{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.102 visninger | Oprettet:

Hvalpefabrikker {{forumTopicSubject}}

Hej HundeGalleri smiley

Har set en del forummere med hensyn til forskellige kenneler, og jeg synes lige meget hvilke kennel folk nævner, så er der bare andre der nedgøre kennelen og siger at det er en hvalpefabrik. Er alt bare hvalpefabrikker?? Der var en der sagde at hundende boede i stalden og at de ikke tænkte på hvordan hvalpene havde det eller hvem der købte dem. Min Charly (cavalier king charles spaniel på 2 år og 4 måneder) han er da også født på en gård og har løbet rundt i gården og kunne være i stalden om dagen eller indenfor i huset og selvfølgelig indenfor i den varme stue hele natten. Jeg tænker så længe de ikke fryser og deres stald ikke er et hul med skræld og jeg ved ikke hvad, så synes jeg at det er ok. Så længe de har det godt og varmt, de har plads og at forholdende til dem er ideale så ser jeg ingen grund til hvorfor det er et problem? Der hvor Charly kommer fra, der kom de dog inden for fordi det begyndte at blive koldt, så derfor var de inden for og kunne ligge foran en brændeovn i stuen, hvor de hyggede sig rigtig meget. Kan godt forstå at han blev nødt til at have dem i stalden om dagen da det ikke var så koldt endnu (han er fra september), fordi der var ikke den største plads til dem, men de kunne sagtens løbe rundt og være der. I stalden havde de en del mere plads, og de kunne jo også gå i gården, så han tænkte på hundende og jeg synes at det var rigtig godt at han, at han gjorde det på den måde! smiley
Mange siger også, at kennel birkedal er en hvalpefabrik og at hvalpende oftest er syge og har en masse ''skavanker'' og sådan noget. Charlys mor og oldemor (mener jeg) er fra kennel birkedal, men ingen af dem, heller ikke charly fejler noget, Charly blev forresten godkendt til avl i dag og han er sund og rask! smiley

Hvilken kennel er efter jeres mening IKKE en hvalpefabrik? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpefabrikker
  • #1   27. mar 2014 Når der tænkes mere med pengepung end med hjerne og hjerte så har du en hvalpefabrik.

  • #2   27. mar 2014 Den oplevelse du har med hvalpe i stalden er så nok den pæne version af hvordan det kan være ...

    Andre steder lever de i stalden hele tiden, måske i en boks af en art, kommer ikke ind i varmen, socialiseres ikke med familien, vænner sig ikke til fx børn, dagligdagens lyde i et hus osv ....


  • #3   27. mar 2014 Hvis han kommer fra den "kennel" der står i moderes navn, så vil jeg mene at han kommer fra en fabrik. Eller i hvert fald et temmelig ringe opdræt.

    PS. Lad være med at lade hunden springe over høje spring. Det er meget skadeligt for dens krop. smiley


  • #4   27. mar 2014 Kender ikke rigtig noget til kenneler, men er enig med Bjerggeden

  • #5   27. mar 2014 Ja, der tror jeg, jeg mener det samme som 'Bjergged på nye eventyr'..

    Men ja, Kennel Birkedal har ikke noget godt ry, hvilket også er forståeligt..
    Viktor, vores Chihuahua, er også fra den kennel, vi har også være heldige med, at han ikke fejler noget. Når jeg husker tilbage på stedet (7 år siden) kan jeg godt se, at forholdene ikke var helt optimale, der var alt for mange hunde og tæverne lå med hvalpene inde i sådan nogle 'bokse', hvilket jeg ikke bryder mig om… Men alt det tænkte jeg desværre ikke så meget over, da jeg var 12 år.


  • #6   27. mar 2014 Jeg vil ikke selv mene at Charly er fra en hvalpefabrik, de var inden for og blev socialiseret med de andre hunde og han legede også med dem, og ham manden havde kun 2 tæver og den ene var ikke drægtig og det var heller ikke planen lige nu sagde han, så de var kun et kuld (hvilket jeg synes er overskuelig så man har tid til dem) og de var vandt til de daglige lyde smiley )

    Anna og Viktor:
    Ja ved godt, at han ikke skal springe så højt, og det er også 1,5 år siden han sådan så højt smiley sidste gang han sådan var faktisk i sommers til store kæledyrsdag, hvor springene var tilpasset hans størrelse. I dag er jeg meget klogere på det med at springe og sådan, så han får ikke lov til at springe de højder længere, og han hopper faktisk kun over grene eller andet når vi går tur ellers så springer jeg aldrig med ham mere smiley så bare rolig. Smiler.


  • #7   28. mar 2014 Jeg har det personligt noget stramt med kenneler som har flere kuld på samme tid. Jeg kan forstå hvis det er et enkeltstående tilfælde (fx. at to planlagte kuld falder sammen fordi tæverne trækker hinanden med i den førstes løbetid), men ikke som en fast ting. Jeg tror hurtigt det går ud over kvaliteten af opdrættet, da der så er virkeligt meget at se til, når hvalpene kommer..

    Men ligefrem en hvalpefabrik.. Er i hvert fald enig med bjergged, jeg kender ikke din opdrætters kennel, så skal ikke gøre mig klog, men som udgangspunkt er jeg imod opdræt i stalde medmindre det er brugsdyr, man laver. Og ja, en hund kan sagtens være et brugsdyr, det er et spørgsmål om holdet af dyret.


  • #10   28. mar 2014 Det skal lige siges at Charly er født inde i en varm stue, og som sagt var de kun ude i stalden og gården om dagen da de jo også skal være uden for, og der var meget mere plads der, så det synes jeg er fair nok for hundene smiley Men jeg er fuldstændig enig i, at flere kuld på en gang og opdræt i stalden er ikke optimalt og det ser jeg også selv som hvalpefabrik. Der skal være tid til den enkelte hvalp og det skal være overskueligt + de skal socialiseres med menneskerne og de almindelig hverdags lyde. smiley

  • #14   28. mar 2014 jeg forstår ikke helt det du siger med at de var nød til at være i stalden nogle gange fordi de jo skulle være ude og det var fint fordi det ikke var hele tiden?

    Jeg har også hvalpe en gang om året ca, og her er de altså inde i stuen hele tiden. både dag og nat. og ja, der er ikke meget plads, derfor tager jeg dem med i haven, og er sammen med dem når de er ude. de er med på besøg hos venner og familie osv.

    jeg bliver så ked af at nogen kan holde cavalier i en stald. de er i den grad en hund som nyder at være sammen med mennesker, og de bryder sig ikke om at være lukket væk.

    at han er avlsgodkendt siger ingenting. min Milo er fra en meget dårlig kennel (næsten lige så slem som birkedal) og han er 5,5 år og har heller ikke dårligt hjerte eller nogen andre raceralaterede sygdomme. tilgængæld fejler han en masse andet.


  • #15   28. mar 2014 Hvis vi nu havde et kuld hvalpe her hjemme så ville jeg også gøre som dig Michelle, og lade dem blive i stuen og tage dem med ud i haven engang i mellem, jeg ville personligt heller ikke bare ligge dem i stalden og aflukke dem fra omverdenen. Men tænker, så længe der er dyner de kan putte sig i (så de ikke ligger på et koldt stald beton guld) og det har plads og forholdene er gode, så er det ikke så slemt. Det er jo deres valg, men personligt ville jeg ikke selv gøre det smiley

    Der hvor vi fik Charly, der havde alle hvalpene det godt og de var glade og imødekommende smiley Det virkede som om, at han havde hjertet med indeover, selvfølgelig ved jeg det ikke med sikkerhed, men det var det indtryk jeg fik af ham smiley


  • #18   28. mar 2014 Jeg tror ikke at jeg vil mene at staldopdræt behøver at være lig med hvalpefabrik men jeg ville aldrig selv købe hvalp fra et opdræt hvor hvalpene opholdt sig mere i stalden end huset (f.eks. sov i stalden) også selvom de ikke frøs.

    Når der kun var 2 hunde ved Charlys opdræt og de ikke avler på dem hele tiden kan jeg ikke lige se hvordan det skulle være en hvalpefabrik.

    Tilgengæld har jeg heller ikke særlig meget pænt at sige om Charlys mors opdræt Min Sachas mor var også derfra og desværre har vi en syg cavalier.

    Men jeg synes også det er lidt svært at definerer hvad en hvalpefabrik er. Handler det om antal hunde og hvor ofte de får kuld, handler det om forholdene for hundene eller handlerne det kun om penge.

    F.eks. så er der jo en del opdrættere som har 15-20 hunde som lever indendørs under gode forhold, de går op i sundheden går til udstillinger m.m.
    Men når de stort set altid har min. et kuld, er det så en hvalpefabrik? Kan hvalpene blive præget ordentligt når der konstant er hvalpe (nogle gange mange hvalpe) eller bliver hvalpene netop præget bedre pga. opdrættere erfaring og viden om racen end de små hyggeopdræt rundt omkring.

    Synes det er meget svært at vurdere



Kommentér på:
Hvalpefabrikker

Annonce