan sammen med, og vi går en runde sammen. Vi kan sagtens ses uden at skulle i hundeskov. Men synes det må være ærgeligt for ham at han ikke kan være løs og løbe frit, fordi jeg skal bekymre mig om om han måske farer hen til en hvalp. Synes det er rigtig øv at blive beskyldt for at tænke mere på mit sociale behov end hunden, for sådan er det bestemt ikke. Han er mit et og alt og jeg ønsker kun det bedste for ham.

 • #37   15. okt 2013 Jeg har selv en have hvor de kan rende løst, synes bare ikke det er helt det samme som at gå en tur uden snor.
  Og jeg vil også rigtig gerne gå til træning med ham, men er bare bange for at han måske springer på en af de andre på holdet. Det ville da være ærgeligt hvis han ikke kan gå til agility alligevel, da han virkelig virker til at nyde det.


 • #38   15. okt 2013 Man kan sagtens træne med en hund, der ikke er glad ved andre hunde - det er uproblematisk.
  Den skal jo ikke være sammen med dem, derimod skal man knytte en forbindelse til hunden så den kun har lyst til at samarbejde med sit menneske.


 • #39   15. okt 2013 Men han vil så gerne lege, så han kan til tider være svær at fastholde smiley


 • #40   15. okt 2013 Og han er jo glad ved andre hunde. Han vil så gerne hilse på alle. Det er kun hanner der er yngre/jævnaldrende han har problemer med.

 • #41   15. okt 2013 Jeg ville sige det er dominans og homoner da skal jo sætte jævnaldrene på plads de skal finde deres plads i hirakiet og det er vigtig for alle hunde,

  Min er blevet kastereret og jeg er lykkelig for jeg gjorde det. min var dominerende han kunne ikke hilse på en hanhund i snor uden at det var et problem, da han var yngre var det sjovt og troede at det ville blive bedre men det bliv værre med alderen, og jeg ture ikke sætte ham fri, for hvad nu hvis. han havde ingen problemer med hunhunde men hvis han snakkede med en tæve og der kom en hanhund gik det galt. og for det andet er problemet at det kan give dårlige oplevelser for de andre hunde han hilser på især hvis det er hvalpe.

  jeg fik en kemisk kastration for at se om det var homonerne i kroppen eller det var oppe i hjernen det forgik. jeg kunne se en stor forskel på ham men kun på problemet med andre hanhunde ellers var han den samme sjove glade dreng jeg altid har haft,

  Jeg kan nu gå i søndermarken uden snor hvis han ser en hanhund knurre han uden at være bisk i 1 sek også går de fint sammen han går med 7 hanhunde uden der er problemer også selv om der er lækre tæver. så vi fik ham kasteret rigtig for 5 år siden og det var det bedste valg jeg har taget sammen med min dyrlæge, alle dem jeg snakker med har kun været glade for det. og hvis man ikke skal bruge sin hanhund eller hunhund for den sags skyld hvorfor så ikke kastrere eller steralisere dem så undgår man en masse problemer. jeg har arbejdet på flere internater og det er det første de gør så har de ikke så mange homoner kørende rundt i kroppen. og de bliver altså mere rolige. jeg ville prøve en kemisk hvis jeg var dig og se om det ændre sig også tage stilling til det i samråd med din dyrlæge.


 • #42   15. okt 2013 Mange tak jeanett. Perry lyder ikke helt som din. Men jeg vil 100% starte med en kemisk kastration. Og det er så dejligt at høre at din hund ikke har ændret sig på andre områder end det med andre hanhunde, for det jeg er bange for er at han ændrer sig for meget.

 • #43   16. okt 2013 Husk at ved kemisk kastration kommer der også et middel med, der virker angstdæmpende.
  Derfor kan der ses en falsk positiv hvad angår aggression....

  En dominant hund slås ikke og er ikke udfarende. Tværtimod, så udviser den overskud og ro.
  Hieraki er ikke noget hunde gør i, de lever i en forholdsvis flad familiestruktur - og de danner ikke flok med fremmede hunde.

  Hvorfor ikke kastrere? Fordi det for det første er en risiko rent fysisk - operation, bedøvelse, for det andet fordi det kan have utilsigtede negative konsekvenser rent adfærdsmæssigt og mentalt for hunden....

  Kan man ikke håndtere en hund uden den skal skæres i for at være så rolig at man kan og vil håndtere den, så skal man nok vælge et andet kæledyr.

  Operationer bør gemmes til syge hunde, ikke raske.


Kommentér på:
Ung hanhund. Kastration eller ej??!

Annonce