{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.084 visninger | Oprettet:

CA
CA
Tilmeldt:
27. maj 2014
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 7 Svar: 50

At tage sin hund op i armene på gåture - godt/skidt? {{forumTopicSubject}}

Vi kom til at snakke om følgende forleden dag:

Er det egentlig ok at tage sin hund op hvis behovet skulle opstå? Altså i forhold til hvis der kommer uvenlige hunde over til en.

Vi har altid hørt at det er et no go da det bare vil gøre hunden usikker/bange på sigt.

Hvad er jeres holdning/erfaring til dette?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At tage sin hund op i armene på gåture - godt/skidt?
  • #1   8. jun 2014 Jeg gør, hvad der skal gøres, for at passe på min hund. Jeg er sikker på, at han bliver mere nervøs af at hænge i munden på en stor hund.
    Det sker meget sjældent, men en gang imellem, så må det til. At man så skal sparke en fremmed hund, det hopper ad en, væk, er så en minusside ved den teknik.
    Jeg synes ikke, at man skal hive den op, hver gang en hund kommer over. Det kan nemmere gøres ved, at man stiller sig imellem hundene i stedet


  • #2   8. jun 2014 Jeg vil sige nej, man skal ikke tage sin hund op, da det bare forstærker deres eventuelle frygt.

    Jeg har dog været ude for hvor jeg var nødt til at tage Aslan op, da han er lille og blev overfaldet er tre andre hunde på én gang, så for at "redde" ham, blev jeg nødt til det.

    Jeg tager ham også op, hvis der farer en løs hund i ansigtet på ham (i leg fx), da Aslan ikke kan med andre hanhunde smiley


  • #4   8. jun 2014 Ellers er han altid nede på jorden, da han nok selv skal klare at hilse på andre, selv store hunde smiley

  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #5   8. jun 2014 Mener helt sikkert man skal holde dem på jorden smiley Jeg har set alt for mange mennesker gå og bære rundt på deres hund, hver gang de bare ser en anden hund, hvilket i de fleste tilfælde resulterer i en usikker hund, der skaber sig hver gang den ser en anden. Man får en dårlig socialiseret hund, der ikke kan passe på sig selv, og i mine øjne gør man dem en stor bjørnetjeneste!

    Dertil skal det selvfølgelig siges, at der er situationer hvor det er en god ide.
    Men min umiddelbare holdning er; lad være! (For hundens skyld)

    Jeg har aldrig løftet min hund (især fordi han snart vejer 30kg) og jeg trækker aldrig i snoren hvis der kommer andre hunde.
    Kommer der hunde der virker alt for ivrige/usikre/sure, så får han stram line og så venter vi til de er gået væk. Ingen skubben, hiven, løften, skælden ud eller det der ligner, og det irriterer mig lidt, når andre nærmest slæber den hund væk i snoren, for det er tydeligt, at se, at det ofte er det der gør den usikker.
    For mig er det vigtigt, at min hund - og andres hunde - kan så godt som muligt med andre, og når man konstant løfter sin hund rundt, så ødelægger man det for den.


  • #6   8. jun 2014 Det kommer jo an på hundens størrelse.
    Endnu har Chessie en størrelse, hvor jeg godt kan tage hende op, men jeg ville ikke gøre det på tur. Hun er for tung, til at jeg ville kunne holde hende ordentligt, især hvis hun spræller, og samtidig holde en anden hund væk.

    Der er dog også en der går her i byen, med en lille hund, og den bliver taget op HVER gang der kommer nogen forbi. Om det er nogen eller uden hund, er ligegyldigt. Den lille hund kommer op hver gang. Det resulterer også i, at så snart den ser nogen, begynde den straks at hoppe op af sin ejer, fordi den vil op. Og det synes jeg ikke er ok.


  • #7   8. jun 2014 Har aldrig prøvet det Men kommer der en stor hund imod min Misja som virker agrasiv vil jeg helt sikkert tage hende op Også fordi min hund fare bare i hovedet på andre hunde af glæde DEt er jo ikke sikkert at alle hunde vil finde sig i det

  • #10   8. jun 2014 Min husky bliver dejlig rolig, når hun hænger på armen... Så da der eksempelvis lød fyrværkeri-brag rigtig tæt på i går, da vi gik aftentur, røg hun på armen... (er så gal på de mennesker der skyder af på denne tid af året!)
    Så for hende gælder det bestemt ikke, at det at komme op skulle gøre mere nervøs...

    Jeg tager ikke på armen, når der kommer løse, ubehagelige hunde, for jeg kan ikke have begge piger på armen :b Så er det nemmere at gå ind foran. Gik jeg med en lille hund, så ville jeg klart også smide den på armen, hvis der kom en aggressiv køter smiley Ikke om sådan et lille pjevs skal overrumples, bare fordi andre ikke har styr på deres.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #11   8. jun 2014 Nej det har jeg ikke smiley Og som jeg skrev, er det også nødvendigt i nogle situationer smiley

    Men jeg mener, at i de fleste tilfælde, kan man undgå den slags konfrontationer på andre måder. De fleste gange jeg har hørt om hunde der er blevet overfaldet, er fordi de ikke var i snor, og jeg møder alt for tit mennesker der "glemmer" at tage deres hund i snor, hvilket ofte er det der har gjort, at det er gået galt. Har man sin hund i snor, kan man i de fleste tilfælde gå uden om den hund som man ikke vil konfronteres med.

    Og nej, alle hunde der bliver løftet, er ikke dårligt socialiserede smiley


  • #13   8. jun 2014 Aslan er godt socialiseret, dog kan han ikke lide hanhunde, og det er jo bare hvad det er. Jeg prøver så vidt så muligt at undgå kontakt med hanhunde, da aslan ikke tolere dem.

    Men fx i dag, var vi i hundeskoven og en mand med en labradorblandig (hanhund), hans hund kom farende imod os, var var en gruppe på 5 hunde og jeg blev nødt til at tage aslan op, da han på ingen måde kunne forsvare sig mod den og da ejer ikke gad kalde sin hund til sig, selvom jeg gjorde ham opmærksom på aslan problem, ja så kom han op.

    Hunden tumlede de andre hunde og forstod ikke deres grænser, så til sidst blev manden nødt til at forlade området.


  • #14   8. jun 2014 Hvis situationen var kritisk nok ville jeg gøre alt for at beskytte min hund.
    Altså hvis der kom en stor bidsk hund stormende uden snor og der bare står "dræb" i øjnene på den - JA.
    Nu har jeg en hvalp og hun kan da godt blive utryg, når hun møder nye hunde. Men jeg undgår at tage hende op. Jeg sætter mig hellere på hug, så kan hun søge hen mellem mine ben, og så selv snuse frem når hun er tryg 30 sek senere.
    Hvis hun bliver utryg ved en hund, ville hun i naturen jo løbe væk. Det forhindrer snoren hende jo i, men hun skal jo stadig have muligheden for at "flygte". Men samtidig skal hun også være selvstændig og selv lære at håndtere mødet med andre hunde, uden jeg blander mig for meget.


  • #16   8. jun 2014 tak for jeres holdninger.

    Som udgangspunkt tænker vi selv at det er en skidt ide, men omvendt tænker vi også at det måske signalere over for hunden at man har styr på situationen som ejer. Ej jeg ved det sku ikke. Det er svært. Det kommer jo helt sikkert an på situationen.


  • M
    M Tilmeldt:
    apr 2013

    Følger: 1 Emner: 33 Svar: 179
    #18   8. jun 2014 Jeg mener ikke det er noget vrøvl, da jeg flere gange har hørt (og set) hvor galt det kan gå. Snoren er til, for blandt andet, at undgå ulykker, og blev den brugt som den skulle, ville mange af de overfald der er sket, slet ikke være sket smiley
    Ligeså vel som folk med store hunde, skal have styr på deres hund, skal folk med små hunde også. Min hund er alt for ofte blevet overfaldet af små hunde der bare kom løbende uden snor. At en lille hund ikke kan gøre skade, er ikke ensbetydende med, at det ikke kan gå grueligt galt. smiley


  • #19   8. jun 2014 Jeg tager ham kun op, hvis den anden hund ikke er venlig.
    Og det gør jeg, fordi Vaks er så lille, at han ikke kan forsvare sig overfor en større aggressiv hund.


  • #20   8. jun 2014 Den skal ikke tages op, uanset størrelse.
    Den har 4 ben.


  • #26   8. jun 2014 Lucky er nu 1½ år men vejer stadig kun 1700g men han kommer kun op som sidste udvej, f.eks. hvis der kommer en ikke venlig hund eller en meget stor hund der bare kommer og brusende og jeg ikke tror på stopper i tide.
    Men da Lucky var lille skete det nogle gange, fordi han jo netop kun vejede 1-1,4 kg og når store løse hunde jeg ikke kendte hvor ejeren tydeligvis ikke kunne få dem kaldt til sig, tog jeg ham op, fordi han ikke skulle have dårlige oplevelser med store hunde, for jeg ved hvor svært det er at rette op på det igen hvis det først er sket, han måtte dog snakke med alt og alle hvor ejeren gav ok for det, også helt store hunde, de fleste store hunde satte eller lagde sig ned når han kom og gav ham lov til at komme hen og snuse osv. Super dejlige hunde og ejere smiley
    Men det jeg gjorde når jeg valgte at tage ham op, var at tage ham stille og roligt op, som var vi derhjemme og han selv ville op for at snakke. Så stod jeg og nussede ham, når "faren" så var ovre, blev han sat ned og vi gik videre. Lucky så det derfor ikke som at nu sker der noget farligt, men nu skal jeg op og hygge, for Lucky ELSKER at komme op og blive nusset og få opmærksomhed. smiley
    Nu hvor lucky er ældre har han vist at han ved at jeg passer på ham, kommer vi imod en hund som er lidt for frembrusende eller lign, går han lige om bag mig og afventer til den kommer hen og står stille, så kommer han frem og vil snakke og lege. smiley
    Så kan kun anbefale at når det er muligt (og man vurdere at man vil tage sin hund op) at gøre det til noget hyggeligt istedet for at vise at nu er det farligt, dog ville jeg til hver en tid tage lucky op for at beskytte ham, uanset om det kunne forstærke ham eller ej, for vil altså hellere have at han er bange for store hunde, end at han brækker nakken, benet osv.


  • #27   8. jun 2014 Ja, Aslan er heller ikke bange eller noget når han bliver taget op, han synes det er sjovt, for så kan han møsse smiley

  • #29   8. jun 2014 Jeg har en gang taget min lille hund op, han vejer 6 kg, da en pitbull kom efter ham, og jer ingen styr havde på den. Min var i snor men det var pitten ikke, så for at redde hans skind tog jeg ham op. Det skal siges, at jeg lige havde fået ham. Og selvom han var 9 mdr blev han bange for den anden hund der kom farende. I dag hvor han er 3 år er han total cool når der kommer andre hunde, uanset om de er store eller små, han går bare forbi dem. Også selvom de gør af ham

Kommentér på:
At tage sin hund op i armene på gåture - godt/skidt?

Annonce